Alexandra av Berleburg fick sin greve – och Shaman Durek fick gå på sitt första kungliga bröllop

prinsessan märtha louise shaman durek prinsessan alexandra bröllop windsor
Det var andra bröllopet för prinsessan Alexandra av Berleburg, som gifte om sig i lördags med sin mors gudson, greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille. Men för prinsessan Märtha Louise nye pojkvän, Shaman Durek, var det första kungliga bröllopet.
Annons

De kungliga bröllopen stod som spön i backen i helgen. I Storbritannien gifte sig lady Gabriella Windsor, 38, med sin fästman, finansmannen Thomas Kingston. I Tyskland har societeten mumsat snittar och skålat i champagne för prins Philip von Thurn und Taxis och vackra Alessandra Caspari. Philip är kusin till Albert von Thurn und Taxis, som numera är ättens huvudman. I lördags sade också danska prinsessan Alexandra av Berleburg “ja” till greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille från Egeskov slott.

Annons
Annons

Prinsessan Alexandra Sayn-Wittgenstein-Berleburg,  48, är äldsta dotter och andra barnet till prinsessan Benedikte av Danmark och framlidne prins Richard av Sayn-Wittgenstein-Berleburg. Äktenskapet blir Alexandras andra. Hon var tidigare gift med greve Count Jefferson von Pfeil und Klein-Ellguth, som hon har två barn tillsamamns med. Nye maken gifte också om sig i lördags. Även han har barn sedan ett tidigare äktenskap. När Svensk Damtidning träffade prinsessan Benedikte i april 2019, berättade hon för Adrienne Bönnelyche om dotterns nye man. Greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille är en god vän till familjen och gudson till prinsessan Benedikte!

benedikte

Annons

– Min dotter Alexandra är skild men har träffat en ny man. Han är gudson till mig, och hans mamma är min äldsta väninna. Jag har känt hans morföräldrar väldigt länge. Man behöver inte göra sig till på något sätt, utan allt faller sig naturligt. Alexandra har två barn, Richard född 1999 och Ingrid född 2003. Han i sin tur har varit gift två gånger tidigare och har två barn i båda äktenskapen. Det ska nog bli bra, tror jag.

Prinsessan Märtha Louise och Shaman Durek gästade

Bröllopet var mycket innerligt och vackert. Det var en privat tillställning med flera kungliga gäster. Bland annat kom norska prinsessan Märtha Louise, 47, till vigseln i Sankt Jørgens Kirke vid Svendborg Sund tillsammans med sin nya kärlek, Shaman Durek, 44. Paret såg mycket lyckliga ut! Märtha hade håret utsläppt och hon var stilfull i en ljusgrå långklänning med jacka i guld.

Annons

Annons

Foto: Instagram, TT

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Alexandra av Berleburg fick sin greve – och Shaman Durek fick gå på sitt första kungliga bröllop”

 1. Lydia skriver: 22 maj, 2019

  Inget mer om detta bröllop? Bilder vore roligt, ni/nån var ju ändå där och fotade så…


 2. Birthe Vejrum skriver: 24 maj, 2019

  Billed – Bladet fotograferede, men de viser dem sikkert bare i tidningen i første omgang.


 3. Birthe Vejrum skriver: 25 maj, 2019

  Lydia – du kan se en video på billed-bladet.dk


 4. Marianne Jönsson skriver: 4 juni, 2019

  Tycker oxå det vore roligt med lite bilder på bröllopet Dåligt av Svensk Dam tidning


  1. Margareta Gotthardsson skriver: 4 juni, 2019

   Tyvärr finns det inga bilder som vi har tillgång till! Självklart hade vi velat visa er bilder från bröllopet. Ha en fin dag! Vänligen, Margareta Gotthardsson, innehållschef.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar