Bildspel: 220 miljoner skäl till att busa
för prins Christian

Bildspel: 220 miljoner skäl till att busa <br> för prins Christian
Annons

mary-och-frederik-amalienborg

 

Lille prins Christian spexar på.
Lille prins Christian spexar på.

Lille prins Christian var på riktigt bushumör i går när mamma kronprinsessan Mary och pappa kronprins Frederik fick ta emot nycklarna till den lyxrenoverade våniningen på Amalienborg.

Efter nästan sex års renovering får danska kronprinsparet äntligen flytta in i Frederik VIII palats på Amalienborg. Igår fick de under en officiell ceremoni symboliskt ta emot nycklarna till denna lyxvåning på nästan 5000 kvadratmeter av danska finansministern Claus Hjort Frederiksen.

Kostat 220 miljoner danska kronor

Lägenheten har bland annat 22 toaletter, marmorgolv, statyer och en härlig takterass på 70 kvadratmeter. Kronprinsessan Mary har varit mycket engagerad i både renovering och inredningsplaner, men allt har också kostat omkring 220 miljoner danska kronor.

Dolde tvillingmagen

Hela kronprinsfamiljen var på plats i sitt nya fantastiska hem. Kronprinsessan Mary dolde sin tvillingmagen under en vit knälång kappa och kronprins Frederik var uppklädd i en mörkgrå kostym.

På bushumör

Prins Christian var på riktigt bushumör och när tålamodet av att bara stå och vänta tog slut spexande han på och lillasyster prinsessan Isabella var inte sen att göra som storebror. Både Mary och Frederik fick flera gånger säga till dem att ta det lilla lugna.

Annons

Av Anna Frödell
Foto: Stella Pictures

[smooth=id: 382; width:430; height:850; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

50 kommentarer till “Bildspel: 220 miljoner skäl till att busa
för prins Christian”

 1. Marie-Louise skriver: 22 september, 2010

  Jag hade tillfälle i somras att gå på en visning av våningarna.Det var en blandning av klassisk elegans och modernt konstnärsskap.Mycket fräscht. Jag var där som turist och skulle bara titta på slottet och fick till min glädje se att det var öppet för allmänheten.


 2. Marie-Louise skriver: 22 september, 2010

  Jag tyckte bäst om Kronprinsessan Marys arbetsrum med en helt fantastisk tavla och “Balsalens” etsade stålspeglar.


 3. nina skriver: 22 september, 2010

  Jaha, då fick dom det andra hemmet.
  Barnen var gulliga, men vad är det för kläder? Lever dom på 1800-talet? Tycker inte om det sätt dom klär barnen på liksom fler har skrivit förr.
  Desutom tycker jag det är aldeles för många pengar att använda på ett hem åt dom, men kanske platsen behövs när nu tvillingarna anländer snart.
  Dom verkade ha besvär att lugna barnen, kanske begripligt, men det var väl heller inte en sak för små barn.
  Fin jacka Mary har på sig, menar hon har använt den förrut.


 4. Jensen skriver: 22 september, 2010

  Slottet har 22 toiletter. IKKE “Lägenheten”. Slottet skal bruges til repræsentationslokaler, officielle middage, kontorer, administration, personale osv. Det er kun øverste etage der er privat. Og så jeres lille manipulerende detalje med at sammenstille ”kronprinsessan Mary” og de 220 millioner, som om det er Mary der skyld i det beløb. Slottet har ikke været renoveret 80 ÅR og skulle have nyt tag, nye gulve, renoveret vægge, lofter og facade, ny miljøvenlig el- og varme-installation og meget mere. Samt skulle dele af slottet stilmæssigt føres tilbage til stilen i 1800tallet. Alt sammen noget som har skullet gøres uanset om Kronprinsessen havde heddet Vibeke, Hanne eller Marie. Det er ikke noget Mary har haft indflydelse på. Det er Danske Slots- og Ejendomsstyrelse der har bestemt det.

  PS: med et bevidst billedvalg kan man altid få noget til at se mere dramatisk ud end det i virkeligheden er(Så det på TV).


 5. Tine K. skriver: 22 september, 2010

  Palæet skulle under alle omstændigheder renoveres, det er
  jo et “kulturklenodie” – og selve privatboligen er etagerne ovenover, som der ikke var adgang til. De 2 nederste etager
  er bortset fra Mary og Frederiks arbejdsværelser – repræsentationslokaler.

  Det bliver hyggeligt, at få hele kongefamilien tilbage i
  København og på Amalienborg i vinterhalvåret.


 6. Dorthe skriver: 22 september, 2010

  nina
  Jeg undrer mig også over, at de børn altid er klædt på i
  dystre farver og en stil, der minder om tiden før anden
  verdenskrig = lig med den ens bedstemødre gik i.
  Men det er sikkert skabt af en eller anden kendt modeskaber,
  ligner ikke umiddelbart noget fra Marie- Chantals kollektion.


 7. Lydia skriver: 22 september, 2010

  Härliga bilder!

  Javisst förstår vissa av oss att detta är en renovering som skulle kommit till stånd förr eller senare om man är rädd om sina slott. Journalister är journalister, de börja snart få samma dåliga rykte som advokater.


 8. MartinzzonSvenskDam skriver: 22 september, 2010

  Barn är barn inte så lätt
  för de små att nästan
  stå givakt.
  Sedan när dom flyttat
  in på Amalienborg
  då har dom 5 000 kvm
  att busa på.


 9. anni skriver: 22 september, 2010

  Varför måste Isabella alltid ha so mörka kläder ? Hon ser ledsen ut med alla dessa mörkblåa och mörkbruna fula skor och kläningar. Lilla prinsessor måste kläs på söta pastellfärgar !!!
  Det vet alla andra vanliga människor. Alla vanliga mammor kan klä deras små döttrar på vackra, söta färger. Jag har alltid beundrat kronprisessan Mary, men henns lilla dotter har de allra fulaste kläderna jag har sett på någon lilla flicka. Mary har god smak att klä sig själv, men Isabellas kläder är fula, mörka – HEMSKA ! Jag hade vackrare kläder vid Isabellas ålder, fastän min mamma var jättefattig.


 10. Elisabeth skriver: 22 september, 2010

  nina, jag undrar också över barnens kläder. Isabella är alltid klädd i murriga färger och konstiga modeller, grått, brunt, mörkblått mfl. Nu hade hon visserligen en röd kofta, men ändå en mörk variant. Hon skulle vara så fin i glada färger tror jag.


 11. Anita skriver: 22 september, 2010

  Tack, Sv Damtidning för de fina bilderna. Fler sådana bildspel vill jag att ni visar när vår kungafamilj är ute och representerar.


 12. A-B skriver: 22 september, 2010

  Underbara bilder! Skrattar gott. Kan riktigt tänka mig hur stressigt de kära föräldrarna kände det med två bångstyriga barn i den situationen – man riktigt ser det i Kronprinsessan Marys ögon!

  Är förvånad att de vill bo mitt i Köpenhamn på ett slott med två små barn, snart fyra. Tänker på svenska Kungen och Drottningen som flyttade ut till Drottningholm just för att barnen skulle slippa bo i ett stenslott mitt i centrala Stockholm. Finns det inget slott med grönska i närheten av Köpenhamn (likt exv. Drottningholm)?


 13. Måntand skriver: 23 september, 2010

  Så fin familj. Så söta barn! Jag gillar Marys stil att klä barnen, inte som alla andra. Inte som “en i mängden” utan lite speciellt. Sen klär väl allt skönheter! 🙂 Hmm jag skulle inte tacka nej till lägenheten precis … hehe.


 14. Margaretha skriver: 23 september, 2010

  Barnen lekte glatt,när det blev för långsamt för dem.Som alla småbarn tog prins Christian och prinsessan Isabella tillfället iakt för litet bus.Vacker nyreoverad kulturskatt och blivande hem.Såg reportage i TV om renoveringen.


 15. Helena A skriver: 23 september, 2010

  Jag gillar Isabellas kläder och tror nog att det är högsta mode bland små barn nuförtiden. Jag kan inte heller förstå att de vill in till stan med barnen.


 16. Emma skriver: 23 september, 2010

  # A-B
  Jeg tror Kronprinsparret og deres snart 4 børn fortsat vil
  bo i Kancellihuset om sommeren. Det ligger i samme
  parkområde som Fredensborg Slot, hvor Regentparret også
  bor fra maj til november.
  Der er en lille lukket have bag hvert af de 4 Amalienborg
  palæer.


 17. sofia skriver: 23 september, 2010

  Det är så härlgit att se den här famlijen! Lille prinsen börjar bli av med baby-facet och är så stilig. Det är ortoligt vad liten magen är fortfarande.


 18. Elisabeth skriver: 23 september, 2010

  Säkert är barnens kläder högsta mode, men passar inte Isabella. Jämför med de holländska söta prinsessorna i färgglada kläder, vilken skillnad! Isabella ser ju alltid allvarlig ut (inte konstigt med alla fotografer) och med mörka färger blir intrycket så dystert. Tyvärr har hon inte ärvt sin mors utseende.


 19. Hansen skriver: 23 september, 2010

  @ 18 Svært at gætte på, hvordan børn kommer til at se ud som voksne ud fra hvordan de ser ud som børn, synes jeg. Det kan skifte meget. Engelske prins William lignede sin mor, Diana, helt utroligt som barn – men nu som voksen har han også klare træk fra sin far. Så selvom Isabella måske ikke pt. er så umiddelbart og fotogent bedårende som f.eks. nogle af de spanske og græske “tumlinger”, så kan det være, hun overhaler dem, når de vokser til. Den grimme ælling blev jo som bekendt til en smuk svane!
  Og under alle omstændigheder synes jeg, at Isabella er en sød lille pige. Ikke sjovt at blive bedømt på noget, man ikke selv kan gøre for!


 20. Susanne skriver: 23 september, 2010

  Apropos Isabellas påklædning.
  Børn trives bedst ved at ligne deres jævnaldrende, og vil
  helst have præcis det samme tøj og sko som veninden.
  Børn ønsker ikke, at skille sig ud og være anderledes – det
  kan også danne basis for mobning.
  Og eftersom Mary står i spidsen for et anti-mobbeprogram
  undrer det mig meget, at hun klæder Isabella i tøj, der er så
  anderledes fra andre småpiger i 3-årsalderen.


 21. nina skriver: 23 september, 2010

  #20 – Ja precis det undrar också jag – jag har en naturlig motstånd mot att göra barn speciella – blev själv utsatt för det som liten och man blev aldrig riktig en av gänget, inte bra för små barn.
  Hansen, ja, Isabella är en söt liten flicka och kan inte bestämma kläderna själv, men jag har också en känsla av att dessa barn, när dom blir stora, själv väljer kläder och stil och kanske får deras helt egen stil vad gäller allt i deras liv, att dom gör nån form för uppror för att det alltid har funnits detta presset på dom.
  Missuppfatta mig inte, jag gillar kronprinsfamiljen, men dom är inte mina favoriter bland kungliga och dom ska ha min kritik.


 22. Hilde E. skriver: 23 september, 2010

  Klærne til Isabella virker gammelmodige og ikke freshe og glade, slik barneklær skal være. Kanskje Mary er redd for at hennes datter skal være en “rosa prinsesse” slik de fleste småpiker ønsker å være…..


 23. M L skriver: 23 september, 2010

  Barnen har jättefina kläder! Det är ju höstkläder och det passar fint med lite dovare färger då. Pasteller är kanske fint på sommarkläder, men är faktiskt ganska omodernt på barnkläder . Kläderna är snygga och rejäla på en gång, det går att busa i dom 🙂


 24. Line skriver: 23 september, 2010

  Jeg har læst et sted at kronprinseparret foretrækker at børn er casuel klædt og ikke pyntet eller påklædt og at de ved fotografering af børnene til officielle fotos også foretrækker at børnene er naturlige og ikke dresses up.


 25. Pia skriver: 23 september, 2010

  Vad menar “Elisabeth #18”? Tyvärr?? Flickan ser väl riktigt söt ut. Skulle det vara illa att likna pappa Frederik? Christian är ju lik sin mamma och båda barnen är söta och pigga. Hemskt att kritisera barns utseende, tycker jag.


 26. Sacha skriver: 24 september, 2010

  Om man tittar på bilderna ensam av Isabella, ser hon ut
  som en liten flicka från 1940 -talet, men det är också samma
  stil som Mary använder själv nuförtiden.


 27. Nanna skriver: 24 september, 2010

  # 24 Line
  Ikke dressed up ? Jeg håber da ikke, at Isabella er sådan
  klædt på til hverdag! 😉


 28. Elisabeth skriver: 24 september, 2010

  #25 Pia, jag skulle inte ha skrivit om ett barns utseende. Dumt av mig! Däremot tycker jag att flickan har kläder som är ganska lika de min mycket gamla mor och hennes väninnor har, mörka i tråkiga modeller.
  Jag har inte sett foton i sommar på Isabella annat än i mörka och beiga kläder under sommaren.
  Nu är det ju föräldrarnas ensak, men nog tycker jag att föräldrarna “klär ner” henne.


 29. Maria skriver: 24 september, 2010

  stackars små kungliga barn,som redan som små bedöms för sitt utseende.Jag tycker att Christian och Isabella har snygga kläder,som passar just för tillfället.Till vardags går de säkert klädda i jeans som andra barn.Kläderna är för övrigt inte gammaldags.även om barnen här i Norden sällan klär sig så här-Men titta söderut får ni se.


 30. Hansen skriver: 24 september, 2010

  # 21 Jeg er enig i dine betragtninger vedr. hvordan børn reagerer som voksne ved at have været påtvunget en lidt “anderledes” tøjstil. Men – sådan har det jo altid været. Mange af de småpiger, man i dag ser klædt på i super-tuttenuttet lyserød prinsessestil bliver jo klædt på af en mor, som aldrig selv har fået lov til at klæde sig sådan 😉
  Jeg synes også, Isabella og Christian er lidt gammeldags klædt, men det var en særlig anledning, og selvom der naturligvis findes børnetøj, der er muntrere, så er det åbenbart stilen.
  Jeg tror #29 har ret i, at stilen er mere international end nordisk. Endelig kan der være en overvejelse om, at børnenes tøj ikke skal være af et umiddelbart genkendeligt mærke. Who knows 😉
  Under alle omstændigheder har de dæmpede “strømpe”farver været fremme længe i modebilledet, og det kan jo godt undre, for det er ikke specielt festligt!


 31. Kristine, Oslo skriver: 24 september, 2010

  Ingrid blir heller ikke kledt opp i rosa. Hun har ofte mørkere farger på sine klær. Brunt, marin sammen med hvitt og beige.


 32. Kristinasvenskdam.se skriver: 24 september, 2010

  Barnen är klädda i den stil som är förhärskande hos den brittiska, franska och “gamla” pengar.


 33. Kristinasvenskdam.se skriver: 24 september, 2010

  En del text föll bort av okänd anledning. Så här ska det vara:

  Barnen är klädda i den stil som är förhärskande hos den brittiska, franska och amerikanska överklassens barn. Alltså de som har “gamla” namn och “gamla” pengar – inte nyrika á la Tom Cruisedottern Suri. Hennes kläder är färggranna, men…..inte är de snygga inte.


 34. Louise skriver: 24 september, 2010

  Mary er heller ikke selv en “farverig” person og så længe, det
  er hende, der bestemmer, vil Isabella nok gå i de mørke og
  tunge efterårsfarver. Men som småbarnsmor ved jeg, at det
  ikke varer længe!

  Glem ikke, at Mary lige da hun havde mødt Frederik tilmeldte
  sig et slags “dannelseskursus” i stil, smag og ja, hvordan
  man i det hele taget begår sig på “de bonede gulve”, og det
  har sikkert også indeholdt en lektion i “Hvilken farvetype er jeg”.


 35. signe skriver: 24 september, 2010

  Härligt att se dessa små busfrön få leka och busa som alla barn gör då de måste stå eller sitta stilla . Men barn kan också skärpa sig om det är nödvändigt som tex. hur fint lille Christan uppförde sig på Victorias och Daniels bröllop. Det gjorde ju alla de små tärnorna som deltog. Jag tycker den danska kungafamiljen är så jättetrevliga och tar allt så natuligt och de visar verkligen att barnen också ska få vara med. Det ska bli kul och se sen när det blir fyra små barn att ta hand om………


 36. pernilla skriver: 24 september, 2010

  Barnen är så fina och de har väldigt fina kläder. Mary klär barnen enkelt men med klass och det är dessutom lekvänliga kläder. I Frankrike, Italien och Spanien med fler länder är det vanligt med barn klädda i denna stil.


 37. Nathalia skriver: 25 september, 2010

  Fine klæder – tja, men de hører ligesom et andet århundrede
  til. Ingen børn i Spanien og Frankrig går generelt sådan
  klædt med mindre det er deres skoleuniform – og en skoleuniform er hvad Isabellas påklædning mest minder om IMO.
  Både Marys egen ekstreme tøjmani og måden hun klæder
  Isabella på intendere, at hun stadigvæk har en slags
  mindreværdskompleks over bare at komme fra
  middelklassen.
  Samme tendenser finder man hos nouveaux riches!


 38. Christina Andersson4 skriver: 25 september, 2010

  Jag tycker att de stackars barnen har hemska kläder. De har tillgång till det bästa som finns och så ser de ut på detta viset. Det är en sådan kontrast till Marys eleganta stil. Är inte stylisten inkopplad här?

  Att de har så konservativa, gammeldags stil tror jag eventuellt kan hänga samman med Marys härkomst. Utomlands i vissa länder har man ju sådana kläder. Men färgerna och kombinationerna är helt otroliga ibland.

  Det står en hel del om detta utomlands om hur de klär barnen. På en bild när Isabella kanske var i ettårsåldern finns där en bild där hon har bruna långbyxor, mönstrad blus och en röd kofta. Till det har hon ett par ljusare bruna skor som är fruktansvärt nötta med ett stort hål i skorna vid stortån. Under detta ser man ett par gråa strumpor. Inte någon med lite pengar skulle klä sina barn på detta viset. Tyvärr går inte bilden att sätta in här, annars skulle jag gjort det.


 39. Marie skriver: 25 september, 2010

  #36 Det är jättefina små barn. Och just det klädstilen ser man mycket riktigt söderut. Tycker det är så näpet.
  Alla ser så friska och sunda ut, och än en gång berömmer jag det naturliga och avspända danska kronprinsparet.


 40. Pat skriver: 25 september, 2010

  I hope the twins look more like Mary. The first two children are not attractive at all.


 41. Inge skriver: 26 september, 2010

  Det er helt almindeligt tøj de søde børn har på.


 42. Irene skriver: 26 september, 2010

  Der bliver noget at skulle holde styr på om 1 til 2 år ! 😉


 43. Milan skriver: 27 september, 2010

  Inge
  Ingen vanliga barnkläder på Isabella ..det är dyra kläder
  precis som mammas.


 44. Lydia skriver: 27 september, 2010

  #40 Pat!

  Barnen är lik sin far och se sådan snygging han är.


 45. Nanna skriver: 27 september, 2010

  Prins Christian er en rigtig Donaldson at se på, jeg har set billeder af Marys ældre bror i den alder, og han ligner ham.
  Prinsesse Isabella ligner Frederik på en prik, da han var lille.
  Og jeg gætter på, at Frederik er glad for, at hans børn er så
  livlige og frie – selv var han et genert og stille barn. Det var
  Joachim, der var den udadvendte, i dag virker det næsten,
  som om de har byttet roller.
  Frederik og Joachim gik klædt i det samme tøj, som deres
  kammerater. Og det var den grimme 70′-erstil ! Jeg tror aldrig
  tøjet til børn har været så grimt i nogen periode ! 🙁


 46. Daniella skriver: 27 september, 2010

  Milan
  men ikke så dyrt som Mette Marits ur.


 47. Milan skriver: 28 september, 2010

  Daniella
  Vad är poängen med jämförelsen? ? Jag förstår inte…….


 48. Maria skriver: 28 september, 2010

  Det här är högsta mode bland de stora modehusen.Barnen söderut går ofta klädda så här ,icke att förväxla med skoluniformer.Tycker just de här kläderna passade väldigt bra för tillfället.De klär sig säkert i jeans och tröjor till vardags.Undrar,hur ni tycker att de skulle vara klädda?


 49. maggi skriver: 29 september, 2010

  Har aldrig set så anspændt et kronprinspar før, det må være anledningen. Læste i et dansk ugeblad at børnene blev skældt ud, men deres forældre ser også stressede ud.
  Med hensyn til børnenes tøj så synes jeg egentlig ikke der er noget i vejen med Christians tøj, mere Isabellas, det virker ikke som noget rart, frit, pigeligt tøj. Det ser mere, ja, tantet ud.
  Kunne Mary ikke have undladt at give hende den cardigan på og så bare klæde pigen i den grå kjole – den var jo fin!


 50. Helle skriver: 30 september, 2010

  Her er en masse billeder af Christian og Isabellas søde
  lille fætter Henrik. Han er simpelthen bare ikke til at stå
  for – det kunne fotografen heller ikke, for her er 34 billeder
  i dette “bildspel.

  http://msndk.starlounge.com/index.cfm?objectid=95314


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar