Begravningsmässa i Spanien för offren i Santiago de Compostela

Begravningsmässa i Spanien för offren i Santiago de Compostela
Annons

Kronprins Félipe och kronprinsessan Letizia kom till begravningsmässan av offren i tågkatastrofen i Santiago de Compostela tillsammans med prinsessan Elena.

Kronprinsessan Letizia och kronprins Félipe samt prinsessan Elena kom som representanter för kungafamiljen till begravningsmässan för offren av den förfärliga tågolyckan förra veckan som tagit närmare 80 liv.

Annons

Begravningsmässan som ägde rum i i Santiago de Compostelas katedral blev naturligtvis mycket gripande och känslosam.

På plats under begravningen fanns även president Mariano Rajoy och flera ministrar. Det bildades långa köer utanför av både pilgrimer och lokalbor. Staden är ju en känd vallfärdsort för för pilgrimer från hela världen.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures och All Over Press

Se en film från kyrkan här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=1aEnT9w3BMY

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Begravningsmässa i Spanien för offren i Santiago de Compostela”

 1. LK skriver: 30 juli, 2013

  Begravning? Det var neppe felles begravning for alle disse mennesker, men derimot en stor “sorg-messe” el sorg-gudstjeneste. (Dette var også det som ble sagt på nyhetene her hjemme)


 2. Riggi skriver: 30 juli, 2013

  Letizia borde absolut ha håret fast vid ett sådant här tillfälle. Stackars Elena ser så sliten ut, mannens affärer har nog tagit hårt på henne.
  Var fanns resten av kungafamiljen? Fint att de här i alla fall var på plats!


 3. allegraä skriver: 30 juli, 2013

  Det var en minneshögtid och inget annat. Och jag förstår inte varför den i texten ovan kallas känslosam. Den var snarare
  starkt känslofylld och mycket vacker.
  Jag följde akten via spansk tv som visade
  kronprinsparet och prinsessan Elena – hon som sen länge är skild från sin av hjärnblödning drabbade blåblodige spanske man – följa spanska kungafamiljens sätt att visa solidaritet och inlevelse i tider av nationell sorg. De gick fram till de sörjande i katedralen, en efter en, kysste kvinnorna på båda kinderna och tog männen i hand, alla som satt i bänkarna, rad efter rad
  tan brådska, med absolut stilla värdighet, det hela oerhört gripande att se.


 4. Kristiina från Turku skriver: 30 juli, 2013

  Jag följde akten via spansk tv websida, prins Felipe, prinsessan Letizia och infanta Elena visade stort medlidande i nationell sorg. Det var vackert att se hur de gick fram till de sörjande i katedralen, en efter en. De kysste kvinnorna på båda kinderna och tog männen i hand, rad efter rad, alla. De hade ingen brådska, de ville trösta dem som sörjer. Jag har sett Felipe och Letizia många gånger i situationer som denna, och de verkligen deltar i människors sorg.


 5. Marie skriver: 30 juli, 2013

  #2 Prinsessan Elena är ogift.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar