6 skandaler som skakat drottning Elizabeth

6 skandaler som skakat drottning Elizabeth
Det har varit 65 tuffa år för drottningen.
Annons

Elizabeth har varit drottning under 65 år denna dag, men alla dessa år har inte varit lätta – långt ifrån.

ibl-elizabeth

Systerns kärleksliv 
Samtidigt som Elizabeth skulle krönas fick hon veta att syster Margaret förlovat sig med Peter Townsend, en äldre och skild man som arbetade för drottningmodern och även arbetat nära kung George. Parlamentet och kyrkan sa bestämt nej till äktenskapet och Elizabeth tvingades se sin syster välja mellan livet som prinsessa och kärleken, och få sitt hjärta krossat efter att ha valt bort Peter Townsend.

Annons

Inbrottet i drottningens sovrum
År 1982 skedde en gigantisk säkerhetsskandal. Drottning Elizabeth vaknade upp en morgon av att den då 31-åriga Michael Fagan hade brutit sig in satt sig på hennes sängkant. Först tio minuter senare kom vakter in i rummet och grep mannen. Michael Fagan hade dessutom lyckats med detta en gång tidigare. Då tog han sig in, drack upp en flaska vin, och tog sig därefter ut igen.

Banden som läckte
Den 18 december år 1989 läckte ett privat telefonsamtal mellan prins Charles och hans dåvarande älskarinna Camilla Parker-Bowles. Under samtalet berättade Charles att han ville leva inuti Camilla som en tampong och skandalen var ett faktum.

Dianas ärliga intervju
Relationen mellan Camilla och Charles var känd, men Diana och hennes make fortsatte ändå spelet som det lyckliga paret. Allt avslutades däremot när prinsessan Diana ställde upp i en tv-intervju år 1995. Diana erkände att hon hade en affär med sin ridinstruktör. Hon kommenterade även Camilla.
– Vi var tre personer i äktenskapet, så det var lite trångt, sa hon.
En månad senare ska drottning ha krävt att paret skilde sig, vilket även skedde året efter.

Prinsessan Annes skilsmässa
Även drottningens dotter har varit förföljd av skandaler. Chocken var stor när det under 90-talet kom fram att prinsessan Annes dåvarande make, Mark Phillips, hade ett utomäktenskapligt barn. År 1992 skilde sig paret.

Prins Harrys alla skandaler 
Han har klätt ut sig till nazist, rökt marijuana, tillbringat en dag på rehab och fångats på bild helt naken under en vild fest i Las Vegas. Listan på prins Harrys skandaler skulle kunna göras lång, och han har varit en ständig huvudvärk för drottning.

Av Margareta Gotthardsson
Foto IBL

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “6 skandaler som skakat drottning Elizabeth”

 1. Anna skriver: 6 februari, 2017

  Att en man bröt sig in på slottet är som ni säger möjligtvis en säkerhetsskandal, men knappast något drottningen kan lastas för…och är inte prins Harrys “skandaler” mer ungdomssynder? Visst tenderar vi att vänta oss oklanderligt beteende från kungliga ungdomar, men faktum är att han inte verkar ha varit vildare än många andra i den åldern…


 2. Christina Kari Helsinki skriver: 6 februari, 2017

  Drottning Elizabeth har aldrig behövt möta pressen för att meddela, nu skall vi vända blad. Aldrig har någon skojare i England präntat mynt med oförskämdheter mot henne. Hennes barnbarn prinsarna är helt helgonlika jämförda med en halvgammal monark.


  1. Anna skriver: 7 februari, 2017

   🙂


 3. Tomine skriver: 6 februari, 2017

  Man kan säga det var mer ordning med moralen förut i kyrkan.
  Skilda gör sig icke besvär en gång till med kyrklig vigsel.


 4. Christina Kari Helsinki skriver: 6 februari, 2017

  Tomine

  Just det. Varför i helgoland skall man ha det ena efter det andra kyrkbröllopet efter det andra där prästen med en fryntlig min, igen tar emot lögnaktiga löften. Skäms präster. Till syvende och sist; folk sover ihop, lever ihop och gör precis vad de vill. I forna tider blev man dömd, numera blir man berömd, ju flere bröllop, desto bättre människa. Och alltid; oj vad det är synd om barnen. Förväntar mig någonting nytt om Läckberg.


  1. Tomine skriver: 6 februari, 2017

   12 poäng för den kommentaren från Helsinki.


  2. Elise Wilson skriver: 7 februari, 2017

   Christina Kari Helsinki

   Full poäng! 🙂


 5. annica, helsingfors skriver: 6 februari, 2017

  De ovannämnda händelserna har säkert påverkat Elizabeth, men det närmaste en skandal hon själv stått för, var hur drottningen och hovet reagerade efter Dianas död.
  QEII förstod inte folkets chock och sorg och hon ansågs oempatisk. Då svajade hennes ställning en aning, men hon styrde upp det med bl.a ett tv-tal till Dianas minne.


 6. Gun Werner skriver: 7 februari, 2017

  Såvitt jag förstår, kommer hon också att få träffa Trump, inbjuden av Teresa May….Hon har dock träffat många diktatorer i sitt långa liv, så en mer eller mindre kan väl kvitta.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar