Nu är Sofia Hellqvist en i familjen!

Annons

Vilken mönsterprinsessa! Sofia satsade på en klänning med blåvita blommor och var strålande glad på prinsessan Madeleines lysning.

Nästa gång är det prins Carl Philips och Sofias tur! Det var ett vackert par som anlände till Stockholms slott och prinsessan Madeleines lysning.

Förlovningssoffan

Nu är Sofia en i kungafamiljen och det lär inte dröja länge förrän hon sitter i förlovningssoffan med prinsen.

Klänningen

Sofia bar en sedesam klänning som stack ut med sitt lite yviga mönster.
– Sofias klänning kommer från Gant, enligt vår modebloggerska Johanna Lejon.

Bor tillsammans på Djurgården

Det var lite av en överraskning för många att Sofia Hellqvist var med på det officiella lysningsfotot. Visst bor hon ihop på Djurgården med prins Carl Philip, men de är inte förlovade.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All over press

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

297 kommentarer till “Nu är Sofia Hellqvist en i familjen!”

 1. LMK skriver: 20 maj, 2013

  Äntligen! 😉


 2. lw skriver: 20 maj, 2013

  kungafamiljen mister sin glans nu tycker jag..


 3. Liina skriver: 20 maj, 2013

  Ta det lugnt nu alla.. Ta tre djupa andetag och andas lugnt.
  Haha älskar Sofia och är glad för deras skull.


 4. nea skriver: 20 maj, 2013

  Vilket stiligt par! Sofia var perfekt klädd; elegant men samtidigt lite nedtonad för att inte konkurrera ut Madeleine. Äntligen sätter också Carl-Philip ner foten, han har hela sitt liv stått i skymundan för sina dominanta systrar. Paret verkade långt lyckligare än alla andra på lysningen. Heja Carl-Philip!


 5. pia skriver: 20 maj, 2013

  Fram med Sofia H:s CV i offentligheten när vi nu sett Chris O´Neills.


 6. Alexia skriver: 20 maj, 2013

  Om man bara slapp det där leendet hela tiden.


 7. Sandra skriver: 20 maj, 2013

  #2 ja inte är den som den var i alla fall, men som kungen säger för Sverige i tiden. Fast jag håller inte med kungen att låta Sofia få vara med på lysningen och officiella foton innan ev. förlovning var en bra ide.

  #5 ja CVn borde väl komma snart.


 8. nina skriver: 20 maj, 2013

  #6 Hon har ju ett riktigt fint leende. Riktigt snygg och passande klänning dessutom.
  Tycker dom passar bra ihop – vad har han att välja på?!?


 9. Inkan skriver: 20 maj, 2013

  #4 nea

  Mycket bra och fin åsikt, jag instämmer helt med vad du skrivit.


 10. Singoalla skriver: 20 maj, 2013

  Heja, prins Carl Philip, du har rätt att välja din egen livskamrat precis som vi andra. Och prins är förblir du, det har inget att göra med vem du lever med.
  Alla människor har samma värde, utbildade eller inte, vackra eller fula, rika eller fattiga och kloka eller inte!
  Även elaka och missunnsamma. Dem kan man strunta i, de straffar sig själva hela tiden.


 11. barbro skriver: 20 maj, 2013

  Sofias klänning ungdomlig och fräsch och hon höll sig verkligen till en perfekt dresscode längd. Tror att hon har en bra stylist och även är lyhörd för goda råd.


 12. Anna skriver: 20 maj, 2013

  Jag tror att det står klart att hon kommer att gifta sig med prinsen, antagligen nästa år. Men som jag skrev tidigare, om det bara är en eklatering bort förstår jag inte varför hon inte håller sig i bakgrunden, den här korta tiden och låter lysningen och bröllopet handla om Madde och Chris. Genom att vara med på den här bilden så sänker hon ställningen på kungahuset redan innan är officiell medlem.


 13. Eva H. skriver: 20 maj, 2013

  Jag är glad för Sofias skull och tror inte att kungahuset förlorar sin glans pga henne. Såg i helgen reprisen på Året med kungafamiljen, den norska tappningen. De tog emot en ensamstående mamma som dessutom provat på droger, och det har fungerat utmärkt. Jag undrar varför jag inte blir lika rörd och varm om hjärtat när jag ser Året med den svenska kungafamiljen. De känns alltid så stela och deras mimik utstrålar noll (av olika anledningar) Kanske kan Sofia lösa upp lite av stelheten. Jag hoppas det, för det behövs!


 14. M skriver: 20 maj, 2013

  Åh äntligen! Tror att en förlovning kommer att eklateras inom de närmaste dagarna; därför Sofia var med så officiellt igår!! Lycka till!!


 15. Bittan skriver: 20 maj, 2013

  # 2 Nea håller med dig.
  # 6, Alexia, håller med dig ang det “tillgjorda leendet” alltid.
  # 4, Nea, tror inte ett dugg på att han satt ner foten för sina systrar.
  Det är säkert SH som begärt detta att få vara med och han styrs av henne.


 16. Susanne skriver: 20 maj, 2013

  Ibland undrar jag om SvD medvetet vill provocera sina läsare? Att skriva som ni gör ovan är som att kasta en tändsticka i en krutdunk…än verkar inte de rabiata SH-hatarna ha hittat hit (jfr övriga inlägg om gårdagens lysning), men med tanke på hur många reagerar bara de ser en bild på SH är SvD:s artikel ovan minst sagt vågad. Artikelskribenten kan inte ha varit omedveten om vilka reaktioner detta rimligtvis kommer att väcka.

  Obs. Jag tar inte ställning för eller emot SH:s och CP:s förhållande, jag tycker bara att artikeln var överdrivet vinkladd och onyanserad.


 17. Cecilia skriver: 20 maj, 2013

  Det är underbart att alla barnen i kungafamiljen äntligen får känna sig lyckliga med sina livskamrater. Annars tycker jag att vi kan skippa den förlegade monarkin.


 18. Tina skriver: 20 maj, 2013

  Sweet revenge beautiful Sofia..!
  Fantastiskt att er kärlek vann över den avundsjuka mindre lyckligt lottade alldagliga massan av daglediga..!
  Länge lever skönheten o kärleken..!
  För Sverige i tiden..!


 19. Lea skriver: 20 maj, 2013

  Kungafamiljen mister sin glans och känns som en vanlig Svensson familj… Tror att monarkin inte kommer att hålla så länge.


 20. Lea skriver: 20 maj, 2013

  Är bara så nyfiken och jag vet att ni här kan massor:)

  Vad jobbar Sofia med? Är det CP:s apanage som försörjer henne?
  Jag menar hennes välgörenhetsarbete ger väl inte henne någon lön?


 21. mona skriver: 20 maj, 2013

  Vilken lag reglerar hur mycket man får le? Nu är det media som väljer bilder, klart som korvspad att det väljer en glad Sofia.
  Tror Sofia skulle ha väldigt ont i ansiktet om hon log stort hela tiden.Men nu alla gamla stofiler fram med lagen och bestämmelsen om leende i Svea rike.
  Oj jag var på begravning i veckan, mycket sorg, men vi skrattade och log och grät vid minnesstunden. Blir vi nu anmälda till nämnden för opassande känsloyttringar. Är du den som styr denna
  organisation Alexia med alla andra missunnsamma i denna spalt.


 22. snickarjohn skriver: 20 maj, 2013

  Bästa Susanne 16,
  Svensk Damtidning säljer annonser.
  Ju fler som besöker sidorna desto bättre går annonsförsäljningen.
  Det är självklart att man ibland spetsar till rubriker för att uppnå detta.


 23. Anna skriver: 20 maj, 2013

  18#

  Tina tycks ha förstått det ingen annan förstått eller velat erkänna…nämligen att motståndet mot Sofia bara grundar sig i avundsjuka över hennes skönhet. Det finns inga andra objektiva skäl att ha betänkligheter, utan det handlar enbart om de medelmåttigas oförmåga att acceptera en vackrare och mer lyckligt lottad kvinna.


 24. Ultra Nivea skriver: 20 maj, 2013

  SH är söt tycker jag hon ser snäll och rar ut. Hon hade väl ingen aning om att hon skulle bli kär i en prins och han i henne. Oklanderig CV va är det för trams hur många har det men kanske det var bättre förr när folket var trälar och kungar satt på en gyllene tron och prinsar och prinsessor giftes bort med andra prinsar och prinsessor för att bilda unioner mellan länder. Det var krig svält och fattigdom men dom kungliga var i alla fall jävligt kungliga!!


 25. Linnea skriver: 20 maj, 2013

  Oj så glad jag blir av de här bilderna !! Äntligen skymtar en förlovning.
  Så vacker hon är vår blivande prinsessa i sin eleganta sommarkänning.Ett stiligt kungligt par! All lycka till Er båda!!


 26. magggan skriver: 20 maj, 2013

  Nej tacka vet jag det Engelska kungahuset där håller man på vett och etikett. Är man ett kungahus ska man leva upp till det också. Men det blir väl svårt för kungen att säga ifrån till sina barn så som han har burit sig åt själv.


 27. lena nilsson skriver: 20 maj, 2013

  Kan det inte gå att göra en fotografering som är lite mer igenomtänkt,det ser ut som att de bara dragit ihop en hög för att det skulle bli något.Och inte var det många kungliga på den bilden heller.Kungliga familjen ………….?Nog hade det väl gått att få en snygg officiellbild på åtminstone Madeleine och Chris.


 28. Anna skriver: 20 maj, 2013

  26#

  Vad menar du egentligen? Tre av drottningens fyra barn är skilda, två av dem omgifta, och tänk bara på Charles & Dianas skandaläktenskap med otrohet, självmordsförsök och jag vet inte allt. På vilket sätt håller de på vett och etikett?


 29. Hanna skriver: 20 maj, 2013

  Jag tror inte att någon som skriver eller läser här är avundsjuk eller missunsam mot Sofia eller prins Carl-Philip. Det känns bara så verkligen verkligen verkligen sorgligt att det skulle bli så här. Det räcker att se bilderna på kungafamiljen så blir känslan att vissa står på röda mattan och andra är de kungligheter de är. Det känns mer avlägset nu att prinsessan Estelle någonsin blir drottning framöver.


 30. magggan skriver: 20 maj, 2013

  Det är synd om Madeleine att sofia ska stjäla all uppmärksamhet på hennes stora dag.


 31. Bakom vattnet skriver: 20 maj, 2013

  Visst kan prins Carl Philip välja och ta Sofia. Hoppas, att han förstår, att han måste välja mellan Sofia och kungahuset/svenska statens slott/prinstitel. Men om kärleken är tillräckligt stor, det skulle vara ingen svårighet att välja. Så…
  CP Bernadotte, SH, kungen, drottningen, kronprinsessan och prins D måste förstå, att majoritet at svenska folket vill aldrig betala n…nprinsessans kostnader, inte se henne som svenska folkets representat/en svensk prinsessa.
  Så: Mycket konstigt att SH var med i lysningsfoto osv. Vilket elände för Madeleine, som inte ens fick sina tärnor. Varför det är alltid Sofia, som får hur hon vill?


 32. Sandra skriver: 20 maj, 2013

  Jag tror att det stämmer som tidigare sagt, en förlovning kommer att eklateras snart och det var därför som kungen lät Sofia vara med (och det är naturligtvis därför Sofia ler, det är inte så lätt att hålla en sådan hemlighet). Visst skall de gifta sig när de älskar varandra och vill dela resten av livet tillsammans. Däremot tycker jag svenskarna skall få uttrycka sina åsikter om Sofias ev. titel. Det är ju faktiskt delvis tack vare skattebetalarna som kungahuset kan fortsätta.


 33. Anna skriver: 20 maj, 2013

  #6. Alexia
  Sofia ler för mycket – Chris ler för lite. Inte lätt att tillfredsställa mobben här på sajten.

  #16. Susanne
  Visst tänker SvD krutdurk när de skriver om Sofia.

  #26. magggan
  Vett och etikett i det engelska kungahuset? Är det Charles, tampongen och Camilla du tänker på då, eller?


 34. Ansan skriver: 20 maj, 2013

  Vem inbillar sig att monarkin överlever en Westling och en grinande Hellqvist på tronen? Det hjälper inte med en in klänning. Beklagar.


 35. Lena, Halland skriver: 20 maj, 2013

  Så kul att se henne på fotot!! CP är nog jättelycklig nu!
  Önskar dem Lycka till!
  Alla belackare är nog en smula avis!!!


 36. Evanka skriver: 20 maj, 2013

  Jeg tror det er Chris O’Neill, der har krævet at Sofia (her skrives jo så meget om at kræve/kräva, tihi !!! 😉 ) som samboende og en del af familien også skulle være med. Han synes nemlig IKKE at være offer for eller acceptere “Janteloven”, som er den mest fremherskende i Sverige og Danmark: folkets selvbestaltede domstol.
  # 5 Pia
  Hvorfor egentlig så elak mod et ungt menneske ? De fleste indgiftes cv’er ER hullet som en si ! Du vil sikkert helt have, at man også lagde alle billeder ud, og ikke som i Chris tilfælde blot ét, hvor han er 4-5 år!


 37. Sara skriver: 20 maj, 2013

  Jättekul för dem! Och fina var dem allihop på gårdagens lysning. Ser fram emot Madeleines och Chris bröllop, och sen även Carl-Philips och Sofias!


 38. Ingrid skriver: 20 maj, 2013

  Vårstädning i kungahuset, ut med de gamla och in med de nya!
  De kungliga får ge plats åt det folkliga – för Sverige i tiden.


 39. Cecilia skriver: 20 maj, 2013

  Jag är bra tvungen att kommentera ditt inlägg #26 Maggan! Du skriver om det engelska kungahuset. Har du glömt när prins Charles var gift med Diana och var otrogen med Camilla??? Har du glömt de bandade telefonsamtalen dem emellan. Prata om vett och etikett….


 40. Sthlm skriver: 20 maj, 2013

  Bilderna visar en sorgsen prins och en överlycklig dam. Kan inte prins Carl Philip få vara ifred något år. Kungaparet gör bort sig totalt när de på prinsessan Madeleines lysningsmottagning drar ihop en familjebild som visar en skock icke kungliga. Självklart ska Chris O´Neills mamma och syster vara med på familjefotot, men vad har t ex Silvias “brorsson” på den kungliga familjebilden att göra för att inte tala om Täbytjejen. Man kan inte annat än att tycka synd om prinsessan Madeleine och herr Chris O´Neill.


 41. Tina skriver: 20 maj, 2013

  23.
  Tack Anna för en intelligent o sann analys..sällsynta härinne tyvärr..!


 42. Bittan skriver: 20 maj, 2013

  # 25, Linnea, hoppas att SH inte blir prinsessa bara fru, precis som Chris bara blev herr.
  # 21, Mona, jag tror att SH har ont eftersom hon smilar hela tiden, det ser inte naturligt ut med det leendet.


 43. Kristine skriver: 20 maj, 2013

  Tina, håller med dig! För Sverige i tiden! Äntligen har kungaparet accepterat att skönhet är viktigare än allt annat. Och ännu vackrare blir Sofia med håret borta från ansiktet. Carl Philip kan vara glad över att han gjort detta kap. Ingen annan hade kunnat passa CP bättre.


 44. Bakom vattnet skriver: 20 maj, 2013

  #24# SH hade ingen aning…!? Finns det här verkligen några, som inte vet när och hur SH och CPB möttes och började dejta!? Vilket år, vilken stad, vilken…? (Inte under 2008 eller 2009 i Båstad, i Sverige!)


 45. Maja Gräddnos skriver: 20 maj, 2013

  Känner inte Sofia Hellqvist , men söt tjej i alla fall. Ser att det har dykt upp en ny film på Youtube med henne och tanken jag får är om det finns fler filmer och bilder, och i så fall vad innehåller de och när dyker de upp i offentligheten?


 46. Anna skriver: 20 maj, 2013

  #40

  Ja, varför “kusin” Patricks barn är med och står längst fram undrar man lite över, framställs ju nästan som om de var barnbarn till kungaparet.


 47. sussiÅ skriver: 20 maj, 2013

  “maggan”
  Hade inte Madde velat att Sofia skulle vara med hade hon nog sagt till, ännu har väll Madde inte fått som hon velat??? kungaparets gulleunge har hon altid varit.


 48. Monica skriver: 20 maj, 2013

  16 Susanne
  22.Snickarjohn

  Jag håller med er båda två även om man ibland kan tycka att det är sorgligt när en enskild person måste betala priset för att bidra till en tidnings överlevnad. Jag tänker bl a på prinsessan Madeleine som inte på något sätt valt ett liv i rampljuset. Tror dock att SH mycket medvetet valt detta liv för att få uppmärksamhet, dock insåg hon nog inte vilket pris hon skulle få betala för detta.


 49. Kerstin Bergström skriver: 20 maj, 2013

  #28 Anna Jag skulle precis sätta mig ner och svara #26 maggan Behövdes inte för det gjorde du så bra.De enda jag uppskattar är Edward och Sofie.Drottnings syster var ju också skild.
  Sofia får väl fundera på om hon ska ta emot ngn titel.Då kan hon väl inte ha kvar sitt företag.Då kan hon endast hålla på med välgörenhet.


 50. Helena skriver: 20 maj, 2013

  Vad roligt. Sofia verkar vara en fin tjej som passar in även i kungahuset.Hoppas hoppas på en förlovning där också snart.


 51. Maggiz skriver: 20 maj, 2013

  Tråkigt att det blir en massa skriverier om den där Sofia.
  Till alla ni som skriver om bröllopet var snäll och skriv om Madde och hennes Chris för det är ju deras lycka vi vill läsa om. i samband med bröllopet.
  Tur att Madde har en så underbar familj som håller sig diskret i bakgrunden och ser till att hon får den uppmärksamhet som en lycklig blivande brud ska få.
  Lycka till Madde och Chris !!!


 52. Hen skriver: 20 maj, 2013

  Hellre en glad och go och representativ Sofia än en prinsessfödd liten bortskämd och krävande donna som inte förstått det där med För Sverige i Tiden. Sofia strålar och lyfter!


 53. Pensionär skriver: 20 maj, 2013

  Att Sofia och Patrick och barnen var med är väl inte så konstigt. Det var ju ett familjefoto och dom tillhör ju familjen även om en del anser att man måste ha en ring för att det ska vara rätt.
  Den engelska kungafamiljen har väl stått för mest skandaler i modern tid med skilsmässor, tamponger och snuskiga telefonsamtal. Det är väl inget att sträva efter.


 54. Maria skriver: 20 maj, 2013

  Grattis till Carl Philip och Sofia.Det blir säkert förlovning inom kort.Självklart ska alla få gifta sig av kärlek.Hon ser söt och rar ut


 55. Lisa Lusth skriver: 20 maj, 2013

  Vi får kanske snart veta att det inte bara är Mette Marit som hade en son med in i äktenskapet? Men hon står i alla fall för det! Är det så vi ska tolka 40 och 46?
  Har ofta hört att det även finns en ytterligare bror även på Madeleines fars sida, jämnårig med Carl Philip, med Drottningen som Gudmor. Tror absolut att vi skulle kunna ta till oss de sanningarna nu!


 56. Eline skriver: 20 maj, 2013

  Monarkin kommer visst att överleva Sofia. Hur jag vet det? Vi rojalister i den yngre generationen har absolut INGENTING emot att vackra och godhjärtade Sofia blir prinsessa. Mycket tråkigt att många försöker få det att låta som att Sofia krävt att få vara med på detta när det enda hon vill är att få vara med mannen hon älskar.


 57. Maj-Britt skriver: 20 maj, 2013

  Jag förstår inte varför några kommentatorer hyllar Sofia för sin skönhet. För mig var Greta Garbo och Ingrid Bergman otroligt vackra med rena fina drag. Sofia är uppnäst vilket i och för sig kan vara sött, men det är inte vad man kallar skönhet. Hon är till syvendes och sist en vanlig svensk tjej med normalt utseende.


 58. emma_h skriver: 20 maj, 2013

  fattar ni trögt eller? vad Maggan_26 m-e-n-a-r med citat “Nej tacka vet jag det Engelska kungahuset där håller man på vett och etikett. Är man ett kungahus ska man leva upp till det också”

  …har väl att göra med inställning TILL JOBB-ETIKETT i 1a hand!! å vårt lands vägnar, i likhet med andra seriösa HKH-HOV – ej Privatlivet och Äktenskapsstatus ty det levs av var o en efter egen smak
  Söndagen var en officiell kunglig tillställning m Kfamiljen som Yrkesmänniskor, Likartat ifrågasättande har tydligen redan uppstått i utlandet bland annat hos vissa HKHkollegor vad jag hört …dvs Invändningar mot SHs Bildposering/Närvaro (UTAN f-ring) bland de Kungliga+berörd Släkt igår… Är i hvdsak som ev HKHyrkes-person & SHs tidigare livsval å YRKETs vägnar + CVn EJ PRIVAT


 59. Kungens lilla piga skriver: 20 maj, 2013

  Det är tur att Svensk Damtidnings kommentarsfält inte fanns när Erik XIV gifte sig med Karin Månsdotter!


 60. Helena skriver: 20 maj, 2013

  Fina bilder! Hoppas de förlovar sig snart! De verkar passa jättebra ihop och kommer bli en tillgång för kungahuset!


 61. Julia skriver: 20 maj, 2013

  Om jag för ett ögonblick trodde att Carl Philip verkligen är lycklig med Sofia skulle jag inte ha något emot förhållandet. Men jag tror att han ångrat sig för länge sedan och nu inte vet hur han ska ta sig ur. Han är för vek och snäll.

  Skönt för prinsessan Madeleine att flytta långt bort och slippa ifrån alltsammans. Men synd om Victoria som får dra lasset.


 62. emma_h skriver: 20 maj, 2013

  kerstinB citat
  hon väl inte ha kvar sitt företag.Då kan hon endast hålla på med välgörenhet.

  det är bara kungahus-verksamhet man får syssla m
  – en organisation som PP där halvmiljons-gåvor kommer in räknas som näringsverksamhet – enda charity verksamheterna som är godkända är de under Kungahusets flagg
  Daniel fick sluta m allt sitt näringslivsidkande


 63. Tina skriver: 20 maj, 2013

  56.
  Instämmer helt med dig Eline..!
  Ungdomen är “För Sverige i tiden” – tack o lov..!


 64. Hege skriver: 20 maj, 2013

  Ha-ha, #56, klockrent!


 65. La Principessa skriver: 20 maj, 2013

  #59 ….och hur slutade DET äktenskapet?! Kung Erik försvann in i sinnessjukdomens dimmor och liten Karin avpolletterades till Finland…


 66. M skriver: 20 maj, 2013

  CP och Sofia får gärna gifta sig och försvinna ur offentligheten ! Men om Sofia får en titel så förväntar jag mig ett offentligt uttalande av pappa kungen med en ursäkt till alla de ministrar och näringslivstoppar och andra offentliga personer som tvingats avgå pga oegetligheter och tvivelaktiga förflutna!

  Men det är svårt att ta Kungahuset på allvar nu, och tyvärr, ännu svårare att inte skämmas för dem! Utomlands, det kan jag lova, skrattar man, åtminstånde i mitt land.


 67. PBoo skriver: 20 maj, 2013

  Det blommiga mönstret drar blickarna till sig, visar bristande etikett. Man ska ALDRIG klä sig så man drar blickarna till sig mer än huvudpersonen, precis som man aldrig bär helvitt på en bröllopsdag – om man inte är brud. Att välja barärmat i kyrkan, inte rätt det heller. Om Sofia – som vissa skriver – var med på bilderna för förlovning snart, varför då inte antingen vänta till efter officiell förlovning eller att de officiellt förlovat sig före P Madeleines o Chris lysning? Fokus är ju på Sofia oavsett! Kungen bestämmer, blandat privat o offentligt! Känner stor tomhet o form av sorg. Tycker synd om KP Victoria som slitit i alla år, o sliter, – för vad?


 68. Monica skriver: 20 maj, 2013

  61. Julia

  Det är nog många som delar din uppfattning


 69. Linnea skriver: 20 maj, 2013

  Kan inte förstå att någon kan framhålla Engelska kungahuset
  som mall för kunglig heder! Är det någon kunglig familj som fått kronan så förnedrande på sned….de sista decennierna, som den engelska……Skiljsmässor och andra skandaler på löpande band……
  nu håller de på att putsa och snygga upp den igen,efter prins Williams
  giftermål med Kate.Det är väl endast Drottningen själv som kämpat på i ett långt liv, utan skandaler runt sin egen persona.


 70. Malin skriver: 20 maj, 2013

  Underbart inlägg #56! Håller helt med 🙂


 71. Birgitta Bjerkander skriver: 20 maj, 2013

  Grattis till Sofia och Carl-Filip,som får vara med i den inre kretsen tillsammans. Jag tycker,att de är så söta tillsammans och önskar dem Allt Gott!


 72. M skriver: 20 maj, 2013

  Jag skulle också vilja veta varför SvD kallar Sofia för “prinsessa” alltsom oftast? Vi såg aldrig några prins rubriker om Chris!
  Men med Sofia är det ” prinsesstilen” och ” “blivande prinsessan”
  och nu ” mönsterprinsessan” Så vitt jag vet är Sofia Hellqvist arbetslös och titellös, men kanske SvD inte vill låtsas om det?


 73. emma_h skriver: 20 maj, 2013

  ElineCitat:
  …ni är gamla och kommer dö ganska snart, så beslutet kommer ligga i våra händer. Bara att inse fakta.

  nja enligt FAKTA Eline (som är så åldersfixerad) är det snarare Kung & Regering som gemensamt tar beslutet…
  De har nödvändig livserfarenhet att bedöma Sofia även om de dör långt före Dig
  (o ärligt talat har CP nog redan fått grönt ljus likt sina syskon oavsett CV men enligt order avvaktar han m att eklatera)


 74. Gigi skriver: 20 maj, 2013

  Om en prins-förlovning är NÄRA förestående,så borde den hellre skett FÖRE P.M:s lysning om Sofia skulle varit med på fotot. SH klänning verkade lite för stor och aningen för lång.Kanske de hinner förlova sig före 8/6? Skulle vara klädsamt isf. Maddes snitt på klänningen gjorde henne bred o gravidlik över höfterna.Drottningens dräkt var bara o.k.medan kronprinsessparet går från klarhet till klarhet.Konstigt att ingen noterat att Chris rakat sig och ansat håret.Bra mkt.bättre! Hans mor var ärtig,men kjollängden ngt.för kort,systern Tatjana var jättesnygg.Men VAR höll kungens systrar till?Prinsessan Christina åtminstone…


 75. Lilla My skriver: 20 maj, 2013

  #23. Vacker? Sofia? Du har låga tankar om vad jag tycker är vackert.
  Jag är inte det minsta avundsjuk. Om det är någon jag skulle vara avundsjuk på är det min dotter. Hon är dessutom fotogenisk. Vilket inte Sofia är.

  Sedan kan jag tycka att det spelar ingen roll om de gifter sig eller inte. Hon får ändå ingen titel, utan blir fru Bernadotte och får skaffa sig egen inkomst. Och ni som gillar Sofia, rodna inte djupt, när flashback är klar med sitt grävande när de förlovat sig…


 76. Anita skriver: 20 maj, 2013

  “Bakom vattnet”
  Hoppas Du är mycket bättre än Sofia! Signaturen berättar en hel del om Dig! Hålls där! Vad vet du vad Sofia vill och inte vill? Sköt Dig själv och öva Dig i att hålla dina hemska åsikter för dig själv!


 77. Julia skriver: 20 maj, 2013

  Sofia har verkligen en skicklig PR-kvinna som med hjälp av media nu sätter fokus på Sofia. Detta skulle ju vara Madeleines och Chris tid i samband med lysning och bröllop men de har kommit i bakgrunden.


 78. M skriver: 20 maj, 2013

  Alla som är så ledsna över Kungahusets förfall borde kanske fråga sig vad de har för makt själva. Varför stöttar man överhuvudtaget Kungahuset, när de för det första inte delar ens egna åsikter om kontinuitet, etikett, tradition osv. Sanningen är att KUngahuset saknar förståelse för ” Noblesse Oblige”. De är helt enkelt inte värda folkets stöd när de så totalt ignorerar sina uppgifter och sitt ansvar som Kungligheter.


 79. Anna skriver: 20 maj, 2013

  Hur kommer det sig att Sofia har fått rättigheter som ingen av kungabarnen någonsin fått förrut?

  Blev Emma Pernald, Daniel Collert, Daniel Westling eller någon annan behandlad så som Sofia har blivit behandlad? Varför tar hon all uppmärksamhet från prinsessan som har lysning?

  //Anna


 80. Maja skriver: 20 maj, 2013

  Jag är så lyckligt lottad att jag inte är mamma till Carl Philip och slippa ha en blivande svärdotter som nässlar sig in överallt.
  Jag har heller ingenting att dölja med egna “brorsbarn” att ta hand om eller att behöva försvar min fars engagemang under kriget. Är stolt över det han gjorde med att hjälpa offren som kom till Helsingborg.
  Kan faktiskt tycka lite synd om Silvia, men “som man bäddar får man ligga” som ordspråket säger.


 81. Monica skriver: 20 maj, 2013

  Är det någon fler än jag som reflekterat över att SH är ganska hjulbent? Ingen ont i det men en iakttagelse jag gjort först nu på senare tid.


 82. Lisa Lusth skriver: 20 maj, 2013

  # 75 m.fl
  Det är väl inte Sofia som placeras sig i centrum. Hon ä ju endast där för att fira sin blivande svägerska. Det är ju alla här som väljer att fokusera på Sofia istället för den blivande bruden. Rätta mig om jag har fel! Tack för ordet!


 83. olyckskorpen skriver: 20 maj, 2013

  att alla gnällmadamer bara orkar! svenska avundsjukan elr vad är det! Sofia är snygg, Carl-Philip vill ha henne! han struntar väl i ert gnällande! nä sluta med gnäll o acceptera hans/hennes val av varandra och låt dem bli lyckliga!!UTAN ERT(j-a) GNÄLLANDE!


 84. Majsan skriver: 20 maj, 2013

  Äntligen får vi se mer av vackra Sofia. Hon bli en stor tillgång till vårt kungahus.
  Å vilken fantastisk klänning. värdig och snygg med rätt längd och enkla skor till.
  Till er som tycker att klänningen inte var passande föreslår jag att ni gå in på myroyals.com och titta på lördagens konfirmation i Danmark. Alla prinsessor hade snygga mönstrade klänningar, precis som modet förespråkar.
  Jag säger ” För Sverige i tiden”- det moderna kungahuset det har vi!


 85. Bittan skriver: 20 maj, 2013

  # 78 Pia , tycker lika som vanligt.
  # 80 Anna, det undrar jag också!
  # 84 Olyckskorpen, vi är inga gnälldamer som du tror för att vi inte tycker SH passar i kungliga samanhang. Vi är inte avudnsjuka heller utan håller oss till fakta!


 86. Tina skriver: 20 maj, 2013

  78 pia.
  Som tur tillhör du en försumbar maktlös osmaklig minoritet..!
  Sverige har fortfarande majoritetsstyre..thank god..!


 87. Tiara-Tak skriver: 20 maj, 2013

  Sofia är en karbonkopia av en ung Maud Adams
  http://jamesbond007.net/galerie/maud1.html


 88. Monica skriver: 20 maj, 2013

  80. Anna

  Som svar på din senaste fråga kan jag bara finna ett svar. Dåligt omdöme, vilket jag tror är en starkt bidragande orsak till alla negativa kommentarer på den här sidan.


 89. Linnea skriver: 20 maj, 2013

  85 Majsan Du har så rätt i Din kommentar!


 90. Anna skriver: 20 maj, 2013

  Jag gillar inte de som talar illa om Sofias utseende. Hon är jättesöt, trots att hon inte ser speciellt naturlig ut i sin korpsvarta hår.

  Det spelar ju ingen roll om hon är ful eller snygg, lång eller kort Det som däremot spelar roll är huruvida hon är representabel som kommande svensk drottning och det är hon ju naturligtvis inte med sin bakgrund som före detta utvik i herrtidningar. Det är konstigt att hon får vistas så officiellt och öppet som normalt sedan bara ingifta eller förlovade får möjlighet till. Vad har hänt med vårt fina svenska kungahus?


 91. KerstinA skriver: 20 maj, 2013

  och jag har aldrig förstått varför “snygghet” skulle vara så viktigt för kungafamiljen – är det inte så mycket bättre att vara intelligent och ansvarstagande för att kunna göra en riktig insats för sitt land…???


 92. Gabriella skriver: 20 maj, 2013

  #83 Håller helt med dig! I övrigt jättefina bilder på alla tre syskonen med sina respektive! Sofia och Carl-Philip blir ett jättevackert brudpar när det blir deras tur.


 93. olyckskorpen skriver: 20 maj, 2013

  den som är felfri kastar första stenen heter det ju! ang Sofia H så är ni många som är/tror er vara felfria! utvik elr inte tjejen har förändrats! till det bättre! har ni???


 94. Olga skriver: 20 maj, 2013

  Till 79 , M- Instämmer , tyvärr…ganska sorglig bild inrikes …
  och ” utomlands ” – ja, vad ska man säga…fortfarande skriver utländska medierna om att svenska kronprinsessa som gifte sig med sin egen PT …vad de skriver och kommer att skriva om blivande medlem i Kungahuset…detta överskrider alla Hollywood-komedier faktiskt…
  men svenska människorna är ju snälla…de betalar ju snällt utan att ställa några krav på kungahuset …


 95. Pensionär skriver: 20 maj, 2013

  Så fort någon ur kungahuset har gjort något så är det ändå bara kläder och frisyrer som kommenteras. Varför är då ett CV så viktigt. Dessutom så är vårt kungahus inte så kungligt längre, det kungliga försvann när Silvia kom in i familjen. Men hon har visat att man kan vara en vanlig medborgare och ändå göra ett toppenjobb. Låt nästa generation visa att de också kan klä sig snyggt och kamma håret för sina uppdrag.


 96. tina skriver: 20 maj, 2013

  Frågan är väl snarare om NÅGON skulle passa för Carl-Philip..
  Tyvärr är det väl hennes idiotiska medverkan i Paradise Hotel som drar ner mina poäng till Sofia för DET hade vi klarat oss utan ärligt talat så visst hade det väl varit lättare att uppskatta hans val av flickvän om det var någon som var som folk och inte någon som var tvungen att klä av sig för att synas…


 97. pia skriver: 20 maj, 2013

  87 “Tina” Nu är det väl knappast en majoritet av svenska folket som yttrar sig på den här sajten, det inser nog “Tina” om hon tänker efter. Dessutom är det knappast god ton att tala om en oliktänkande som “osmaklig”. Jag förstår inte den upprördhet, för det verkar helt klart som att du skriver under affekt. Du får ta en kopp te och lugna ner dig.


 98. Sthlm skriver: 20 maj, 2013

  Se dagens löpsedlar – så lyckades kungaparet sätta fokus på den nya stjärnan på slottet, de borde skämmas.
  Att Sofia Hellqvist med sitt högst tvivelaktiga CV kan välkomnas in i en familj får ju stå för dem som tar emot henne, men om hon ska representerar Sverige kommer det i ett helt annat läge. Vilken offentlig myndighet skulle anställa en person med ett CV som visar att personen varit i utvikningsbranschen i tio år. Finns det verkligen ingen tillsynsmyndighet som kan stoppa “tillsättningen” på slottet.


 99. Alexia skriver: 20 maj, 2013

  “21” Mona
  Förstår inta vad som är skojigt på en begravning !!!
  Minns min fars begravning, då var jag ung,ung.
  De “fina”tanterna skrattade o hade trevligt (kanske för att de blev bjudna på fin middag) Men jag var JÄTTELEDSEN!!
  Gölömmer detta Aldrig ,Kanske därrför jag avskyr skratt på begravning.


 100. Linnea skriver: 20 maj, 2013

  99 Sthlm, Varför så gramse.Nej Du får nog finna Dig i som alla andra
  att vi snart har en ny prinsessa i Sverige.Prinsessan Sofia.
  Det börjar bli långtråkigt läsa samma litania varje gång.Bind på en ny
  lie,det är inte fy skam att ändra sig!
  och gå ut i den sköna sommaren, så kanske det öppnar sig en ny
  positiv bild av det som grämer Dig och många andra här på sajten.Nya tider, nya bruk!Även på slottet!


 101. allegra skriver: 20 maj, 2013

  Sofia är typisk för de lätt tillgängliga unga kvinnor som prinsar och kungar gärna umgås med.
  För övrigt var Chris ihop med en underklädesmodell före Madeleine. Sluta hyckla.


 102. anne skriver: 20 maj, 2013

  Det er jo trist med alle her inne som slenger med leppa og kritiserer snart den ene så den andre i kongefamilien med ektefelle, samboer og nå snart nytt inngiftet medlem uten kongelig blod i den flotte kongefamilien dere i Sverige virkelig har. Om noen av dem smiler lite, for mye eller ikke i det hele tatt, har ingen av oss noe med! Noen ganger blir det bare slik at man ikke blir like heldig på fotografiene. Man burde holde seg for god til å kritisere andres smil, klær, hårfrisyre eller hårfarge, så lenge man holder seg ren og velstelt. Når kongehuset legger ut CV til Madelenes tilkommende er det nok fordi de vet at det sitter en liten “mobb” klar for hogg.


 103. mona skriver: 20 maj, 2013

  Nu har verkligen näthatet blommat upp.
  Vet ni Ansan , Olga, Sthlm, att det ni skriver är olagligt. Det är förtal! Hur kan man vara så dum så att man ser Carl-Philips Sofia som en av honom anställd? Nu får en kunglig höghet inte ha avlönade jobb. Varför kan inte Carl-Philip få försörja sin blivande fru?Jag får hjälp av min man annars skulle jag inte överleva som
  arbetslös och sjuk.
  Gå ut i solen istället alla elaka nättroll.


 104. Cissi skriver: 20 maj, 2013

  Bla bla bla bla bla bla bla blaaaa – ifrån morgon och till kväll är det bara bla bla bla!!!
  Samma ampra tanter och signaturer som alltid! Nu får ni fan-i mej skärpa till er och förnya era stelnade tankar lite!


 105. Annica* skriver: 20 maj, 2013

  Tror att kungaparet är stolta och glada för alla sina tre barn! Att barnen finner sann kärlekslycka är väl det som betyder mest av allt! En av dem är redan i hamn och har skänkt dem deras första barnbarn, och två kommer snart att vara i hamn de också! Först ut är prinsessan Madeleine och hennesChristopher och på tur står prins Carl-Philip och hans Sofia! Love is all around! <3 Daniel var mannen för kronprinsessan Victoria, Christopher är mannen för prinsessan Madeleine och Sofia är kvinna för prins Carl-Philip!


 106. Nettan skriver: 20 maj, 2013

  Sofia är alltid lika vacker på bild och dom (Sofia och Carl-P) är ett underbart vackert par.
  Jag hoppas på en förlovning inom en snar framtid för vår blivande Prinsessa Sofia och hennes Carl-P

  Det spelar ingen roll vad ni tanter tycker eller tänker för elakheter om söta Sofia, kungahuset gör ändå som de tycker och jag tror inte de kommer att fråga Er om lov om Carl-P får gifta sej med Sofia eller inte!!!!

  Länge leve kärleken!


 107. Eva H. skriver: 20 maj, 2013

  #82 Monica, nu har du väl ändå nått botten!! Hittar du inget att klaga på så hittar du på. Är inte detta mobbning så vet jag inte… Ska hon nu måsta ha långbyxor för att du ska slippa se benen? Jag börjar tro att PM flyr Sverige för att slippa så`na här dumheter!


 108. Helena 2 skriver: 20 maj, 2013

  Håller med 66, 78 och 91!
  Bra kommentarer.

  Kärleken är underbar och givetvis får de gifta sig med varandra, de är söta ihop, men jag vill inte bli representerad utav Sofia eller snarare sagt Sofias bakgrund, i offentliga sammanhang, en förutsättning för ett giftemål måste bli att hon inte får någon titel och inte representerar Sverige i officiella sammanhang.

  Det är dessutom väldigt märkligt att bilden med Sofia publiceras på hovets hemsida, Ingen av de tidigare respektive till kungabarnen har fått samma behandling, trots längre förhållanden och “lämpligare bakgrund”.

  Till er som säger att detta är en generationsfråga måste jag säga emot, jag är 29 år, men tycker inte att Sofias bakgrund är okej när det kommer till att representera Sverige i kungliga sammanhang.

  För övrigt så tycker jag att huvudpersonerna på flera bilder såg genuint lyckliga ut! Lycka till!


 109. Singoalla skriver: 20 maj, 2013

  Om Mette-Marit duger åt Norge så duger Sofia åt Sverige!
  Jag tycker det är lite konstigt att man dels efterfrågar CV som om det vore något jobb hon söker (ni vet inte ens om hon vill bli prinsessa, ni bara tror det för at ni skulle önskat det i hennes ställe!) dels ändå bara kommenterar utseende och kläder!
  Det är fel på Madeleine för att hon vill dra sig undan uppmärksamheten och fel på Sofia för att hon söker den (om hon nu gör det!) och dessutom vet ni att Daniel promotar Sofia i kungafamiljen. (Han kan ju mycket väl avsky henne men vara väluppfostrad nog att inte låtsa om det!) (Fast det tror jag inte.)


 110. Birgitta skriver: 20 maj, 2013

  Jag kan förstå att P. Madeleine ock Chris väljer att ha sin hemvist i USA. När “något” inte känns harmoniskt i familjen Bernadotte. K.P. Vicktoria ock P.Daniel håller sig hemma på Haga med lillsessan. Inte mycket samröre med sina föräldrar.Har aldrig sett en enda bild, eller hört Farfar Kungen tala om eller ta i P.Estelle. Detta par finner ro hos Daniels föräldrar.(som aldrig syns) Detta att Sofia Hellqvist syns som “medlem” i kungafamiljen är det med all sannolikhet Kungen som bestämt. Vad Drottningen anser vet ingen. : Men efter kaffet vill……. Kvar av kungahuset blir Sofia-utvik, ock P. Carl-Philip. Sverige 2013


 111. Marguerithe skriver: 20 maj, 2013

  Det finns ingen som drar skam över det svenska Kungahuset mer än kommentatorerna här.
  Eva O´Neill passar inte in, men kanske kan bättra sig med tiden.
  När man ser henne jämför man med Ewa och Olle Westling och deras värdighet och respektfulla sätt.


 112. Marguerithe skriver: 20 maj, 2013

  “56” Eline,
  Bra skrivet och sant. Monarkin måste leva i samklang med Sverige. Vi kan inte har något pompöst gammaldags idag. Du är en sann rojalist.


 113. Hilde skriver: 20 maj, 2013

  Dere skulle vært i Norge da det ble kjent at Mette-Marit datet kronprinsen. Det var et mediadrev uten like. Mye verre enn det som Sofia opplever. Det var oppslag hver uke med gamle bilder fra private fester, semesterbilder uten bikinioverdel etc. Tidningene var fulle av leserinnlegg fra arge og forbannede nordmenn som truet med å flytte utenlands,som mente at kongehuset ville dø ut om de giftet seg etc
  Men hva skjedde? Joda bryllupsdagen kom og alle var glade. Fortiden var som visket ut og alt nullstilles. I dag er Mette-Marit en av kongehusets mest populære.
  Lugn ned svensker,det kommer til å gå bra.

  Det må også legges til at CP er nr. 3 i arverekken og flytter nedover ved hvert barn Victoria får. I de fleste kongefamilier lever kronprinsenes søsken relativt anonyme liv, hvorfor skulle det bli annerledes for CP og Sofia. Han har ikke mange representasjonsoppdrag i dag hvorfor skulle det bli annerledes etter et bryllup.
  I Norge er det bare kongeparet,kronprinsparet og Ingrid som tilhører kongehuset.


 114. Hilde skriver: 20 maj, 2013

  Olga # 95
  Og hva skrev utenlandske medier da kongen giftet seg med en OS vertinne?
  Mette-Marit var servitris, Mary var markedsfører,Silvia var tolk,Daniel entreprenør og PT.synes det er usmakelig og rangere yrker etter status og ” finhet”. Hvorfor er en markedsfører en bedre representant enn en PT? En advokat bedre enn en sekretær?
  Gemensamt for alle inngiftete er at de er like vanlige og like borgerlige,ingen av dem har noe mer blått blod enn en annen. Man blir ikke mer kongelige fordi man har studert på et universitet? Eller mener du at disse har bedre personlige egenskaper, mer “finere” interesser, bedre oppfostran?


 115. Mari skriver: 20 maj, 2013

  Jag måste bara skratta åt “kungahuset”. Det blir mer och mer såpoperaliknande


 116. siv skriver: 20 maj, 2013

  Ja,ja det där med brorson finns det helt andra teorier om. Varför skall en faster ta hand om ett brorson när han strulade i tonåren.
  Varför är inte de andra “kusinerna” med då?
  Patrick Sommerlath är ju med i alla sammanhang.


 117. bettan skriver: 20 maj, 2013

  GRATULERAR till att bli försörjd. Hela Sofias stil och leende är kallt, men vad gör man inte för slippa arbeta. Inkomstuppgifter är offentliga i Sverige. Sofias räcker inte till en etta i STH. Tänk att leva på andra utan att skämmas,visar vad hon går för. Men de står kanske på samma våglängd. Skilj hovet från staten och låt de betala som vill försörja dom.


 118. caterine skriver: 20 maj, 2013

  Jag tycker att Sofia ska neka varje förslag till titel, fru Bernadotte räcker. Gör hon inte det kan man ta hennes kärlek till Carl Philip som beräkning, lite förtjust i att visa sig på bild, brett leende är hon, det måste man erkänna, fast tjejen är söt det håller jag med om. Hon skulle få respekt om hon blev vanlig fru, annars kommer hon att bli väldigt kritiserad hela tiden som prinsessa, och det blir inte lätt. Daniel har nog haft sina problem också, kungen tycker kanske att han inte är fin nog, en gammal snobbism tycker jag.


 119. Brinck skriver: 20 maj, 2013

  # 85. Majsan
  Da jeg læste # 67 ( PBoo) tænke jeg præcis som du skriver, at næsten alle gæsterne ved Nicolais konfirmation var i lette mønstret sommerkjoler, inkl. dronning Margrethe.
  Men det er så typisk for PBoo og uanset hvad S havde haft på, havde hun fundet fejl ved det.
  Ingen bemærkning om, at Chris søster også havde en mønstret kjole og en Ascot-hat, nej hun skriver netop blomstret, så det kun gælder S.
  Sofia og CPs kærlighed til hinanden er så tydelig og det er det, der generer hende, og så må hun jo finde på noget …


 120. Marie skriver: 20 maj, 2013

  Jag hoppas att folk skämtar när de skriver att den viktigaste prioriteten inför en framtida livspartner är att partnern ifråga ska vara vacker. Allvarligt? Är skönhet det viktigaste attributet? Och jag som trodde att kärlek var det som var viktigast…ja, där ser man så olika vi tänker.


 121. Grodan skriver: 20 maj, 2013

  Carl Philip får gärna gifta sig med sin Sofia om han vill, men att hon skulle få Prinsesstitel och representera Sverige inom och utomlands, nej ICKE, där går gränsen. Jag vill inte att hon representerar mitt land. Hon får förbli Fru Bernadotte, utan några som helst representationsuppdrag för Sveriges räkning.


 122. P A Trask skriver: 20 maj, 2013

  ” 99. Sthlm ”

  Du har ett bra inlägg, – håller med till 100 %!


 123. Karin skriver: 20 maj, 2013

  Grattis Sofia, trevlig att du är med på Madeleines lysning i kyrkan. Hoppas verkligen att du är vår nästa prinsessa,och varför skulle du inte vara det? Det är du som piggar upp vårt annars så trista kungahus, utan dig är det inte mycket att hurra för. C-P har verkligen dragit en vinstlott. Tänk så mycket god thailänsk mat jag har gjort tillsammans med din pappa som han bjuda C-P på hemma i Kåtillai Älvdalen.


 124. Marie skriver: 20 maj, 2013

  #99
  Bra skrivet!
  Men som man bäddar får man ligga.
  Detta gäller alla även vår Kung.
  Kungaskeppet har förlist.


 125. Marguerithe skriver: 20 maj, 2013

  “85” Majsan,
  Visst var Sofia snyggt klädd. Såg just detta i modets huvudstad i helgen.


 126. Maria skriver: 20 maj, 2013

  Ni som kommenterar Sofia Hellqvist i mycket negativa ordalag, känner ni henne personligen? Måste väl vara så, annars kan man väl inte tycka något om en person, varken positivt eller negativt?
  Är ganska skrämmande egentligen dessa kommentarer ang henne, tycker verkligen att ni på Svensk Damtidning bör sätta stopp för denna mobbning nu! Ni skriver att ni granskar alla kommentarer, gör något då åt detta. Sofia Hellqvist är väl också en människa.
  Det pratas så mycket i Sverige om alla människors lika värde!
  Ändå kan ni hålla på och spy ut er galla på en person som råkar sällskapa med en svensk prins och som vi inte känner! FY!!


 127. Grethe skriver: 20 maj, 2013

  Jag har följtt allt som skrivits här om Sofia. Det som slår mig är all den negativa “dynga” ni sprider om henne. Bedrövliga uttalanden!! Till alla ni som låtsas veta och kunna allt och som har synpunkter angående Sofia, börja med dig själv först men var ärlig! Det finns ett litet ordspråk som lyder så här: “Lyckan är relativ” Med det menas, “Att ju mera skit och galla jag kan sprida om en annan, ju lyckligare kan jag känna mig, för en stund” Högmod är vad det är!! Hitta något positivt eller sprid skiten på era egna familjemedlemmar!!
  #21 Håller helt med dig!
  Varmt välkommen Sofia till den Svenska Kungafamiljen. Du behövs där. <3


 128. Thomasine skriver: 20 maj, 2013

  Personligen tycker jag att det var ett synnerligen illa valt tillfälle att inkludera Sofia Hellqvist i ett familjefoto. Det flyttar fokus från huvudpersonerna.


 129. Palle skriver: 20 maj, 2013

  nr 55
  förklara vem denne ytterligare bror är


 130. Annki skriver: 20 maj, 2013

  Hoppas på snar förlovning mellan Carl Philip och Sofia — och ett gnistrande vackert vinterbröllop 2014.
  Önskar Carl Philip och hans Sofia allt gott i framtiden.

  STÖRST AV ALL ÄR KÄRLEKEN!!!!!!!!


 131. Annki skriver: 20 maj, 2013

  STÖRST AV ALLT ÄR KÄRLEKEN !!!


 132. Kristina skriver: 20 maj, 2013

  Vilken fin bild. Har inget emot Sofia o hoppas förstås på förlovning o bröllop, vilket skulle förvåna mig mer om det inte blir. Men snälla ni på SVD! Snart står prinsessan Madeleine brud o blir säkert en vacker sådan, var då så vänliga o låt hon och Chris stå i centrum, ty det är deras dag.


 133. emma skriver: 20 maj, 2013

  61 Jag håller helt med dig och det vet jag att fler gör.
  Känner på mig att det bara blir tråkigheter med denna donna.


 134. Maria skriver: 20 maj, 2013

  Kan ni inte glömma och begrava det som varit! Livet är sånt att vi alla (nästan, trots att det inte verkar så) gör våra misstag men är tvungna att leva med dem och gå vidare.

  Önskar Prins Carl Philip lycka, glädje och kärlek med sin Sofia!


 135. Britt skriver: 20 maj, 2013

  Sofia är en söt tjej och säkert också snäll.
  Vill Carl-Philip gifta sig med henne så ska han givetvis göra detta.
  Alla ska få gifta sig med den man älskar oavsett vem man är.
  Men, jag tycker nog att dessa två skulle väntat med att visa upp sig på officiella foton tills dom är förlovade.
  Detta som nu hänt har bara gjort att fokus felaktigt gått från lysningsparet till Carl-Philip och Sofia.
  Denna lysningsdag var faktiskt Maddes o Chris egen dag och skulle så fått vara.


 136. Nordmann og stolt av det! skriver: 20 maj, 2013

  Er det mulig å være så negativ til et menneske du ikke kjenner og som du sikkert aldri har møtt? Og hvilke tilsynsmyndighet skal stoppe dette? Skjønner du ikke at verden har gått fremover og at kongeligheter ikke lenger er så opphøyde som de engang var? I vår verden er alle mennesker like mye verdt og alle skal respekteres! Her i Norge har vi Mette-Marit. Det var en del gamle sure kjerringer som reagerte da hun kom inn i familien.Men jeg tror absolutt alle nordmenn respekterer kronprinsessen og det flotte arbeidet hun gjør. Ingen,absolutt ingen uttaler seg negativt om Mette-Marit.Og hun hadde virkelig en broket fortid.Ta i mot Sofia og gi henne tid så hun kan få vise hva hun er god for…Jeg er sikker på at prinsen har valgt ei flott jente som han vet vil klare den oppgaven på en fin måte. Og du 99…du har vel heller ikke levd livet uten å ha tatt noen gale valg…


 137. Inez skriver: 20 maj, 2013

  Om Norge kunde klara av en ensamstående mamma med partyförflutet bland dorger och sådant att bli KRONPRINSESSA så ska väl Sverige ändå kunna klara av en flicka som näckat som ung och dum att bli som mest en vanlig prinsessa. Hon lär ju inte bli värre än danska Marie i alla fall. Sofia är ju både ambitiös och framåt. Har aldrig pratat strunt med media om sig och Carl Philip. Det gjorde Marie, hon pratade ju till och med om hur många barn hon ville ha och allt möjligt. Och ni som avskyr Sofia på denna sajt älskar ju Marie så…


 138. Angelina skriver: 21 maj, 2013

  #18 Tina; så barnsliga kommentarer; “sweet renvenge”…och #23 Ana; Varför påstår ni att alla vi som skriver något icke-positivt om Sofia Hellqvist, är fula, tråkiga, missnöjda och utan ett intressant liv? Ni har inte en aning om vilka liv vi lever! Ni är däremot så begränsade! #78 Pia; Håller med dig i varje ord! #80 Anna; Just det!


 139. Angelina skriver: 21 maj, 2013

  “sweet revenge” ska det vara…


 140. mini skriver: 21 maj, 2013

  Härligt att se att lille kungen äntligen tagit sig till kärlek, kärlek på riktigt. Att lära sig se kärlek och inte enbart money!

  Sofia, vacker som en solig sommarmorgon trots en lite för stor klänning.

  Hennes supertrendiga klänning borde ha varit lite mer tajt över höfterna. Men SÅ snygg tjejen är!

  Perfekt blivande prinsessa för Sverige.


 141. Ester skriver: 21 maj, 2013

  Hej!
  Kan någon förklara vad SH lever på? Såg att någon mer än jag frågat. Blir hon sponsrad med kläder, t ex? Hennes organisation kan väl knappast löna sej så bra att man har råd med GANT-kläder och en massa andra klänningar till diverse mottagningar? Betalar prinsen (vi)? Är nyfiken på just ekonomi-biten. Någon som VET hur det fungerar?
  Tack på förhand!


 142. Gneta skriver: 21 maj, 2013

  # VI får hoppas att myndigheter inte är lika trångsynt som du, för varför skall “synder” man gjort i det förgångna stoppa ens fortsatta liv?


 143. Midnattsol skriver: 21 maj, 2013

  Det finns anledningar till att vara tveksam till SH. Jag vill ha svar på följande:
  1. Hur låg det egentligen till med det där Nordea-kontot, där pengarna skulle gå till välgörenhet? Somliga hävdar att det var Sofias privata, och hemsidan försvann illa kvickt när romansen med prinsen uppdagades, och plötsligt jobbade SH för Project Playgound..
  2. Vem var mannen som SH bodde med i N.Y? Vad jobbade han med och hur träffades de?
  3. Vilken skola gick SH på i N.Y? Fortfarande har ingen kunnat tala om detta.
  Här kommer ett litet klipp ifrån Paradise Hotel: http://www.youtube.com/watch?v=ffX-Z5oR8eg
  Hon känns väldigt medveten om vad hon höll på med…


 144. birgitta skriver: 21 maj, 2013

  Ja, Midnattssol, vad ska man säga? Så fruktansvärt pinsam hon är. Är detta ett normalt sätt för ungdomar att prata på?
  Nej jag tycker inte det.
  Är detta en person som ska göras till HKH Prinsessa av Sverige och
  representera Sverige?


 145. Cissi skriver: 21 maj, 2013

  Nr 128 Maria och nr 129 Grethe:
  Tack för era ord! Jag delar helt er uppfattning när det gäller utebliven censur! När de gäller de “damer”, som spyr galla över flickan, säger det mer om dem själva än om Sofia! Bara misslyckade personer (rent socialt och säkert i övrigt också) vräker ur sig som en del “damer” gör här i spalten. Dessa skribenter saknar stil, vett, hyfs och etikett. Tomma tunnor skramlar mest, och det stämmer verkligen.
  Man skäms över att såna “spyende damer” får spaltutrymme – är det några som misskrediterar Sverige så är det sådana här människor – INTE någon, vars enda fel är något foto från ungdomstiden. Det är min fullständiga övertygelse att “damerna” i hemlighet skulle vilja komma närmare de kungliga, nuvarande eller blivande. De här oförskämda personangreppen på någon, som man inte känner, är det närmaste man kan komma kungahuset! In i de fina salongerna kommer man aldrig, därför beter man sig så här!


 146. AFia skriver: 21 maj, 2013

  103

  Hur vore det om du tänker igenom din egen situation…
  Din stil och dina kommentarer är en ständig upprepning av samma ord och samma hamnsjåarmentalitet…
  Tror du inte att SDT stryker de inlägg som inte är passande…du om någon borde ha märkt detta.. sluta att ständigt tjata om mombning, olagligheter mm
  Kommentera, men för ditt eget vålmående ändra dig och din stil……


 147. Midnattsol skriver: 21 maj, 2013

  forts. 4. Hur försörjer hon sig idag? Hon arbetar med välgörenhet på heltid, och bör kunna ta ut ersättning för resor till Sydafrika etc, men i övrigt bör det väl inte vara en saftig lön. Hon har ett annat företag också, som säljer yogakläder, men hur hinner hon med detta om hon jobbar heltid med välgörenhet?
  5. Varför har hon inte utbildat sig? Hon borde väl förstå att det ser illa ut att en fd utvikstjej plötsligt jobbar med välgörenhet och står och säger att utbildning är viktigt för att man inte skall hamna i dåliga saker… (Jo, hon har sagt så)


 148. birgitta skriver: 21 maj, 2013

  Cissi, ta du och kolla på midnattssols länk!. “något enstaka foto” från ungdomstiden…
  Tala om att sakna stil,hyfs och vett!


 149. Pensionär skriver: 21 maj, 2013

  #144
  Vad såg du för pinsamt i klippet du hänvisade till, två människor som pratar med varandra. Vem Sofia har bott ihop med tidigare har väl inte vi med att göra. Livet går vidare som bekant.


 150. Cissi skriver: 21 maj, 2013

  Nr 144 Midnattssol:
  Men nu får du väl bromsa in lite! Vad i allsin dar har du med Sofias privatliv att göra? Har du frågat kungen, drottningen och övriga medlemmar om deras tidigare partners också? Ta t.ex den pojkvän, som strosade runt tätt ihopslingrad med prinsessan Madeleine, samtidigt som han klämde henne på ena bröstet… och detta offentligt, som sagt var! Vilka dåliga männinskor de måste vara, inte sant? Åtminstone med dina mått mätt…!

  Märker du inte hur pinsam du framstår? Jag tycker nästan synd om dig.


 151. birgitta skriver: 21 maj, 2013

  Så klippet visar två ungdomar som pratar med varandra. Jaha, men vad pratar de om? Integritet?


 152. Midnattsol skriver: 21 maj, 2013

  151. Cissi
  Vadå bromsa in?? Jag har rätt att undra, varför denna SH får ta så mkt plats när Daniel, Jonas och Emma fick hålla låg profil under så många år, och ändå fanns det inget att anmärka på vare sig det gällde yrkesliv eller bakgrund/stil. (Och Erik Granath är inte längre ihop med Madde, som du vet ska hon gifta sig med Chris, därför behöver vi inte bry oss om honom mer…) Att jag undrar när det gäller SH är att man lägger dimridåer kring hennes liv i N.Y. Därför bör vi få veta vilka kretsar hon rört sig i, särskilt eftersom dessa verkar ha tagit henne till en viss Jenna Jameson i Las Vegas. Bland annat…


 153. Cissi skriver: 21 maj, 2013

  Nr 145 AFia:
  Vad är det som är så stötande för dig i NR 103 Monas inlägg?
  Hon skriver sanningen, när det gäller de smädelser och kränkningar, som förekommer här i spalten. Slå upp Sveriges Rikes Lag,leta reda på Brottsbalkens 5:e kapitel om förtal. DÄR HAR DU ALLT I SVART PÅ VITT!!!
  Signaturen Mona har rätt, till skillnad från en del andra…


 154. Cissi skriver: 21 maj, 2013

  Signaturen birgitta:
  Jag har inget behov av att sticka ner näsan och kolla på någon länk, så där som en del andra tycks ha. Det är mer än märkligt, att det, som verkar vara en stötesten för en del tanter här, så frenetiskt hålls vid liv av desamma! Man ältar och idisslar om vad som förevarit i gången tid, om och om igen, man hänvisar till länkar osv . Släpp det, det gagnar ingen!
  OM nu somliga här är så förfördelade av vad någon gjort eller inte gjort i ungdomens dagar – då skall man väl för bövelen låta det falla i glömskans hav, inte sant? Ni är inga moralens väktare, även om ni tror det, alla ni som älskar att detaljstudera bilderna! Det enda ni är, är psykologiska gåtor, eftersom så mycket andas hat och avund! Det är synd om människorna, var det någon som myntade, minns inte vem. Men visst är det så, det ÄR synd om en del människor.


 155. M skriver: 21 maj, 2013

  Cissi, du har inte förstått att Kungahuset i egenskap av offentliga representanter för Sverige och svenskarna ÄR vår angelägenhet.
  Vi har rätt att kräva att de skall vara goda förebilder för unga kvinnor och män och alla andra. Det har ingenting med brottsbalken att göra.
  Tänk tillbaka lite på de politiker som har fått lämna sina poster pga oegentligheter. Det är en skymf från Kungahusets sida att gömma undan Sofias förflutna från allmännheten när det är en angelägenhet om hon skall representera Sverige. Gifter sig CP och Sofia gäller samma sak, eftersom CP är offentlig person. Om han avstår sin titel kommer saken i en helt annan situation, då är Sofia privat.


 156. Monica skriver: 21 maj, 2013

  148. Midnattssol

  För att citera dig under punkt 5. “…. och säger att utbildning är viktigt för att man inte skall hamna i dåliga saker ….”. En del vet vad de talar om.


 157. Lea skriver: 21 maj, 2013

  Jag undrar hur mycket ni på Svensk Damtidning samarbetar med Sofias mentor för att få/bygga upp en positiv bild av henne?


 158. Eva M skriver: 21 maj, 2013

  Jag gillar inte denna situation. Men har nu läst boken Kungligt av Peter Conradi, rekommenderar boken tar upp alla kungahus historia på ett utmärkt sätt. Är ingen skvallerbok. Har bl.a norska kungahuset överlevt skandalerna med prinsessan Märta-Louise,kronprinsessan Mette-Marits bakgrund som numera vunnit respekt för att inte tala om Ari B så tror jag vårt kungahus överlever. Men då måste Sofia göra som kronprinsessan M-M och berätta med andra ord ärligt lägga korten på bordet.


 159. Cissi skriver: 21 maj, 2013

  Midnattssol:
  INGEN i detta avlånga land har gett dig mandat att dra i härnad mot en enskild person på det sätt som du gör, inte regering, inte riksdag, inte kungahus, inte de flesta sunt tänkande människor som bebor landet, utan bara en handfull “damer”, som inte har någon annanstans att göra sig “hörda”…
  Tänk om ni kunde engagera er i det som verkligen betyder något: klimathotet, miljöförstöringen, krigen som pågår – DÄR, men bara där, skulle ni kunna tillföra något vettigt!
  Du vill till varje pris ha sista ordet, märker jag, så var så god, utgjut dig bara. Själv filar jag vidare på en liten skrivelse…


 160. Marie skriver: 21 maj, 2013

  Nu när kungafamiljen gjort Sofia till en del av famljen, så tycker jag att massmedia inte behöver vänta med granskningen av hennes bakgrund. Det vore bra om de satte igång redan nu och publicerade allt de har på henne. Jag tror att det kommer att bli lättare att tala om Sofia om alla har samma information om henne. Mina föräldrar hade ingen aning om vad tösen sysslat med innan och när jag berättade det så blev de totalt chockade. Visst har människor rätt till ett förflutet, men när det gäller Sofia så är det bara för mycket. Hon passar inte som representant för Sverige. Sen får hon och Carl Philip gärna gifta sig som herr och fru Berndadotte, det har jag inte hört någon säga något om.


 161. Pensionär skriver: 21 maj, 2013

  #156
  Kungen är ju kvar, trots alla skandaler.


 162. Lea skriver: 21 maj, 2013

  161
  Håller helt med dig! Det känns som om ingen vågar granska henne utan att de tassar på tå.


 163. Cissi skriver: 21 maj, 2013

  NR 156 M: Läs på ordentligt! De invektiv, som skrivits av en hel del “damer” här, inte bara i denna spalt utan också på många andra ställen under de senaste åren, de invektiven, riktade mot EN ENSKILD MEDBORGARE, faller under Brottsbalken, så sant jag sitter i min egen fåtölj just nu!
  Sofia är fortfarande privat, enligt de regler som gäller! Blanda inte in kungahuset ännu!


 164. M skriver: 21 maj, 2013

  Ciisi, jag håller inte med. Menar du att det är brottsligt att säga att Sofia vikt ut sig, med hänvisning till existerande foton och intervjuer samt att säga att man inte vill ha en sådan person som representant för Kungahuset? Personligen tycker jag att det är högst förståeligt och en sund inställning! Jag skulle verkligen inte vilja att mina barn följde i Sofias fotspår. Det är Kungahuset som har initierat detta i och med att de har visat upp Sofia på familjebilder, därför är det relevant att diskutera Sofias person och CV.


 165. Ansan skriver: 21 maj, 2013

  Håller med #161#, Det finns redan material för publicering som ligger klart den dagen hon blir en officiell person. Fråga är om hon inte har blivit det när hon numera står uppradad på familjefotot ? SH och CP har sagt att de inte ska gifta sig nu utan njuter av varandra som det är. Detta tolkar jag som att paret inte vill att visst material ska publiceras. Därför undrar jag om de smygvägen försöker inlemma henne i familjen utan någon granskning.

  #164# Det finns många viktiga frågor att diskutera. Men för monarkins vara är detta en viktig fråga. Kan du föreställa dig vårt kungliga släktträd?


 166. Tina skriver: 21 maj, 2013

  Tänk att medfödd skönhet kan väcka så mycket aggression..!


 167. M skriver: 21 maj, 2013

  Dessutom tycker jag att det är en mycket hetskare ton från de som vill se Sofia som blivande prinsessa. Det skriks okvädesord och återkommer ständigt fraser som att ” ni är gamla kärringar”, sura, misslycklade, har värdelsöa liv ,” jag hatar er alla” som signaturen MONA skrev osv. DET däremot är totalt ogrundade kränkningar, som säkert skulle platsa i en stämningsansökan! Att säga att Sofia har gjort nakenfotograferingar, och bifoga fotobevis, är knappast ogrundade kränkningar, särskilt när hon själv fotat sig som en del i en utvikningskarriär. Hade det varit en fd pojkväns foto hade det varit helt fel att diskutera dem.


 168. Linnea skriver: 21 maj, 2013

  161 Vad var det som chockade Dina föräldrar så mycket? Är hon straffad för något brott! har hon skadat någon människa,vad har hon gjort som chockar så? Jag är själv fyllda 65. Inte tycker jag att några
  s.k utvikningsbilder är något att hålla på år efter år att kräkas över.Flickkroppen är vacker och har varit dyrkad och har avbildats sen begynnelsen, av konstnärer , och fotografer. Vad är det för skämmigt med en avklädd kropp?


 169. magggan skriver: 21 maj, 2013

  Kommer ihåg en gång för ett antal år sedan vid ett sånt där jul med kungafamiljen program, där kungen uttalade sin avsky för dockusåpor. Att det inte var bra för ungdomar att titta på o.s.v. Måste kännas surt när hans egen son väljer en dockusåpa och utvikningstjej.


 170. Marie skriver: 21 maj, 2013

  168 M: Jag håller helt med dig. Ska någon polisanmälas för mobbning och förtal så är det MONA. Det kommer att bli mycket lättare att föra en diskussion när allt material är publicerat.


 171. pia skriver: 21 maj, 2013

  168 “M”. Nu håller jag med Dig igen. Fotokarriären var i högsta grad medveten av en vuxen kvinna. Det är inga smygtagna bilder. Att sen Sofia H själv måste beklaga sina metoder är en annan sak. Jag tycker att det är symptomatiskt; att heja på SH och använda okvädingsord (ofta samma torftiga ramsa om och om igen) mot oliktänkande går hand i hand. Karaktärsdrag som inte är så smickrande för personerna i fråga. Man får ha överseende med dem.


 172. Ansan skriver: 21 maj, 2013

  #167# Tina,
  Det är inte skönheten som väcker aggression, utan det som SH själv har haft att råda över. Som jämförelse kan vi ta världens vackraste drottning Silvia, hon väcker inga sådana känslor, tvärt om.


 173. Linnea skriver: 21 maj, 2013

  Bästa Cissi håller med Dig i allt Du skriver.Jag blir glad när jag
  tar del av dina visdomsord.Tack!


 174. Cissi skriver: 21 maj, 2013

  Nr 165 M : Nej, det är inte brottsligt att vika ut sig eller vara med på en film på Youtube, eller ens att säga att så skett. Jag vet inte hur du läser, men faktum är att insinuationer/ antydningar/ vissa funderingar med detta till grund, är så oförskämda att de saknar motstycke!
  Sofia har blivit kallad både det ena och det andra i mycket nedlåtande ordalag, hon har pådyvlats egenskaper som är helt gripna ur luften, sådant som någon bara fabulerar fram utan någon som helst vetskap eller personlig kännedom! Det är lågt och det är ärekränkande! Skulle du själv vilja bli behandlad så?

  Man SÖKER oförtrutet efter saker att angripa flickan med. Det är också lågt, det är direkt osunt att en skock “damer” ideligen återkommer till det ! Det är en falsk prydhet som visar sitt fula tryne. Droppa det!
  Det står jag för och det skriver jag också om i annat forum än denna tidning.


 175. Cissi skriver: 21 maj, 2013

  Nr 173 Ansan:
  “Världens vackraste drottning?” Resultatet av denna drottnings ansträngningar att föryngra sin nuna är allt annat än smickrande. Vill du se en naturligt vacker drottning ska du inte söka i Sverige!


 176. Cissi skriver: 21 maj, 2013

  Nr 173 Ansan: Nej, världens vackraste drottning finns verkligen INTE i Sverige! Har du sett bilder på drottning Rania t.ex.


 177. G 48 skriver: 21 maj, 2013

  Nu kan man jo ikke vide, hvor de fleste, der kommenterer kommer fra, men jeg har mødt mange svenskere i Köpenhamn, de sidste par uger og de fleste kommer jo fra Skåne, men jeg er blevet ret overrasket over, at ingen faktisk gillar Madeleine og håber hun bosætter sig for good i New York.
  Holdningen til Sofia er mere blandet, men man synes at CP, som alle andre skal gifte sig med den, han er kær i. Hvilke titler de får interesser dem ikke, bare parret ikke skal have apanage.
  Finder det lidt spøjst, at man gerne vil have et kongehus, men det må bare ikke koste skattekroner. 😀


 178. Cissi skriver: 21 maj, 2013

  Nr 168 M: Du är ute i ogjort väder, om du tror att det skulle gå att få igenom en stämningsansökan p.g.a “kränkningar” skribenter emellan i denna spalt!
  Här döljer sig alla bakom signaturer, hur anonyma som helst. Det kan inte Sofia göra. Det är en jäkla skillnad, det! Så jag undrar med fog: VAD i hela saken är det som är så svårt att begripa??


 179. Linnea skriver: 21 maj, 2013

  173 Ansan Du sa ordet själv aggression.AGGRESSION över några
  BILDER på en vacker flicka? Jaaa, föder det aggression blir jag rädd att kallas människa.Här låter som hon varit grovt straffad.En ung liten tjej som inte gjort en kotte förnär,bara funnits till för för sin älskande fästman.


 180. Cissi skriver: 21 maj, 2013

  Nr 158 Lea:
  Vad är det du menar? Om det är så, att denna tidning samarbetar med S:s mentor för att ge en rätt, rättvisande, riktig och positiv bild är det väl bara bra. Det hedrar tidningen!
  Varför skulle man gå in för att ge en negativ bild? Vem vinner på det??


 181. Olga skriver: 21 maj, 2013

  Till 161, 166 – jag håller med …
  men tycker att ingen kommer våga göra den ordentliga granskningen …detta kommer friseras och ” lilla söta ” (snart 30 år ) ska bli förebild för alla flickor- kvinnor i landet …
  Vem vill anstränga sig, studera mycket och hård för att få sedan ett lågavlönat jobb som sjuksköterska, lärare , barnskötare osv…eller med mindre studier men lika ansträngande – krävande som undersköterska ,servitris , vårdbiträde osv osv om man har som förebild att en flicka genom en viss sysselsättning och utan studier-yrke- någnt som helst insats kan komma så lång och få det finaste jobb av svenska staten…
  Varför ska man anstränga sig om man kan få allt betald av andra ?


 182. Birgitta Jonsson skriver: 21 maj, 2013

  Stackars Viktoria! För henne gällde att aldrig visa sig med Daniel före förlovningen trots alla år de varit tillsammans! Än mindre att han fick medverka på officiella bilder!

  CP struntar i “vad som gäller” Han följer naturligtvis Sofias önskemål.


 183. Eva H. skriver: 21 maj, 2013

  #161 Marie, på vilket boende håller dina föräldrar till? Har man inte tillgång till TV och dagstidningar på stället? Jag kan ju också undra hur DU lade fram det hela, höll det samma ton som i den här spalten förstår jag att de blev chockade, men de borde ju känna dig se`n tidigare.


 184. MimmiNuärSofiaHellqvistenifamiljen skriver: 21 maj, 2013

  111. Marguerithe.
  Det finns ingen som drar skam över det svenska Kungahuset mer än kommentatorerna här skriver du. Tycker du att kungen själv är representativ som solkat ner vårt fina Kungahus.


 185. Midnattsol skriver: 21 maj, 2013

  160, 164, 175, 176, 177, 179 och 181 Cissi:
  Nu börjar jag undra vem det är som vill ha sista ordet… 🙂

  Som sagt, eftersom kungahuset aldrig gjort officiell medlem av någon pojkvän/flickvän tidigare, och absolut inte med denna bakgrund;ja, då undrar man ju naturligtvis vad det är som händer… På allvar börjar jag undra om Bernadotte faktiskt är så dumma som de alltid framställts som, i synnerhet kungen… och Carl-Philip…


 186. Tina skriver: 21 maj, 2013

  173. ansan.
  You prefer plastic fantastic..not me..!
  A true beauty always wins..!
  Sofia är en genuin strålande klassisk skönhet,..med blåklintsblå ögon…och en perfekt kropp..!
  Dessutom med en suerän personlighet..precis som svärmor Silvia..!
  Deras gemensamma intresse för filantropi o utsatta barn gör dem till perfekta parhästar..!
  Dessutom så älskar de samma man..!
  A win win situation for them and for Sweden..!


 187. Maggan skriver: 21 maj, 2013

  Den respekt som kungahuset haft vart tog den vägen?


 188. Linnea skriver: 21 maj, 2013

  182 Olga… nej alla flickor i Sverige kan inte gifta sig med en prins!
  Så därför får många ungdomar utbilda sig och som Du skriver arbeta
  i lågbetalda serviceyrken till gagn för sitt land.Vi är många som slitit
  I vård och skola o andra dåligt betalda yrken, men med mod o stolthet gjort vårt värv utan sneglande åt någon som kanske haft det förligare.Jag tror att många ungdomarna tar vid och fortsätter våra tunga,lågbetalda men så viktiga arbeten.Vi är många och vi behövs! Däri ligger stoltheten.


 189. Ansan skriver: 21 maj, 2013

  #173#

  Detta är verkligen ingen Win-Win situation. Den stora förloraren är den Svenska monarkin.

  PS. har t ex sett brudfotot på Drottning Slvia i detta nummer?


 190. Ansan skriver: 21 maj, 2013

  Ursäkta me det skulle vara svar på 187 och inte 173 som ovan


 191. Marie skriver: 21 maj, 2013

  EvaH: Så fult att förnedra hederliga människor som inte är medlemmar här. Mina föräldrar är högutbildade kärleksfulla och kloka människor. De har flera gånger närvarat vid middag och lunch hos Drottningen i samband med välgörenhet som de haft gemensamt med henne. Men nej, de har inte googlat Sofia Hellqvist.


 192. Skotten skriver: 21 maj, 2013

  De, som mener Sofias indtræden er at betragte som et forfald, hertil kan man sige to ting: dem har der så været ret mange at — og I kan ikke jeres egen kongehus historie!
  Skandaler er en del af kongehusets historie op gennem tiderne.
  Og 67 % royalister, som i dag, er vel det højeste nogensinde i Sverige. Så I overlever nok ‘en sofia’ også.
  Udlandet er ligeglad, hvem der bliver gift ind i den svenske kongefamilien. Forargelsen er hent lokal svensk!
  På 1900-tallet har I dog kun kong Gustaf Adolfs uægte søn og kong Carl Gustafs affærer eller hur?


 193. My skriver: 21 maj, 2013

  Nog svårt för Carl-Filip att få en kvinna av kunglig börd då de flesta har höga krav på utbildning och ambitioner, men nog hade man hoppats på att han åtminstone kunde ha fått något bättre än en dokusåpadeltagare som fläkt ut sin lekamen i media (internet och div tidningar) under många år. Säkerligen en alldeles charmerande dam men utbildning, stil och acceptabelt förflutet till en kunglig position saknar hon totalt …


 194. Hilde skriver: 21 maj, 2013

  #34 Ansan
  Nå har jo monarkiet overlevd med mer eller mindre dårlige konger opp igjennom årene.
  Monarkiet har også overlevd med en Sommerlath på tronen så jeg tror nok at det kommer til å gå bra.

  Olga
  Tror du virkelig at dagens unge har kongehusmedlemmer som sine forbilder. Nei de ser opp til idrettsstjerner, skådisar,artister eller modeller.
  Å bli medlem av kongehus krever at det finnes en ledig prins/prinsesse og utvalget er lite. Nå er det minst 20 år til det blir en ledig kandidat(Estelle)
  Hvordan kan kongehuset være forbilder som lever et liv i lyx med tjenere,store slott,store formuer og et jobb som ikke kan kalles jobb.
  Det er vel ingen som tror at de blir prinsesse eller får en toppjobb uten utbildning selv om Sofia får det.


 195. Julia skriver: 21 maj, 2013

  Många funderingar kring varför Sofia har blivit behandlad bättre än de andra. Jag tror att kungen känner sig bekväm med en kvinna av Sofias typ och därför ger henne fördelar. Vad drottningen tycker verkar inte betyda något.


 196. Eva skriver: 21 maj, 2013

  I mån av sitt ämbete som prins, har C-P ett ansvar gentemot det svenska folket att välja en partner som är skickad att representera landet. Som privatperson, kan han göra som han vill, precis som alla andra.

  Nu är Sofia inte en lämplig kandidat till att bli prinsessa, så vill han gifta sig med henne bör han avgå som prins. Många är det som känner så och det får faktiskt kungahuset lov att visa respekt för, om de själva vill bli visad sådan.


 197. Maj-Britt skriver: 21 maj, 2013

  # 187

  Det är väl bara fjortisar som dyrkar sina idoler, eller…..


 198. Ina skriver: 21 maj, 2013

  Jag vet ingenting om Sofia H. jag tittar aldrig på dokusåpor – men Carl-Philip är ju över trettio år och får förmodas veta vad han vill och han vill ju uppenbarligen leva tillsammans med frk H. De ser ju glada och nöjda ut hursomhelst! Ärligt talat så tyckte jag att fotona på kungafamiljen som togs i samband med M och Chr´ s lysning var de trevligaste och mest avspända jag sett från svenska hovet! Alla såg trevliga ut – de små barnen var gulliga och tom C-G själv såg riktigt avslappnad ut!


 199. Marguerithe skriver: 21 maj, 2013

  Nu har republikanerna här fått ny energi. Alla normala människor förstår att Sofia skulle bli mycket populär i Sverige, och detta ska motarbetas med alla medel.
  Mr O´Neill upphöjs istället av samma människor.
  Det komiska är att all media alltid står på Sofias sida.
  För vårt kära Kungapars skull hoppas jag att detta bröllop den 8/6 vore överståndet lyckligt och väl. Sedan kan hela familjen andas ut och ha sommarlov på Solliden.


 200. Julia skriver: 21 maj, 2013

  ” 200 Marguerithe Jag är rojalist och tror också att republikanerna vädrar morgonluft. Men inte av samma skäl som du. De inser att om Sofia skulle bli svensk prinsessa är monarkins dagar räknade och Sverige kan införa republik.

  Att media gillar fröken Hellquist beror naturligtvis på att de kommer att få mycket att skriva om när hennes förflutna ska debatteras med bilder och allt.


