Årets händelser – kungafamiljen under 2013

Årets händelser - kungafamiljen under 2013
Annons

carl-philip-ste

Kungahuset har nu valt ut några av de mest minnesvärda ögonblicken från förra året – de finns nu att beskåda på hovets hemsida.

Alla händelser och höjdpunkter för kungafamiljen under 2013 har blivit till ett bildspel på hovets hemsida. I januari förra året besökte prins Carl Philip tävlingen Bocuse d’Or – VM för kockar i Lyon i Frankrike. På bilden ovan ser vi prinsen tillsammans med bland andra landsbygdsminister Eskil Erlandsson, Sveriges representant i Bocuse d’Or Adam Dahlberg och hans team samt handelsminister Ewa Björling.

Annons

Prinsessan_Estelle-Kate_Gabor

En höjdpunkt var prinsessan Estelles ettårsdag.

silvia-ste

Drottning Silvia köpte årets första majblomma 2013.

kungen-hovet

I april överlämnade Kungl. Maj:ts Orden en födelsedagsgåva till kungen i form av ett porträtt.

victoria-hovet

Kronprinsessan tog emot representanter från Nordiska huvudstadskonferensen på Kungliga slottet.

victoria-stipendiater-ste

Victoriastipendiaterna på Sollidens slott. Samt hela kungafamiljen, inklusive prinsessan Madeleine och Chris O’Neill.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures och Kate Gabor/Kungahuset.se

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

17 kommentarer till “Årets händelser – kungafamiljen under 2013”

 1. 123 sajra skriver: 5 januari, 2014

  Bra och program. Tyckte att delen med Victoria, Estelle och drottningen var ganska varm pa ngt satt. Gillade hela progrqmet oa men det var min favorit del. Detta progrqm var iallafall battre an orra aret.


 2. Sthlm skriver: 6 januari, 2014

  Händelser, ja, ja. När man läser aftonbladet från igår kan man inte utan fundera över hur kungaparet kan ha låtit sin naiva son gå i Sofia Hellqvists fälla. Även om föräldrarna till varje pris vill att sonen ska ha en tjej vid sin sida så är det inte riktigt klokt att inte kungaparet har stoppat just den här tjejen. Deras son har helt uppenbart svalt betet. Snart får vi väl veta vad hon egentligen hade för sig i USA också.


 3. Erik skriver: 6 januari, 2014

  Ska detta vara det viktigaste de gjort under ett helt arbetsårs, för alla de miljonerna de får! Man baxnar, Att inte kungahuset skäms.


 4. Mona skriver: 6 januari, 2014

  #2 Sthlm Vad har du med vad Sofia har gjort.? Inte ett enda dugg.
  Varför skriver du så elaka kommentarer om en person du aldrig
  träffat. Om du menar kritiken ang. Paradis Hôtel så är den till fördel för Sofia, hon ansågs vara tråkig och mesig som inte ställde upp på alla dumheter som de andra gjorde.Vad hon gjorde i USA har inte du med att göra? Sofia är ingen person som har skyldighet
  att redovisa ett enda dugg varken för dig STHLM eller någon annan.


 5. jessica skriver: 7 januari, 2014

  Håller med Mona.
  Det SH gör i Sydafrika med barnen.
  Har ni som gnäller på SH tänkt på det.
  Och det är 9 år sen Paradise Hotell.


 6. ClaesVonMonaco skriver: 7 januari, 2014

  Kära lilla Mona Nakenmodeller om Dom Ar Fd Eller inte…….. Vad Ar skillnaden???? For tillfallet Ar Sofia Ingen ofenttlig Personmen hon kommer bli det… Du sager fördel Med Paradies Hotel …….


 7. Maj-Britt skriver: 7 januari, 2014

  Var dessa bilder från de mest minnesvärda ögonblicken? De var ju urtråkiga, och meningslösa, de trevligaste var från bröllopet och när Estelle var närvarande.


 8. emma_h skriver: 7 januari, 2014

  mona-citat_Vad hon gjorde i USA har inte du med att göra? Sofia är ingen person som har skyldighet att redovisa ett enda dugg varken för dig STHLM eller någon annan.

  just REDOVISNING kommer ändå ingå i sagda allomfattande granskning av SHs liv bakgrund livsval o kompetens då staten tar ställning till om S – utöver kravlösa frurollen – är lämpad för YRKESROLLEN ioffentlig tjänst PRINSESSA AV SVE – som alla hoppfulla prinsesskandidater genomgått… Hon har ju EJ hållit låg profil ens om livet i NY då hon&C bloggade om partylivet där (länkar finns i detta forum till din hjälp) o nämnt NYlivet för media i Sve några ggr MONA… så du är rätt orättvis osaklig mot STHLM i din replik!! Nattklubbsprofilen M Baker umgicks S enligt utsago ofta m så det lär CGs granskare EJ hoppa över (likt nederländska Mabels fall) http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article11397333.ab
  gift blir SH oavsett till försommarn, titeln r dock ännu ej säker


 9. Mona skriver: 7 januari, 2014

  Emma_h den granskning du skriver om är enbart en helt formell historia.Tror att statsministern har annat att syssla med än att granska hovets tilltänkta flick- och pojk- vänner.
  Sedan så är det nog media som skriver mer än Sofia som pratar.
  I brist på nyheter så dras all möjlig gammal skåp mat upp.


 10. Kerstin Bergström skriver: 7 januari, 2014

  Sofia är nog granskad både här och i NY av SÄPO.Den risken tar nog inte kungafamiljen.Hade det funnits ngt att ta på hade hon varit bortmotad för länge sedan.ALLA HAR VI GJORT NGT DUMT I VÅRA LIV.Dra upp 10 år gamla synder.Det är så lågt att det inte finns ord för det,men dra då också upp att det finns falska foton också.Man ska inte gnälla om man inte tar upp det.


 11. Karin Nilsson skriver: 8 januari, 2014

  Mona, du har rätt i att Sofia som privatperson har rätt till sina tidigare val i livet. Hon valde att visa sig både helt naken för fotografer och mycket lättklädd i en s.k. "herrtidning". Allt finns kvar ute på nätet. Också hennes kommentar om hur upphetsad hon blev av att bli kysst av en kvinnlig känd p-stjärna. Hennes medverkan i Paradis Hotell var bara början.
  Och nej, jag har inte träffat vare sig Sofia eller andra naken modeller. Det har jag inget utbyte av!
  Men med sin bakgrund är hon inte lämplig som medlem i Sveriges kungahus.


 12. Eva skriver: 8 januari, 2014

  Jag tycker uppriktigt synd om kungafamiljen idag.De har bara en son, som egentligen var tilltänkt som tronarvinge och som inte alltid gör genomtänkta val. Börja om för en sådan känd person är inte lätt. Det räcker inte med att se " trevlig ut". Vad har han för val idag och vad har föräldrarna för val ? En son är en son. En son som dessutom har ändrat miljö totalt.
  Den dag en eventuell förlovning deklareras, som det ser ut idag, har hela nuvarande kungafamiljen min medkänsla. Kungen har en stor börda på sina axlar just nu. En kungafamilj skall man kunna se upp till.


 13. Lotta skriver: 8 januari, 2014

  Kerstin Bergström och Mona
  Ibland undrar man om ni överhuvudtaget är monarkister eller önskar att vi skall ha republik. Ni verkar inte veta vad ett kungahus står för.


 14. Eva skriver: 8 januari, 2014

  Ja du Herman Lindqvist. Tack för alla dina böcker, men nu ar det roliga och intressanta slut.


 15. emma_h skriver: 8 januari, 2014

  MONA_9 – som så många ggr förklarats för Dig – Vetting Process är namnet på den metod som tillämpas internationellt – dvs Rutin – precis som i 1 jobbsökar-situation/anställningsintervju-situation… med skillnad att bara 1 kanditat finns, tjänsten är Livet Ut utan chans till provanställning…Samt att utförfrågningen görs ej direkt till Sökanden utan via efterforskningar bakåt i livet OM ALLT rörande denne (omdöme, privatliv, yrkesliv, studier & dennes personlighet) för att Statschef & Statsminister KAN nå fram till 1beslut: JA/NEJ, Bara Fru eller Prinsessa&Fru, – obligatorisk process f Tronföljares Make/Maka-Val enligt LAG inom Kfamiljer/Kungahus, m.m.
  Dess resultat avgör om frieri kan äga rum OCH huruvida denne är lämpad & kompetent nog att bli sitt lands Medarbetare – thats it!


 16. Titti skriver: 8 januari, 2014

  15 Emma
  Om nu inte Carl Philips sambo klarar denna bakgrundskontroll Vad får hon för titel då ? Jag antar att CP får behålla sin titel prins , det är väl där som skon klämmer.


 17. Kerstin Bergström skriver: 8 januari, 2014

  #2 Sthlm Tror du inte, att hon inte är granskad..? hon är nog granskad av SÄPO både här och USA.Den risken tar inte kungafamiljen.Hon har även varit ärlig och talat om själv vad hon gjort.Expressen J.T: Lindwall stod vid Mirros bord och hade ett kuvert med foton av SH och sa att skulle till Drottning Silvla och visa dem.Mycket riktigt fick man se honom med Drottningen.Hon visste om dem och hade nog sett dem också.De har hafr lång tid att lära känna henne.Förståt inte vad för slags folk ni är,spm är här inne hela dagarna? Har ni rut-avdrag??


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar