Victoria i svensk design – bar nya favoritmärket

Victoria i klänning från Rodebjer
Kronprinsessan Victoria väljer Rodebjer – igen! Denna gång är hon klädd i det svenska märkets pre fall-kollektion för 2019.
Annons

Just nu är kronprinsessan Victoria, tillsammans med prins Daniel, på plats i Vietnam. Besökets syfte är att uppmärksamma 50 år av diplomatiska relationer mellan Sverige och Vietnam, främja svenskt näringsliv genom att närvara vid Sweden–Vietnam Business Summit samt lyfta FN:s hållbarhetsmål inom Agenda 2030. Besöket är, i vanlig ordning, en späckad historia. Man ska besöka både Hanoi och Ho Chi Minh City. Dagarna är långa och fyllda av aktiviteter. En resa likt denna kräver givetvis sin resegarderob. Och kronprinsessan stylist Tina Törnqvist har förberett sig väl.

Annons
Victoria i klänning från svenska Rodebjer.
Victoria i klänning från svenska Rodebjer.

Det bar kronprinsessan under första dagen i Vietnam

Victoria har flera nya outfits i bagaget. Och givetvis står svensk design i fokus. Kronprinsessans blommiga klänning i blå kuörer kommer från svenska Rodebjer. (reklamlänk via Adtraction) Klänningen är hämtat från pre fall-kollektionen och modellen går under namnet Zohra (reklamlänk via Adtraction) . Den beskrivs på detta sätt:

”Klänning i 100 procent tunn viskos från Rodebjer. Elegant midiklänning med blommigt print och med en avslappnad passform. Högt skuren framtill och v-ringad i ryggen med ett dekorativt band. Veckad detalj runt livet och längs axeln. Nederkanten är asymmetrisk och modellen är något utsvängd, vilket skapar en fin silhuett. Perfekt till vårens och sommarens fester”.

Annons

Att välja Rodebjer just nu är mer än rätt. I januari korades Carin Rodebjer till årets designer på ELLE-galan.

– Ibland känns det som att jag och Rodebjers kunder är samma. Jag vet vad hon har för utmaningar. Att köpa potatis och städa, det har man ju gemensamt. Jag säger jämt att ”kvinnor är till för alla, men på Rodebjer är vi till för kvinnorna”. Min dröm är att vi alltid ska tänka på vad kvinnor har för behov, att vi har konkreta och praktiska saker att ta hand om, kanske behöver amma och byta blöjor. Jag blir panikslagen, förkrossad, om det hänger tunna chiffongblusar i butiken när det är 20 grader kallt ute. Då säger jag till våra medarbetare att ”nu har hon inte vad hon behöver, nu är vi inte relevanta”. För mig är Rodebjer kläder för kvinnor med riktiga behov i deras riktiga liv, har Carin Rodebjer berättat i en intervju med Svenska Dagbladet.

Victoria matchade klänningen med höga klackar, smycken från Ebba Brahe Jewellery och väska från Valentino.

Klicka hem kronprinsessans klänning

Klänning från Rodebjer

Annons

Kronprinsessans schema för måndagen i Hanoi, Vietnam:

Lunchmöte med vietnamesiska kvinnor
Kronprinsessparet och statsrådet inleder sitt besök i Vietnam med en lunch tillsammans med framstående vietnamesiska kvinnor. Lunchen äger rum på Hotel Metropole, det hotell där den svenska ambassaden var lokaliserad när Sverige upprättade diplomatiska relationer med Vietnam 1969.

Officiellt mottagande av vicepresident Mrs. Dang Thi Ngoc Thinh
Vicepresident Mrs. Dang Thi Ngoc Thinh tar emot kronprinsessparet och statsrådet på presidentpalatset.

Besök i Ho Chi Minh’s hus
Kronprinsessparet och statsrådet besöker Ho Chi Minh’s traditionella hus. Huset är byggt på pålar och är ett historiskt landmärke. Under större delen av sin presidenttid uppges Ho Chi Minh har levt i huset som ligger i anslutning till presidentpalatset.

Annons

Gymnasieskola
Kronprinsessparet besöker elever vid gymnasieskolan Thuc Nghiem och samtalar om möjligheter och utmaningar för unga i Vietnam.

Möte med talman Mrs. Nguyen Thi Kim Ngan
Kronprinsessparet och statsrådet möter nationalförsamlingens talman Mrs. Nguyen Thi Kim Ngan. I samband med mötet visar även talmannen nationalförsamlingens byggnad.

Officiell välkomstmiddag
Första dagen i Hanoi avslutas med att vicepresident Mrs. Dang Thi Ngoc Thinh står värd för den officiella middagen i presidentpalatset där Kronprinsessparet och statsrådet närvarar.

Läs mer:

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Victoria i svensk design – bar nya favoritmärket”

  1. Marie S. skriver: 6 maj, 2019

    Blå klänning från Rodebjer. Snygg klänning ej åtsittande bra längd och säkert skön att ha på sig i ett varmt klimat.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar