Albert om mamma Grace: “Hon berörde många hjärtan”

Albert och Charlene
Nu talar Albert om sin mamma Grace i varma ordalag - här kan ni också se en unik film från Frankrike från 60-talet då fursten bara var en liten pojke.
Annons

Nu har furst Albert talat om sin mamma furstinnan Grace i en unik radiointervju för Paris RFM. Han säger att han blir djupt berörd av att höra hur hennes liv påverkat människor än idag.

– De kommer fram människor som säger att de minns hennes underbara leende och skönhet.

Annons

Furst Albert och furstinnan Charlene har själva varit på besök i Frankrike i Peille bara för någon vecka sedan. Samma stad besökte furstinnan Grace redan på 60-talet då furst Albert bara var en liten prins och fick följa mamma och syster prinsessan Caroline.

Albert och Charlene

I intervjun säger fursten att han genom sina resor över världen alltid stöter på någon som kommer fram och vill tala om hans mamma.

–Det är alltid väldigt känslosamma möten för mig, att de minns min mamma på det sättet.

Albert och Charlene

Albert om privata minnen

I intervjun som kommer i samband med en ny utställning om furstinnan Grace delar furst Albert också med sig av privata minnen.

– Hon brydde sig alltid om oss och hon var oss barn nära. Hon beskyddade oss och tog hand om oss, men hade alltid tid för andra som behövde det också.

Albert o Charlene

Solen sken under fursteparets besök i Frankrike men det var nog inte allt för varmt upp i staden som ligger uppe i bergen, Alpes-Maritimes. Peille har också nära anknytning till familjen Grimaldi.

Ni kan själva se intervjun här, på franska:

Det var ett tag sedan sist vi annars såg Charlene, hon var ju inte med under den stora och glammiga Rosornas bal häromveckan i Monaco. Alla andra var dock där, hela prinsessan Carolines barnaskara med sina respektive. Men som ni ser på bilderna här i reportaget så verkade furstinnan i alla fall må alldeles utmärkt.

Se den charmiga filmen från i början på 60-talet här – då furst Albert kom till den franska staden tillsammans med sin mamma Grace och sin syster prinsessan Caroline.

Visite princière à Peille

Aujourd'hui, samedi 6 avril 2019, LL.AA.SS. le Prince Albert et la Princesse Charlène visitent Peille (Alpes-Maritimes), village lié à l'Histoire de la Famille Grimaldi. Découvrez ou redécouvrez la visite de la Princesse Grace, accompagnée du Prince Héréditaire Albert et de la Princesse Caroline, le 15 août 1961 dans ce même village de Peille (émission "Reflets de Provence" diffusée le 5 septembre 1961 sur la première chaîne de la Radio Télévision Française).

Posted by Palais Princier de Monaco – Prince's Palace of Monaco on Saturday, April 6, 2019

Foto: Hovet i Monaco/Facebook

Läs även detta:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Albert om mamma Grace: “Hon berörde många hjärtan””

  1. charlotte skriver: 23 april, 2019

    Varför har Charlene tvingats operera ansiktet så mycket. Är det Albert som tror att man kan göra om henne till Grace Kelly? Det har ju skrivits mycket om hans krav på sin blivande fru var att hon liknade hans mor.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar