Även drottning Rania semestrar i Saint Tropez

Även drottning Rania semestrar i Saint Tropez
Annons

Drottning Rania på semester.

Drottning Rania på semester.

Först tog drottning Rania en tur till Sardinen, sedan blev det ett stopp på ön Korsika och nu har hon och familjen hamnat i jetset-staden Saint Tropez.

Det har varit en skön sommar för den jordanska drottningen Rania, 38. Hon har tagit en lång semester i Medelhavet med familjen.

På promenad i stan.

På promenad i stan.

Först tog de en tur med båten till den italienska ön Sardinien. Där lade familjen till med sin båt vid lyxiga Costa Smeralda. Rania twittrade om detta på sin microblog:

– Jag hade nästan glömt bort hur underbart det var i Italien! Kanske har jag varit italienska i ett tidigare liv?

Efter ett tag på Sardinien åkte de vidare mot Korsika. Men innan dess passade de också på att besöka ön Elba.

– Vi tittade givetvis var Napoleon spenderat sin tid på ön, men vi åt också en helt fantastisk “gelato”. Italienarna kan verkligen göra underbar glass! Twittrade hon vidare.

På bilderna här ovan är hon dock i Saint Tropez. Drottningen spenderade lite tid i stan med shopping tillsammans med de yngsta barnen och vandrade sedan runt i staden med några vänner och den obligatoriska livvakten.

Annons
Här ser vi mötet med Naomi Campbell.

Här ser vi mötet med Naomi Campbell.

Maken, kung Abdullah  har givetvis också varit med under hela resan, precis som familjens alla barn, prins Hussein, 15, prinsessan Iman, 12, prinsessan Salma, 8, samt minstingen prins Prince Hashem, 4. Men kungen har tydligen också haft andra saker att syssla med än bara semester. Så han ses inte på många bilder.

På sin blogg berättar drottningen om hur glad hon är att få sin äldste son, prins Hussein, att ställa upp på bild.

– Man måste passa på innan de blir så stora att de tycker det är pinsamt att plåtas med mamma och pappa!

Lite senare under besöket i Saint Tropez stötte Rania ihop med supermodellen Naomi Campbell. De ses här kindpussa varandra efter ett besök på Resort Club 55. Med Naomi var också hennes pojkvän Vladislav Doronin.

Läs mer på drottning Ranias twittersida:

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures
Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Även drottning Rania semestrar i Saint Tropez”

 1. buttan skriver: 21 augusti, 2009

  det är konstigt att drottningen i ett superfattigt land som Jordanien ska tillbringa sommaren med stekare och jetsettare i Saint Tropez och Sardinien, bara sååå vulgärt.


 2. Kristine, Oslo skriver: 21 augusti, 2009

  Jeg er enig i deg, langt på vei buttan. Jeg er ikke så begeistret for Rania jeg, heller. Denne facebook og twittervirksomheten hennes der hun fremstiller jordansk kultur slik at det ikke skulle finnes kvinneundertrykkelse der. Nå er det jo mulig at disse budskapene er myntet på egen befolkning og for å støtte opp under kvinners strev for bedre status, hva vet jeg. Og muligens gjør hun noe konkret for barn og kvinner i Jordan. Det er vulgært med denne jetsetttilværelsen når hun er dronning for en lutfattig befolkning, men ikke fullt så pervers som de oljesheikene som ruller seg i rikdom.


 3. Christina Helsinki skriver: 21 augusti, 2009

  Faktiskt, jag håller med er om den där jet set tillvaron. Den äcklar mig också.

  Men om man kan lita på media, jag säger OM, så jobbar ju Rania också mycket. Hon reser runt på landsbygden utan hela kungliga ´faderullan´, utan livvakter och gör besök oanmäld. Abdullah, har antagligen också litet mer ansvarsfullt jobb än Kungen.

  Därför tycker jag nog att hennes semester i St.Tropez är mer berättigad än Madeleines och Jonas.

  Rania och Abdullah är ju ett arbetande kungapar som inte kan jämföras med M och J., inte ens med Kungen och Silvia. Sä där var de svenska kungliga återhämtar krafter, tror jag nog berättigar det jordanska kungaparet också.


 4. Kristine, Oslo skriver: 21 augusti, 2009

  Ja Christina, hvis de arbeider så veldig hardt da, se der kom pietisten og puritaneren frem igjen. De er jo et diktatur, selv om det ikke er så j****g som i resten av den islamske verden.


 5. Christina Helsinki skriver: 21 augusti, 2009

  Kristine,

  Nu hamnar jag igen in helt onödiga replikskiften. Skall ändå fråga, vem arbetar mer, drottning Rania eller Madeleine? Vem har högre inkomster för sitt arbete? dvs råd att sola sig i St.Torpez. Vilken statschef träffade Madeleine där.

  Jordanien diktatur, ett ögonblick, hallä. Nu är jag lika dum som Kungen i Brunei.

  Men nu spårar det ut. Inte har jag heller klagat på Norges kungahus semestrar.


 6. Martin skriver: 21 augusti, 2009

  les puritaines au nord son insupportable….vivre et laissez vivre….!!!


 7. Kristine, Oslo skriver: 21 augusti, 2009

  Nei, for kronsprinsparet ferierte på Flatholmen. Der har de en liten funkishytte fra 60-tallet. De har sagt at de ikke skal bygge ut med det første. Jeg tror denne idealismen mest er Haakons. Noen lurer på om det er Mette Marit som er på den nye trenden blant de velbergede unge kvinner; Simpel living, kalles det. Skal visstnok være siste skrik – mote blant de velbergede, en reaksjon av en type livstretthet av de som vasser i materielle goder.
  Hvem som jobber mest av Raina og Madeleine vet jeg ikke. Du har kanskje rett i at det er førstnevnte. Hvis du mener at Jordan er et demokrati, er du like dum som Kungen på besøk i Brunei, ja.


 8. Christina Helsinki skriver: 21 augusti, 2009

  Kristine,

  Skulle gärna avsluta vår politiska diskussion, med att säga; har aldrig sagt att Jordanien är en demokrati. Men då man säger diktatur, så finns det så stora skillnader, exempelvis mellan Nord Kora och de arabiska länderna. Nord Korea är för mig en diktatur i ordets verkliga bemärkelse.

  Skall vi komma överens om att där som Madeleine ha råd att semestra där har diktaturdrottningen också råd att semestra. De arbetar båda med både ansvar och mycket engagerat.

  Varför kommer norrmännen alltid med hål i strumporna till Finland. Jo de blir stoppade i tullen. Vitsigt va`!


 9. Kristine, Oslo skriver: 21 augusti, 2009

  Jeg er helt og fullt enig med deg i at det er forskjeller mellom diktatur og diktatur. Om de angjeldende kgl damer arbeider så hardt har jeg min “tvekan” om. Norskevitsen var riktig god, jeg skal legge den på minnet og bruke den ved passende anledning.

  Forresten, jeg bruker ordet anledninger her. Jeg er klar over at ordet har helt ulik betydning på svensk og norsk, på svensk betyr det – å ha en grunn, en årsak. På norsk har det to betydninger1. en mulighet eller 2. et evenement. Det holdt på å bli diplomatisk krise mellom Norge og Sverige for noen år siden. Utenriksminister Anna Lind hadde invitert utenriksminister Knut Vollebæk. Han takket for innbydelsen men svarte at han ikke hadde anledning til å komme. Embetsverket på svensk UD var dypt bestyrtet. Men Anna Lind visste hva ordet betydde på norsk, og beroliget embetsverket, det betydde at han ikke hadde mulighet til å komme. Så det ble ingen krig mellom broderfolkene den gangen heller.


Annons

Laddar