Billig biljett för drottning Sofia

Billig biljett för drottning Sofia
Annons

Kung Juan Carlos och drottning Sofia av Spanien
Kung Juan Carlos och drottning Sofia av Spanien

Drottning Sofia av Spanien är rädd om apanaget. När hon i söndags skulle resa från Santander till London för att besöka sin hjärtopererade bror, exkung Konstantin, 68, valde hon att resa med lågprisbolaget Ryanair. 165 kronor gick biljetten på.

Annons

Det är nättidningen Mail Online som berättar om drottningens budgetresa och de kan förstås inte låta bli att jämföra hennes reskostnader med hur de engelska kungligheterna brukar färdas. Som när prins Charles och hans Camilla hyrde ett privatjet för 4,1 miljoner kronor när de skulle på officiellt besök till Uganda och Turkiet.
För de spanska kungahuset är det kutym att alltid resa med reguljärflyg, även om drottning Sofias biljett förmodligen är den billigaste någon köpt. Det är bara kung Juan Carlos som väljer ett annat sätt att resa, han åker alltid med militärflyg.
Drottning Sofia var mycket lättad att hennes bror, som vårdas på Wellington hospital i St John’s Wood, är på bättringsvägen. Bara några timmar efter sitt besök återvände hon till plikterna i London.

Av Eva Åström

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Billig biljett för drottning Sofia”

 1. Gittan skriver: 3 juni, 2009

  Skulle det vara en chikan för en kunglig att inte nyttja tillfället och spendera pengar bara för att utrymmet finns?? Nä, heja på Soffie…Helt rätt…
  Däremot borde Charles skämmas, att vräka sig på skattebetalarnas bekostnad på det sättet…


 2. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 3 juni, 2009

  Hon reser ju billigare än jag för tusan! Jättebra att de spanska kungligheterna sparar på pengarna överlag och inte bara i kristider, ett bra föredöme är vad de är!


 3. Ida Eriksdotter skriver: 3 juni, 2009

  Drottning Sofia håller stilen. Hon har alltid varit anspråkslös till sitt sätt. Hon borde vara ett föredöme för övriga europeiska kungligheter. Glömmer heller inte när hennes man Juan Carlos för många år sedan från sin båt hoppade i och räddade en turist som höll på att drunkna. Många “blåblodiga” hade nog ropat till en betjänt att utföra räddningen. Spanien har ett kungapar att vara stolta över.


 4. Bittan skriver: 3 juni, 2009

  Håller med de övriga som skrivit, fler kungligheter skulle lära av de Spanska.


 5. Irena. skriver: 3 juni, 2009

  Drottning Sofia är helt klart någon som de andra kungligheterna borde ha som förebild. Damen är helt enkelt beundransvärd, på alla sätt. Tjusig är hon också.


 6. signesigne skriver: 3 juni, 2009

  Sofia är ett bra föredöme för övriga kungahus och pampar som ska åka det dyraste.


 7. javier skriver: 5 juni, 2009

  Por supuesto los españoles estamos tan orgullosos de nuestra Familia Real y especialmente de Doña Sofía como lo estamos de nuestra gran fiesta de los toros aunque algunos no lo entiendan.


 8. Gun skriver: 5 juni, 2009

  Javier!
  Det är klart ni ska vara stolta över er drottning, mer tveksamt att vara stolt över djurplågeri tycker jag.


 9. Mylady. skriver: 5 juni, 2009

  Nä, tjurfäktning är inget annat än djurplågeri, men alla har sina blinda fläckar.


 10. Netaadika.bloggspace.se skriver: 5 juni, 2009

  Ja Javier, vi är faktiskt rätt många som inte uppskattar tjurfäktning. Däremot förstår vi att ni med all rätt är stolta över ert kungahus.


 11. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 5 juni, 2009

  Ja, och jag tror att svenska folket skulle uppskatta sin familj mer om vi fick ta del av deras uppdrag som de får i Spanien. Mitt sista halvår i Kina bodde jag nämligen i ett hus där vi av någon outgrundlig anledning fick in spansk tv och jag tror banne mig att de visade sin kungafamilj varje dag på nyheterna. Jag blev väldigt positivt inställd till den spanska kungafamiljen då!


 12. Netaadika.bloggspace.se skriver: 5 juni, 2009

  Sigrid, jag förstår att du talar kinesiska. Kan du tecknen också? Såpass så att du kan läsa?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar