Babygull för prins Charles

Babygull för prins Charles
Annons

I mitten av juli väntas prins Charles få sitt första barnbarn, något han längtar efter mycket. Under senaste uppdraget i Dorset fick han träna på nya rollen som farfar.

För inte så länge sedan berättade prins Charles om hur han känner inför att bli farfar till sommaren.
– Man känner sig gammal! skojade han.

Blir farfar

Han passade också på att slå ett slag för miljöfrågan:
– I många år har jag talat om hur viktigt det är att ta vara på miljön. Ingen vill väl överlåta en värld som fungerar dåligt till våra barnbarn, sade prinsen av Wales och tillade att sakfrågan blir än mer aktuell när han nu själv blir farfar snart.

Barnkär

I veckan fick vi ett verkligt bevis på att Charles längtar efter tillökning i familjen. Se så barnkär Charles är!

Babygull

När han besökte Brownsword Hall i Dorchester fick han äran att hålla i lilla Scarlett Coleman, 4 månader gammal. Hennes mamma Amy Nash frågade om prinsen vill hålla henne – och han tackade förtjust ja.

Annons

Se fler kungligheter och småttingar på Helenas Kungliga barnblogg>>

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

27 kommentarer till “Babygull för prins Charles”

 1. Ingela skriver: 8 maj, 2013

  Så söööt han är prins Charles med den lillla flilckan i famnen. Blir nog en mysig farfar.


 2. PBoo skriver: 8 maj, 2013

  14 månader?!


 3. Birgitta skriver: 8 maj, 2013

  Prins Charles har intresse för arkitektur. All heder för vad han skapat inom det området! Skönt med någon som vågar ha egna åsikter.


 4. Gittan skriver: 8 maj, 2013

  Man fick ju alltid känslan av att han lade väääldigt lite tid på sina söner som små, och bilderna var ju få som visade en gullande pappa…
  Men han har väl mognat sent och kommit till insikt… 🙂
  Bilden ovan ser ju riktigt lovande ut för farfarsrollen… Kommer nog gå bra…


 5. Sofie skriver: 8 maj, 2013

  När man numera ser Charles som “mysfarbror” är det svårt att förstå hur han en gång i tiden behandlade Diana…OK, det var nog inte lätt för honom heller att gifta sig med en neurotisk och omogen 20-åring som inte var redo för livet som kunglig, men han verkar ändå ha varit mer än lovligt känslokall…bara det att han gifte sig med henne överhuvudtaget, utan att vara kär i henne, samtidigt som hon var upp över öronen förälskad i honom…borde han inte redan då, vid drygt 30 års ålder, ha förstått hur det skulle påverka henne?


 6. Eva H. skriver: 8 maj, 2013

  Hur har jag någonsin kunnat tycka att han är ful?! Karln är ju helmysig och faktiskt riktigt snygg på “gamla da´r”.


 7. Pia skriver: 8 maj, 2013

  Han ser mysig ut och prins Charles kommer bli en härlig farfar!


 8. Sthlm skriver: 8 maj, 2013

  Hur lätt kan det ha varit för honom att tvingas gifta sig med en kvinna som han inte älskade. Nu har han sin Camilla vid sin sida och nog verkar han vara en älskad pappa.Underbart för honom att få barnbarn.


 9. Desiréesvenskdam skriver: 8 maj, 2013

  Vilken söt bebis!


 10. Hansen skriver: 8 maj, 2013

  @ 2 Næh, det er snarere 4 måneder 😉 Ellers er der da noget grueligt galt med pigebarnet. Men Scarlett ser da både rund og rask ud, så det er nok en slåfejl!


 11. Annichen skriver: 8 maj, 2013

  Håller med om att Charles är något av en “hemtrevnad” Camilla har verkligen lyckats få honom att slappna av.


 12. maryk skriver: 8 maj, 2013

  CGB og Charles ligner litt på hvarandre – stilmessig – det er så sjelden de er spontant glade! Kanskje har det skjedd for mye i deres liv til at denne spontaniteten har overlevd!


 13. norskinnen skriver: 8 maj, 2013

  #6 han kler alderen 🙂


 14. Astrid A skriver: 8 maj, 2013

  Hva slags ögon har ni? Gubben ser for …… ut. Det har han gjort de siste 40 årene. Da han var helt ung, var han söt og sjarmerende. Jeg undrer meg på hvordan prins William ser ut om 30-40 år. Han har allerede begynt å fallere. Det må väre prins Philips gener som vises mer og mer med årene. Huff, så stygg jeg er…


 15. Zilva skriver: 8 maj, 2013

  # 14 Astid A. Jag håller helt med dig. Men det är nog närmare 60 år sedan han var söt och charmerande….! I hans favör kan väl sägas, att det inte kan ha varit så bra, att växa upp med endast barnsköterskor och bugande tjänare omkring sig. Föräldrarna var oftast upptagna av annat.
  Läste någonstans, att Camilla, redan från första början av deras bekantskap innehaft rollen som både mamma och älskarinna.
  Tror dock, att Dianas barnbarn har mycket bra och kloka föräldrar!


 16. signe skriver: 8 maj, 2013

  Det är ju bra att han börjar träna nu inför sin roll som farfar !!! Gullig baby och den är bara 4 månader (inte 14 som “2” PBoo tror). Hoppas han blir en riktig mysfarfar som Prins Henrik i Danmark är !


 17. Olga skriver: 9 maj, 2013

  Prinsen känns på något sätt osympatisk som människa oavsett allt babygullande… för hur han hanterade både D. och C. ( som kanske skulle ha annan början from början )…en ansvarslös pojk livet ut i fullvuxen kropp…


 18. pia skriver: 9 maj, 2013

  Det är ingen måtta på vad Charles och frun jobbar på sin image. Klapper hundar, talar med gamlingar och nu gullar med spädbarn. Charles har väl inte tidigare varit så hänförd över småbarn. Det var från Diana sönerna fick fysiska kärleksbevis. Men det kommer en dag när Charles ska ta över och då gäller det att ha skaffat sig lite folkets sympati, särskilt för att kunna göra Camilla PB till drottning.


 19. Pamela P skriver: 10 maj, 2013

  Charles har förvandlats till en mysfarbror i väntan på barnbarnet. Elizabeth ville ta barnen av Diana och Sarah vid skilsmässorna. Men både Charles och Andrew satte stop för det då de ville ha delad vårdnad. Charles sa till en tidning att små pojkar behöver sin mor och ju större de blir så kommer hans ansvar att växa och han kommer att tillbringa mer tid med dem. Men Charles blev som bekant ensamförälder. Ett år efter Dianas död började Camilla ta del i deras fostran.


 20. pia skriver: 10 maj, 2013

  17 “Olga”. Ja, jag tappade all respekt för Charles när han tillsammans med älskarinnan, sin egen och Dianas familj arrangerade ett falskt äktenskap med Diana. Falskt därför att han aldrig älskade henne, men skulle sätta tronföljare plus “reserv” till världen.(An heir and a spare). Det var genomruttet.Men om man reser omkring med en egen toasits och har sin betjänt att sätta tandkräm på tandborsten, så kan man väl inte vänta sig bättre. William och Kate bör bli nästa regentpar. QE II får hänga med några år till så att det blir lagom för sonsonen att ta över.


 21. Eva skriver: 10 maj, 2013

  Prins Charles har säkert alltid älskat och umgåtts med sina söner, hemma och privat. Heder åt honom för att han inte exponerat barnen för media i onödan.


 22. emma_h skriver: 11 maj, 2013

  “over the years, a mountain of myths about Prince C has been building. Now, at last, he is putting the record straight.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2232618/On-64th-birthday-Prince-Charles-dispels-myths-him.html#ixzz2SzVNiijk
  Take the story about his toothpaste. Royal folklore has it that it is squeezed on to his brush for him by his valet.
  this really isn’t as spoilt as it sounds. It goes back to 1990
  At the time, the prince needed temporary help because he had broken his right arm falling off his pony when playing polo at Cirencester. The practice was certainly not continued after the Prince had regained the use of his arm.”
  …så var det med det Pia!


 23. emma_h skriver: 11 maj, 2013

  PamelaP …HELT FEL – QE2 har alltid månat om sin familj, inte minst Dianas söner. Hon missunnade aldrig Diana ngt ifråga om barnen, utan delad vårdnad var självklart QE2 & Di skiljdes som vänner och Fergie räknas på sättovis ännu som “part of Royal Family” enligt Br.H:s hemsida också. Båda miste givetvis HKHtiteln då äktenskapet var över igenom men D var Princess Of Wales livet ut som prinsmor (om än skild)
  – Här är själva Skilsmässo-avtalet för Diana: UTDRAG: “…She is allowed to live in Kensington P until William & Henry come of age. The custody of the children is shared by BOTH parents , as is common in England…” http://www.princess-diana.com/diana/divorce.htm


 24. emma_h skriver: 11 maj, 2013

  PamelaP-CITAT “…Ett år efter Dianas död började Camilla ta del i deras fostran….”
  Camilla P-B var ALDRIG involverad i det alls utan detta ansvar delades gemensamt efter Dianas död mellan Charles Tiggy Legge-Bourke Drottningen(m make) samt 1 trotjänare vid Hovet som följt pojkarna genom åren


 25. Pamela P skriver: 13 maj, 2013

  #24 emma_h Det var Camillas syster som påstod i engelska tidningar att Camilla ett år efter Dianas död började ta del i prinsarnas uppfostran. Enligt syster var William hövlig mot Camilla då han ville hans far skulle vara lycklig, men att Harry till en början var ohövlig mot Camilla och sade “voff, voff” till henne så fort hon sa något till honom. Diana kallade som bekant Camilla för en rottweiller Efter detta hade pågått en tid så skulle William enligt systern ha sagt till sin bror att han ska upphöra med barnsligheterna vilket han också gjorde.


 26. Pamela P skriver: 13 maj, 2013

  #23 emma_h Engelska tidningar påstod att QE2 ville ta vårdnaden från Diana och Sarah. Om det stämmer är en annan sak. Däremot är det sant att Charles sade till en tidning att små pojkar behöver sin mor. Jag har läst att Sarah brukar placeras av kungafamiljen i “portvaktshuset” på Sandringham där resten av familjen brukar fira jul. Hon har ingen annan att fira jul med och hon skulle ha fått vara med resten av familjen bara inte Charles och Philip motsatt sig det. QE2 brukar komma till Sarah på julaftonen med ett par flaskor av sin bästa whiskey och konjak. QE2 brukar då ge Sarah en kram och önska God Jul.


 27. Pamela P skriver: 13 maj, 2013

  Diana miste titeln HKH men blev “Diana, Princess of Wales” efter skilsmässan. Något som engelska tidningar hånade henne för då de undrade vad hon skall kalla sig för den dag då William blev Prince of Wales och hans fru Princess of Wales. Diana skulle inte längre ha rätt till den walesiska prinsesstiteln. Tidningarna gjorde narr av henne då de ansåg att hon borde ha låtit QE2 ge henne en annan titel. Så länge William hade varit prins av Wales skulle det ha rått osäkerhet hur Diana skulle ha titulerats men efter att han blivit kung skulle hon ha titulerats för “The Kingmother”.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar