Anders Tegnells hemliga fru – här dyker hon upp!

Anders Tegnells hemliga fru – här dyker hon upp!
Anders Tegnell har blivit ett slags alternativ landsfader under coronakrisen. Men vem är hans fru Margit?
Annons

Anders Tegnell har fungerat som yttersta sakkunnig under coronavirusets härjningar. Och de allra flesta tycker att han gör ett bra jobb.

Enligt en undersökning utförd av opinionsinstitutet Demoskop, på uppdrag från Aftonbladet, känner 71 procent av svenskarna förtroende för Folkhälsomyndigheten.

Annons

Anders Tegnell – här är hans fru Margit

Anders Tegnell stöttas av sin fru Margit.
Anders Tegnell stöttas av sin fru Margit.
Annons

Men Anders Tegnell står inte ensam i krisen. Hemma i Vreta Kloster, utanför Linköping, kan han räkna med stort stöd från hustrun Margit Neher.

Att de har en kärleksfull relation kan man läsa sig till i Margits avhandling för Linköpings universitet. Där fick Anders en speciell hälsning i början av texten.

“Anders, min make och bäste vän, för din kärlek och ditt stöd”, skrev Margit i sitt tack.

“Är ett jättestort stöd”

– Min fru och mina barn är ett jättestort stöd i det här. Både att de accepterar att jag kanske är borta lite mer än vanligt, men också tryggheten att komma hem till dem. Nu bor inte mina döttrar hemma längre, men vi pratas vid var och varannan dag. Det är ju en trygghet och långsiktighet i tillvaron, har Anders sagt i en intervju med Expressen.

Enligt Expressen träffade Anders sin fru Margit när han studerade matematik i USA. Margit arbetar idag som arbetsterapeut och är dessutom forskare, precis som sin make. Hon undervisar på master- och doktorandnivå vid Linköpings universitet.

Annons

På Margits LinkedIn-sida kan man se att hon brinner för samma sak som Anders: vårdfrågor. Hon berättar att hon bland annat intresserat sig för hur hjärtsjuka med depressionsbesvär kan hjälpas av KBT-behandlingar.

“Min stora dröm är att vi som specialister ska kunna tillgodo se högkvalitativ vård i alla delar av vårdsystemet”, skriver hon där.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Margit Neher (@margitneher)

Visar sin kärlek till döttrarna

Margit har också en nära relation till sina tre döttrar: Emily, Saskia och Annemiek. I den ovan nämna avhandlingen gjorde hon och flickorna omslaget tillsammans. I sitt tack beskriver hon Emily, Saskia och Annemiek som “våra tre underbara döttrar”.

Annons

I en intervju med Östgöta-Correspondenten har Anders gett en liten inblick i hur han och Margit lever tillsammans i Vreta Kloster.

– Jag käkar med min fru, tar det lugnt och pysslar med hus, växter och trädgård. Normalt är jag hemma strax efter sex. När jag jobbade i sjukvården var det sällan jag var hemma så tidigt, sa Anders då.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Anders Tegnells hemliga fru – här dyker hon upp!”

 1. Irena skriver: 20 april, 2020

  Jag är tillintetgjord av svartsjukan… 😉 Skämt åsido: Vilken fantastisk man hon har!


 2. Helene skriver: 20 april, 2020

  Här kan vi läsa om Fru Tegnell, dvs: Margit Tegnell , välutbildad, okänd, integritet, ingen som talar med stora bokstäver. –Maken Anders Tegnell, ytterst välmeriterad. Inte ett ord för mycket vid framträdandet på de dagliga upplysningarna. Med ett stoiskt lugn mal han sönder alla belackare med fakta! –Men de är ju inte kungliga så….Men Prinsessan Sofia hon kan hon….det där med sjukvård….


  1. Anna skriver: 21 april, 2020

   Helene
   Usch vilken tråkig inställning du har till prinsessan.

   ALLA extra händer behövs i detta elände – även dina


 3. Bettina skriver: 21 april, 2020

  Hemlig? !!!
  Bara för att hustrun inte av förklarliga grunder syns i media i samma utsträckning som sin make, gör väl inte detta henne till hemlig?

  Bakslag, hemlig, sötchock etc. vore trevligt om Svensk Damtidning använde ord i dess korrekta betydelse samt att de stämmer överens med innehållet i efterföljande artiklar.


  1. Kajsa Nilsson skriver: 21 april, 2020

   Instämmer med Bettina! Hemlig – betyder det att har en “ohemlig” fru någon annanstans? Det kan nog SvenskDam göra ngt stort av…


 4. Midnattsol skriver: 21 april, 2020

  Helene: Jag håller med dig, det är så sant det du skriver..

  I övrigt undrar jag om Margit blev forskare på 4 dagar?… 🤔Sofia lyckades ju faktiskt få en fördjupning i vårdyrket på 3 dagar.. 😄


 5. Sara skriver: 21 april, 2020

  Helene,

  Ditt behov av att till varje pris förlöjliga och förminska Sofia börjar bli obehagligt. Till och med i en artikel om en helt annan kvinna väljer du att dra fram henne och påpeka diverse “brister”. Vad vill du uppnå?


 6. Fundering skriver: 23 april, 2020

  Att Sofia Hellqvist nämns i sammanhanget är väl inte så konstigt, det är inget annat än komiskt hur media har framställt hennes “vårdutbildning”.
  Anders Tegnell är nog ingen man som hemlighåller sin fru.


 7. charlotte skriver: 24 april, 2020

  Att göra sig lustig över Sofias volontärutbildning är ren ynkedom. Jag har bara hört fina uttalanden om hennes goda vilja att hjälpa till.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar