Allt om Victorias lyxiga outfit

Allt om Victorias lyxiga outfit
Kronprinsessan satsade på nytt - från topp till tå. Vi vet vad hon bar!
Annons

Victoria1

Kronprinsessan Victoria var helt ”stunning” under gårdagens stora fest på Kungliga slottet. Klänningen, ljust rosa, var ny och kom från favoritdesignern Elie Saab. Klänningen är i spets, har ett litet släp och går under namnet Melrose och kostar 60 000 kronor. Också kronprinsessans skor och hennes väska kommer från Elie Saab, skriver The Royals and I.

Annons

Victoria2

Foto: IBL

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

78 kommentarer till “Allt om Victorias lyxiga outfit”

 1. Ronald skriver: 1 maj, 2016

  stunning???
  Berätta, vad är det för fel på svenska?
  Det fulaste och mest obildade som finns är när man blandar in engelska närt det FINNS adekvata svenska ord.


  1. Runwaygirl2 skriver: 1 maj, 2016

   Det går helt fint å beskrive saker og ting på svensk/norsk/dansk selv om våre nordiske språk er ordfattige sammenlignet med engelsk.
   Noe annet er at mange liker å brillijere og slå om seg med det lille de kan av engelske ord og uttrykk uten at de egentlig behersker det engelske språk særlig godt.


  2. amj skriver: 1 maj, 2016

   Ja, och det påminner mig om början på 50-talet när traktens ynglingar hojtade aj lavv jo.


 2. Ronald skriver: 1 maj, 2016

  Skulle vara roligt om någon gjorde en sammanställning av kläderna. Det har varit rätt många byten för kfamiljen under dessa dagar och inget av plaggen har varit billiga.
  Jag gissar på närmare en miljon.


  1. Anna skriver: 1 maj, 2016

   Ja, det skulle vara mycket intressant att veta vad bara stylingen kostat för drottningen och alla prinsessor. Många klädbyten, frisör, makeup, skor, väskor osv. Eftersom Sofia till en början var uppskriven på alla event så får man ju anta att även hon köpt lika många klädbyten som de andra om inte flera eftersom hon kunde varit höggravid.


  2. Ronald skriver: 1 maj, 2016

   Attans, det glömde jag.
   En mille räcker inte på långa vägar. Tar man sen hänsyn till alla andra kungligheter så närmar man sig ett mindre lands BNP.


  3. demokrati skriver: 1 maj, 2016

   Det är väldigt fina kläder, skor och accessoarer. Men det blir intressant att se hur mkt. hela kalaset kommer att kosta svenska staten. Det gäller alla kungahusets arrangemang, bröllop, födelsedagar osv. Samtidigt har man läst uppg. på att Sverige har en statsskuld. Andra viktiga verksamh.i samhället får göra besparingar. Kungahuset begär mer pengar, apanage varje år. Det borde göras en behovsbeprövning på bidrag (då det finns en privat ek.förmögenhet) som är en regel i övrigt.


  4. Annakf skriver: 1 maj, 2016

   Svar till Demokrati, du tror inte de ca 70 personer som får lön från apanaget skulle bli ledsna om de helt plötsligt blev uppsagda och utan ersättning? Dessutom skulle en hel del svenska slott få förfalla, kulturskatter försvinna utomlands osv. Återigen apanaget går till så mycket mera än deras kläder och fester. Hörde uppgifter om att denna fest betalade kungen själv till stor del. Sluta gnäll! Oresidentkampanjer är inte gratis det heller – men fan så mycket tråkigare!!!


  5. demokrati skriver: 1 maj, 2016

   Annakf
   Det är till allmän info. att bidraget fr. staten apanaget går till olika delar i Kungahusets verksamhet, slottsstaten, hovstaten mm. det är väl självklart att de anställda inom kungahuset ska ha lön. Tycker det var en dum fråga. De utgifter vi pratar om i de här sammanhangen ska nog sättas i ett perspektiv när det gäller fördelning av skattemedel, resurser för övriga verksamheter i samhället. Den intressanta frågan är statsskick monarki el. republik i Sverige. forts.


  6. demokrati skriver: 1 maj, 2016

   forts. Tycker det saknas bra argument och använd helst inte svärord, inte så trevligt. Det är skillnad på gnäll och ett sunt kritiskt tänkande.


  7. Ronald skriver: 1 maj, 2016

   annakf
   Runt 250 har jag för mig att det är totalt, men det är petitesser.

   Som demokrati skriver är det allmän info.
   Vi pratar om de 70 miljoner ingen vet något om. De kan gå till representation eller de kan gå till lön – vi vet inte.
   Den redovisning vi pratar om är vilka kostnader för representation ska redovisas samt hur mycket som går till kfamiljens egen lön.

   Man kan inte bara utgå från hörsägner – du har hört att CG betalar – jag ”har hört” den omvända – att han inte kommer att betala ett öre. Vem har mest rätt? Det skulle vi veta med en redovisning.


 3. Anna skriver: 1 maj, 2016

  Ibland finns det helt enkelt inte svenska ord som tillräckligt nog kan beskriva en känsla


  1. Ronald skriver: 1 maj, 2016

   Jo det gör det, i synnerhet i detta fall…
   Det finns massor av svenska ord som på ett ypperligt sätt täcker in ”stunning”.


  2. Gneta skriver: 1 maj, 2016

   … och det vore intressant att se uppgifter om hur mycket fd avdankade politikers pensioner kostar i skattepengar.


  3. Ronald skriver: 1 maj, 2016

   Gneta
   Citat ”och det vore intressant att se uppgifter om hur mycket fd avdankade politikers pensioner kostar i skattepengar.” Slut citat

   Vad menar du, att du vill avskaffa demokratin?
   Svaret på kostnaden får du vid en enkel googling.
   http://lmgtfy.com/?q=Politikernas+pensionsnota+


 4. Hanna skriver: 1 maj, 2016

  Fantastiskt, som en dröm!


 5. ananas skriver: 1 maj, 2016

  Engelskan kryper mer och mer in i det svenska språket i dagens internationella miljö, men att säga att det inte finns svenska ord som täcker en känsla förstår jag inte.


 6. Alfine skriver: 1 maj, 2016

  Sidder og ser en udsendelse om Michael Jackson og det slår mig, h or meget amerikanerne taler om farve.. sort og hvid musik.. Her på SD især i kommentarerne handler alt ALT om penge.. Ved ikke hvad der er mest sørgeligt.

  Dronningerne og Prisesserne ser fantastiske ud.. Og jeg er fuldstændig lige glad med hvad det har kostet.. Man kan ikke gå til fest på slottet og ligne en hængt kat.


  1. Ronald skriver: 1 maj, 2016

   Nej, det handlar om skatten. Något vi svenskar levt med i 15-20 år och fått höra att man inte ska ligga samhället till last, att den offentliga sektorn är för dyr, att skatterna är för höga.
   Det här gäller givetvis ÄVEN khuset eftersom det är en del av den offentliga sektorn SAMT kostar många miljoner årligen. Att de får ständiga påökningar är INTE representativt för Sverige idag. Och khuset ska representera.


  2. Runwaygirl2 skriver: 1 maj, 2016

   Enig der – man må ta seg ut på slottsball.
   Prinsessene Victoria, Madeleine og Sofia låner litt av hverandre og gjenbruker ved forskjellige anledninger har jeg merket meg – det er bra.
   Når det gjelder hår styling synes jeg noen som tør – kanskje svigerdøtrene – kunne si til Danmarks Dronning at hun burde finne seg en ny frisør – for hun er ikke lekker på håret.
   Om hun ikke ser ut som en hengt katt (grøss) ser hun ihvertfall ut som hun nettopp har holdt på med husarbeid eller lignende.


 7. Siv skriver: 1 maj, 2016

  Her kommer oppgullpen nok en gang.


 8. My skriver: 1 maj, 2016

  Ja garderoben fylldes på rejält denna festhelg, man kan nästan tro att det var hon som var jubilaren.


  1. demokrati skriver: 1 maj, 2016

   My
   För att prata om kläder. Viktorias klänning var väldigt fin. Madeleines kläder och skor var också väldigt fina. Det var många klädbyten. Sofia hade en enklare klänning (kanske inte priset) den var också fin. Mary hade en fin kappa och skor. Karlarna, killarna hade som vanligt kostym, stiligt och fint. Lyxiga kläder men oftast är det enkla och stilrena snyggast.


 9. Anna skriver: 1 maj, 2016

  Victoria är nog min personliga favorit i kungahuset, och Daniel också för den delen. Dock tycker jag det är lite märkligt att hon kan köpa en festklänning för 60000 kronor, och med väskan och skorna så ränner det ju iväg ytterligare! Jag fattar att dylika tillställningar kräver sin festblåsa men måste man välja så ofattbart dyra plagg!? För å ena sidan tycker ju kungafamiljen också att allt elände i världen är hemskt och då blir det så motsägelsefullt när man slösar pengar så här….


  1. Mona skriver: 1 maj, 2016

   Om Viktoria valt en klänning för 299 kr så hade mellanskillnaden inte
   kommit de fattiga till del.
   Staten betalar för Hovet men kommuner och landsting för sina medborgare.


  2. demokrati skriver: 2 maj, 2016

   Anna 13:06
   En bra reflektion,tanke där med att intrycket många gånger är motsägelsefullt. För de kungliga,kungafamiljen som inom alla områden lever ett lyxliv med tjänstefolk och förmåner.


 10. rikssvensk l Finland skriver: 1 maj, 2016

  Bländande, hänförande, förtjusande, fantastisk.
  Direkt översatt.
  Ni använder för mycket engelska.
  Vårda ert språk.


 11. Astrid skriver: 1 maj, 2016

  Jag tycker att Kronprinsessan ska vara fint uppklätt och det spelar ingen roll vad hennes klänning kostar men Sofis dom enbart är ingift och inte till en tronföljare inte behöver så dyra klänningar om jag ska bara med o ch betala med apanaget!


  1. G skriver: 1 maj, 2016

   Så det betyr at Silvia som inngitt heller ikke bør gå i dyre klær eller gjelder dette kun Sofia som man mistenker;)


  2. ATL skriver: 1 maj, 2016

   To ”Runawaygirl2”, your English leaves much to be desired.


 12. Jacqueline Johansson skriver: 1 maj, 2016

  Firstcmany of tbe clothes including Elie Saab gowns care given to the Royals for free as publicity or at a reduced cost The dressvus now seen around the world. No desiger could get that kind of publicity for free. The family has a personal fortune of 35 million dollars and over 10 million in real estate. Technically this family gave back all the castles they owned to the people of Sweden. The country makes a lot of money on tours..parties ,restaurants in the various castles.


  1. Runwaygirl2 skriver: 1 maj, 2016

   Comment to Jacquline Johansson: OMG, your spelling is much to be desired


  2. Christina Kari Helsinki skriver: 1 maj, 2016

   But were are the figures? In accounting we are not allowed to use ”much”:


 13. Mary skriver: 1 maj, 2016

  Republikanen R arbetar för högtryck igen. ”Hen” har ett fulltids arbete att sprida sin arga propaganda i SD som är en kunglig tidning.
  KP Viktoria är strålande vacker i hennes Elie Saab.


  1. My skriver: 1 maj, 2016

   Ronald kommer med sakliga logiska argument för sina åsikter, många tummar upp för detta. 🙂


  2. Ronald skriver: 1 maj, 2016

   Tack My!
   Men jag har många jämlikar – ingen nämnd ingen glömd, som också är sakliga och logiska.


 14. Marco skriver: 1 maj, 2016

  Sorry but this dress looks like something much cheaper. Its boring & not worth the money.


 15. Ina skriver: 1 maj, 2016

  Väldigt snygg klänning Victoria har här! Så mkt handarbete/underarbete som det är på en sådan klänning är det inte konstigt att den kostar en del! Men den förnuftiga Victoria kommer säkerligen att använda sin vackra och klädsamma ES klänning vid fler tillfällen! Och jag tycker faktiskt att skall vi ha monarki och förväntar oss glamour och fest av prinsessorna så är det väl inte hela världen att en och annan galaoutfit får kosta …


  1. Kristina skriver: 4 maj, 2016

   Så det är för glamour du/ni vill ha monarki? Smakar det så kostar det!


 16. Skånedamen skriver: 1 maj, 2016

  Smashing Victoria, som vanligt! Och gnäll inte över vad ett par klänningar kostar. Det här kalaset omsätter mer för BNP och Sveriges goodwill än vad mycket annat gör. Mera fest= kalas för landet!
  Hej kungen, heja Victoria!


  1. Ronald skriver: 1 maj, 2016

   Har du någon källa på dina påståenden?


 17. Runwaygirl2 skriver: 1 maj, 2016

  Synes nok ikke KP Victoria’ s Elie Saab kreasjon er like lekker som P Madeleine’s.
  Fargen er for blass til henne og litt undertøyaktig.
  Jeg synes også at P Madeleine’s hår er satt opp på en ”mykere” og mer flatterende måte.


 18. Stefan skriver: 1 maj, 2016

  Mary!
  Till skillnad från dig så uttrycker sig dock Ronald trevligt och i god ton! Vanlig hövlighet börjar nu bli en bristvara i Sverige, eller vad säger du själv?


  1. Ronald skriver: 1 maj, 2016

   Tack Stefan.
   Jag försöker så gott jag kan, precis som många andra här bla du.


 19. Obs skriver: 1 maj, 2016

  Att fira kungen rejält i samband med att han fyllde 70 år tycker jag var en självklarhet. Alla i kungafamiljen var snygga och välklädda, men Viktoria stack ut. Hon var helt klart vackrast och bar snyggast kläder vid varje tillfälle, förutom den vita kappan och hatten. Viktoria och Madeleine är så otroligt vackra, båda två.


 20. Katta skriver: 1 maj, 2016

  Som gammal republikan och äkta gråsossa tycker jag att lönerna vid hovet ska höjas. De är kända för att vara låga. Vi får ändå inte republik på flera år så då kan vi lika gärna göra det bästa av situationen.Fö är designerna mycket noga med att deras namn nämns i dessa sammanhang till skillnad från t ex juvelerare som inte avslöjar något om förlovningsringar. Detta beror på att klänningarna skänks till de kungliga och reklamen de får är ovärderlig. Varför inte diskutera barnbidrag till miljonärer/miljardärer i stället? DET retar mig mycket mer än ett kungahus.


  1. Mona skriver: 1 maj, 2016

   Nej Hovet betalar för allt de köper enl. hovets ekonomiansvarige.
   Hovet får inte gynna någon speciell.Gåvor som kommer till
   kungafamiljen skickas tillbaka om värdet inte är väldigt litet.
   Inte ens ett kaffe paket tar de emot.


  2. G skriver: 3 maj, 2016

   Da lurer jeg på hva er grensen på veldig lite Mona. For vi vet at Victoria har fått gratis vesker fra norske Hippi Grace og de koster 2999,-


 21. Republikanen skriver: 1 maj, 2016

  Det verkar som mitt inlägg blev censurerad Svenskdam tål tydligt inte det som händer i Sverige i verkligheten
  Jag känner att det har gått till rejält överdrift med dyra kläder jag har ihte lika möjligheter att gå ut utsn är i fångenskap i mitt eget hem pga förlorat LSS
  Vilka kontraster mellan våra världar !
  Så jag vill ha Republiken .


 22. Berit skriver: 1 maj, 2016

  Flot kjole men jeg synes , mørke farver klær Victoria bedre


 23. Stefan skriver: 1 maj, 2016

  Katta!
  Är det accepterat i ditt s- parti – att de kungliga får låta sig sponsras?
  Vad beträffar löner vid hovet så får du ställa dina krav till Kungen som enkomt bestämmer över dessa!


  1. demokrati skriver: 2 maj, 2016

   Man kan ju undra då vilket system de går efter i kungahuset, hovet. Antagligen efter de vanliga lönesystemet resp. yrkesområde som är för övrigt i samhället. Men varför redovisar då enl.uppg. inte Kungen vad de själva i kungafamiljen får för lön, ersättning av apanaget. De är väl insatta i vad alla andra har i lön inkomst resp. yrken i landet.


 24. Airuska skriver: 1 maj, 2016

  Ojojjoj, vad ni svenskar är avundsjuka: inte en gång får man se den jättevackra fräscha finska presidentfrun…!?


  1. Ronald skriver: 1 maj, 2016

   Plättlätt. Ni får väl välja en med villigare fru.
   Om ni inte väljer en kvinna från första början, flärdens betydelse verkar vara en högst kvinnlig företeelse.

   Det är väl inte så långt kvar dit, 2018 om jag inte är helt fel ute?
   Hellre några år med en ovillig fru än att inte kunna byta ut henne alls om man pratar i termerna demokrati vs monarki.


 25. CVM skriver: 1 maj, 2016

  Katta
  Varför ska inte en miljonär som betalar mer i skatt än en gråsossa inte få barnbidrag??
  Hur tänker du nu??
  CVM


 26. CVM skriver: 1 maj, 2016

  Roland
  We LOVE you!
  När tanterna attackerar gör jag som mina två labradorer gör skakar av mig och går vidare!
  Djurlivet är väldigt okomplicerat!
  Claes


  1. Ronald skriver: 1 maj, 2016

   Detsamma Claes! ❤
   Vad livet skulle vara trist utan oss


 27. Victor Olofsson skriver: 1 maj, 2016

  Victoria ville vara extra fin för sin pappa, det kan man ju förstå och 60 000 kronor är ”kaffepengar” för henne, en struntsumma! Tjejen har råd att slänga med tusenlapparna, så låt henne göra det!


  1. Ronald skriver: 1 maj, 2016

   Tja… Om det vore hennes pengar så…


  2. Beata skriver: 4 maj, 2016

   Jag är säkert den enda som inte tycker att den här klänningen är snygg, men det är ju bara min åsikt. Hon har haft snyggare klänningar, t.ex i Madeleines bröllop och många fler.


 28. Nina skriver: 1 maj, 2016

  Nu får det väl ändå ta och räcka…! Samma dag bära klänningar för närmare 100 000 kr!!! …och det är bara klänningarna…för EN person! Denna 60 000 och den på f m 23 000, om uppgifterna är korrekta. Har det jobbats och sparats ihop till dessa plagg under många år…? Nej, varken eller. Stackars skattebetalares pengar.


  1. demokrati skriver: 2 maj, 2016

   Det ger ett intryck av att de vill när tillfällen ges att verkligen visa sig som en överklass. Det är väl det monarkin som statsskick går ut på dem och kontra folket. Det är en sak att vara festklädd och fin, men var är rimligheten med dessa summor, används apanaget, vilket är troligast är det ju mkt. pengar för sk. arbetskläder.


 29. Mona skriver: 1 maj, 2016

  Apanaget höjs pga normala kostnadsökningar,som lönehöjningar,prisökningar
  och andra godkända och budgeterade utgifter som renoveringar.
  Hovet är en del av statsförvaltningen.


  1. Ronald skriver: 1 maj, 2016

   Till skillnad från skola, omsorg mm som får nedskärningar istället. Där är det inte snack om kompensation för kostnadsökningar.


  2. Stefan skriver: 1 maj, 2016

   Hur förklarar du då att kostnaderna skenar iväg? +25 % under sju enstaka åter!
   – att jag får svar förväntar jag mig nu dock inte. Detta har jag väl aldrig fått från dig?


  3. EH skriver: 2 maj, 2016

   Nej Mona
   ”budgeterade renoveringar” har NOLL med apanageökning att göra då Kfamiljen/hovet ALDRIG är ansvariga för sånt SÅSOM HYRESGÄSTER I STATLIGT ÄGDA BOENDEN
   Kungen bedriver affärsverksamhet har inkomster/stadiga vinster från olika slott
   Att hålla inventarier slottsparker och slotten i gott skick ÅLIGGER SFV som ges pengar direkt av staten därför i samråd me SFVs slottsarkitekter
   Kfamiljens privata hus ska renoveras m EGNA PENGAR


 30. Karin Nilsson skriver: 1 maj, 2016

  Apanaget (hovstatens bidrag) till kungafamiljen innefattar inte skötsel och underhåll av de statsägda slotten med inventarier. Slottsstaten får lika många miljoner per år som familjen får i apanage. Så statsägda slott och dyrgripar blir inte vanvårdade om apanaget uteblir. I demokratiska republiker får statschefernas barn och barnbarn försörja sig själva och hålla sig med eget boende. De är inte officiella personer.


 31. Singoalla skriver: 1 maj, 2016

  Vår kungafamilj ska vara lika elegant klädda etc som de andra europeiska kungahusen! Det kräver jag! (Och bo lika flott också och ha lika tjusiga semestrar för den delen!)


  1. Ronald skriver: 2 maj, 2016

   Då kan alla som vill betala för deras lyxliv så kan vi andra istället välja att betala för det som verkligen behövs istället, tex vård, skola omsorg.


  2. Marguerithe skriver: 2 maj, 2016

   Singoalla,
   Bra skrivet! Svenskarna ska vara mer tillåtande. Vår Kungafamilj är en stolthet för landet och ska unnas vackra kläder till stora festligheter (som alla andra kungahus). Det är pinsamt med all missundsamhet. Som jag sagt tidigare, vård-skola-omsorg har bortprioriterats av de som vi har röstat på ska ta hand om detta.


 32. finskan skriver: 2 maj, 2016

  Jag tycker Stefan och alla knällare skulle istället för att klanka på monarkin gå åt företagschefernas och politikernas överhöga löner och fallskärmar. Kungahusets apanage är en droppe i havet jämfört med dessa pengar.


  1. Ronald skriver: 2 maj, 2016

   Jag har hört att speciellt kvinnor är duktiga på att göra fler saker samtidigt. Men jag vet inte… det verkar då rakt inte stämma om man läser i kommentarerna här…


 33. Eva M skriver: 2 maj, 2016

  Kronprinsessan använde flera ggr klänningar från HM? Prinsessan Madeleines festklänning på kvällen då hon glänste har hon använt tidigare. Prinsessan Sofia använde ju bara en klänning på dagen samt kappa.


 34. Ina skriver: 2 maj, 2016

  Det är väl för väl att det kommer in ett par stadiga grabbs/gubbs med förnuftet i behåll och lägger tillrätta när vi vimsiga stackars fruntimmer trasslar in oss i festklänningar och annat tjafs och misshandlar fädernas språk oxå 😀 😀


  1. Ronald skriver: 2 maj, 2016

   Så sant som det är sagt. ☺

   *Hummmpeti hummm. Stoppar tummarna i hängslena och väger på hälarna*


 35. EH skriver: 2 maj, 2016

  Annakf
  Blanda inte in slott och kulturskatter
  CG bara hyr
  De varken tillhör eller finansieras av Kfamiljen
  De ägs av STAT och tas om hand av statliga SFV Dess kostnader går via SFVs egna Slottsbudget från Stat +Extra pengar från Riksantikvarieämbetet vid behov
  http://www.dn.se/ekonomi/renoveringar-av-kungens-slott-en-miljardnota/


 36. Marguerithe skriver: 2 maj, 2016

  Ronald,
  Vård, skola och omsorg är väl det som prioriteras minst i det svenska samhället numera av anledningar jag skrivit om tidigare. Kungahusets vara eller inte vara, har inget med det att göra.


  1. Ronald skriver: 2 maj, 2016

   Ärligt så vet jag inte vad du har skrivit tidigare men jag tror inte det spelar så stor roll eftersom det ändå framgår på ett ungefär vad du står.

   Jag anser att det har mycket med saken att göra. khuset är förebilder och det ger helt fel signaler när de de hänger sig åt något som i mångas ögon klassas som ofattbar lyx medan resten av befolkningen tyngs av mycket kännbara nedskärningar.

   Jag anser att just det är ett perfekt recept på en samhällskatastrof. Hade vi haft ett måttfullt och öppet khus hafe saken _kanske_ varit annorlunda.


Annons

Laddar