Alexander och Gabriel – så olika två syskon kan bli!

Alexander
När prins Alexander och prins Gabriel föddes var de väldigt lika. Men ju längre tiden har gått, ju mer olika har de också blivit. Istället har prins Alexander blivit en kopia av prins Carl Philip och prins Gabriel en kopia av prinsessan Sofia.
Annons

Prins Carl Philips och prinsessan Sofias små söner är verkligen olika varandra till utseendet. Alexander å ena sidan har bruna ögon, lockigt långt hår och är en kopia av prins Carl Philip som liten. Gabriel å andra sidan är mest lik prinsessan Sofia som liten och har ljust, tunt hår och blåa ögon.

Annons
Prins Alexander nyfödd
Den allra första bilden som vi fick se av prins Alexander!
Prins Gabriel nyfödd
Den allra första bilden på prins Gabriel!
Annons

När bröderna var helt nyfödda var de som kopior av varandra, men ju längre tiden gick desto mer började de också skilja sig åt. När vi fick se de allra första bilderna av Alexander och Gabriel var det svårt att se vem av föräldrarna de var mest lika. Men även det har blivit tydligare ju äldre de blivit!

Prins Alexander
Prins Alexander i samband med sin 1-års dag.
Annons
Prins Gabriel
Prins Gabriel i samband med sin 1-års dag.

Om vi jämför prinsarnas 1-års bilder som prinsparet delade med sig av, så börjar man där antyda skillnader mellan dem. Främst är det deras ögonfärg som skiljer åt, prins Gabriels otroligt fina bruna ögon mot prins Gabriels fantastiska blåa ögon. Något de däremot delar är den söta lilla näsan! Visst är det en liten Carl Philip näsa?

Carl Philips bruna ögonfärg är dominant

Eftersom den bruna ögonfärgen generellt sätt är dominant, betyder det att ifall en av föräldrarna är blåögd och en brunögd, blir barnet oftast brunögt. Men det finns undantag där det blåa istället tar över och prins Gabriel är ju ett tydligt exempel på detta då han har fått mamma Sofias ögon!

Annons
Prins Carl Philip som liten.
Prins Carl Philip som liten.
prinsessan Sofia som liten
Prinsessan Sofia som liten.

Det är så roligt att se hur de två små sönerna har blivit kopior av varsin förälder! Ifall prinsparet får fler barn ska det bli spännande att se vems gener lillsyskonet tar efter då. Och något som ska bli ännu mer spännande är att se hur Alexander och Gabriel förändras genom åren.

Annons

Prins Alexander

Prins Gabriel

De nya officiella bilderna på Alexander och Gabriel visar tydligt vem som har ärvt vad hos Carl Philip och Sofia! Ju äldre de blir, desto mer lika blir de. Jämför man bilderna på prinsparet som små och de små prinsarna nu är de slående lika.

Foto: TT, Erika Gerdemark/Kungahuset.se, Josefine Persson/Kungahuset.se, prinsessan Sofia, prins Carl Philip, privat

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Alexander och Gabriel – så olika två syskon kan bli!”

  1. Linda skriver: 4 september, 2019

    Om en brunögd person som har en blåögd förälder (kungen) får barn med en blåögd person som bara har blå anlag (eftersom om det fanns bruna anlag hade hon blivit brunögd) är personen heterozygot brunögd och chansen att det ska bli ett blåögt barn ä 50/50.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar