Avsnitt 44 – Dopfamiljen Bernadotte

Avsnitt 44 - Dopfamiljen Bernadotte
Pod Royal är tillbaka! I senaste avsnittet avhandlas prins Alexanders dop - och det mycket hemliga för-dopet.
Annons

Förra fredagen döptes prins Alexander i Drottningholms slottskyrka. I veckans Pod Royal pratar Liv Sander och Johanna Lejon om allt det som inte syntes i tv – och om den hemliga dopfesten som hölls tre veckor före det riktiga dopet.

Presenteras av Vera&John

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

17 kommentarer till “Avsnitt 44 – Dopfamiljen Bernadotte”

 1. Anna skriver: 16 september, 2016

  “Inte så många i vår generation som startar en välgörenhetsorganisation.” Helt rätt där. Orsaken till det kan ju delvis vara att de allra flesta är och förblir ickeoffentliga och därför inte behöver snygga till sitt cv. De allra flesta saknar dessutom en partner som kan lyxförsörja en i flera år och samtidigt bidra med ovärdelig pr för att nå ut med ens välgörenhetssatsning. Utan att förringa det jobb S lagt ner så blir det ju lite knasigt när hon jämförs med andra i samma generation.


  1. Mona skriver: 18 september, 2016

   Sofia startade Project Playground med Frida Westerberg.
   2010. Båda var innan det engagerade i välgörenhetsarbete i Afrika.
   Sofia har jobbat som generalsekreterare i Project Playground med lön.
   Enl. insamlings reglerna för 90 konto så får en viss procent gå till
   administration.
   Ta reda på fakta innan du förlöjligar Sofia nästa gång.


  2. Anna skriver: 19 september, 2016

   Mona
   Jag är nog mer insatt än du verkar det som. JAG tror inte att Frida V:s organisation hade blivit en sån framgångssaga om det inte hade varit för all den pr som Sofia fick via kungahuset när hon gick med i projektet efter att hon börjat dejta prinsen 2009. Hade S varit “vanlig” hade projektet antagligen aldrig blivit så stort att S kunnat ta ut en så stor lön att det räckt till extravagant livsstil. 90-konto fick PP ju för övrigt först för bara något år sedan.


  3. Anna skriver: 19 september, 2016

   forts,

   Jag har inte förlöjligat Sofia. Jag har ifrågasatt det rättvisa i att jämföra Sofia med andra 26-åringar, eller vad hon nu var när hon träffade prinsen. Att “grunda” och leva på en välgörenhetsorganisation är det få som har råd med, det är förunnat bara de rikaste eller de som har ett så massivt pr-maskineri i ryggen som Sofia har. Utan kunglig glans och -pr hade PP bara varit ett projekt med en eller två eldsjälar (beroende på om man tror på hovets sanning eller ren fakta).


  4. Marguerithe skriver: 19 september, 2016

   Anna,
   Nu är det väl ingen som jämfört Sofia med andra “26-åringar”. Frida V registrerade tillsammans med Sofia en ideell förening i Sverige 2009. 2010 startade de PP enl intervju. Är det svårt att hantera?


  5. Anna skriver: 19 september, 2016

   Jag har varken problem med läsförståelse eller att hantera fakta, men tack för att du bryr dig!

   Om du hade lyssnat på poden som den här artikeln faktiskt handlar om så hade du hört att tjejerna i poden jämförde Sofia med andra i hennes generation, dvs på den tiden “26-åringar”. Därav konstaterandet att den jämförelsen inte riktigt är rättvis gentemot andra unga som också gärna hade ägnat sitt liv åt välgörenhet men inte har den ekonomiska uppbackningen som Sofia har och hade.


  6. Karin skriver: 19 september, 2016

   PP fick 90-konto 3.6.2016. Sofia slutade som generalsekreterare tio dagar senare. Självklart får många som jobbar inom välgörenhet lön, men att hänvisa till 90-regler när det gäller Sofia och PP blir ganska skevt eftersom det gällde henne i en dryg vecka.


 2. helene skriver: 17 september, 2016

  Sanningen.
  Redan 2005 besökte Frida Vesterberg Kapstaden ock kåkstäderna, i samband med att hon skriver en agisteruppsats i statsvetenkap som handlade om barn i kåkstäderna,Kapstaden. Började arbeta som volontär,-men bestämde sig för att starta eget. Sofia Hellqvist:2009: Hade kommit hem från sitt resande i “glaumor”branshen. Tar kontakt med modellförmedlingen Synk. Får arbeta som volontär i Ghana, (tot.60 volontärer). Sofia tröttnar.Åker snabbt hem igen. Barbro Ehnbom sammanför —OBS Fortsätt


  1. Mona skriver: 19 september, 2016

   Klipp från Hovets hemsida.
   2005 började Prinsessan Sofia studera redovisning med inriktning på affärsutveckling på New York Institute of English and Business. Prinsessan är även certifierad yoga-lärare, vilket hon också blev i New York. Hon arbetade som yoga-instruktör på Yoga to the People, New York.Kan inte se så mycket glamour i redovisnings branschen.
   Tror du på alla artiklar på nätet och i skvallermedia.
   Sofias lyxliv är också rent skvaller.


  2. Anna skriver: 19 september, 2016

   Sofia skyltade själv med sitt lyxiga leverne i New York på sin blogg, men hon hittade säkert på allting? Bloggen togs ner först i år, så hade du varit intresserad av hennes version så hade du din chans. Om sin tid på skolan skrev hon bl.a. om hur hon skrattade så mycket åt sin föreläsares spasmer och tillkortakommanden att hon fick ont i magen. Sofia har ju aldrig förnekat sitt tidigare leverne, men på ett officiellt CV fokuserar man självklart på det positiva och inte det negativa.


  3. EH skriver: 19 september, 2016

   PP reggades hos bolagsverket våren 2010
   det finns länk på i tidigare SvDamartiklar i detta forum då detta har ältats in absurdum som del av då pågående prinsesslämplighetsdebatt
   och har upprepats genom åren
   ngt Vestberg/SH själva sagt i intervjuer


 3. Skaffa dig ett liv, Gredeline skriver: 19 september, 2016

  Anna & helene

  Sannerligen!
  Planen gjordes dessutom upp redan i New York. Det var ju det som var syftet med flytten till Stockholm.

  Mona

  Precis som Anna skriver, fick PP 90-konto dagarna före bröllopet -som först!


  1. helene skriver: 19 september, 2016

   Gredeline

   Trots mina många försök att skriva fortsättning på min påbörjade kommentar –utesluts jag. Sanning är Big NO NO! Där –det gäller allt hyckleri, förljugenhet –som jag kämpar förgäves emot, tas bort! Därför finner jag ingen anledning spilla tid på detta! Mina varmaste hälsningar till dej-sign. EH- + många flera. Önskar Er en fin höst- ock all lycka o glädje framåt! Hälsningar :sanningsivraren Helene


 4. helene skriver: 19 september, 2016

  Mona skrev kl.10.47.

  Mona, den utbildning du tar upp:NY institute of Engl. osv. deltog Sofia i 12 dagar :7,5 poäng! Lögner har korta ben mMona.–Nu menar jag inte att DU ljuger–men det är mycket som är förskönat! Som dessutom går att kontrollera!


 5. Pensionär skriver: 20 september, 2016

  Silvia startade väl inte Silviahemmet förrän hennes mamma blev sjuk och behövde vård i Sverige. Hon bodde väl i Tyskland fram till dess hon blev sjuk.


 6. Måntand skriver: 8 december, 2016

  När kommer det ett nytt avsnitt?


 7. Karin skriver: 31 januari, 2017

  Vart har ni tagit vägen?
  Jag saknar podden. Mina “RoyalPromenader” är inte royal längre.


Annons

Laddar