Bildspel: Veckans kungliga Karameller

Bildspel: Veckans kungliga Karameller
Annons
Kung Albert höll ett tv-tal i veckan.
Kung Albert höll ett tv-tal i veckan.

Här kommer veckans påse med kungliga karameller. Prins Charles har hedrat några sina hemkomna soldater, det belgiska kungahuset firade sitt lands nationaldag och kronprinsessan Letizia ser allt tunnare ut.

Annons

Än så länge är det inte så många av kunglighterna som åkt iväg på sina semestrar. Så vi har mest bilder från deras olika uppdrag. Prins Charles har hedrat några av sina hemvändande soldater från Afghanistan medan hans mamma drottning Elizabeth besökte en annan militärbas i Marham. Så har vi dessutom lite fler fina bilder från nationaldagsfirandet i Belgien som började med att kung Albert II höll ett tal.

Läs även:

Av: Agneta Nisbeth
Foto: All Over Press, IBL och Stella Pictures.

[smooth=id: 338; width:430; height:800; timed:false; arrows:true;carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true;text:Alla bilder;]

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Bildspel: Veckans kungliga Karameller”

 1. Nan skriver: 24 juli, 2010

  Jeg sier det igjen; Mathilde er bare nydelig!


 2. Anna skriver: 24 juli, 2010

  Undrar vad kung Albert sa i talet?
  Det är ju kris i Belgien med dem som vill dela landet i Flandern och Vallonien.

  Letizia var snygg förutom att hon var för tunn..


 3. Marika skriver: 24 juli, 2010

  På tal om brittiska kungahuset – jag kan rekommendera Sarah Bradfords biografi “Diana”. Den gav mig en helt ny syn på Charles’ och Dianas äktenskap. Tidigare tyckte jag mest synd om Diana och såg henne som den förfördelade hustrun. Och visst blev hon illa behandlad, både av sin make och hans familj, men deras äktenskap var fel från början till slut. De passade inte ihop, även om Diana tycks ha varit upp över öronen kär i sin man -som var kär i en annan gift kvinna men var tvungen att gifta sig för att göra sin plikt och skaffa tronarvingar. Diana var nyss fyllda 20, en omogen flicksnärta som bar med sig en massa olösta barndomstrauman in i äktenskapet. Hon var instabil och ömhetstörstande, försökte tvinga Charles att älska henne och när det inte gick gjorde hon allt för att få uppmärksamhet och medlidande genom att kasta sig ut för trappor, ställa till scener och hota med att skada sig själv. Det var egentligen lika synd om båda två – man kan ju inte tvinga sig att älska någon, men det som var fel var att de överhuvudtaget gifte sig.

  Boken gav mig också en skrämmande insyn i ett hov som på 2000-talet fortfarande lever som på medeltiden. Allt är reglerat in i minsta detalj – vem som står över vem, vem som får tilltala vem först, vem som överhuvudtaget kan få anställning vid hovet. En hovdam måste t.ex. vara av adlig härkomst. Diana försökte göra Fergie till sin hovdam innan Fergie och Andrew blivit ett par, men det gick inte eftersom Sarahs far “bara” var prins Charles polotränare, men däremot inte adlig.

  Efter att ha läst boken tycker jag att det brittiska hovet verkar vara en omänsklig institution som fråntar människor alla möjlighet att utvecklas som självständigt tänkande individer. Nu förstår jag bättre varför alla drottningens barn, med undantag för minstingen Edward, skilt sig. Hur skall någon kunna utvecklas till en normalt fungerade, empatisk vuxen person efter en barndom där de knappast fått träffa sina föräldrar alls och i stort sett uppfostrats av barnflickor, guvernanter och pennalistiska internatskolor med medeltida uppförandekoder?


 4. allegra skriver: 24 juli, 2010

  Grattis Marika till upptäckten av den brittiska burkan dvs -överklasskulturen där kvinnorna ska leva av och på en man.
  Dianas öde visar vilken tragedi det är att de aldrig ges en chans att utbilda sig – pengar för detta fattas inte. Men vissa saker gör man alltså bara inte.
  I övrigt är spanska Letizias anorexi en påminnelse om vad som händer begåvade tjejer som ger upp egen status för att reduceras till kunglighet.


 5. Sollan skriver: 24 juli, 2010

  Kronprinsessan Letizia är ett mycket dåligt föredöme för alla kvinnor, framför allt för dom unga. Hon är inte ens snygg längre, hon är alldeles för knotig och senig, litet mera kött på benen skulle inte skada.


 6. Tina skriver: 24 juli, 2010

  Drottning Elisabeths outfit var ju underbar!
  Den blå färgen till hennes blå ögon..hon är ju verkligen snygg för sina 85 år.
  Hela Canadaresan så har hon klätt sig riktigt fräscht..men alltid svart handväska och skor oavsett om hennes outfit är pastellfärgad..eller vit.
  Hon kan gott kosta på sig några andra accessoarer..protestanismen sitter i ryggmärgen förstås.
  Inget onödigt slöseri.
  Är det någon kunglighet som är värd respekt och beundran så är det ju Elisabeth.
  Hon är värd en hel sko och väskkollektion..gå o köp!


 7. Evelynactionaid.se skriver: 24 juli, 2010

  # 3 Marika…Det brittiska Kungahuset har jag aldrig gillat och som Du säger så passade inte Diana & Charles ihop, dem var ett udda par. Ska försöka hitta den boken så man får en inblick i hur allt hängde ihop.


 8. Marie skriver: 24 juli, 2010

  Jag tycker att Prins Edward och Sophie verkar lyckliga. Hon är säkert en väldigt kärleksfull person 🙂 Där finns inga skandaler kring det paret så vitt jag vet. Nu är ju Edward yngst så kanske han fick en lite annorlunda uppväxt? Och han verkar glad för sin fru och sina barn. Det gillar jag!
  Det var kul att se dem på Victorias bröllop jag tror de hade jättetrevligt, de var ju de enda som kom från det brittiska kungahuset.


 9. Marika skriver: 24 juli, 2010

  # Evelyn,

  Boken finns på http://www.amazon.co.uk för fr o m 1 cent för begagnade ex i gott skick.


 10. Evelynactionaid.se skriver: 24 juli, 2010

  # 9 Marika

  Tack för länken 🙂


 11. Sandra skriver: 24 juli, 2010

  Jag läste Bradfords bok häromåret, och fick också intrycket av två störda personer:

  – Diana, märkt av sin barndom där modern tvingades bort sedan hon haft en utomäktenskaplig förbindelse och därefter föräldrarnas uppslitande skilsmässa och vårdnadstvist där barnens mormor vittnade mot sin egen dotter vilket förmodligen ledde till att fadern ensam fick vårdnaden om de fyra barnen; Diana led resten av sitt liv av stor rädsla för att bli övergiven (eftersom modern tvingats lämna dem under stor dramatik när Diana fortfarande var liten);

  – Charles fick en kärlekslös och strikt uppfostran; hans mor, drottningen, var för upptagen och överlät merparten av uppfostran åt fadern, prins Philip, som inte direkt var något under av empati eller faderskärlek; som vuxen kom Charles att få svårt att närma sig andra människor och knyta an till dem.

  Det var givet på förhand att dessa två vilsna själar, båda kärlekstörstande på sitt sätt, inte skulle funka ihop…och resultatet blev en fruktansvärd tragedi. För Diana, naturligtvis, men också för Charles. Idag, omgift med Camilla, ger han ett riktigt sympatiskt och avslappnat intryck. Undrar vad som skulle ha hänt om han fått gifta sig med Camilla från början, i stället för att tvingas in i ett resonemangsäktenskap med Diana…?


 12. Inger skriver: 25 juli, 2010

  Drottning Elizabeth var stilig i hatt och kappa i samma färg. Claires klänning var helt underbar. Matildes apelsinfärgade hatt och dräkt, som gjorde henne till en riktig skönhet.


 13. Dikte skriver: 25 juli, 2010

  Marie
  Der var en skandale omkring Sophie. En journalist optog en samtale Sophie havde med en forretningsforbindelse.

  Forretningsforbindelsen ville gerne have at Sophie arrangerede kvindeligt selskab – under aldersgrænsen – og Sophie sagde det sagtens kunne lade sig gøre.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar