Bildspel: Hästtokiga prinsessor

Annons

charlotte-casiraghi

Charlotte Casiraghi av Monaco är en inbiten hästfantast och i helgen tävlade hon i hästhoppning i Frankrike.  Hon är långt ifrån den enda kunglighet som älskar hästsport – för prinsessor dras till hästar som flugor till sockerbitar…

Annons

Hästsport är en av de populärare sporterna bland kvinnliga kungligheter. Zara Phillips, den brittiska prinsessan Annes enda dotter, är som bekant en riktig hästtjej, ansett duktig ryttare som hon är med en världsmästartitel i fälttävlan från 2006 i bagaget. Hon lägger ner både själ och hjärta i sitt stora intresse.
Nere i Berleburg i Tyskland driver prinsessan Nathalie sitt berömda stuteri och tränar dressyrhästar, och mamma prinsessan Benedikte (drottning Margrethes syster) är såklart en intresserad supporter och också hon en skicklig ryttarinna.

Prinsessan Madeleine älskar hästar

Här uppe i Skandinavien har vi också ett gäng hästälskande sessor. Till att börja med förstås prinsessan Madeleine som ju har ett stort hästintresse även om hon för tillfället inte är så aktiv. Och prinsessan Märtha Louise av Norge talar inte bara med änglar, utan är även känd som “prinsessan som talar med hästar”…

De hästfrälstas skara utökas

I Danmark har vi kronprinsessan Mary av Danmark som är en hästälskare av stora mått och har tävlat flitigt. Och snart kan den kungliga hästälskande skaran utökas, Mary älskar nämligen att introducera sina små knoddar i hästarnas underbara värld. Barnen prins Christian och prinsessan Isabella har redan fått vara med och titta på tävlingar och lära sig uppskatta de ståtliga djuren. Själv har Mary ridit sen hon var liten. Prins Christian fick faktiskt en häst, kallad Flickflack, redan som baby och så snart han är stor nog ska han och lillasyster Isabella få sitta upp på hästryggen.
Här bjuder vi på ett riktigt hästjobb till bildspel, fullt av prinsessor och pållar… och en liten prins.

Annons

[smooth=id: 149; width:430; height:800; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: Stella Pictures, All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Bildspel: Hästtokiga prinsessor”

 1. Hesselena en förvirrad storstadsbo skriver: 29 november, 2009

  Eva, dra reglerna än en gång, jag ‘är inte inne på kungligt så ofta så jag har missat det, får man tala till nån annan i kommentarerna eller är det bara klänningar och tiaror och priser på kläderna de kungliga bär???


  1. eva skriver: 29 november, 2009

   Alla som vill vet vilka regeler som gäller kan läsa här:
   https://www.svenskdam.se/2009/11/regler-och-ansvar-for-kommentarer/


 2. Hesselena en förvirrad storstadsbo skriver: 29 november, 2009

  Jag har ridit sedan jag var 6 år tills jag vi d 17 års ridande kommit fram till att jag var rädd för hästar.


 3. Inger RozénChintohsblogg.se skriver: 29 november, 2009

  Klart att sessan är duktig på ridsport!Det är alla kungliga!


 4. Inger RozénChintohsblogg.se skriver: 29 november, 2009

  De är överhuvudtaget duktiga i allt de förtetar sig!


 5. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 29 november, 2009

  Nej Inger Rosén.
  Det är inte alla kungliga. De flesta kungliga är inte duktiga även om många av dom “åker häst” ibland. Det är stor skillnad på att vara duktig ryttare och att rida.


 6. Jacqueline skriver: 29 november, 2009

  Är de inte rädda för de monsterstora men så fina hästarna. När man tänker på deras vikt och att vid en olycka få deras tyngd över sig. Men så tänker väl inte ryttarinnorna. De sitter säkert på sina hästar och hästarna är tränade och vana vid att göra sitt jobb.


 7. Åse skriver: 1 december, 2009

  #2 Eva.
  Jag har läst igenom reglerna och har en fråga. Jag försökte klicka på “kontakt” för att kunna ställa den direkt till Dig men ingenting hände. Eftersom den säkert är av allmänt intresse, så försöker jag få kontakt med dig här istället.
  Det gäller regeln om avstängning. Hur länge gäller avstängningen? Jag hoppas att det inte är ett livstidsstraff?


  1. eva skriver: 1 december, 2009

   #8 Åse.
   De som inte följer de regler som vi har satt upp för kommentarsfälten hamnar i en grupp som får sina kommentarer granskade innan de publiceras. En del av kommentarerna publiceras efter godkännande med en viss fördröjning, andra raderas. Men det finns ingenting som säger att placeringen i “granskningsgruppen” behöver vara för evigt.


Annons

Laddar