Baby-yra på Kungliga slottet

Baby-yra på Kungliga slottet
Det är inte bara prins Oscar och Alexander som är de enda bebisarna på Kungliga slottet. I dagarna var det riktig baby-yra!
Annons

Prins Daniel

Har ni sett vilken baby-yra det var på Kungliga slottet i dagarna? Och ser ni prinsen mitt i yran? Föräldragruppen Svenska med baby träffade nänligen prins Daniel på Kungliga slottet i dag. I Svenska med baby möts föräldrar med ursprung i hela världen. Kronprinsessparets stiftelse stödjer projektet.

Foto: Kungahusets Instagram

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

25 kommentarer till “Baby-yra på Kungliga slottet”

 1. pernilla skriver: 9 juni, 2016

  Lär de sig svenska med bebisar, jag fattar det inte riktigt.


  1. Kristiina från Turku skriver: 9 juni, 2016

   Information om Svenska med baby här
   “Svenska med baby skapar nya möten mellan barn och föräldrar från olika bostadsområden – och med ursprung i hela världen. Tillsammans bryter vi segregationen, bygger nya broar och tränar svenska. Med samtal, joller och skratt som metod!”
   http://svenskamedbaby.se/om_oss/


  2. Ronald skriver: 9 juni, 2016

   Tack Kristiina från Turku
   Synd att SvD inte är speciellt intresserade av research för då hade de GIVETVIS tagit reda på detta och skrivit om det…


 2. Ronald skriver: 9 juni, 2016

  Varifrån kommer Ds kläder och vad kostar de???


 3. Stefan skriver: 9 juni, 2016

  Ännu ett nytt svenskt mjukisprojekt där man tydligen inbillar sig att det går att lära sig svenska med små barn skrikandes på armen. Så naivt så det förslår.


  1. Ronald skriver: 9 juni, 2016

   Tror snarare att det handlar om att få ditt kvinnorna öht. Det är ett välkänt problem inom SFI att speciellt kvinnor med små barn inte brukar kunna/få/ha möjlighet att ta sig till svenskundervisningen.
   Fast om det är därför khuset valt att satsa på detta är det minst sagt kontroversiellt och framförallt – politik…

   Istället för att satsa på befintliga projekt som faktiskt leder någonstans men läggs ner pga resursbrist så hittar man på lite rent strunt allvarligt talat.


 4. Ztella skriver: 9 juni, 2016

  Undrar vad Ronald har med Daniels kläder å pris att göra???? eller är det för att ha något att skriva och klaga på om här!!?? Ha en fin dag!


  1. Ronald skriver: 9 juni, 2016

   Vi alla har med kvinnornas kläder att göra. Självklart?!? har vi med samma rätt med att göra männens kläder.

   Har du inget annat att göra än att klaga på folk som skriver här, vad det än månde vara? I så fall tycker jag att du ska slå ett slag för jämställdhet…


 5. pernilla skriver: 9 juni, 2016

  Ok , tack Kristiina


 6. Fia skriver: 9 juni, 2016

  Jag tror att meningen med mötet är att de får träffa en äkta svensk kunglighet.


 7. pernilla skriver: 9 juni, 2016

  Stefan , helt enig med Dig, mycket naivt


 8. mini skriver: 9 juni, 2016

  Stefan 9 juni, 11:14

  Du skriver … “svenskt mjukisprojekt” … ALLA projekt som kan underlätta integrering är bra,viktiga.

  Jag tycker detta är suveränt för alla inblandade, kronprinsessparet för deras engagemang, samt för alla mammor som får ta med sina barn, träffa andra i samma situation, Jadå Stefan, barnen både jollrar, skriker och gråter, MEN mammorna får tillfälle att tala, dela med sig, kanske finna vägar att få vänner, komma in i Sveriges seder och bruk.

  Bra av kronprinsessparet!


  1. Ronald skriver: 9 juni, 2016

   Nej det är det inte.
   Vet du hur mycket hitte-på det finns som är rena galenskaperna?

   Det finns två bra saker man ska ha i bakhuvudet oavsett vad det handlar om, det är “syfte” och det andra är “mål”.
   Vid hittepå så startar man upp projekt för att det är politiskt korrekt men så kommer man inte så mycket längre så man hittepå lite syften… och hoppla.. så blev det bara en tummetott av kostymen…

   Integration för att det är politiskt korrekt leder bara till ytterligare segregering. Det finns eg bara EN hållbar väg -> arbete.

   Språket underlättar men är faktiskt påfallande ofta inte nödvändigt. Tänk tex på hur många etniska svenska städare du stött på och hur många du stött på som inte talar svenska alls. Eller byggjobbare. Eller forskare…


  2. Stefan skriver: 9 juni, 2016

   mini!
   Så kan vara fallet. Men för att integrationen skall lyckas så måste mjukisprojekten kompletteras med hårdare krav. Någon form av obligatorisk “svensk värnplikt” i de gamla kasernerna där svenska språket mm hårdstuderas under 8-10 månader under militär diciplin.


  3. Ronald skriver: 9 juni, 2016

   Stefan
   De kraven finns redan
   Den som tex behöver ekonomiskt understöd måste gå på sfi för att få något öht. Ofta har kommunerna kombinerat arbete med sfi och kallar det praktik. Så slipper man lönekostnader…

   Sen att SFI inte lyder under skollagen och kan vara av hur urusel kvalité är inte elevernas fel – men kraven finns likväl. Så till den milda grad att även 80+åringar, som helt saknar förutsättningar, måste gå det.


  4. Stefan skriver: 9 juni, 2016

   Ronald!
   Ja att SFI utbildningen är usel har man ju hört. Jag vet inte hur det är nu, men tidigare satte man ju ihop klasser som innehöll både analfabeter och högskoleutbildade! Men jag menar nog att kraven även bör ställas betydligt högre. Det går att rivstarta med nyanlända i de gamla kasernerna där utbildning i så väl språk, kultur, samhällsinformation startar dag 1. Schemalagt inklusive idrott och motion som i det gamla värnpliktssystemet.


 9. Bror skriver: 9 juni, 2016

  Om människors möte som befrielse och gemenskap skrev redan Karin Boye.
  Det håller fortfarande.


 10. Mollie skriver: 9 juni, 2016

  Problemet på sfi är att lärarna inte går på uttalet. Detta kan bero på att många av dem kommer från andra länder och själva har uruselt uttal. Allt som får kvinnorna ut ur sockerlådorna är bra för dem. Jag minns när männen satt på café hela dagarna och att kvinnorna aldrig kom ut. Detta var mkt vanligt runt 1970 i alla fall här i Sthlm.


 11. mini skriver: 10 juni, 2016

  Att många invandrade kvinnor inte tillåts “komma ut” är tyvärr vanligt.
  Därför är detta och liknande initiativ så viktiga.

  Många bibliotek ute i landet arbetar mycket aktivt med dessa frågor, har “träffpunkter”, språkcafe` etc.

  Bibliotekarier åker även ut i särskilt utsatta områden och ger kvinnor o barn lättlästa böcker.
  Bibliotek arbetar också i många kommuner mycket nära sfi för att underlätta integration via språk, att på enkelt sätt få, speciellt kvinnor, att “komma ut” i samhället.


 12. mini skriver: 10 juni, 2016

  Bror 9 juni, 15:51

  Tack Bror för ditt citat från Karin Boye ❀

  VI, vi alla MÅSTE mötas, mötas i gemenskap, mötas i vänlighet, VI måste SE varandra! SE varandra – med öppna, vänliga och accepterande ögon.


 13. Mona skriver: 10 juni, 2016

  Nu är det dagas att stoppa fler stolligheter från Stefan och Ronald.
  Bara rent svammel.modererar ni inte?


  1. Ronald skriver: 10 juni, 2016

   Kram på dig också! <3

   Istället för att kräkas kontraproduktiv ilska lite här och var bör du, för din egen skull, fundera över varför du ältar samma fel om och om igen. Är det verkligen så himla svårt, i din värld, att ha fel?


 14. CVM skriver: 10 juni, 2016

  Nu tycker jag det är dags att stoppa alla lögner från Mona&Co
  Bara rent svammel från henne!
  CVM


 15. Stefan skriver: 10 juni, 2016

  Mona!
  Nu är du så vänlig att sluta upp med kränkningar av skribenter som har andra åsikter än du själv. Det är rent hyckleri det du håller på med. Att du sedan inte rakryggad kan be om ursäkt i trådar där dina slutsatser är felaktiga gör dig än mindre trovärdig. Senast i dag hade vi en diskussion om Drottningholm där du kallade mig korkad när jag påtalade för dig att slottet inte ägs av kungafamiljen/hovet. Är detta fortfarande din åsikt?
  Anser du detta vara god nätetikett?


 16. Fridotea skriver: 11 juni, 2016

  Ronald och Stefan

  Ni verkar vara marinerade i ättika, kan ni inte ta en lång, lång paus från kommentatorsidorna? Ni är så långt, långt ifrån glädje, positiv nyfikenhet och entusiasmerande inlägg som det bara går! Kom sedan igen med kreativa, inspirerande inlägg!


Annons

Laddar