Madeleines oväntade modemarkering

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine tar ut svängarna rejält – i alla fall då det gäller smycken. Hennes nya modestatement: stora maffiga örhängen!
Annons

Prinsessan Madeleine har i alla år varit oerhört intresserad av mode och stil. Hon var den första svenska kunglighet att inviga modeveckan i Stockholm, Fashion Week Stockholm, och när hon skulle ge sin första stora intervju valde hon att ge den till modemagasinet ELLE. Också då hon gav första intervjun efter bröllopet med Chris O’Neill vände hon sig till svenska ELLE – än en gång. Bilderna i modemagasinet var som vilket annat modereportage som helst. Prinsessan poserade i den ena designoutfiten efter den andra.

Annons

Prinsessan är förtjust i både shopping och trender. När hon bodde i Sverige sågs hon ofta i shoppingkvarteren kring Stureplan. Favoritbutikerna? Nathalie Schuterman på Birger Jarlsgatan, Nordiska Kompaniet på Hamngatan och skobutiken Marzio på Nybrogatan. Även i New York shoppade prinsessan en hel del. Under åren har hon byggt upp en stor garderob med mängder av vackra och tidlösa designerplagg: klänningar från Erdem och Valentino, blusar från Chloé…

Madeleines stil har givetvis utvecklats en hel del genom åren – men vissa element har bestått. Prinsessan gillar en riktigt klassisk look – och hon älskar internationell design. Hon ses ofta i tighta jeans, korta dräktjackor och blusar. Madeleine älskar sina blusar! Färgskalan är ljus, prinsessan väljer sällan svart. Rosa är en favoritfärg, liksom beige och äggskal. Brunt gillar hon också, samt olika nyanser av grönt. Gärna mint och pistage. Favoritmönstret? Blommigt!

Madeleine
Prinsessan Madeleine i örhängen från J. Crew.
Annons

Prinsessan Madeleines nya stilknep

När det kommer till skor och accessoarer då? Ja, Madeleine är oerhört förtjust i höga klackar. Både pumps och sandaletter. Privat bär hon dock helst ballerinaskor. Väskorna är dyra, uteslutande flotta designerväskor. När det kommer till smycken har Madeleine i alla år varit ganska sparsam. Örhängena har varit små, enkom som ett komplement till den maffiga förlovnings- och vigselringen. På sistone har det dock hänt något på detta plan!

Madeleine på Victoriadagen
Prinsessan Madeleine i örhängen från Jacquemus.

Madeleine har blivit allt mer förtjust i riktigt, riktigt stora örhängen. Hon låter accessoarerna sätta stilen. Medan hennes look i övrigt är både stilren och sparsmakad är örhängena riktiga statementörhängen! En modemarkering.Det hela är förstås en smula otippat, att Madeleine som är så klassisk i sin look använder så stora smycken, men det är oerhört snyggt – och trendigt! Återigen visar hon vilken modeprinsessa hon faktiskt är.

Madeleine på junibacken
Prinsessan Madeleine i örhängen från Aerin.
Annons

Så, vilka märken väljer hon då? På sistone har det varit internationell design, från J. Crew, Aerin (reklamlänk via Apprl) och Jacquemus. (reklamlänk via Apprl)

Finaste stora örhängen i butik

Svensk Damtidnings moderedaktör har valt ut de snyggaste stora örhängena i butik just nu – i samma stil som prinsessan Madeleines. Kolla in dem nedan:

Örhängen från Glitter

Annons

Örhängen från Dyrberg

Örhängen från Glitter

Örhängen från Caroline Svedbom

Annons

Örhängen från Caroline Svedbom. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Örhängen från Glitter

Örhängen från Edblad

Annons

Hjärtörhängen

Örhängen från Maanesten

Örhängen med pärlor och guld

Annons

Örhängen från Sophie by Sophie

Örhängen från Sophie by Sophie. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Fyrkantiga örhängen

Annons

Örhängen från Lily & Rose

Kedjeörhängen

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Madeleines oväntade modemarkering”

  1. konsttanten skriver: 17 september, 2019

    Gillade Caroline Svedbom och Sophie by Sophie bäst.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar