Angela Merkel på kryckor träffade belgiska kungaparet

Angela Merkel på kryckor träffade belgiska kungaparet
Annons

Mathilde-21111

Kung Philippe och drottning Mathilde har varit i Berlin och träffat Tysklands förbundskansler Angela Merkel.

Belgiska kungaparet är i Tyskland för att delta i en tysk-belgisk konferens i Berlin. Angela Merkel var på benen igen. Angela Merkel tvingas ställa in flera åtaganden efter att ha skadats i en skidolycka.

Annons

Mathilde-12

Det är inte helt ofarligt att tillbringa tid i skidbacken. Det kan ju även vår kronprinsessa Victoria intyga. När hon var i Tyskland nyligen hoppade hon, liksom Merkel, omkring på kryckor efter sin olycka i backen under nyårshelgen.

prins-daniel-victoria-ibl

Av Åsa Bönnelyche
Foto: IBL, Stella Pictures, All over press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Angela Merkel på kryckor träffade belgiska kungaparet”

 1. Humaniora skriver: 20 februari, 2014

  Angela Merkel är en kvinna som i normala sammanhang står stadigt på foten…..hon tycks ha en självklar och viktig maktposition bland övriga herrar inom "Eu-koncernen"……!!


 2. Ines skriver: 20 februari, 2014

  Angela Merkel har en särställning i politiken på något sätt, både inrikes och utrikes. Man kan ifrågasätta ett och annat i Tysklands politik men hennes person ifrågasätts inte. Det var en intensiv valkamp hennes parti förde i fjolårets val men det visade sig vara snarast onödigt med henne som kanslerkandidat, hon är som en klar joker för sitt parti och vann överlägset. Hon är omtyckt av majoriteten av tyskarna, i alla delar av landet och alla sällskapets skikter; och hon är respekterad av oppositionen och diverse motståndare. Själv uppskattar jag hennes direkta sätt, hon talar klart och tydligt, och är sig själv och alltid insatt, påläst och välinfomerad. Hennes politik skulle kunna vara lite mera aktiv (istället för reaktiv), och hon borde frigöra sig mera från lobbygrupper, men annars är hon en rätt så bra politiker faktiskt. Det är i alla fall ingen i Tysklands politiksfär på långt håll som är bättre lämpad för kanslerjobbet.
  Ursäkta min lilla politiska diskurs.
  Fin vy på Riksdagsbyggnaden hon har från sitt ämbetssäte.


 3. Lydia skriver: 20 februari, 2014

  Ingen som ska kommentera hur "duktig" hon är :-).


Annons

Laddar