Älvdalsborna kan se bröllopet via storbildsskärm på flygfältet

Älvdalsborna kan se bröllopet via storbildsskärm på flygfältet
Annons

Sofia-CP

I Älvdalen börjar bröllopsfirandet redan på nationaldagen och när vigseln äger rum i Stockholm kan invånarna följa sändningen via en storbildsskärm på Älvdalens flygfält.

Det är inte varje dag som Älvdalen i Dalarna fått en alldeles egen prinsessa. Nu ska det ske och därför laddar man för fullt.

Annons

carl-philip-sofia-tv4

Alla som vill vara med och fira på ett annorlunda sätt kan vara att bege sig dit och ta del av allt som händer under “Kärleksveckan”.

Älvdalen hyllar prins Carl Philip och Sofia

 

Föreningen “Älska Älvdalen” har tillsammans med Älvdalens kommun arbetat hårt under våren för att förbereda en stor fest och hylla brudparet lokalt i Älvdalen.

jill-johnsson

Annons

Bland artisterna som uppträder på lördag kväll hittar man bland annat Kalle Moraeus, Jill Jonsson, Robin Stjernberg, Jon Henrik Fjällgren och Stefan Nyqvist.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

31 kommentarer till “Älvdalsborna kan se bröllopet via storbildsskärm på flygfältet”

 1. ♥ Moder Svea ♥ - Medlem av Republikanska Föreningen skriver: 5 juni, 2015

  Enligt Expressen ska tronföljaren och prinsessan Estelle vara brudnäbb på paret Hellqvists bröllop. Trodde faktiskt att detta var helt otänkbart eftersom lilla Estelle som nämnt är tronföljare och Carl Philip står efter henne i rang, dvs hon har "högre status än honom".

  Däremot hade det inte varit konstigt om lillsessan Leonore varit brudnäbb eftersom hon står efter prinsen i rang. Har de inga regler för detta eller har jag missuppfattat det kungliga "systemet"? Någon som vet? Kanske Svensk Dam vet? Har vår kronprinsessa varit brudnäbb?

  Mvh Moder Svea


 2. gudrun skriver: 5 juni, 2015

  Översta bilden: Nä du Calle, nu har du fel!


 3. VenlaVenla skriver: 5 juni, 2015

  En prinsessa och en egen prins och halva kungariket. En saga….
  Vad ska Älvdalen få nytta av detta spektakel? Den fattiga kommunen hoppas att få turister, turister och ännu mer turister. Att kommunen ska gå med på allt detta!!!! Intäkterna i kommunens kassa ökar inte. Det har det inte gjort i Ockelbo heller. Och det är skönt att lugnet har sänkt sig över Ockelbo.


 4. My skriver: 5 juni, 2015

  Bra att Sofias hårda jobb belönas av bygden.


 5. Sthlm skriver: 5 juni, 2015

  Bonnigt var ordet.


 6. ATL skriver: 5 juni, 2015

  Maybe a moment in time, however, not a nice look on her face. I do hope that she does not try to over shadow the Crown Princess and Prince Daniel who are fantastic representatives of Sweden. She is not. Having said that, I do hope that she has reformed, considereing her partying days in NYC.


 7. Kerstin Bergström skriver: 5 juni, 2015

  8 dagars fest har de.Bland annat Barnens dag.Det är en liten kommun och behöver ett lyft.Allt handlar inte bara om Sthlm 08:or,men tydligen ska allt dit skattepengar och all kultur.Vi,som bor på landsbygden får endast betala och vill vi ha en bygdegård ja då får vi betala ur egen ficka och göra jobben grattis och underhållnlng fixa själva och betala extra.Ni,som bor i storstan vet ej hur bra ni har det.Sitta här och gnälla kan ni.Det är ni duktiga på.Det har varit 4 TV-team från Tyskland dit.Sedan har jag läst att C-P och Sofia är mer poppis i USA än paret i England så de räknar med att 500 000 amerikaner kommer över till Sthlm.Så då ramlar det in mer pengar till Sthlm.


 8. Julia Dahlgren skriver: 6 juni, 2015

  Moder Svea vilka onödiga funderingar du har. Det kvittar väl vem som står över eller under någon i rang. Det gäller en liten flickas medverkan på sin morbrors bröllop. Det är allt.


 9. Viktoria skriver: 6 juni, 2015

  #7 Kerstin
  Jag håller verkligen med dig i ditt resonemang. Innevånarna i Sthlm är väldigt självgoda, tror att allt cirkulerar kring huvudstaden. Alla investeringar skall alltid tillfalla Sthlm, de har ingen förståelse för att hela Sverige ska leva. Visst, jag generaliserar men har onekligen en poäng.


 10. Stefan skriver: 6 juni, 2015

  # 9 Viktoria
  Ja detta var sannerligen en generalisering. Hade du sagt så om exempelvis invandrargrupper så hade du nu hängts ut rejält.
  Ni får inte glömma att bostadspriserna i huvudstaden är oerhört mycket högre. Även mat etc. Så sätter vi detta i proportion så är det dyrare att bo och leva i Stockholm!


 11. Marguerithe skriver: 6 juni, 2015

  "1"Moder Svea,
  Bekymra dig inte om Leonore. Hon hade säkert också varit brudnäbb om hon varit lite äldre. 1-åringar kan faktiskt inte ha sådana uppdrag.


 12. Marguerithe skriver: 6 juni, 2015

  "3" Venla,
  Måste du vara så fruktansvärt gnällig och missundsam? Det är väl roligt för Älvdalen och i hela landet kommer det att vara feststämning, som på Victorias och Daniels bröllopsdag, just för att det är personer av folket som gifter sig kungligt. Kungen är föregångare där och lever för Sverige i tiden.


 13. Mary KristiansenMaryK skriver: 6 juni, 2015

  # 1 Moder Svea:
  Nå får du vel gi deg!!!! Du leter med lys og lykte etter antikke regler i håp om å kunne for å nedvurdere Sofias/CPs bryllup til noe suspekt/mindreverdig! Haakon Magnus hadde kun brudepiker/brudnebb som var lavere i rang enn han selv! Det er vel den følelsesmessige tilhørighet som er viktig for alle mennesker! Fy på deg!


 14. Pensionär skriver: 6 juni, 2015

  #3 Venla
  Visades inte bröllopet på storbild i Ockelbo?


 15. Irena skriver: 6 juni, 2015

  I senaste nr av Damen säger Sofia: "andra kanske kallar det misstag, men jag väljer att se på dem som erfarenheter" om sina tidigare avtryck i världen som t.ex. "Bilderna" med stora B.n" Hon har rätt och jag flyger med henne, som fågel i samma fjädrar.
  Lycka Till syster i sanningen; Sofia.


 16. Torestockholm skriver: 6 juni, 2015

  Vad synd om folket i Älvdalen som icke har råd till egen TV ?
  De stackars stockholmarna får väl skicka upp lite skattekronor dit, så de fortsatt kan åka runt i sina raggarbilar och gå på jakt .
  Men snö har de så de behöver icke ner till Verbier för att stå på skidor som överklassen i Sverige .


 17. Pia skriver: 6 juni, 2015

  Vilken blick!


 18. Sandra skriver: 6 juni, 2015

  #7 I USA, ja dvs amerikansk media, är man mer fascinerad av att en fd reality-stjärna och modell skall bli prinsessa snarare än att Carl Philip och Sofia är populärare än William och Kate.


 19. annica, helsingfors skriver: 6 juni, 2015

  #1 Moder Svea

  Det var då konstiga funderingar du har. Varför skulle inte Estelle kunna vara brudnäbb på sin morbor och gudfars bröllop?? Om hon inte är för ung för det.
  Minns inte om Victoria varit brudnäbb, men nog brudTÄRNA flere gånger på väninnors bröllop.
  Såvitt jag vet står de lägre ner i tronföljden än Victoria 😉


 20. Rut skriver: 6 juni, 2015

  Jag tolkar bilden av Sofia som att hon lyssnar på Carl Philip. Vi har sett flera bilder av Sofia leende, så nog är det annorlunda när hon inte ler. Det är vel inget fel på det.


 21. ♥ Moder Svea ♥ - Medlem av Republikanska Föreningen skriver: 6 juni, 2015

  # 13. Mary Kristiansen,

  "Nå får du vel gi deg!!!! Du leter med lys og lykte etter antikke regler i håp om å kunne for å nedvurdere Sofias/CPs bryllup til noe suspekt/mindreverdig! Haakon Magnus hadde kun brudepiker/brudnebb som var lavere i rang enn han selv! Det er vel den følelsesmessige tilhørighet som er viktig for alle mennesker! Fy på deg!"

  Man förvånas oerhört att inlägg som dina överhuvudtaget går igenom på detta forum. Det är svårt att ta en person seriöst som använder sig utav åtta(!) utropstecken i en enda kommentar. Du är en av några här som har svåra problem med insikten av att det finns folk som har en åsikt än din egen.

  Hade du läst mitt inlägg ordentligt hade du förstått vad jag skrev, läs om och håll dina vidriga spydigheter för dig själv nästa gång.

  Jag skrev att om Expressens uttalande stämmer (vilket den nu inte gör) vore denna regel ny, som alla andra nya reformer som införts senaste tre åren i kungafamiljen.

  Glad Nationaldag på er!


 22. Stefan skriver: 7 juni, 2015

  Vilken tur att kommunen sparade rejält:
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=4866390
  Annars hade man ju inte haft råd med dyra lysningspresenter och storbildsskärm!


 23. Marguerithe skriver: 7 juni, 2015

  "15"
  Tack Irena för en fritänkande kommentar. Vi är några i Sverige som inte är helt bakbundna av pk-tänkande och drev.


 24. emma_h. skriver: 7 juni, 2015

  Moder Svea
  citat_helt o/tänkbart eftersom lilla Estelle som nämnt är tronföljare och Carl Philip står efter henne i rang, dvs hon har "högre status än honom".
  obs_alla med CGblod.är tronföljare… bara den m KRON/prefixet i titel är särskild fr resten m HKH
  1/både CP och E s.k.är tronföljare med arv-tjing pa tron
  2/både CP och E s.k.HAR SAMMA RANG _HKH… dock med VARIERANDE NRarv-tjing pa tronen
  3/vanlig hkhtradition att inkludera gud/barn till vigseldag varav Estelle är CPs dito är därmed ej o-troligt. PatrikS barn r detsamma


 25. grema56 skriver: 7 juni, 2015

  Många missunnsamma negative "präktiga" surkartar i kommentar fältet i dag..
  Det Sofia gjorde för 11 år sedan går inte att reversera..Men hon står för det hon gjort och har inte någon gång försökt att bortförklara det!


 26. marianne skriver: 7 juni, 2015

  Jämför Charlene och Sofia. Jag behöver inte säga mer.


 27. A1Fia skriver: 7 juni, 2015

  7

  Tror du verkligen på det där själv……


 28. Brigitta Kam skriver: 7 juni, 2015

  Lite överdrivet att hylla en tjej från trakten med sådant här, vad är vi på väg, hon är ändå en vanlig människa som lyckas gifta sig med en prins, med det är BARA EN PRINS, inte någon annan!!!!!


 29. signe skriver: 7 juni, 2015

  Vilken blick hon ger C-P ! Den säger väldigt mycket….


 30. gudrun skriver: 8 juni, 2015

  Undra om hon inte säger några sanningens ord på tu man hand, han är en riktig träbock, prinsen, stel och onaturlig, medan hon pratar på hela tiden. Får väl se i kväll på TV om han har lättat upp sig lite.


 31. Antonia Cepo skriver: 11 juni, 2015

  Prinsessan Estelle är inte tronföljare, det är kronprinsessan Victoria.
  Det finns ingenting som hindrar att Estelle blir brudnäbb på sin morbrors bröllop.


Annons

Laddar