Andrew Parker Bowles har blivit änkling

Andrew Parker Bowles har blivit änkling
Annons
Andrew och Rosemary Parker Bowles.
Andrew och Rosemary Parker Bowles.

Camilla, hertiginnan av Cornwalls exmake Andrew Parker Bowles fru har avlidit. Dråpslaget kom bara knappt en vecka efter den glädjande nyheten att han blivit morfar.

En vecka efter att Andrew Parker Bowles dotter Laura Lopes nedkommit med tvillingar förbyttes glädjen i djupaste sorg. Frun Rosemary avled efter en hård kamp mot cancer. Hon var Andrew Parker Bowles andra fru och blev 69 år.
– Hon har fört en lång kamp mot cancern och har kämpat extremt hårt, säger Henry Pitman, ett av Rosemarys barn från hennes första äktenskap. Men hon var glad att hon hann uppleva julen och Andrews 70-årsdag.

Annons
Annons

Goda vänner

Camilla, numera gift med prins Charles, har förblivit god vän med exmaken och kommer att stötta honom när han nu måste lära sig leva med den förödande förlusten. Andrew Parker Bowles och Rosemary gifte sig 1996, året efter att hans äktenskapsband med Camilla lösts upp.  Paret umgicks en del med prins Charles och Camilla  och var bland annat flera gånger på Sandringham. Camilla gjorde även paret sällskap under en semester i Västindien 2008.
Ex-officeren Andrew och Camilla var gifta i 25 år  och har två barn; Tom Parker Bowles, matskribent och Laura, som driver ett konstgalleri. Begravningen kommer att hållas nästa vecka.

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Andrew Parker Bowles har blivit änkling”

 1. Kiana skriver: 16 januari, 2010

  Dette var trist. Kondolerer.


 2. Gittan skriver: 16 januari, 2010

  Ja, det är tragiskt…

  Och tidigare frun, Camilla, gick med maken till en högtidlig ceremoni, där William fick sitt helikopterförar bevis registrerat… Han tog med Kate…

  http://www.hola.com/realeza/casa_inglesa/2010011612373/kate1/middleton/asistencia/1/


 3. Gittan skriver: 16 januari, 2010
 4. Anna skriver: 16 januari, 2010

  kl 03.05 tror jag i natt på tv3 är det film om JFK jr och Carolyn.
  Typiskt att filmen sänds så sent..


 5. Anna skriver: 16 januari, 2010

  Förresten var det konstigt att Andrew och Camilla har varit gifta så länge trots att hon älskar Charles..


 6. Kringlan skriver: 17 januari, 2010

  Andrew Parker Bowles hade en överenskommelse med Charles och Camilla under Camillas och Andews senare del av äktenskapet. I England har man en annan syn på det här med ” att ha ngn vis sidan om”
  Det är mer accepterat. I deras kretsar står stora förmögenheter och slott på spel ( nu var det dock inte så i detta fallet ). För att hålla dessa egendommar osv intakt, skiljer man sig oftast inte. Man lever ett liv var för sig. Visst finns enskild egendom, men det fungerar inte alltid så.

  En eloge till Charles, Camilla och Andrew, som har klarat detta under alla år. Charles är en underbar person, som arbetar mycket hårt. Han har gjort allt för UK och är värd att få vara lycklig på ålderns höst.
  Skattebetalarna i UK betalar ca 1 pund ( idag ca 12,00 kr ) per person till kungahuset.Det är ingenting, 12 kr per person .


 7. Kringlan skriver: 17 januari, 2010

  För att förtydliga ovanstående 6. 12 kr för HELA kungahuset i UK.


 8. Per Ekelund skriver: 17 januari, 2010

  Kommer Camilla och Charles att gå på begravningen?


 9. kringlan skriver: 17 januari, 2010

  Skall vi sätta 10000kr !


 10. kringlan skriver: 17 januari, 2010

  Alltså JA


 11. HM skriver: 18 januari, 2010

  Sorgligt med dödsfallet, hon kan inte ha varit särskilt gammal. Jag minns henne från bröllopet mellan Charles och Camilla. Stackarn, att ens behöva följa med på makens exfrus bröllop kan inte ha varit kul (åtminstone skulle inte jag tyckt det) och som till råga på allt var offentligt och massmedia bevakat till tusen…


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar