Åsa fortsätter att hissa och dissa kungligheterna

Åsa fortsätter att hissa och dissa kungligheterna
Annons

Åsa Bönnelyche

Efter ett sommaruppehåll drar vi äntligen igång den populära kungliga inne- och utelistan, där Svensk Damtidnings reporter Åsa Bönnelyche hissar och dissar kungligheterna. Den som toppar höstens första lista är så klart prinsessan Madeleine och hennes fästman Jonas Bergström. Men vilka mer kungligheter finns med denna vecka ..?

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Åsa fortsätter att hissa och dissa kungligheterna”

 1. caterine skriver: 21 augusti, 2009

  Kungen är fördomsfull som umgås mer med den fine Jonas, som om det är märkvärdigare att bo i Stockholm, Davids far är väl en höjdare inom kommunen, Jonas far eget företag och frun jobbar åt kommunen, vad är det för skillnad på det? Bostadsorten? Kungen som så värnar naturen, har dom ens hälsat på i Ockelbo.Han sjönk i min aktning, har själv gift sej med en vanlig utlänning, är det finare? Hans valspråk Med *Sverige i tiden”, börjar blekna.


 2. Martin skriver: 21 augusti, 2009

  njae det ar nog snarare sa att Kungen kanske har lite “narmare” till Jonas an han kanske har till Daniel….tror inte att han ar fordomsfull pa det sattet men “lika barn leka bast” heter det ju…jag tycker mig ha last att Kungen och Drottningen har halsat pa i Ockelbo…men kanske missminner mig…??


 3. Johanna skriver: 21 augusti, 2009

  Jag håller nog med Martin, jag har också ett minne av att kungaparet har hälsat på i Ockelbo. Daniels föräldrar har ju även de varit på slottet flera gånger efter vad jag har förstått.

  Det är väl inte konstigt att Kungen umgås med Jonas, Daniel bor ju granne. De borde ju träffas mer ofta i vardagen och Jonas och Madeleine är ju mer fria att umgås när kungen kan än Victoria och Daniel eftersom Victoria jobbar mer än Madeleine.


 4. Gittan skriver: 21 augusti, 2009

  Personkemi, mina vänner är ju ett känt begrepp…Och samtliga här vet nog flera att peka på som de har “svårt” att umgås lättsamt med..Olika kynnen kolliderar och man förstår inte samma slags skämt och humor..Eller en sakdebatt som man fokuserar från vitt skilda synsätt..
  Huvudsaken är väl att det funkar inom familjen i stora drag…Och stämmer det har ju Daniel och Silvia funnit varandra…Det räcker ju faktiskt långt då hon får vara diplomaten, bryggan och sammanhållaren….


 5. Hilma skriver: 21 augusti, 2009

  Att kungen inte är socialt begåvad är väl ingen nyhet. Hans kroppsspråk är ju minst sagt besvärat. När han ska hälsa på någon lutar han sig bakåt och verkar önska att hans högerarm vore dubbelt så lång. Jämför med Victoria som oftast intresserat lutar sig fram mot personen i fråga samtidigt som hon skakar hand. Hon är ett geni vad gäller att få kontakt med vem det vara må. Påminner faktiskt om gamle Gustaf VI Adolf som alltid verkade jätte – intresserad av det han för tillfället hade framför ögonen. Med Victoria kommer Sverige att få en monark att vara verkligt stolt över. Detta sagt av en som principiellt är emot kungligheter som företeelse. I fallet Victoria har vi dragit en vinstlott. För ett lotteri är det. Det visar ju historien. Ta hennes namne, Gustaf V:s gemål, som var raka motsatsen till “vår” Victoria. Bördsstolt, så tyskvänlig (trots att hon då var svensk drottning) att hon aktivt ville dra med oss i kriget på Tysklands sida. Säkert ingen tillfällighet att hennes son kungens farfar tog båda sina hustrur från England. Men vår egen kronprinsessa har inte själv valt sitt namn. Hon är bara helt underbar. All lycka önskas henne och Daniel. Om nu kungen föredrar Jonas så är det väl för att de har samma intressen, nämligen att festa lite lagom och inte gå djupare in på något ämne. Skulle själv inte få ut mycket av ett samtal med honom. Tur att jag slipper.


 6. Irena. skriver: 21 augusti, 2009

  Heja Hilma. Jag tror att du har rätt så in i bängen.
  Men jag tror också att jag, rent privat, skulle tycka mycket bra om Majestätet.
  Han verkar reko och renhårig. Men du är helt “rätt” på hela komplexet.


 7. Hilma skriver: 21 augusti, 2009

  Tack Irena! Ibland känns det som om man är rätt ensam om sina synpunkter så det var verkligen kul att Du håller med i det här fallet. Jag skulle också kunna säga hej till “Tjabo” men jag jagar inte och känner inte till Sthms jetset så det skulle nog bli magert med samtalsämnena, kanske. Ha det bra!


 8. hilde skriver: 21 augusti, 2009

  Like barn leker best ? Jo men man leker jo best med de man har felles interesser,personlighet,personkjemi med. Utdanning,bakgrunn eller sosial status betyr ikke så mye. Om du plasserer 9 leger rundt et bord så vil de ha sitt fag og yrke felles men det kan jo være det eneste. Om ikke personkjemien er der så kan det fort bli kjedelig rundt det bordet.
  Daniel og Jonas er så vidt jeg har forstått gode kompiser de. Men så har de vel en del felles interesser også.
  Kongen og Daniel har vel en del til felles de også så de omgås sikkert jevnt de også.Men fordi han er sammen med en kronprinsesse så er det sikkert noen hoffregler som gjør at han vil være forsiktig med vise seg sammen med Daniel i private sammenhenger.


 9. caterine skriver: 22 augusti, 2009

  Bra sagt Hilma, det där om kroppsspråk och kungen stämmer bra, han är så tafflig. Jag har också sett på många många bilder att Silvia alltid tittar in i kameran och smilar medan kungen ser arg och sur ut, undrar hur dom har det i sängkammaren. Om kungaparet släpper lös lite i likhet med Norges och Danmarks, så skulle det se bättre ut. Man kan också tycka att både Carl Philip och kungen har väldigt svårt att prata, suddigt och otydligt, dom borde gå en kurs hur man uppträder och pratar.


 10. Helena M skriver: 23 augusti, 2009

  Caterine och Hilma bra skrivet av er bägge, jag är med på det ni säger och så vill jag bara säga SKICKA SILVIA TILL EN SPRÅKLÄRARE det är skamligt vad dåligt hon pratar. Hon har ju all möjlighet i världen till att få de bästa.

  Jag säger som förut, att hon talar sämre än en polack som bott i sverige i bara ett år de kan ju de viktigaste för att kunna kommunisera bra med andra.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar