5 lyckligaste äktenskapen – se kungliga listan!

5 lyckligaste äktenskapen – se kungliga listan!
Skilsmässor i kungahusen blir allt vanligare, men så har vi de par som behåller ringarna livet ut. Framtiden är oviss, men här är vår lista på kungligheterna som verkar ha ett mycket lyckligt äktenskap.
Annons

 1. Kronprins Haakon och Mette-Marit – De kämpade mot konventionerna för sin kärlek. Haakon hotade att abdikera om han inte fick gifta sig med Mette-Marit, som var en helt vanlig singelmamma. Nu ser vi hur det gick. Alldeles utmärkt! Ömhet, tillit och vänskap ser vi som byggstenarna i deras lyckliga äktenskap.

Maxima-12

Annons

2. Kung Willem Alexander och drottning Máxima

Máxima och Willem-Alexander möttes på en fest i Spanien. Kärleksaffären orsakade först rabalder när Máximas pappas politiska ursprung avslöjats. Máxima tog dock avstånd från juntan samtidigt som hon var fortsatt lojal mot sin far. Bröllopet var dramatiskt och Willem Alexander sade ja till Máxima under bombhot. Men folket hade tagit argentinskan till sitt hjärta. Tre döttrar och en hund senare är kungaparet av Nederländerna ett av de lyckligaste i kungliga Europa.

Sofia-Carl-Philip1

3. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia – vilken underbar start på äktenskapet med en liten baby i barnvagnen och ett nyrenoverat sommarhus i Sörmland. Lyckan är total efter en ganska lång tid av väntan. Precis som kronprins Haakon och alla andra prinsar i sagorna fick prins Carl Philip kämpa för att få sin hjärtas dam accepterad.

 

 

William-Kate-Ste1

4. Prins William och Kate

Att det slår gnistror om William och Kate vet vi alla, men det är ytterst sällan de visar upp sin kärlek. Under parets besök i Bhutan gjorde de ett undantag. Hertigparet har den senaste veckan varit på en innehållsrik resa och trots att besökte haft officiell karaktär så har William och Kate flera gånger visat fram sina mer privata sidor.

Louis

5. Prins Louis av Luxemburg och Tessy var bara 21 år gamla när de blev tvåbarnsföräldrar. Idag är storhertigparet av Luxemburg stolta farföräldrar till lille Noah och Gabriel. När första sonen kom grumlades bebislyckan av det faktum att kärleksparet ännu inte hade hunnit gifta sig. Efter mycket knorrande från storhertigparet hastade Louis och Tessy till altaret och brudgummen hade Gabriel på armen in i kyrkan. Prins Louis vann kärleken men förlorade sin köplats till tronen. Det var när han var på besök i lägret för att inspektera NATO:s fredsbevarande styrkor som han träffade underofficer Tessy och inte kunde slita blicken från den stjärnögda brunetten.

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

34 kommentarer till “5 lyckligaste äktenskapen – se kungliga listan!”

 1. Gittan skriver: 4 juli, 2016

  Har väl varit många antydningar i press genom åren vad Mette-Marit och Haakon beträffar…

  Lyckligaste äktenskapet känns det som Willem-Alexander och Máxima står för, tätt följda av Felipe och Letizia… Oftast fina bilder på dem som visar närhet och stor omtanke/kärlek…
  Mary och Frederick därefter…

  Förhoppningsvis kommer Victoria och Daniel på 4:de plats…


  1. undrende skriver: 4 juli, 2016

   Ryktemaker ødelegger ikke lykkelige ekteskap !


 2. gunfalk skriver: 4 juli, 2016

  Varför är inte Victoria och Daniel med på listan? De skulle ha legat på första plats!!


  1. undrende skriver: 4 juli, 2016

   Hvordan vet du at de er lykkeligere enn andre ?


  2. Marianne skriver: 4 juli, 2016

   Det er latterligt at medregne et ægtepar, som kun har været gift et år, men det er jo typisk for journalistikken på SD.
   Man har markedsført Sofia for kongehuset/hovet fra dag et! 🙂


  3. My skriver: 4 juli, 2016

   Du har väl ingen aning om hur lyckliga de är tillsammans??


 3. undrende skriver: 4 juli, 2016

  Det er naturstridig å være så symmetrisk vakker som Mette-Marit. Fotogen til 1000


 4. Grötchen skriver: 4 juli, 2016

  Tänk att det går att gradera andra människors lycklighet!

  Det visste jag inte…

  Eller handlar det helt enkelt om skribentens privata sympatier?


 5. AstridA skriver: 4 juli, 2016

  Gratulerer med dagen, Deres Majestet! Drottning Sonja 79 år i dag! Feires dagen på Mågerø?


 6. Liat skriver: 4 juli, 2016

  undrende 9:22. M-M är inte så fotogen, men men, man ser vad man vill se. Och kommentaren har ju inte precis med lyckliga äktenskap att göra.
  Önskar också att Victoria och Daniel var med på listan, de fick också kämpa och verkar, i mitt tycke, lyckliga.


  1. undrende skriver: 4 juli, 2016

   Svaksynthet går det an å gjøre noe med !


 7. G skriver: 4 juli, 2016

  Til info Haakon har aldri truer med å abdisere. For der første er det kun en Kongen som kan abdisere ikke en KP og for det andre det var ikke nødvendig. Og til Gittan ja alle vi som skriver på nettet vet jo sannheten eller 😉 Det har aldri vært noe i hverken skilsmisse eller utroskapsryktene. De er akkurat det kun rykter. Ryktene ble satt i gang som et sosialt eksperiment av en student for å se hvor lett det var å sette ut et rykte på sosiale media.Svaret vet vi. Noe han i ettertid innrømmet.


 8. G skriver: 4 juli, 2016

  Forts. Er vi så naiv at vi tror de har et plettfritt ekteskap. Selvfølge ikke. De jobber nok med sitt forhold de som alle andre ektepar. Men enn så lenge så ser det ut til å ha et meget godt ekteskap med mye kjærlighet for hverandre.


 9. Bror skriver: 4 juli, 2016

  Två blondiner i topp! Precis som det ska vara.


  1. Marguerite skriver: 9 juli, 2016

   Är du lite av en provo, Bror, eller helt enkelt en “mullig mansgris”? Ha ha! Tror det förstnämnda faktisk!


 10. Marguerithe skriver: 4 juli, 2016

  Willem Alexander och Maximas äktenskap håller nog. De verkar vara personer helt utan attityder mot andra och mot varandra. Även Sofia och Carl Philips om man låter dem leva ifred och de får arbeta med sina uppdrag. De övriga nämnda är oskrivna kort.


  1. Obs skriver: 4 juli, 2016

   Om detta har tidningen inte en susning! Det finns ett äktenskap som JAG tycker verkar stabilt och det är Máxima och Willem Alexander. För övrigt tycker JAG ni visar upp de mest instabila äktenskapen i Europa, men jag förstår er, det ger många “klick”.


 11. Mariane skriver: 4 juli, 2016

  Hvad er det for noget bla. Hvor er Victoria og Daniel. Mary og Frederik. Hvem har sagt at det norske keonprinsepar er lykkeligere end andre. Har SD insider viden. Jamen man tar sig til hovedet I Danmark har vi noget der hedder agurketid Det er om sommeren når journalister ikke har noget fornuftigt at skrive om. Så opfinder de artikler.


  1. AstridA skriver: 4 juli, 2016

   Den norske dronning Sonja har fødselsdag i dag, som jeg har skrevet i en kommentar tidligere. En gratulasjon og en bildekavalkade av hennes liv er det visst ikke plass til i damtidningen i dag. Så agurktid kan det ikke være! (De lykkelige ekteparene er nok rangert ut fra hvor ofte de susser på hverandre offentlig…)


 12. Maggiz skriver: 4 juli, 2016

  Lyckligast efter Norges par kommer nog Victoria och Daniel. Den kärleken är mycket stark.


 13. Annakf skriver: 4 juli, 2016

  Tycker Carl Philip och Sofia varit gifta alltför kort tid för att utnämna det till ett lyckligt äktenskap, särskilt som CP sett rätt olycklig ut under vintern…
  Saknar Victoria o Daniel, tycker de verkar mycket lyckliga, eller?
  Även Letizia o Felipe tycker jag verkar lyckliga.


 14. liv skriver: 4 juli, 2016

  Hva med Madeleine og Chris? Var han bare en reserve? …. Tror ikke det!


 15. mini skriver: 4 juli, 2016

  Undrar vad som hänt.

  Är jag blockad från Svensk Dam eller tillåts jag inte skriva det som “inte passar” Redaktionen. Jag har försökt flera gånger men inget kommer in.
  Jag brukar oftast vara “snäll” ju 🙂

  Jaja, livet går på ändå.


  1. AstridA skriver: 4 juli, 2016

   Snälla kommentatorer är inte särskillt omtyckta här. Använder du ett mansnamn och är du republikan går det bättre. Då får du utrymme och tusen likes.


  2. Marguerite skriver: 9 juli, 2016

   Ja, det gäller att skriva rätt här, dvs “balansera” sina svar så de inte tolkas som oförskämda eller för kritiska! Jag brukar ibland bli portad också, men då har jag nog trampat på en öm tå!
   En sak jag tycker vore bra här på kommentarsfälten var om man inte enbart hade en symbol för likes, utan också en symbol för dislikes, dvs tummen ner. Där kan man visa att man inte håller med utan att nödvändigtvis svara. Nu får vi se om detta kommer med eller dissas eller, bäst av allt, en ny symbol!


 16. Sollan skriver: 4 juli, 2016

  Ja varför är inte Victoria och Daniel med? De fick minsann vänta och kämpa för sin kärlek! Båda strålar av lycka och kärleken har gjort Victoria till den vackraste av prinsessor.


 17. My skriver: 4 juli, 2016

  Vilket nonsens….som vanligt!


 18. Tore skriver: 4 juli, 2016

  Vad är lycka ? Kan man gradera andra människors giftermål ?
  Skilsmässa kan också ses som en stor lycka .


 19. Liat skriver: 4 juli, 2016

  undrende kl 13.16 Ja det bör ju du veta, kanske dags att kolla synen. Jag har kollat min nyligen, ser väldigt bra med nya glasögon.


  1. undrende skriver: 4 juli, 2016

   Men trangsynthet kan dessverre ikke leges !


 20. mini skriver: 4 juli, 2016

  My

  Tack för de orden – det var ungefär det jag skrivit flera gånger men det kom inte in.

  Nonsens att döma/bedöma/tro om huruvida äktenskap är lyckliga eller ej.

  DET vet endast de berörda och i kungliga kretsar tiger man still och visar upp god min.


 21. Rolf skriver: 5 juli, 2016

  Tycker att vår egen Victoria och Daniel verkar vara ett av de lyckligaste paren. Varför är inte de med på listan?


 22. G skriver: 6 juli, 2016

  Man ser tidene endrer seg for noen år siden var kommentarene om V og D at de var ulykkelige og det gikk mot skilsmisse her inne på SD,nå er de plutselig et av de lykkeligste. Må le.Og bare for å si det tror aldri de har hatt noe problem i sitt ekteskap, de ser og har sett meget glade for å ha hverandre. De har bare ikke vist det offentlig like mye som de gjør nå. Derfor er de nok ikke på listen. De vi ser her er de som alltid har vist sin kjærlighet og lykke, men enig CP/S er vel litt for nytt.


 23. Angelika skriver: 8 juli, 2016

  norges kungapar, UKs drottningpar, exkungaparet av Grekland… Dessa verkar också vara stabila och lyckliga äktenskap.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar