Meghan bär vårens trendigaste sneakers – köp dem här!

Meghan Markles sneakers
Det är inte bara höga klackar som ryms i hertiginnan Meghans kungliga skogarderob. Också ett par sneakers från Veja har slunkit in.
Annons

Artikeln innehåller reklamlänkar. Läs mer här

Att starta ett modemärke utan att kunna särskilt mycket om modebranschen i stort är minst sagt svårt. Sébastien Kopp och François Morillion såg dock det hela som ett härligt äventyr. År 2005 beslutade de två bästa vännerna, som träffades som 14-åringar, att skapa en sneaker som var både miljövänlig och etiskt tillverkad. Man skapade Veja (reklamlänk via Apprl) (ordet Veja är en översättning av det portugisiska-brasilianska ordet för look). Då, 2005, var hållbart, organiskt och ekologiskt inte direkt på tapeten i modeindustrin, men många återförsäljare gillade designen och tog in skorna i sina butiker.

Annons
Meghans sneakers från Veja
Närbild på Meghans snygga sneakers.

Man startade smått, första partiet med sneakers var bara 5 000 par stort. Duon bakom Veja var noga med vilka butiker som skulle sälja skorna.

– Vi valde konceptbutiker som sålde produkter som var lite konstiga eller annorlunda – och då växte vi långsamt, berättar Veja-killarna för Vogue.

Försäljningen ökade med över 100 procent

Nu har dock försäljningen tagit fart på allvar. Det hela är ett resultat av den så kallade Meghan-effekten. I oktober förra året bar nämligen hertiginnan av Sussex skorna under en resa till Australien. Efter att Meghan burit skorna ökade försäljningen med 113 procent.

– Ibland gör det oss ledsna att det först är när en prinsessan bär något som folk får upp ögonen för en produkt. Men det är ju så vårt samhälle fungerar, slår duon bakom Veja fast.

Klicka hem Meghans Veja-sneakers

Sugen på att spana in skorna lite extra (eller klicka hem ett eget par)? Här hittar du dem. (reklamlänk via Apprl)

Veja sneakers

Vita sneakers från Veja

Rosa sneakers från Veja

Sneakers med rosa detaljer från Veja. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Läs mer:

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar