Beatrix öppnade ny utställning i Amsterdam

Beatrix öppnade ny utställning i Amsterdam
Annons

Prinsessan Beatrix fortsätter sina uppdrag – under torsdagen invigde hon en ny konstutställning.

I torsdags kom prinsessan Beatrix till kungliga slottet i Amsterdam för att öppna utställningen  ”Het Paleis en de Dam, 400 jaar hart van de Amsterdamse grachten”. Utställningen som visar historien runt Koninklijk Paleis Amsterdam heter ”Palace and the Dam, 400 years heart of Amsterdam’s canals” på engelska.

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Beatrix öppnade ny utställning i Amsterdam”

 1. Snorkfröken skriver: 28 juni, 2013

  I början av 1600-talet hade det gamla rådhuset i Amsterdam blivit för litet och det var också lite förfallen. Man behövde ett nytt rådhus. Då det blev färdigt i mitten av århundradet, var rådhuset den största icke-kyrkliga byggnad norr om Alperna (slottet Versailles blev färdig senare). Då Peter den store av Ryssland besökte Amsterdam vid slutet av 1600-talet blev han mycket imponerad husets storlek och fin arkitektur.
  Rådhuset blev kunglig palats i början av 1800-talet.


 2. Tulla skriver: 29 juni, 2013

  Jeg synes, det er fjollet, hun ikke har beholdt sin dronningetitel. Og jeg tror, hun for den almindelige hollænder vil forblive dronning Beatrix til hun dør.
  Tilsyneladende er hun også stadig meget fit og aktiv, det hun har sagt farvel til, er hendes indflydelse i parlamentet/staten, hvor meget den så var – og overladt den til den nye konge W-A. (I Danmark og Norge deltager både Frederik og Haakon i statsrådsmøder). Dronning Margrethe skriver loven under, men det er jo blot en formalitet, hun nægter ikke at skrive en lov under, som Folketinget har vedtaget!
  Jeg hverken håber på eller ønsker hollandske tilstande i DK. Jeg kan slet ikke forstille mig, at have en HK Prinsesse Margrethe og en HM Dronning Mary — samtidigt!


 3. Charlotte skriver: 29 juni, 2013

  Beatrix har altid været glad for blå øjenskygge – men brugt lidt for meget af den på.
  Kjolen/dragten er rigtig, rigtig flot til hende.


 4. Anna skriver: 29 juni, 2013

  Hur var det med drottning/prinsessan Juliana? Hon levde ju i drygt 20 år efter sin abdikation…såg folket henne fortfarande som sin drottning (parallellt med Beatrix), eller som prinsessa?

  Håller med 2# om att det känns konstigt…i Belgien finns det ju två drottningar, Fabiola och Paola, och såvitt jag vet kallas inte ens Fabiola “änkedrottning” utan rätt och slätt “drottning”.


 5. allegra skriver: 29 juni, 2013

  2 #tulla#
  Det är tradition i Holland i tre generationer bakåt med drottning som abdikerar och blir prinsessa. Så det är inget problem för holländarna med en drottning som blir prinsessa .
  Det är ett fint system som inte finns i någon annan monarki.
  Det problematiska för Danmark är att kronprins Frederik dessvärre på ingen måde är en Willem-Alexander.
  Gud bevare Danmark.


 6. Anna skriver: 29 juni, 2013

  #5 Allegra

  Vad menar du?

  “Det problematiska för Danmark är att kronprins Frederik dessvärre på ingen måde är en Willem-Alexander”.


 7. SA skriver: 30 juni, 2013

  #5 Anna
  Frederik og Willem-Alexander er næsten jævnaldrende, men det er ingen hemmelighed, at dét Frederik er bedst til, er fysisk udfoldelse, men det er på den anden side, måske heller ikke så meget mere, der vil kræves for at være konge i Danmark fra et stykke ind i det 21. århundrede ? Der er jo kommet meget underholdning, mindre magt og strategi ind i jobbet.
  Jeg krydser fingrene for, at Margrethe klarer mindst 10 år mere på “pinden” (tronen).


 8. annica skriver: 30 juni, 2013

  #6

  Den som följt med Frederiks uppträdande, stapplande tal oftast utan att vettigt kunna avsluta en mening, engagemang i segling men knappast i något annat, vet precis vad Allegra menar.

  Danska kungahuset är vad jag förstått nu populärt men det beror helt och hållet på drottning Margrethes kompentes. Kronprins Frederik kanske är en glad fyr, men en kung? Mary är intelligent och proffsig, men kanske inte så folkkär.


 9. emma_h skriver: 21 juli, 2013

  hittade bild på yngre upplaga av B – i början av sin tid som regent?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar