Kungafamiljens kläder på Riksmötets kväll 2019

Riksmötet 2019
Prinsessan Sofia gör en Victoria – skippar klänningen till förmån för byxa och blazer! Svensk Damtidnings moderedaktör vet vad kungafamiljen bar i Konserthuset vid Riksmötet 2019.
Annons

Under gårdagen, tisdagen den 10 september 2019, öppnade kungen 2019/2020 års riksmöte. Det nya riksdagsåret har därmed inletts.

Kungafamiljens medlemmar åkte traditionsenligt hästanspänd kortege till riksdagshuset. På trappan välkomnades kungen, drottningen, kronprinsessan, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia av riksdagens talman Andreas Norlén. Ceremonin i kammaren inleddes med att riksdagsledamöterna och de övriga gästerna gemensamt sjöng Kungssången. Gudstjänst i Storkyrkan hanns också med.

Annons

På kvällen närvarade kungafamiljen vid en föreställning i Konserthuset med anledning av just riksmötets öppnande. Till denna föreställning svidade kungafamiljen om. Och ser nu hur synkade de är? Alla kvinnor väljer att bära något i metallic. Men, vad bär de då? Vi vet!

Annons

Kronprinsessan Victorias kläder

Victoria
Victoria i klänning från Maria Westerlind.

Kronprinsessan Victoria bar en svart klänning (eller kjol och blus) med tryck av fjädrar i olika färger. Klänningen är ny och kommer från Maria Westerlinds kollektion för MQ. Klänningen kommer i butik vecka 45, här kan du köpa den.

Annons

Victoria matchade klänningen med pumps från Stinaa. J.

Pumps från Stinaa J

Prinsessan Sofias kläder

Sofia
Sofia i kavaj från Tiger och byxor från By Malina.
Annons

Prinsessan Sofia satsade, också hon på något nytt! Både plaggen och stilen var ny. Hon skippade klänningen och körde kavaj och byxa. Oväntat men helrätt – en riktig modemarkering som visar att hon har en egen stil och ett eget uttryck. Sofias blazer är signerad Tiger of Sweden. (reklamlänk via Apprl) Byxorna, i svart, kommer från By Malina (reklamlänk via Apprl) (modellen heter Oksana) och pumpsen är, liksom Victorias, från Stinaa. J.  (reklamlänk via Apprl)

Kavaj

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Kungafamiljens kläder på Riksmötets kväll 2019”

 1. konsttanten skriver: 11 september, 2019

  Sofia var helt supersnygg i kavajen plus byxa 10++++Poäng! Som jag kommenterade i veckan, att man måste vara trådsmal vid dubbelknäppta kavajer, ok smal iallafall.

  Är i övrigt så fint att se henne i uppsatt hår, ty det är alldeles för långt som hängande; inte vackert!! Får byta frisör!


  1. charlotte skriver: 12 september, 2019

   konsttanten,
   Håller med dig. Sofia var uppseendeväckande snygg i kavajen och den fina frisyren.


  2. josefin skriver: 12 september, 2019

   Kul att Sofia anammar det svart-vita pa kvällen med tanke pà att hon inte gjorde det pa dagen. Dessvärre sitter kavajen illa över bysten, o svart-vit kostym ger intryck av servitris eller kanske sekreterare med tanke pa pärmen hon bär under armen.


 2. Cissi skriver: 11 september, 2019

  Mycket snyggt och passande för tillfället.


 3. Lea skriver: 11 september, 2019

  Mer nya kläder!


 4. Kristiina från Turku skriver: 12 september, 2019

  Sofia såg ut som en sekreterare i dessa kavaj och byxor. Victoria var supersnygg!


  1. Bror skriver: 12 september, 2019

   Om man nu framlever sina dagar som kassabiträde på Konsum, hur klär man sig lämpligen då för att inte i onödan irritera sin omgivning, särskilt den finländska.


 5. ingalisa skriver: 12 september, 2019

  Sofias byxor för långa. Ser roligt ut när skorna är inne i byxbenen som når marken.


 6. Daga skriver: 12 september, 2019

  Jag är gammaldags och tycker inte långbyxor bär någon elegans till kvinnan.Kavajen är så elegant såå okej som mina ungar säger.De var alla tjusigt klädda tidigare på dagen.Alla folkdräkterna var ett vackert inslag.Daga


 7. Anna-Greta Strandberg skriver: 16 september, 2019

  Snälla
  Lägg ner detta kommenterande som antingen är angrepp på kungafamiljens medlemmar eller på andra skribenter.

  Gammaldags


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar