Så mycket kostar kronprinsessan Victorias resegarderob

Kronprinsessan Victoria 2019
Tolv outfits på tre dagar! Och det mesta var nytt. Men hur mycket kostade de plagg som kronprinsessan Victoria bar under resan till Vietnam? Vi har räknat.
Annons

I förra veckan var det dags för vårens stora långresa för kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Resan gick till Vietnam och syftet med trippen var att uppmärksamma 50 år av diplomatiska relationer mellan Sverige och Vietnam, främja svenskt näringsliv genom att närvara vid Sweden–Vietnam Business Summit samt lyfta FN:s hållbarhetsmål inom Agenda 2030.

Annons

Under resan i Vietnam visade kronprinsessan upp en helt fantastisk resegarderob, en garderob med flera nya plagg. Kronprinsessan Victoria älskar att lyfta svenskt mode utomlands, så också denna resa. Merparten av hennes plagg, skor och accessoarer var svenska – både de nya plaggen, och de gamla. Alla plagg från resan, och vilka skor, accessoarer och smycken hon bar hittar du här.

Under resan hade kronprinsessan Victoria med sig 10 par skor – sandaler, pumps, sandaletter och sneakers, enligt bloggen The Royals and I. Fem av dessa skor var helt nya. Totalt bar kronprinsessan Victoria 58 olika plagg, skor och accessoarer. 22 av dessa ting var nya.

Victoria i Jennifer Blom
Kronprinsessan Victoria i specialuppsydd klänning från Jennifer Blom.

Så mycket kostade Victorias kläder

Så, vad kostade då kalaset? Svensk Damtidning har gjort en uträkning. Men först lite fakta. Vi har bara inkluderat de nya plaggen och de nya skorna. Väskorna och smyckena är inte medräknade. Vi har också valt att utelämna den specialuppsydda klänningen från Jennifer Blom. Hur många av dessa plagg som är lånade vet vi inte. Vi vet inte heller hur mycket kronprinsessan verkligen betalat för kläderna, om hon fått rabatt eller ej. Med det sagt: Victorias nya resegerderob i Vietnam kostade nära 40 000 kronor. Slutnotan landade på 38 079 kronor. Och då har vi alltså bara räknat på de nya kläderna (och skorna).

Meghans resegarderob

Summan är givetvis stor, men långtifrån svindlande. Särskilt inte om man jämför den med den summa som Meghans resegarderob i Marocko landade på. Ni minns väl? Tre dagar i Marocko gjorde ett ganska så djupt hål i Meghans kassa, rapporterade vi då. Resegarderoben landade nämligen på hela 1 350 000 svenska kronor (och ja, allt var betalt av brittiska kungahuset privat eftersom det kungliga protokollet inte tillåter de brittiska kungligheterna att ta emot klädgåvor i utbyte mot gratisreklam).

Foto: TT

Läs också:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Så mycket kostar kronprinsessan Victorias resegarderob”

 1. allegra skriver: 15 maj, 2019

  Representerar man såväl Sverige som svenskt näringsliv utomlands till internationell publicitet då gäller att ge järnet för sitt lilla exportberoende land. Det handlar om jobb jobb jobb i påfrestande klimat och känsliga sammanhang. Representation är lika viktigt precis som Sverige har råd med den modesta prislappen för proffsiga Victoria och Daniel


 2. konsttanten skriver: 15 maj, 2019

  Marknadsföring kostar alltid, så ca 40 000kr är helt godkänt. Många länder ser bilderna.
  Kan Sverige öka designade kläder, medför det klirr i Moder Sveas kassakista.


 3. MarieS skriver: 15 maj, 2019

  Skall svensk design ”marknadsföras” i ett sådant här sammanhang så är det ju bra om man inte endast har/visar upp en hel resegarderob i snarlika modeller och blommönster.
  Variation och ett blandat material har mera genomslagskraft.


 4. Fluff skriver: 16 maj, 2019

  Låt mig påpeka att i i n g e n vietnamesisk tidning
  nämndes hennes kläder mer än att man konstaterade
  att hon hade en “casual outfit”.
  Läs gärna denna länk, ni som anser att dessa besök är så viktiga.
  Man vet inte ens vad hon heter.
  https://tuoitrenews.vn/news/politics/20190507/vietnamese-vicepresident-swedish-crown-princess-talk-measures-to-boost-bilateral-ties/49901.html


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar