11 oväntade saker om Chris mamma Eva O’Neill

11 oväntade saker om Chris mamma Eva O’Neill
Madeleines svärmor Eva O'Neill är känd inom societeten men har ett mindre känt privatliv. Vem är hon? Svensk Damtidning reder ut frågetecknen!
Annons

Christopher O’Neills mamma Eva O’Neill rör sig bland societet och överklass. Hon umgås gärna i de fina salongerna runt om i världen. Eva åker mellan London och Miami där hon ibland bor. När hon är i Miami tillbringar hon en hel del tid med sina barnbarn och Chris och Madeleine. Hon sägs ha ett extra gott öga till Leonore, men som farmor älskar man ju alla sina söta barnbarn lika mycket!

Annons

Vi har samlat några detaljer du kanske inte kände till om Chris mamma. Trots att hon ofta syns i vimlet så har hon nämligen en dold bakgrund som hon sällan, eller snarare aldrig, talar om.

Fin i paljett!
Fin i paljett!
 1. Hon är mamma till tre barn. Två döttrar och en son. Men Chris och hans två systrar, Natascha von Abensperg und Traun och Tatjana d’Abo, har alla olika pappor. Eva hsr nämligen gift med fyra män, varav tre män fick hon barn med. Chris O’Neill är den som är yngst i syskonskaran.
  Eva i hatt.
  Eva i hatt.

  Klänning i chockrosa bredvid Carl Philip.
  Klänning i chockrosa bredvid Carl Philip.

 2. Det sägs att Eva är väldigt förtegen om sitt tidigare liv. Hon är sparsmakad med information och har aldrig ställt upp på en intervju. Hennes ursprung kommer från Karlsbad i det forna Tjeckoslovakien.

  Eva O’Neills koppling till Trump

 3. Under 80-talet var hon bästa väninna med president Donald Trumps exfru Ivana Trump. De var garanterat ute och minglade och rörde sig i de fina salongerna.

  Eva och Sofia.
  Eva och Sofia.

 4. Ingen vet exakt vilket år hon är född. Uppgifter talar för att Eva O’Neill föddes som Eva Walter år 1947. Men det finns även andra uppgifter om att hon skulle varit född 1943 eller till och med 1940.
 5. När hon var liten fick Eva och henens familj fly från nazisterna i Karlsbad. Staden låg i den västra delen av nuvarande Tjeckien och tillhörde det område som under andra världskriget ockuperades av Nazityskland. Familjen hamnade i Starnberg, söder om München.
 6. Eva gillar lyx och societet. Bägge henens två döttrar har gift sig med framgångsrika män. Tatjana, som är den äldsta dottern, bor på ett 1700-talsgods i England med sin adlige man Henry D’Abo och deras tre barn. Natascha, tidigare redaktör på magasinet Tatler, är gift med österrikiske greven Ernst Abensperg und Traun.

  Chris äldre systrar.
  Chris äldre systrar.

 7. Hon är tydligen rolig. Författarinnan Lady Colin Campbell, som bland annat skrivit en bok om prinsessan Diana, och som också umgås i den brittiska societeten har beskrivit Chris mamma som ett socialt geni.
  – Eva är vacker och charmig, det är roligt att vara i hennes närhet och hon är väldigt naturlig och jordnära.
  Eva är ett mingel-lejon av rang. Här är hon sommarfin i axelbandslös klänning i ljus spets.
  Eva är ett mingel-lejon av rang. Här är hon sommarfin i axelbandslös klänning i ljus spets.

  Victoria samtalar med Chris mamma och syster.
  Victoria samtalar med Chris mamma och syster.

 8. Hon har sedan 2012 ägt en stor fastighet i det dyra området Belgravia utanför London. Området är känt för sin höga säkerhet och många internationellt förmögna människor och diplomater väljer ofta att bosätta sig här. Eva i princip rev hela fastigheten, byggde nytt och inredde med påkostad design. Tre år efter köpet låg fastigheten ute till försäljning för motsvarande 100 miljoner kronor.
  Wow, vad elegant!
  Wow, vad elegant!
  Klassiskt badrum i marmor.
  Klassiskt badrum i marmor.
  Sobert och elegant i salongen.
  Sobert och elegant i salongen.
  Läcker fotodetalj på väggen i kök och matsal.
  Läcker fotodetalj på väggen i kök och matsal.
  Makalöst vackert sovrum.
  Makalöst vackert sovrum.

  Terassen på våningen Eva sålde.
  Terassen på våningen Eva sålde.

 9. Eva O’Neill sägs ha haft en romans med prins Charles 1986, samtidigt som han var gift med Diana. Charles och Eva är än idag vänner och 2003 tog Charles med sig Camilla på en välgörenhetstillställning som Eva ordnade i Salzburg.

  Eva på Madeleines och Chris bröllop.
  Eva på Madeleines och Chris bröllop.

 10. Eva O’Neill pratar tyska. Det är ju perfekt, för när hon och Silvia träffas så pratar de tyska. Dessutom har de välgörenhet som gemensamt intresse, och har båda bott i Tyskland. Så det går nog ingen nöd på samtal när damerna ses!
 11. Det är ett frågetecken kring varför henens ålder är så hemlig. Men så är det också ett sätt att behålla en härlig mystik kring denna coola kvinna!
Kindpussas med drottningen.
Kindpussas med drottningen.
Eva på slottet.
Eva på slottet.
Med sonen Christopher och särdottern Madeleine.
Med sonen Christopher och svärdottern Madeleine.

Läs mer:

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “11 oväntade saker om Chris mamma Eva O’Neill”

 1. EwaW skriver: 4 maj, 2019

  Det är inte så konstigt om man har någon favorit bland barnbarnen. Man älskar ju inte alla människor lika mycket/på samma sätt även om man är släkt.


 2. Eva M skriver: 4 maj, 2019

  Hon har judisk bakgrund många närstående dödades under Hitlerregimen. Det är en av själen varför det har talats så lite om hennes bakgrund och tragedier hon upplevt.


 3. Lonnea skriver: 4 maj, 2019

  Det vore ju märkligt om hon och hennes familj fick fly från nazisterna om hon är född 1947…


 4. josefin skriver: 5 maj, 2019

  Stilig kvinna.Och beroende av…ingen. Bravo


 5. Ann-Britt Nyholmtelia.com skriver: 5 maj, 2019

  Hur mycket var det som var nytt av detta? Ann-Britt


 6. Margaretha skriver: 6 maj, 2019

  Mycket stilig kvinna!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar