Årets första kungliga utlandsresa går hit

kronprinsessan victoria
Den kungliga kalendern börjar att fyllas på. Nu vet vi vem från det svenska kungahuset som får resa iväg på årets första utlandsresa...
Annons

Det blir prins Carl Philip som får årets första utlandsuppdrag i den svenska kungafamiljen. Prinsen ska onsdagen den 30 januari resa ner till Frankrike och staden Lyon för att närvara vid den stora mattävlingen Bocuse d’Or.

Annons

Precis som vanligt tävlar flera av världens största länder om den prestigefyllda vinsten. Hela 24 olika länder, däribland kockar från Sverige, Danmark och Finland ska göra upp om vem som tar hem bucklan 2019.

prins Carl Philip

Det är inte heller första gången som prins Carl Philip närvarar vid Bocuse d’Or, eller för den delen när det svenska laget tränar inför tävlingen. Här på bilden från hovets Instagram ser vi prinsen tillsammans med kocken Alexander Sjögren.

Det blir säkert en mycket spännande resa för Carl Philip som är mycket matintresserad. Vi vet att det kommer bli många fler utlandsresor med jobbet för den svenska kungafamiljen. Men inga fler än ännu inskrivna i den kungliga kalendern på hovets hemsida.

Läser man kalendern ser vi att det är kungen och kronprinsessan Victoria som har flest resor inom Sverige inbokade. Bland annat ska de bägge resa upp till Sälen för den årliga Folk och Försvars-konferensen den 13-14 januari.

Här ser vi kungen anlända till Sälens högfjällshotell förra året.

Kungen i Sälen 2018.

Kronprinsessan Victoria ska även åka ner söderut i landet, då till Helsingborg den 16 januari för att ta del av hur staden arbetar hållbarhets- och klimatfrågor.

Läs mer:

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Årets första kungliga utlandsresa går hit”

 1. Ulla Larsson skriver: 11 januari, 2019

  Tycker att kungafamiljen ska sluta flyga!


 2. caterine skriver: 11 januari, 2019

  Och när blev det ett kungligt uppdrag att vara domare i ett matlagningsprogram. Och att det verkar vara apanagegrundande.


 3. Kristiina från Turku skriver: 12 januari, 2019

  Nej, drottning Silvia gör den första utlandsresan till Sydafrika 14-16 Januari.


 4. josefin skriver: 13 januari, 2019

  Det är ju magiskt: artikeln har CP-aktivitet som rubrik och bildsätts med KPV.
  En lärdom för dagspressen kanske: bildsätt kriget i Syrien med en solkysst strand i Karibien. Da kanske det blir fred i världen ?? 🙂 🙂
  eller vad är syftet med diskrepans mellan text o bild?


 5. caterine skriver: 14 januari, 2019

  Sant josefin, man undrar om allt ska medverka till att Victoria ska bli populärare hos alllmänheten. Det gäller att visa henne i tid och otid så att hon inte ska försvinna från folks medvetande. Det heter reklam.


 6. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 14 januari, 2019

  Ja, nu blev det reklam igen.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar