Alexandras stora revansch på Joachim – efter bittra skilsmässan

Alexandra och Joachim, jämte sin nuvarande hustru Marie.
Grevinnan Alexandra har gått vidare efter skilsmässan från prins Joachim. Nu har hon ett nytt besked att ge om sitt liv.
Annons

I september 2004 kom beskedet som skakade om Danmark. Prins Joachim, drottning Margrethes son, skulle skilja sig.

Då hade han och prinsessan Alexandra varit gifta i nio år och fått två söner tillsammans, prins Felix och prins Nikolai.

Annons

Grevinnan Alexandra får nytt liv

Alexandra och Joachim, jämte sin nuvarande hustru Marie.
Alexandra och Joachim, jämte sin nuvarande hustru Marie.
Annons

I och med detta blev Joachim den första danska kungligheten på 100 år att genomgå en skilsmässa.

– När man är en människa av kött och blod, och när man måste göra ett sådant beslut, då är det för att man ska kunna fortsätta. Annars hade man fått ett obehagligt liv, sa Joachim om beslutet i en intervju.

– Jag visste inte vad morgondagen skulle medföra. Jag visste inte om det skulle komma någon plötslig uppenbarelse för mig, det hade kunnat uppstå mycket tvivel. Jag försökte att fråga mig själv: “vad är jag överhuvudtaget värd som människa?”.

Sedan dess har grevinnan Alexandra hunnit gifta och skilja sig ännu en gång, med fotografen Martin Jörgensen. Nu har hon dessutom fått ett rejält uppsving karriärsmässigt, rapporterar danska Se og hör.

Så lever Alexandra efter sin skilsmässa från Joachim

Alexandra har fått en chefspost på det klassiska danska företaget Bang & Olufsen. Hon ska arbeta med att profilera företagets varumärke.

Annons

– Jag ser verkligen framemot att stärka vetskapen om Bang & Olufsens varumärke och produkter på verksamhetens kärnmarknader. B&O har ikonstatus i Danmark och jag är glad att få bli en del av verksamheten och till att samarbeta med mina nya kollegor, säger Alexandra.

Hennes nya jobb kunde inte komma lägligare. I juli i år kommer nämligen Alexandra att sluta erhålla sin årliga apanage-summa på 2,6 miljoner danska kronor. Detta är hennes eget beslut.

– Jag ska komma vidare i mitt liv och jag tror verkligen på att när vi stänger en dörr, så är det viktigt att öppna nya. Och det är svårt att öppna nya dörrar om man håller de gamla öppna, sa Alexandra i en intervju i fjol.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Alexandras stora revansch på Joachim – efter bittra skilsmässan”

 1. ChristinaH skriver: 18 maj, 2020

  Det var ju några år sedan skilsmässan, men var det inte så vid den tidpunkten att det allmänt antogs att det var Joachim som var orsaken, när det i själva verket var Alexandra som varit otrogen…? Har ingen egentligen betydelse, men jag är nyfiken.


 2. Birthe Vejrum skriver: 18 maj, 2020

  Revanche for hvad?


 3. josefin skriver: 19 maj, 2020

  Sà bra. Alexandra var väl sàvál utbildad som yrkesverksam när hon träffade Joachim o nu tar hon ett steg in i arbetslivet igen.


 4. Rosa Marie skriver: 19 maj, 2020

  Det er vel også på høje tid at komme videre – femten år efter den første skilsmisse og fem år efter den anden. Gad vide, om det så går med dette job? Det er ikke gået bemærkelsesværdigt godt i de tidligere forsøg. I det her citerede ser man et af A’s specialer – at tale i intetsigende og luftige floskler, det har hun alle dage gjort.


 5. Grethe skriver: 19 maj, 2020

  I Norge og Danmark er overskriften at Grevinnen har fått ny jobb. I Sverige revanch…den revanchen blir ganske utvannet siden de to har et godt forhold i dag og møtes jevnlig i familiesammenkomster så igjen ser vi at noen bare må blåse opp en overskrift helt tatt ut av sammenheng og prøve å slå splid.


 6. Inabeaglepack.dk skriver: 19 maj, 2020

  Grevinde Alexandra har aldrig lidt nød. Hun fik et større hus i “skilsmisse gave” fra Joachim – udover det fik hun underhold fra sin eksmand – som hun stadig fik da hun giftede sig igen med Hr. Jørgensen – udover det, apanage som skulle dække hende og sønnerne.
  Huset solgte hun med stor fortjeneste og ligeledes lejligheden hun købte sig til bagefter – så penge har hun nok af. Det har været en god “forretning” at være gift ind i Kongehuset.
  Sønnerne er voksne – så noget skal hun tage sig til – og mon ikke hun måske også har fået jobbet – fordi hun er den hun er?


  1. Ulla Lundell skriver: 20 maj, 2020

   Jag tror inte att det går någon större nöd på grevinnan Alexandra

   Ulla


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar