Allt du behöver veta inför bröllopet

Allt du behöver veta inför bröllopet
Annons

sofia-carl-philip-ste

Här får du en guide till bröllopet den 13 juni mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist.

För att ni inte ska missa någon punkt nu på lördag ger vi er här programmet för bröllopshelgen. Vigseln mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist äger rum lördagen den 13 juni kl. 16.30 i Slottskyrkan på Kungliga slottet i Stockholm. Men det hela börjar redan dagen innan.

Annons

Fredagen 12 juni

Bröllopsfirandet inleds fredagen den 12 juni med en privat middag för inbjudna gäster. Brudparet och de inbjudna gästerna färdas med S/S Stockholm till den privata middagen.

slottskyrkan

Lördagen 13 juni – Bröllopsdagen

Själva vigseln äger rum lördagen den 13 juni kl. 16.30 i Slottskyrkan med efterföljande middag i Vita havet och dans i Karl XI:s galleri. Men redan 14.30 öppnas dörrarna till kyrkan, de kungliga hedersgästerna anländer klockan 15.30.

Kortege

Efter vigseln, vid ca 17.30 kommer brudparet färdas i kortege med häst och vagn från Kungliga slottet längs Yttre borggården, Slottsbacken, Skeppsbron, Slottskajen, Norrbro, Regeringsgatan, Hamngatan, Nybroplan, Nybrokajen, Hovslagargatan, Södra Blasieholmshamnen, Strömbron och avslutas nedanför Logården.

Annons

Strax efter ankomst till Logården skjuts salut om 21 skott med fem sekunders mellanrum från Skeppsholmen. Försvarsmakten paraderar längs kortegevägen samt vid ankomsten till Logården. Här kan man gissa att brudparet ska ställa upp och vinka till folket och bli fotograferade.

carl-philip-kortege

Klockan 18.45 ska särskilt inbjudna gäster ge sig iväg till fotograferingen för det officiella familjefotot. Klockan 19.00 beger sig alla iväg till Vita Havet för middagen. Kungligheter och hedersgäster anländer klockan 19.25 och middagen förväntas sedan pågå till klockan 23.30 till midnatt.
Fredrik Eriksson, Mathias Dahlgren, Markus Aujalay, Henrik Norström och Mattias Ljungberg har utsetts till traktörer för bröllopsmiddagen.

Det är kungaparet står som värd för hela bröllopsarrangemanget.

Så här sänder SVT under dagen:

Sändningsschema lördag 13 juni (med plats för ändringar): SVT1 kl 15.00: Välkommen till Prinsbröllopet.  SVT2 kl 17.50: Kanalbyte. SVT1 kl ca 19.30: Middag i Vita Havet. SVT2 kl 20.00: Kanalbyte och så SVT1 kl ca 22.30: Bröllopstårtan.

Foto: Kungahuset.se

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Allt du behöver veta inför bröllopet”

 1. Malin skriver: 12 juni, 2015

  Stort grattis och lycka till nu prinsen och blivande prinsessan! Nu skiter vi i surtanter och missunnsamhet för det här är er stora dag och jag hoppas dagen blir precis som ni önskat. Njut, älska och skratta med era familjer och vänner och alla som gläds med er!


 2. Karin på Guntorpsgatan skriver: 12 juni, 2015

  Ser fram emot morgondagen, jag är oerhört lycklig att den äntligen är här!


 3. AstridA skriver: 12 juni, 2015

  Förr i tiden stannade föräldrarnas bekymmer upp när barnen var "gifta och väl försörjda". Nu för tiden är det inte alltid så. Ändå tycks paret Sofia och Carl Philip som gifta ha dom bästa förutsättningar att ge sina föräldrar ett bekymmerslöst. Dom har provat tilräckligt på, är lugna och sansade och vet vad dom gör. Grattis kära kungapar!


 4. AstridA skriver: 12 juni, 2015

  "ett bekymmerslöst liv" ska det va, så klart!


 5. christina hakkavideotron skriver: 12 juni, 2015

  #2AstridA . De mest lugna och sansade i mitt tycke är Victoria och Daniel. De är utan tvivel de bästa representanterna för Sverige .


 6. Sthlm skriver: 12 juni, 2015

  Tycker att det ser ut som att det bara är Europas drottningar som kommer på bröllopet. Vad är anledningen till detta? Vilket överskott på damer det verkar bli.


 7. Prinsessan av Världen skriver: 12 juni, 2015

  # 5, Instämmer.


 8. Orvokki Jalkanen skriver: 12 juni, 2015

  Sofia har skött sig bra!! Välgörenhet och och många andra saker som gäller i kungahuset! Hoppas, att att hon verkligen älskar stackars Carl Philip så mycket, att äktenskapet kommer att fungera!!!


 9. Prinsessan av Världen skriver: 12 juni, 2015

  För övrigt vet jag nog allt jag behöver veta inför detta spektakulära bröllop!


 10. Elisabeth Aronsson skriver: 12 juni, 2015

  8. Varför skriver du så elakt "Stackars Carl Philip" det är väl inte det minsta synd om honom. Jag tycker att han är väl värd att få vara lycklig och gifta sig med den han älskar, varför skulle just det bröllopet in fungera? Dumheter, stackars dig!!


 11. Ks skriver: 13 juni, 2015

  Alla som klagar på den blivande prinsessan bör minnas att kronprinsessan av Norge rörde sig i missbrukarkretsar
  Jag önskar paret all lycka


 12. Sandra Abounakifsvenskdam.se skriver: 13 juni, 2015

  Jag säger stort grattis till Både Sofia & Carl-Philip och jag önskar dom båda all lycka!! 🙂


Annons

Laddar