 201. PBoo skriver: 21 maj, 2013

  # 101, 119 allegra, Brinck

  Jämför ALDRIG en fotomodell m utvikningsmodell!

  Läs vad jag skrev under konfirmationsartikeln – om att klä sig så blickarna dras ifrån huvudpersonen! Denna artikel handlar om Sofia därför kommenterade jag inte Chris systers kläder. Även den mönstrad och varit bättre som enfärgad, MEN den var mycket mer diskret i mönstret än Sofias o passade i ton med P Madeleines klänning, liksom Chris mammas mönstrade klänning var nedtonad i mönstret och passade i ton till KP Victorias. Sofia stack ut – som vanligt! Men det är Kungens felaktiga beslut att låta en släktbild m kusiner, sambos m.fl. vara officiellt lysningsbild!


 202. Ina skriver: 21 maj, 2013

  Jag är övertygad om att det blir ett festligt och fint bröllop den 8 juni – och det unnar jag dem verkligen allesammans! Sedan kommer det säkert att ordna sig med Carl-Philip och Sophia också! Herregud det verkar vara bra mycket mer avspänt i de kungliga salongerna numera än bland delar av deras reaktionära undersåtar… De nya “medlemmarna” av familjen B kanske helt enkelt är en bra mix av människor från olika samhällsklasser och kulturell bakgrund!


 203. Evita Jansson skriver: 21 maj, 2013

  #200 Marguerithe. Jag är definitivt ingen republikan och jag anser att jag är helt normal. Jag tycker att det är klart olämpligt med soffia som prinsessa och HKH och många med mig. Jag antar att alla dessa inte är republikaner och har fått en normal uppfostran. Det är viktigt att vårt samhälle och speciellt de som är satta att representera oss bygger på etiska och moraliska värderingar. Hur skulle vårt samhälle se ut annars?

  Däremot ifrågasätter jag er etik och moral och uppfostran som anser att en person med hennes bakgrund är lämplig som prinsessa.


 204. Eva H. skriver: 21 maj, 2013

  #192 Marie, ojsan, jag borde naturligtvist ha visat större vördnad för paret som verkar höra till en exklusiv skara. Tyvärr så verkar de inte följa med sin tid, därav kommentaren. Man behöver inte googla för att läsa om Sofia, det räcker att läsa vanliga tidningar ffa kvällstidningar. Det är tur att de har dig som informatör!


 205. PBoo skriver: 21 maj, 2013

  # 180 Linnea

  Wow, jag måste ha missat den officiella deklareringen av P Carl Philips och Sofias förlovning! Inte bara jag utan även alla media!


 206. PBoo skriver: 21 maj, 2013

  # 161 Marie

  Klockren och oerhört bra och sann kommentar!

  Så länge Sofia inte är officiell fästmö borde hon inte varit med på officiella foton, men Kungen har – igen – valt att behandla sin son o dennes respektive annorlunda än sina döttrar o deras respektive genom välja lägga ut släktbilden som officiellt foto från lysningen, när han istället kunde ha valt familjebilden! I och med Kungens val är Sofia officiell nu o därför kan som du skriver granskningen börja! Tråkig ”utveckling” av Sveriges Kungahus – håller med dem som skrivit att de börjar likna vilken familj som helst. Folkliga visst, men om blir för vanliga, då brister i sin roll, historiskt arv o legitimitet.


 207. Tina skriver: 21 maj, 2013

  198. Tala för dig själv du..!
  Jag dyrkar sanningen enbart..!


 208. PBoo skriver: 21 maj, 2013

  # Eva H

  Majoriteten av Sveriges befolkning – oavsett ålder – känner inte till att Sofia är f.d. utvikningsmodell! Inte ens majoriteten som hänger o kommenterar här vill ju erkänna fotona, utan väljer ständigt att blunda för dem, låtsas som de inte finns, förneka dem osv., osv! Varför skulle då människor som inte hänger här känna till dem?! Håller med dem som anser att fotona hade inte varit samma problem om Sofia stått för dem, om det inte hela tiden förskönats, försökts gömmas, om hon skaffat någon form av utbildning, ett regelrätt arbete, inte använt sin roll som sambo m P Carl Philip för göra reklam f sig.


 209. Olga skriver: 21 maj, 2013

  Ärade Marguerithe !
  De flesta av normalbegåvade ( normala , icke respublikaner ) tycker att SH är olämpligt som offentlig person på grund av den gamla förflutna ( ointressant att upprepa ) …och man ju aldrig skriver ” rakt på sak ” – bara den politikkorrekta ” utvikningsbransch ” för att inte kränka kvinnan verkligen …
  De flesta ( och jag med )) bryr sig aldrig om henne som privat peson…
  Om media – ja , man kan förstå ju varför är hon deras älskling…här kan man sälja hur mycket löpsedlar som helst…trist att landet och folket kommer bli förlorare , men media – ja , de kommer sälja otroligt bra…
  Och sist – tycker som Du att republikaner kommer bli starkare på grund av de konstigheter som görs av kungahuset nu …tyvärr…


 210. Marguerithe skriver: 21 maj, 2013

  “204” Evita Jansson,
  “Det är viktigt att vårt samhälle och speciellt de som är satta att representera oss bygger på etiska och moraliska värderingar”.

  Det vore väl i högsta grad önskvärt att det vore så, men jag anser inte att sådant finns bland de som sätts att representera oss i landsting och kommuner i Sverige idag. Ingen strävar efter att göra något bra för vårt land. Det är bara pengar som styr.
  Politiken är en stor grå massa som ingen kan påverka. Istället går man ner på individnivå och punktmarkerar en enskild familj, som är mycket representativ och som vi kan vara stolta över.


 211. Marguerithe skriver: 21 maj, 2013

  Forts “204” Evita Jansson,
  Utomlands är de hyllade. Jag tror att Victoria är mycket fundersam över sin framtida roll. Den är så totalt annorlunda än när hon växte upp. Vi läste Sv Dam och tittade på vackra bilder. Det räckte. Var kommer de bittra, förorättade tonerna ifrån hos så många? I Danmark och Norge undrar man också över detta.
  En kommentator skrev om “det förlamade folket”.


 212. TiaraTack skriver: 21 maj, 2013

  Spegel, spegel, säg vem som vackraste drottning är? Máxima av Nederländerna världens vackraste drottning är…både här och där..tills vidare.


 213. Cissi skriver: 21 maj, 2013

  Nr 209 PBoo:
  “Majoriteten av Sveriges befolkning…” Jag ler stort!
  Vad då inte känna till?? Vakna, människa, vi lever i ett modernt samhälle mitt i rymdåldern, det är bara ett och annat fossil här som fortfarande knorrar över några nakenfoton.
  VAD EXAKT är det som är så fel med en naken kropp??? Vi har samma biologiska utrustning i grunden, men med skillnaden att en del har vackrare kroppar att visa upp än t.ex gamla tanter.
  Vad säger du om nudister då? Är de lika usla? I de leden återfinns både hög och låg, men inte fasen är någon sämre för det.


 214. LaTindra skriver: 21 maj, 2013

  Tänker t ex på moderaten Cecilia Stegö (tror jag hon hette) som för ett antal år sedan fick sparken då hon inte betalat TV-licensen, – och alltså inte ansågs kvalificerad för sina uppdrag. Det finns säkert hur många exempel som helst på liknande fall. Vad betr. Hellqvists “meriter” är det en gåta att hon kan kandidera och kommer att bli tilldelad en topposition där hon skall vara ett ansikte utåt för Sverige… Är det såhär Kungen tycker att valspråket “För Sverige i tiden” skall användas, – och borde det inte då gälla många andra också?


 215. Aje skriver: 21 maj, 2013

  Det finns en sak jag undrar över, varför tycker alla SH är så snygg? Jag ser inget märkvärdigt med henne. Tala om vad som är så snyggt? För det andra har man inte klänning utan ärm på en lysning av denna dignitet. Där finns mycket att önska. Blå skor ex.
  87:an Jag ser ingen likhet med SH.


 216. snickarjohn skriver: 21 maj, 2013

  200 Marguerithe,
  Kommentarerna här är skojiga att läsa men Du kan vara förvissad
  om att ingen republikan får nya krafter av detta.
  Den pågående diskussionen står vi över.
  Gå gärna in då och då på Repfs hemsida och lär känna Din “fiende”.


 217. Pamela P skriver: 21 maj, 2013

  #209 PBoo
  Varför tror du att majoriteten av Sveriges befolkning inte känner till att SH är f.d. utvikningsmodell? Det lär de nog göra med tanke på hur mycket det skrivs om henne. Just hennes förflutna gör henne olämplig som en offentlig person som skall representera kungahuset.


 218. Julia skriver: 21 maj, 2013

  När Carl Philip och Sofia förlovar sig (vilket anses vara ett faktum här) kommer hela mediacirkusen att bryta ut. Med intervjuer med dem som känner henne från New York, bilder kommer att letas fram osv.

  Jag undrar hur Carl Philip kommer att reagera. Han råkade ju i slagsmål förra sommaren på en restaurang på Rivieran för att någon sagt något om Sofia.

  Och det finns ingenting som hovet kan göra för att stoppa det.


 219. Pamela P skriver: 21 maj, 2013

  CP borde hitta en annan hustru än SH och lämpliga flickor av fin börd finns det gott om. http://www.nettyroyal.nl/princess.html
  Här är några förslag på brunetter: http://www.nettyroyal.nl/augusta.html (lutheran) De andra är katoliker: http://www.nettyroyal.nl/amelia.html , http://www.nettyroyal.nl/anunciata.html , http://www.nettyroyal.nl/mariatheresia.html , http://www.nettyroyal.nl/sofia.html


 220. Eva H. skriver: 21 maj, 2013

  Jaha Marie, jag blev avbruten i skrivandet men vill nu tillägga ett par saker. Du drog själv in dina föräldrar i kommentarsfältet inte jag. Men nu fick du ju tillfälle att tala om i vilka kretsar de rör sig. Inget ont som inte har ngt gott med sig. När du nu blev illa berörd kanske du kan skänka en tanke till Sofia och hennes anhöriga. Hur tror du att de känner sig efter alla påhoppen??


 221. HM skriver: 21 maj, 2013

  # 210 Olga
  Næeh, det er nu mere sådan, at det er dem med laveste uddannelser, der er mest imod fornyelser, og også der, der findes flest royalister.
  #66 M
  Det gør man også i mit land, men det er af Kongen!


 222. Marie skriver: 21 maj, 2013

  PBoo! Stort Tack för stöd. Det var dumt av mig att ta mina föräldrar som exempel på att många inte känner till Sofias bakgrund. Det verkar som om Sofiastödjarna inte drar sig för att ge sig på någon med vilka medel som helst. Det hjälper tyvärr inte Sofia.

  Det är verkligen så att många svenskar är inte insatta i hur omfattande Sofias karriär har varit och vad hon sysslat med i detalj. Själv trodde jag att all upprördhet handlade om några bikinibilder i Slitz, tills jag började läsa här och på olika forum där kungligheter diskuteras. Och det var då jag fick min chock. Jag trodde aldrig att drottningen och kungen skulle acceptera en sådan partner till sin ende son. Den här sidan är väldigt informativ:http://royaldish.com/index.php?topic=6048.0

  Jag ser fram emot en förlovning och den granskning som kommer. Det blir lite lättare att diskutera om alla har samma information.


 223. Marguerithe skriver: 21 maj, 2013

  “196”Julia,
  Sofia har väl aldrig blivit bättre behandlad än någon annan. Det som har hänt är att åren går, Carl Ph och Madeleine vill bilda familjer. Man kanske inte kan vänta i åratal längre som man gjorde, när de alla var yngre. Kungaparet måste vara dödströtta. Jag har knappast hört talas om 3 syskon som varit så envisa och till synes trotsiga i allt. Den enda som är till synes lugn i den hysteriska situationen är Sofia själv, som nog inte förväntar sig särskilt mycket.


 224. sussiÅ skriver: 21 maj, 2013

  210 kommentarer!!!! nästa lika många som SvD publicerade när Prinsessan Estelle föddes! tjhoooo….


 225. Karin Nilsson skriver: 21 maj, 2013

  Cissi (mona?) vräker ur sig kränkande kommentarer om sina medskribenter utan att SD på något sätt reagerar. Alla har rätt till sin åsikt utan att bli kallad det ena fulare än det andra bara för att man inte tycker som hon. Redaktionen har våra e-postadresser så ingen här är anonym fullt ut. Det kan inte vara en tillfällighet att “Cissi” uttrycker sig på precis samma sätt som “mona”.
  Det är inte brottsligt att vika ut sig i herrtidningar eller posera naken, det är inte det de handlar om. Men har man valt den vägen är man inte värdig att representera svenska folket.


 226. marianne skriver: 21 maj, 2013

  Vare sig vi gillar det eller inte, Sofia kommer att bli prinsessa eftersom hon gifter sig med prins och är svensk.


 227. pia skriver: 21 maj, 2013

  Över 200 kommentarer om SofiaH. Varför? Jo, för att hon är en “scandal beauty” och det är alltid intressant för gemene man. Det gör henne inte mer lämplig som officiell medlem av kungafamiljen. Jag fattar inte att inte kungaparet inser detta. Någon skrev att kungen sitter kvar trots skandaler. Ja, hur många tycker att det är OK? Jag har mist respekten i alla fall. Victoria & Daniel är hoppet om en fortsatt monarki.F ö är det illa ställt.


 228. Eva skriver: 22 maj, 2013

  Med tanke på utvecklingen i det här fallet börjar jag faktiskt se fram emot hur hovet kommer att hantera offentliggörandet av förlovningen, och den efterföljande massmediala anstormningen:-)

  Hittills har hovets informationschef inte direkt imponerat, och misslyckats med att hantera betydligt mindre delikata frågor än så här…det här kan bli riktigt roligt! (obs ironi)


 229. Charlotte skriver: 22 maj, 2013

  Bild på Sofia finns på Kungahusets hemsida så förlovning kommer nog offentliggöras 13/6!!!
  Jag vill bara ha Victoria och Estelle kvar ingen annan


 230. AFia skriver: 22 maj, 2013

  154

  Det är ju ettt evenerligt tjat om samma sak hela tiden..
  Inget nytt men det är ju själva sättet och ordvalet som allt detta framförs på/med….
  Tråkigt, stillöst och som sagt tjatigt…

  Förstår du…


 231. anders skriver: 22 maj, 2013

  104 # Cissi
  Instämmer till fullo med din kommentar!


 232. Julia skriver: 22 maj, 2013

  Om nu Hovet håller på att köpa loss bilder på Sofia som inte är rumsrena undrar jag vem som betalar. Är det våra skattepengar som går till detta? Kommer kungen att begära ökat apanage?


 233. Ingela skriver: 22 maj, 2013

  #233 Julia det kan ju vara så att Kungen och C-P köper loss bilderna bilderna från fotografen i NY. OM han vill sälja dem.

  Kan kanske bli mycket pengar för dem!


 234. Midnattsol skriver: 22 maj, 2013

  233. Julia
  I så fall är det illa…
  Då skulle de ju också gå bakom ryggen på svenska folket… Vi lär ju inte stå bakom dem hur länge som helst…
  Faktum är att jag har gett upp monarkin.


 235. Eva M skriver: 22 maj, 2013

  Igårkväll såg jag Året med norska kungafamiljen 2012. Programmet fantastiskt gjort annat än det SVT. Norska kungaparet folkliga men ändå kungliga. Kung Harald svarade på alla frågor vänligt, roligt och kunnigt. Det togs även opp frågan om kronprinsesans resa till Indien för att hjälpa ett homusexuellt par med deras adopterade barn. Kungen stödde henne inte helt men sa samtidigt han stödde henne i allt annars. Förstår varför norrmännen älskar sitt kungapar.


 236. M skriver: 22 maj, 2013

  Cissi eller Mona eller båda kanske, jag är ingen vän av varesig hetsjakter eller okvädningsord. Men Sofia har själv valt att aspirera på en offentlig roll, och tar varje chans att visa upp sig. Varför skulle hon inte göra det fråga du nu, ja mitt svar är att hon visst skall göra det om hon vill men då får hon också förstå att folk vill veta saker om henne, och då duger det inte att vilja visa upp bara vissa delar av sig själv. Det samma gäller politiker och andra officiella personer. Det finns ett ord som heter “oklanderlig vandel ” det är vad som krävs av offentliga personer.


 237. M skriver: 22 maj, 2013

  forts. till CissiMona,
  Det ger ett oseriöst intryck när du anklagar folk för saker och ger igen med samma sak. OM nu Sofia inte har ngt att dölja, visa då upp denna fina bakgrund !!! På detta sätt skulle spekulationerna sluta direkt! Det duger inte att säga att “ett par foton är väl ingenting att bråka om” för alla vet att det är mycket mer än så. Frågan är VAD detta andra är, om innan Sofia kan ge en trovärdig förklaring på detta så kommer folk att leta själva och blida sig en egen uppfattning.


 238. Fru Svensson skriver: 22 maj, 2013

  “Nu är Sofia Hellqvist en i familjen!” Frågan är vilken familje? Kungafamiljen, eller Fam. Bernadotte? Trots allt har inte alla Bernadotte varit kungliga, vilket har en offentlig roll med plikt och ansvar. Hon kanske är en i Fam. Bernadotte, men som en i kungafamiljen är hon inte än, och inte säkert blir heller. Hoppas att Kungahuset förstår den skillnaden mellan Kungafamiljen och Fam. Bernadotte.


 239. M skriver: 22 maj, 2013

  Om jag var Sofia skulle jag gå ut och ge en intervjuv där jag förklarade att jag älskade CP och ville gifta mig med honom men att jag pga mitt förflutna avstår från titel och apanage och förblir en privatperson. På detta sätt skulle Sofia inte vara en belastning för Kungahuset och hon skulle slippa alla obehagliga frågor om hennes förflutna. Jag tror att detta är enda framkomliga vägen om man vill att Kungahuset skall överleva och Sofia få sin CP. Du kanske tycker att detta är orättvist, men världen är orättvis, subjektivt sett. Om man har en viss bakgrund är man olämplig till vissa saker. Det bara är så. Man kan vara en fin männniska ändå.


 240. AnsanVarför skriver: 22 maj, 2013

  Varför gifter sig inte SH & CP? De har de kunnat göra hela tiden utan att be någon om lov. Varför? Duger inte herr och fru? Tror ni att svenska folket kommer att jubla? Nej, CP är INTE prins fraför allt.


 241. Eva skriver: 22 maj, 2013

  Hur många kontroversiella bilder på Sofia, som hovet än försöker köpa eller stoppa, så finns en del redan ute på Internet, så det är kört. Sedan finns det alltid personer som är beredda att berätta vad Sofia gjorde i USA, tex som värdinna på de där hm.. mässorna och hur hon träffade sin mentor Barbro Ehnbom. Vad gjorde Sofia på festerna, som skulle skapa kontakter mellan de välutbildade kvinnorna i “Barbro’s Best & Brightest”, det sk “nätverkandet”. Sofia som inte hade någon utbildning ? Det här kommer att bli mumma för kvällspressen och sluta med förskräckelse för kungahuset.


 242. Linnea skriver: 22 maj, 2013

  JooDå! PBoo vi hälften Svenskar är inte så dumma som Du tror,
  Vi känner visst till bilderna, men vi bryr oss inte om dem,vi har gått vidare,är inte intresserade av gamla ungdomssynder. Det är ny tid,nya upptäckter varje dag, är för nyfiken på morgondagen för att hänga kvar och älta gamla negativ som svävar i cyberrymden.
  Tänk jag är bara glad och nyfiken på att lära känna den riktiga Sofia Hellkvist.Tycker det ska bli spännande följa henne och prinsen liv.


 243. Ingela skriver: 22 maj, 2013

  237 M jättebra skrivet och jag håller med dig. Men tyvärr kommer vi inte att få veta något alls. Blir nog ingen förlovningssoffa med pressen för dessa två. Det vågar hon nog inte


 244. Andrea skriver: 22 maj, 2013

  Åh, som medlem i Republikanska föreningen är detta något jag gottar mig åt! Arbetar med äldre människor och nej, ingen jag talat med känner till Sofias förflutna. Synd att dessa kommentarer inte syns i papperstidningen, utan tillgång till internet är det närmast omöjligt att få vettig information om denna blivande representant för Sverige. Å andra sidan kanske de finaste äldre damerna bör besparas eländet, de mest erotiska bilderna har jag hittills inte visat upp… Nåväl, trevligt att för en gångs skull se fram emot en kunglig förlovning!


 245. M skriver: 22 maj, 2013

  244 Ingela, Nej du har säkert rätt men man skall inte glömma att man HAR makten att själv förändra saker, om man vill det tillräckligt mycket. Man KAN kräva av Kungahuset att ta bladet från munnen och tala om vad de har för planer. Anledningen till att de kan hålla på så här är helt enkelt att de kommer undan med det. Men, som andra påpekat, de gräver med all säkerhet sin egen grav.


 246. Camie, Journalist skriver: 22 maj, 2013

  Sofia kommer att bli en stor tillgång för kungafamiljen!


 247. PBoo skriver: 22 maj, 2013

  # 223 Marie

  Det verkar som Sofia-fansen vill försöka få det till att majoriteten av befolkningen känner till att Sofia inte bara varit med i såpopera o utvik med en orm runt kroppen utan att majoriteten även är insatta i de heln-nutviksbilder som Sofia gjort i USA, o på så sätt vill fansen få det till att eftersom majoriteten inte ifrågasätter så är majoriteten helt okej med Sofias bakgrund o tycker hon blir en bra representant för Sverige o Kungahuset! Men är som du skrev o som jag skrev; att majoriteten knappt ens känner till såpopera o ormbilderna – inte ens här! Blir ingen seriös/äkta granskning! Tack f länk!


 248. Singoalla skriver: 22 maj, 2013

  Faktiskt har nog ingen undgått information om vad Sofia gjorde innan hon träffade prinsen. Men i stort sett alla inser att hon gått vidare och gör annat nu! OCH att man inte är sämre människa för att man gjort en del mindre väl betänkta val tidigare. OCH att en naken kropp inte är särskilt skandalöst – konstnärer har avbildat nakna kroppar i alla tiden, museerna är fulla av dem! OCH att kungahuset, om vi nu ska ha ett, inte är varken bättre eller sämre än vi andra och inte har några skyldigheter att leva mer moraliskt än resten av oss. De ska sköta sina representationsuppgifter och resten är deras privatliv. OCH apanagets storlek bestäms av riksdagen som ni själva har röstat fram, och det blir inte större ju fler som delar på det!
  Sofia är välkommen i kungahuset för min del och jag slår vad om att 95% av svenska folket håller med, i den mån de ens bryr sig om saken.


 249. Linnea skriver: 22 maj, 2013

  Den som gräver en grop åt andra,faller oftast själv däri.
  Skulle aldrig någonsin ta ordet Sofiafans i min mun,det handlar inte om det! Det handlar om något mycket allvarligare. att ta en ung
  flicka i försvar som fått utstå så mycken spott och spe här att hälften kunde varit nog.Vad har hon gjort alla belackare här för ont.
  alla insinuationer och fantasier utan någon vettig relevans.


 250. PBoo skriver: 22 maj, 2013

  Konst är vad det amerikanska företaget kallar sina annonser för uni-sex kläder – men bara när kvinnorna gör reklam! I länken nedan skriver en bloggerska om detta – scrolla ned och se om ni tycker det är konst att kvinnor ska sälja kläder poserande som utvik, medan männen är fullt påklädda och inte står i några utviksposer utan helt sonika som en saltstod! “Bara litet naket” har inte med saken att göra – utan vad bilderna ska förmedla! Men tjejerna ses nog som söta och skulle därför enligt många här blir bra representanter för Sverige och Sveriges Kungahus!

  http://enblommigtekopp.blogg.se/2013/may/de-ar-bra-pa-det-dar-med-unisex-de-dar-american-apparel-2.html


 251. Linnea skriver: 22 maj, 2013

  Massor av modeller har redan fått sitt inträde i societeten,inte bara i Sverige utan över hela världen.Både flickor och pojkar står i kö när
  agenturerna söker nya ansikten för modelluppdrag Hur många är inte
  TV kanalerna som sänder program om modeller och designers,
  och där är det inte påklätt må jag säga.Var det inte Madeleines fästman som haft en underklädesmodell som käresta? Hur många societetslejon har inte äktat en modell.De har funnits nära vår egen kungafamilj .Skönhet och rikedom och makt går gemensam väg,har alltid gjort så.Naket i modevärlden är inget problem.Där hyllas den nakna skönheten.


 252. Marguerithe skriver: 22 maj, 2013

  “250” Linnea,
  Tack för stödet. Vi är många fler som håller på Sofia och Carl Philip än vad vissa vill göra gällande här.
  Att ha som heltidssysselsättning att förnedra och kränka en ung människa i Sverige, som inte gjort någon människa något ont, är kriminellt, vilket jag skrivit här ofta.
  Det är kvinnor som verkligen hatar kvinnor kan man säga. Allt i Sverige handlar snart bara om sexism.


 253. Pamela P skriver: 22 maj, 2013

  Det intressanta är inte bara Sofias förflutna som modell utan också hennes kontakter med Barbro Ehnbom, BEs nätverk respektive välgörenhetsorganisation. CP verkar vara dominerad av Sofia som i sin tur tycks vara helt dominerad av sin mentor Barbro Ehnbom. Hur mycket inflytande kommer Barbro Ehnbom att få över kungahuset den dag CP och SH gifter sig? Kommer hon bara att ha inflytande över CP och SH eller kommer hon att ha indirekt inflytande på kungaparet också?


 254. M skriver: 22 maj, 2013

  250, Marguerithe. DU borde nyansera dig lite. “Heltidssysselsättning” vad vet DU om det? ” Kränka och förnedra” för att man tycker att Sofia är en dålig representant för Sverige? “Som inte gjort någon människa något ont” Vad vet DU om det? JAG råkar veta att det finns många tjejer som inspireras av Sofia, och då är det inte hennes “välgörenhetsarbete” som lockar dem, utan hennes utvikningsbilder. Jag vet det för de har sagt till mig personligen att de både vill och har låtit fotografera sig nakna för att de hoppas bli sedda och hitta en rik man, utan att behöva gå “den långa utbildningsvägen”


 255. M skriver: 22 maj, 2013

  Det är detta som är anledningen till att man skall ha ett fläckfritt förflutet för att kunna fungera som en förebild och representant. Det är ju jättetrist för Sofia att hon inte förutsåg detta, men alla vuxna människor har ett eget ansvar, och det gäller även Sofia . Hon måste ta konsekvenserna för sina egna val. Det har ingeting med “hat” att göra och det är endast löjeväckande att ta till sådana överord när man saknar sakliga argument. Min åsikt är att de som inte tar avstånd från utvikningsbranschen är de riktiga kvinnohatarna!


 256. M skriver: 22 maj, 2013

  Jag vill tillägga att jag inte har någonting emot Sofia personligen, det tror jag att det är få som har. Men hon talar om vikten av att unga utbildar sig, men själv gör hon ingenting, trots att hon har alla förutsttningar, försörjd av skattepengar. Detta är ju fakta inte “bitterhet” för jag har själv både pengar och utbildning. Jag hoppas att hon tar sig för någonting vettigt, som att utbilda sig, och att hon tar sitt ansvar i hela den här cirkusen som jag hoppas skall kunna ta ände inte med förskräckelse utan med en nystart för hela Kungafamiljen.


 257. Marguerithe skriver: 22 maj, 2013

  “252” Linnea,
  Det du säger om modeller är verkligen sant. De flesta fotomodeller har alla typer av jobb, med eller utan kläder. Den kände fotografen som tagit bilder av Sofia har massor med bilder av kända fotomodeller utan kläder i sin portfolio.
  De naiva som säger något annat här har nog inte sett mycket av världen.


 258. Thomasine skriver: 22 maj, 2013

  #252

  Det är stor skillnad på fotomodeller och glamourmodeller!

  Ge exempel på någon glamourmodell som gift in sig i något kungahus tack.

  Tvärtemot så sa både det spanska och danska nej till Eva Sannum respektive Katja Storkholm trots att båda dessa var seriösa internationella fotomodeller utan skandalfoton i bagaget. Varför?

  Eva och Katja hade gått visningar för underkläder.


 259. Marguerithe skriver: 22 maj, 2013

  “217” snickarjohn,
  Jag menade inte dig när jag skrev, du angriper aldrig enskilda människor. Dessutom är du jätterolig. Jag skrattade en hel dag åt “Farouks hatt”.


 260. Kerstin Bergström skriver: 22 maj, 2013

  #249 Singoalla håller ´med. Hon har aldrig nekat till det.
  #250 och 252 Linnea Du har rätt hon,som var före pM var underklädes modell.P Philipe hade en också före Letzia.Nu har boken kommit ut på Letzias tidigare liv.Prata med en god vän nere i Spanien.Hon hade varit på Carrefour och sett boken där,Den ska intr vara rumsren.Hon vänder bort huvudet på alla foton nu för tiden eller är det tagit så hon har huvudet framåt tittar hon nedåt.
  #253 Marguerithe tycker Sofia har mognat mycket sedan hon börja vara ihop med C-P.Synd att det ska få förekomma den häxjakt.


 261. snickarjohn skriver: 23 maj, 2013

  Det är lugnt, Marguerithe 260.


 262. emma_h skriver: 23 maj, 2013

  Försök inte Linnea… det är sammanhanget/syftet som skiljer Chris Ex och CPs käresta åt… till att börja med: underklädesmodel ska sälja kläder (fashion modell) i ett modemagasin …emedan… en s.k. glamour modell visar upp en kropp i ett herrmagasin dvs olika branscher/läsare därtill var Chris ex-flickvän Modell (m Specialitet: Fashion Sportkläder OCH Underkläder) också GEDIGET utbildad, tog Examen inom Sales Management något ex:t jobbar med idag åt Modebranschen Till skillnad från CarlP:s käresta som enligt CV:n undvikit vidareutbildning efter gymnasiestudierna vars inriktning var Teater, Musik Sång (Estetisk Linje) synd att hon inte la fokus på att fixa till det under det under de senaste drygt 4 år sen Tjejer m glamourmodell-bakgrund har nekats inträde till HKH-branschen 3-4ggr i modern tid så Sofia har haft tur m CG


 263. Linnea skriver: 23 maj, 2013

  Citatet. Det är synd om människorna.August Strindberg.

  Indras dotter. I ett drömspel.


 264. Ansan skriver: 23 maj, 2013

  Om Sofia har fått utstå spott och spe så är det oftast en konsekvens av hennes eget handlande. Som exempel an nämnas att om CP och SP hade följt hovprotokollet vid lysningen så hade de undvikit folks vrede. Tycker inte att man kan se tecken på att SH mognat. Vem storgråter när hon inte blir tillfrågad som tärna och försöker tilltvinga sig en sådan förfrågan?


 265. Kerstin Bergström skriver: 23 maj, 2013

  #265 Var du närvarande?? J.T.Lindwall borde du väl känna vid det här laget.Han skriver bara skit om tjejerna.Kommer du ihåg hösten 2011 dä var det Madeleine han skita ner och nu är det Sofia.Förstår inte att fölk tror på den Karlen.


 266. PBoo skriver: 23 maj, 2013

  # 252, 258 Linnea, Marguerithe

  Har ni i min #251 gått in på länken o scrollat ned o tittat på hur det amerikanska företaget väljer att marknadsföra sina uni-sex kläder (flanellskjortor) på kvinnor – som utvik – på män som fullt påklädda utan utvikningssposer? Seriöst – tycker ni denna form av att sälja kläder med kvinnor i utvikningssposer medan män inte behöver agera som utvik är okej? Vilken förvriden kvinnosyn ni o några tycks ha! Kvinnor ska i er värld uppenbarligen vara ett behag! Varför har inte kvinnor mer värde än att på olika sätt behaga andra?! Naket är ej utvik, beror på poser! Chris f.d. i underkläder, ej utvik!


 267. PBoo skriver: 23 maj, 2013

  # 257, 263 M, emma_h

  Så oerhört sant skrivet om Sofias val att inte skaffa sig utbildning, men samtidigt framhålla utbildning som viktig! Hur seriöst tar man en sån person?! Har skrivit det ofta; med det Sofia hade i bagaget under en ca 10-års period, då borde både hon, hennes PR-kvinna, P Carl Philip, Kungen, Hovet osv. förstått vikten av att försöka balansera upp detta, då krävs utbildning osv. Det räcker inte med ett välgörenhetsprojekt som Frida startat o som Barbro E förde ihop Sofia med, speciellt inte då Sofia från början har nyttjat sin position i marknadsföringssyfte för inte bara PP utan sig själv. Kungahuset, monarkin behöver trovärdighet f överleva.


 268. Marguerithe skriver: 23 maj, 2013

  “267” PBoo,
  Jag har mycket liten förståelse för att vara någon till lags överhuvudtaget. .
  Alltför många kvinnor och MÄN vill vara det idag. Det är ett tecken på osäkerhet och följer med den politik som förts i vårt land. Man vågar inte “stå för något själv”.
  Det är därför jag längtar efter fler äkta feminister i Sverige idag.
  Du skulle bli förvånad över hur strikt jag ser på saker.
  Vi har talat om acceptans och tolerans, och om Kungaparet tolererar, borde vi också göra det, för att underlätta för detta unga par och för hela Kungafamiljen som vi värnar.


 269. Ansan skriver: 23 maj, 2013

  #266# Kerstin Bergström,Jag behöver inte vara närvarande jag har fått informationen från säker källa, dock inte J.T.Lindwall . Du kan också kontrollera om man följt hovprotokolet och varför alla ser sammanbitna ut på det illa uppställda fotot. Ang dessa två yrkesgrupper MFs de i helt olika magasin. är det SYFTET. I det ena fallet vill man sälja underkläder/badkläder e t c.j andra fallet vill man sälja “upplevelser” i herrmagasin. Dessa två yrkes-grupper har helt olika säljkanaler och målgrupper. SH var med i Slitzkalendern år 2011. Bilden var äldre men hon kommer att valsa runt många gånger


 270. Ingela skriver: 23 maj, 2013

  #270 Ansan bra skrivit jag håller med dig. Jag har också undrat över en väldigt konstig uppställning på kungen och de andra på bilden. Den ser helt enkelt väldigt slarvig ut och lite suddig. Och som du också skriver alla ser ut som om de inte riktigt trivs precis.

  Glappet mellan Frk Hellqvist och Chris syster är lite för stort för att vara tillfälligt eller?


 271. emma_h skriver: 23 maj, 2013

  Marguerithe-Citat: “…om Kungaparet tolererar, borde vi också göra det, för att underlätta för detta unga par & för hela Kungafamiljen som vi värnar…”

  Om man önskar anta 1 yrkesroll/position PRINSESSA AV SVE som går ut på att vara FÖREDÖME bör man beakta att man som “jobbsökande” ÄR sina tidigare livsval & CV-innehåll…visavi omvärlden – oavsett om vi pratar Sve Folket eller Utlandet
  TOLERANSNIVÅN att beakta är då tillhörande vårt lands… eftersom Sessan-In-Spe representerar/agerar föredöme åt Svenskarna – dvs EJ VÅRT KUNGAPARS toleransnivå – Därför väger Regeringens åsikt LIKA tungt, (utifrån “sin” smärtgräns)
  Som HerroFru B är det dock 1 familje-angelägenhet & rätt ointressant för media vars grävande vanligtvis är obönhörligt visavi kändisar någt som Drottningen liksom vår Kung fått erfara (om saker betydligt längre bak i tiden) Och tyvärr oavsett hurpass förändrad S må va tl det yttre/inre liksom S´s ambitioner av idag


 272. Maryou skriver: 23 maj, 2013

  Ansan, var det därför Sofia grät, för att hon inte fick bli tärna? Hur vet vi att det är sant? Madde skulle ju inte ha några tärnor överhuvudtaget.
  Singoalla, sin nakna kropp ska man inte visa för alla andra. Det är ju ens privatsak.
  Ultra Nivea, att Sofia är snäll och rar kanske är just det som har fått henne att begå sina misstag som hon nu får på moppo för.


 273. Kerstin Bergström skriver: 23 maj, 2013

  #229 Eva du skulle bo i Spanien för spanjorerna de riktigt frossar i skandaler.Nu har den ena skandalen efter den andra avlöst sig där nere.


 274. Linnea skriver: 23 maj, 2013

  PBoo Joodå Jag läser flera dagliga tidningar, och den reklamen Du ber oss se på, den har jag för flera dagar sen sett och beaktat.
  Vad vill Du med det? En svensk modell var en av de lättklädda flickorna.Tror hon själv valt att vara med. vad hon anser vet jag inte
  eller varför reklamfirman valt att ha avklädda kvinnor och påklädda män.Istället för att fråga mig.Varför ställer Du inte frågorna till
  de inblandade istället.Om kvinnor väljer vara med lättklädda i reklamsammanhang är det deras sak inte min.Jag dömer inte modellerna.De passar på att tjäna pengar medan de är unga o vackra.
  N


 275. Liina skriver: 23 maj, 2013

  Eh ge er!! Ni borde ju vara överlyckliga.
  Eftersom nu vet vi att Sofia kommer att
  Fortsätta vara i kungahuset, så säkrar detta
  Er framtid och sysselsättning.
  Nu har ju ni nått att göra om dagarna resten av
  Ert liv :)))


 276. My skriver: 24 maj, 2013

  Grattis Madelaine,
  bara synd att det handlar mest om Sofia.


 277. Ingela skriver: 24 maj, 2013

  #277 My jag håller verkligen med dig om att det mest handlar om Frk Hellqvist.

  Vänta då tills bröllopsdagen!!! Befarar det värsta


 278. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 24 maj, 2013

  Det är en sak som jag inte förstår… Om det nu är så att man verkligen vill introducera Sofia inför hela det svenska folket; varför väljer man då dagen då prinsessan Madeleines har lysning med sin fästman Chris?

  Varför kunde man inte bara ha valt ett bättre tillfälle att visas på?Vem har kommit på denna knasiga idé, inte är det Sofia eller hur?
  Jag anser det vara ett väldigt olämpligt tillfälle i allafall. Man frågar sig om inte prinsessan har haft det tillräckligt jobbigt som det varit med allt med Jonas och allt. Man behöver väl inte ta hennes lycka nu?


 279. PBoo skriver: 24 maj, 2013

  # 275 Linnea

  Så djupt gick alltså dina tankar – att det är kvinnorna som modellerna som själva vill visa upp sig i utvikningsposer – inte att sätta det i ett större sammanhang, där kvinnor o män har olika förväntningar/krav på sig, där kvinnorna inte får fler jobb om de inte accepterar “trenden” att vara fotomodell börjar likna vara utvik, men att männen fortfarande kan vara fullt påklädda – det handlar om samhälleliga frågor som du lägger på individer – beklämmande! Med den attityden tycker du väl inte heller föräldrar har ansvar för sina minderåriga, eller?


 280. PBoo skriver: 24 maj, 2013

  # 279 Moder Svea

  Helt rätt! Måste funnits bra mycket mer lämpliga tillfällen. Men kanske är tanken att när hon nu introducerats för svenska folket, att media faktiskt ska ha fokus på bröllopsparet som förtjänar att vara i fokus nu och fram till bröllopet samt givetvis både under och dagen/dagarna efter. Men även om det är skälet, är det ändå ett oprofessionellt val av Kungen. Han borde kunnat introducera Sofia officiellt som han nu gjorde vid mer lämpligt tillfälle, inte bara för bröllopsparet utan för Sofias skull – nu frapperas man och blir beklämd över Kungens val skapa nya traditioner som bryter mot hovetikett. Men gjorde oxå KP Victoria vid val av namn!


 281. M skriver: 24 maj, 2013

  Moder Svea, jag tror visst att det är Sofia. SvDs repotage är ganska avslöjande. Det är Sofia som styr förhållandet. Det var Sofia som krävde att få vara med vid Estelles dop. Men jag vill ändå peka på att det faktiskt finns två familjebilder, och Sofia är bara med på den ena, den utökade. Jag tycker att det är ok, de förblir kanske sambos hela livet. Däremot har det som flera påpekat tagit fokus från Madeleine och Chris på ett sätt som jag tror stod helt klart för Kungafamiljen redan från början. Det tycker jag är fel.Tråkigt.


 282. M skriver: 24 maj, 2013

  117, Bettan. Jag tror flera tycker som du. Jag anser också att om de skall fortsätta så här så är den enda lösningen en “Stiftelsen Kungahuset ” där de som tycker att det är kungligt med utvikningsbrudar kan betala.


 283. Bo Ring skriver: 24 maj, 2013

  Detta är en underhållande tråd. Den nya debattören Cissi är vass och välformulerad. Jag har läst och kommenterat här i flera år och lärt mig känna igen skribenter som använder sig av flera alias och som ömsar avatar. Men Cissi känns ny. Vem gömmer sig bakom den signaturen? Sofia? Sofias mamma eller en av hennes systrar?
  Roligt! Ge inte upp 🙂 (för att i någon mån citera Den Store Jonas Gardell).


 284. Ingela skriver: 25 maj, 2013

  #279 Moder Svea bra skrivet och vi är nog två då som inte förstår detta utspel.

  Men jag tror nog att Madeleines och Chris dag fick lite svarta sorgkanter om kring sig p g a detta.

  Dålig stil av kungen och andra inblandade!


 285. mona skriver: 25 maj, 2013

  Prinsen och Sofia är SAMBO, det är jämställt med att vara gift. Ett etablerat förhållande, då ska båda bjudas på ett evenemang. Vad ni tjatar om fläckfritt förflutet, det är det ingen som har. Alla har vi fel och brister. Alla har vi lika värde. Nu ska prinsen gifta sig med den han älskar, det handlar inte om att han ska anställa en fru. Tror inte föräldrar sätter sina döttrar i kloster, eller har utegångs förbud för sin döttrar bara för att det ska ha en lämplig bakgrund när det ska ut på äktenskaps marknaden. Det många av er skriver låter som boskaps handel.
  Men vad mer ska man förvänta sig av inskränkta, missunnsamma kär…. På Madeleines bröllop kommer Sofia att få sällskap av en annan avklädd kunglig fästmö, Gustav ,Christinas sons sambo är modell och mer avklädd än Sofia.


 286. Ansan skriver: 25 maj, 2013

  #286#Mona, Så mycket som du skriver här borde du kunnat tillägna dig vad i skillnaden ligger i mellan OFFICIELL och privat. CP kan privat bo ihop med vem han vill. Men det innebär inte med automatik att den personen bli OFFENTLIG. För att vara en officiell person inom kungahuset krävs andra kriteerier som d säkert har läst om här i Svensk Dam.

  Gement av dig att dra in Prinsessan Christinas sons sambo. Hon är väl ingen officiell person kungafamiljen?


 287. Birthe Vejrum skriver: 25 maj, 2013

  Kan Norge håndtere Mette Marit så overlever Sverige sikkert også søde Sofia.
  Om uddannelser: Dronning Ingrid havde ingen uddannelse, det har hun selv sagt i et interview, og hun var jo indbegrebet af kulturel intelligens. Uddannelse er godt, fine papirer på viden kan i visse sammenhænge være et must, men er ikke altafgørende. Man kan i allerhøjeste grad få uddannelse ved at være tilstede i sit liv – learning by doing – og at være fotomodel er nøjagtigt ligeså sobert som alt andet i denne verden


 288. Singoalla skriver: 25 maj, 2013

  286 Mona, tack för det! Mycket vettigt!
  Till vissa här vill jag bara säga: På sig själv känner man andra!


 289. PBoo skriver: 25 maj, 2013

  # 286 mona

  Du skriver; ” På Madeleines bröllop kommer Sofia att få sällskap av en annan avklädd kunglig fästmö, Gustav ,Christinas sons sambo är modell och mer avklädd än Sofia.”

  Du brukar alltid skriva om ärekränkning och vad som är lagligt och olagligt – vad anser du själv detta vara?! Länka till de bilder där hon gör utvik – för det är vad Sofia har gjort. Varför ni som älskar Sofia så, varför fortsätter ni att hitta på historier och ljuga? Varför tror ni att lögner hjälper Sofia?

  Sen är inte sambo/gifta samma sak varken lagligt el kungligt. P Daniel var sambo men fick först som fästman följa med.


 290. Eva skriver: 25 maj, 2013

  # 286. mona

  Det verkar som om du har missuppfattat kungafamiljens uppdrag, att gifta sig med en medlem kan faktiskt liknas vid en sorts anställning, där svenska folket betalar lön för att man utför representativa uppdrag. För att kunna inneha en sådan position bör man ha haft ett “oklanderligt leverne” som det heter, annars får de representativa uppdragen motsatt effekt och då har kungafamiljen inte någon uppgift att fylla. Det handlar inte om människors olika värde och det handlar inte heller bara om avklädda bilder, som du försöker göra det till.


 291. PBoo skriver: 25 maj, 2013

  # 286 mona

  Så här skriver du nu; “Prinsen och Sofia är SAMBO, det är jämställt med att vara gift.” Så här skrev du själv tidigare vid annan artikel (nedersta länken); “Juridiskt är det stor skillnad att vara sambo och gift. Sambos ärver inte varandra bl.a.”

  Bra att Kungen inte är lika strikt som m P Daniel – MEN att Sofia blir inbjuden t bröllopet, likt dopet, begravningen, lysningen – är INTE detsamma som att Kungen nu ändrat alla regler o låtit sonens sambo vara m p officiellt foto vid lysningen! Jag förväntar mig att Sofia kommer gå in m Prinsen v bröllopet! Varför skulle hon annars introduceras officiellt v lysningen?! Unikt enl AB!

  http://www.aftonbladet.se/brollopet/article16803460.ab

  https://www.svenskdam.se/2013/05/madeleine-ser-fram-emot-att-gifta-mig-med-chris/#comments


 292. PBoo skriver: 25 maj, 2013

  Hund i familjen Hellqvist-Bernadotte.

  http://www.aftonbladet.se/incoming/article16842322.ab


 293. Ingela skriver: 25 maj, 2013

  286 mona alla med ett icke fläkfritt förflutet har inte planerat att gifta sig med en svensk prins eller hur?

  Du kan inte jämföra frk Hellqvist med en blivande svärdotter till prinsessan Christina. Antingen är man naken som frk hellqvist eller så har man badkläder eller underkläder på sig som p christinas svärdotter.
  Du är otroligt oförskämd när du jämför dessa två. Vet du vad det menas med att vara nak…


 294. emma_h skriver: 26 maj, 2013

  MONA
  Kunglig Sambo är ett NYTT påfund o enbart 1 kompromiss då HKHare ska va gifta för att ha godtagbar juridiskt hållbar allians Mona blandar ihop begreppen & fakta-sammanhangen något

  V Andrén har ALDRIG varit s.k. GlamourModel likt SH… utan räknas som 1 av Sve:s mest framgångsrika fotomodeller – dvs Supermodell inom MODE m internationell karriär, levde förvisso “glamoröst” liv – ngt helt annat dock… Jämföra henne & S lika relevant som att jämföra Prinsens käresta med MONA… ty alla3 är privatpersoner likt. VAs svärmor som har tilldelats rang-lös prinsess-titel tack vare val av make
  http://blogg.svt.se/ebba/2012/05/supermodell-pa-slottet/ http://www.fashionmodeldirectory.com/models/vicky_andren/photos/covers.htm


 295. PBoo skriver: 26 maj, 2013

  # 288 Birthe

  Citerar; “at være fotomodel…” Sofia har aldrig varit fotomodell, däremot har under en ca 10 års period arbetat som utvik. På vilket sätt tror du och andra med dig att ni hjälper Sofia m lögner?


 296. PBoo skriver: 26 maj, 2013

  # 289 Singoalla

  Citerar; “Till vissa här vill jag bara säga: På sig själv känner man andra!” Precis! Ni måste vara många som kommenterar här som har ett förlutet som utvik, inte har skaffat er någon utbildning, inte har skaffat er ett etablerat yrke m gedigen yrkeserfarenhet, men som däremot arbetar heltid med välgörande ändamål! Detta till skillnad mot oss som inte har arbetat som utvik, men som däremot skaffat oss en högre utbildning och allt de positiva som det för med sig, samt skaffa oss ett gediget yrke, yrkeserfarenhet och som inte på heltid sysslar med välgörenhet – vi är motsatsen, kan därför inte känna igen/identifiera oss/representeras av Sofia!


 297. Eva skriver: 26 maj, 2013

  Det finns väldigt många flickor med fläckfritt förflutet.

  De har ägnat sin ungdomstid att studera, sportat, varit tillsammans med och bott med familjen, rest och förkovrat sig i intressanta ämnen och sysselsättningar mm.

  Önskar att CP hittat något som åtminstone kommer i närheten av en flicka med en normal uppväxt och syn på livet.

  Madeleine har ju hittat en stjärna till make för en prinsessa.

  Stackars Daniel, han kan nog inte känna sig speciellt hemma som “prins”, även om han njuter för fullt av förmånerna och rikedomarna det medför.


Annons

Laddar