Bildspel! William och Kate på ärofyllt uppdrag i Belgien

Bildspel! William och Kate på ärofyllt uppdrag i Belgien
Prinsen höll ett berörande tal.
Annons

I går närvarande Will och Kate vid minneshögtiden av Slaget vid Passchendaele i Belgien, för att hedra de brittiska soldater som slogs i kriget. I dag är det alltså 100 år sedan som slaget under första världskriget bröt ut.

Annons

Will höll ett kortare tal inför de hundratals församlade vid Menin-porten. På plats var kung Philippe av Belgien, drottning Mathilde, brittiska premiärministern Theresa May samt släktingar till soldaterna som stupade.

Annons

– I dag har Menin-porten nästan 54 000 registrerade namn av de män som aldrig fick återvända hem, och som aldrig fick någon riktig begravning. Medlemmar av våra familjer,  regementen och nationer, alla offrade allt för det liv vi lever i dag, sa han.

Se bilderna från Wills och Kates resa:

Foto: Stella Pictures

 

 

 

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Bildspel! William och Kate på ärofyllt uppdrag i Belgien”

 1. Gunnel skriver: 31 juli, 2017

  Mathildes duvgrå klänning är underbart vacker! Passar henne perfekt. William och Kate ett stiligt par!


 2. HMA skriver: 1 augusti, 2017

  Stor respekt till UK och Belgien (som det gäller i det här sammanhanget) som bevarar dessa minnesdagar från första och andra världskrigen. Det gör det omöjligt för vissa ”mindre begåvade” att försöka förneka att de förekommit, och samtidigt är det ett sätt att minnas sin historia och visa respekt för sina förfäder som fick offra sig i sammanhanget…
  Kunde behövas liknande företeelser också i Sverige..


 3. Amama skriver: 1 augusti, 2017

  Detta evenemang var väl inte tänkt att vara en modevisning?


 4. Ina Lykkegaard skriver: 2 augusti, 2017

  Kate kunne godt vise lidt respekt og ikke klæde sig i den farve – lidt mere afdæmpet ville have været mere passende.


 5. Bror skriver: 2 augusti, 2017

  De 45.000 döda allierade soldater som stupade i den av marinminister Churchill genomdrivna andra front, och vanvettesanfallet vid Gallipoli, väntar fortfarande på att kungligt ihågkommas. Det lär de få fortsätta att göra.


 6. Emma skriver: 2 augusti, 2017

  De hedrade soldaterna avsåg långtifrån bara britter …utan de härrör från ur flera andra nationer med tanke på den internationella uppslutningen av gäster( anhöriga o off.representanter) på plats dvs de allierades trupper och även rekryterade från commonwealths regioner i åminnelse av döda, skadade o ännu saknade


Annons

Laddar