Så stylar Victoria det omskrivna plagget från H&M

Kronprinsessan Victoria i grå kostym
Kronprinsessan Victorias besök i Sälen rullar vidare. Och klädbytena likaså. Häromdagen valde kronprinsessan att klä sig i den omskrivna Erdem-kollektionen för H&M.
Annons

Artikeln innehåller reklamlänkar. Läs mer här

2018 års designsamarbete för H&M stavas Moschino. Men 2017 var det Erdem som den svenska modekedjan valde att samarbeta med. Erdem är ett populärt märke i kungliga sammanhang. Både hertiginnan Catherine, Kate, och vår egen prinsessa, Madeleine, gillar att klä sig i just Erdems design. När samarbetet, bestående av 48 plagg, släpptes förrförra hösten, närmare bestämt den 2 november, valde kronprinsessan att bära ett flertal plagg från kollektionen, bland annat en mycket vacker blommig blus.

Annons
Victoria i Sälen
Kronprinsessan Victoria i grå kostym från Erdem.

Kronprinsessan Victorias hållbara modeval

Kronprinsessan Victoria valde också att satsa på en grå kostym från kollektionen, i tweed. Ett fint val, just eftersom kostymen är en av de mest hållbara delarna ur kollektionen, till och med enligt Erdem Moralioglu (som ju är modeskaparens hela namn):

– Jag ville göra antitesen till snabba trender, kläder man vill bevara, den perfekta tweedkostymen eller brokadklänningen. Det är handvävd tweed och tyger från små italienska producenter, all bomullsjersey är ekologisk, har han berättat i samarbetet med kollektionssläppet för H&M.

Klicka hem den rosa blusen

Under Folk och Försvars konferens i Sälen i dagarna valde kronprinsessan att klä sig i just tweedkostymen från Erdem. Hon matchade den lite hårda designen med en skir rosa blus från danska By Malene Birger. En perfekt matchning med det hårda mot det mjuka. På fötterna bar hon boots från Af Klingberg i en beige kulör. Att kombinera beige med grå är snyggt. Dessa skor, med lite bredare klack, (reklamlänk via Apprl) är Svensk Damtidnings favoriter.

Boots från & Other Stories

Skor i mukaste skinn från & Other Stories. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Tyvärr är Erdems kollektion för H&M slutsåld sedan länge. Men visst finns det liknande kostymer (eller kavaj och byxa om man hellre vill bära plaggen var för sig) att klicka hem också i dag. Denna oversizeade blazer (reklamlänk via Apprl) fungerar inte bara som kavaj utan även som jacka. Denna rutiga (reklamlänk via Apprl) är dock mer i exakt samma ton som kronprinsessans. Men absolut snyggast (och vår favorit) är denna kostym (reklamlänk via Apprl) (svensk design dessutom). Klicka hem kavajen här (reklamlänk via Apprl) . De matchande byxorna hittar du här! (reklamlänk via Apprl)

Grå kavaj från Filippa K

Grå byxa från Filippa K

Också den rosa blusen är slut, men finns, även den i några fina varianter. Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon, vill slå ett slag för denna söta blus från H&M (reklamlänk via Apprl) (till ett riktigt bra pris just nu!), också denna, med en liten spetskant, (reklamlänk via Apprl) är en favorit i min bok. För den som hellre gillar knytblusar är denna ett självklart val (reklamlänk via Apprl) (den är även i siden – ett plus). Men kanske är den här rosa blusen (reklamlänk via Apprl) absolut mest lik den Victoria bär.

Rosa blus från H&M

Varma – och snygga – vinterskor

Också under Sälen-besökets andra dag valde kronprinsessan att bära de varma, och snygga, vinterskorna från Inuikii (reklamlänk via Apprl) som hon hade den första dagen. Både fint och bekvämt med tanke på de mysiga skornas varma foder och halkfria sula (reklamlänk via Apprl) .

Läs mer:

Foto: TT

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Så stylar Victoria det omskrivna plagget från H&M”

  1. caterine skriver: 16 januari, 2019

    Klart hon gynnar HM som hon har aktier i.


  2. josefin skriver: 18 januari, 2019

    varför bär hon inte uniform, som den militärledare hon ibland framstar som, o borde vara i egenskap av statschef? da slipper hon dessutom byta stup i kvarten


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar