Alla detaljer om Carl Philips och Sofias kväll på Konserthuset

prins carl philip prinsessan sofia
Carl Philip och Sofia var på Konserthuset för att se föreställningen Vågorna. Och kvällen gjorde dem djupt berörda. Vi har pratat med personerna bakom verket – Mattias och Iris Alexandrov Klum.
Annons

Stockholms Konserthus fick kungligt besök i veckan. Och det som lockade var konstnärsduon Alexandrov Klum och den nya föreställningen Vågorna. Namnet Klum klingar säkert bekant. Naturfotografen och filmaren Mattias Alexandrov Klum och hans hustru, konstnären, Iris Alexandrov Klum har gjort sig ett namn internationellt och dessutom är de nära vänner till Carl Philip och Sofia. Och under torsdagen fick prinsparet alltså chans att se sina vänners senaste verk. En sju akter-lång föreställning om människans förhållande till tid och vatten – tonsatt av Kungliga Filharmonikerna.

Annons

– Både prins Carl Philip och prinsessan Sofia verkade väldigt engagerade och berörda efter föreställningen. Vi hade ett långt samtal efteråt, berättar Mattias Alexandrov Klum för Svensk Damtidning.

– Föreställningen tar upp det faktum att människan är så liten inför naturens krafter och det är ju frågor som alla kan relatera till, fortsätter hustrun Iris Alexandrov Klum.

Vågorna visar bilder och filmer från världens alla hörn. Men Mattias och Iris har även valt att fokusera på den svenska naturen och därmed visa att man faktiskt inte behöver resa iväg för att vara med om en riktig stark naturupplevelse. I föreställningen skildras relationen mellan människa och natur på ett lekfullt sätt. Samtidigt innehåller den mycket allvar då den belyser vårt beroende av en hållbar och frisk värld. Frågor som är viktiga för både Carl Philip och Sofia.

Prinsen och Mattias Alexandrov Klum lärde känna varandra för många år sedan. De träffades i samband med en resa till Borneos regnskogar, år 1996, och fann varandra i intresset för djur, natur och fotografi. För två år sedan reste Carl Philip och Sofia till den spanska solkusten för att vara med på paret Alexandrov Klums bröllop. En kärleksfest som blev ett minne för livet.

Tack Mattias och Iris Alexandrov Klum och Kungliga Filharmonikerna för kvällens vackra föreställning Vågorna. Den belyser vårt beroende av en hållbar och frisk värld till tonerna av kraftfull musik, skriver Carl Philip och Sofia på sitt Instagramkonto.

Läs mer

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Alla detaljer om Carl Philips och Sofias kväll på Konserthuset”

  1. josefin skriver: 13 april, 2019

    Roligt att nagon ur kungafamiljen bevistar Konserthuset!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar