15 bästa bilderna från prins Alexanders dag

15 bästa bilderna från prins Alexanders dag
Precis som sina kusiner före honom utförde prins Alexander sitt första kungliga uppdrag i sitt hertigdöme. Se de bästa bilderna!
Annons

Vilken heldag det blev för lilla prins Alexander! Hans första uppdrag i hertigdömet Södermanland har ägt rum och det gick galant! Även om prinsen såg lite trött ut vid dagens slut.

Prins Alexander.
Prins Alexander.

Prinsen invigde själv en stig samt en utkiksplats som länet rustat upp och gjort mer tillgänglig i hans namn. Men Alexander hann med bra mycket mer än så. Han fick åka häst och vagn, klappa en livs levande häst på mulen, mysa en stund på utkiksplatsens fina fågel i trä samt leka omkring med mamma och pappa helt utan att lillebror Gabriel störde.

Prins Alexander fick träffa hästen som drog fram familjen i vagnen.
Prins Alexander fick träffa hästen som drog fram familjen i vagnen.

Vi har samlat de charmigaste bilderna från dagen. Kika här!

Annons

Foto IBL, Stella pictures

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “15 bästa bilderna från prins Alexanders dag”

 1. konsttanten skriver: 23 augusti, 2018

  En ny miljö för prinsen sätter osäkerhet ibland; helt naturligt, men jag hade gärna velat ha en liten video med lek. Alexander är fortfarande otroligt söt!!
  Fin familj.


  1. josefin skriver: 23 augusti, 2018

   vem skulle han lekt med da konsttanten – med föraldrarna eller kanske m landshovdingen? Da hade vi fatt se of S var lika duktig som KP V pa att sla kullerbytta.


 2. Ingrid skriver: 23 augusti, 2018

  Vad gör kusinen när Alexander jobbar?


  1. josefin skriver: 23 augusti, 2018

   gar i skolan kanske?


 3. vesna skriver: 23 augusti, 2018

  Mycket vackra bilder på lilla prinsen och vuxna. En intressant dag för alla. En fin plats för utflykt med familj. Vackra Sverige!


 4. Kerstin Bergström skriver: 24 augusti, 2018

  Sveriges vackraste landskap. Många sjöar ,slott o herrgårdar. Det,som syns i bakgrund på ett av korten är en vik av Östersjön. Alexander kan vara stolt som fick Södermanland till Hertigdömme. Förvalta det bra.


 5. Carin Hawee skriver: 24 augusti, 2018

  Fina bilder på harmonisk liten familj.Sofia och Carl Philip verkar vara goda förebilder för sina små pojkar. Tycker också att de klär dem så snyggt.Mycket långt i från de hiskliga barnkläder i orange ,grönt och brunt som varit populära länge.


 6. konsttanten skriver: 24 augusti, 2018

  Har nu sett en video, och jag blir helt frälst i hjärtat, när Alexander ber landshövding Liselott Hagberg sätta sig på en stor träfågel-:)! Dessutom verkar han gilla böcker, vilket han även får vid besöket. Vi har ju sett hans små Pix-böcker vid kyrkobesök.


  1. josefin skriver: 24 augusti, 2018

   Neg landshövdingen for HKH:aren nar hon satte sig pa fageln?


 7. gunfalk skriver: 24 augusti, 2018

  Lägger märke till att Sofia förekommer på 11 av de 15 bilderna medan Carl Philip är med på fem, varav en med huvudet borta. Var finns jämställdheten i den familjen?


 8. Daga skriver: 25 augusti, 2018

  Familjen sund och fräsch som naturen efter ett åskregn.Mvh Daga


  1. josefin skriver: 28 augusti, 2018

   mina pelargonier ar verkligen ledsna efter ett askoväder….


 9. Daga skriver: 3 september, 2018

  Kerstin då har du inte sett Halland.Ljusgröna bokskogar med mattor av vitsippor om våren.Bäckar, åar o insjöar i glitter och brus.Sandstränder i juli,varma,mjuka,doftande, eller i oktober o hårda bränningar.Storm o regn över fiskelägen o strandängar.Inlandets dalgångar o kullar, slånbuskarnas vita blomning i april o de blå bären moget frostblå i september med röda rönnbär o nypon .Vägrenarnas trift,vädd, o älggräs.Flyttfåglars återkomst med sång i junikvällen…..Daga.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar