Bröllopsmusiker påtänd under prins Charles bröllop

Bröllopsmusiker påtänd under prins Charles bröllop
Annons

jemima-phillips

Den före detta kungliga bröllopsmusikern Jemima Phillips har befunnits skyldig till häleri, och avslöjade i rätten att hon hade ett tungt drogmissbruk under tiden hon jobbade för det brittiska kungahuset. Hon var påtänd bland annat under prins Charles bröllop.

Annons

Jemima Phillips, kunglig harpist som tidigare bland annat spelat på prins Charles och Camilla Parker Bowles bröllop, har visat sig vara skyldig till häleri. Dessutom använde hon i många år tunga droger och var påtänd till och med under kronprinsbröllopet.

Missbrukare av tunga droger

Jemima, 28, som i flera år kämpat med ett tungt drogmissbruk, berättade i rätten att hon använt både heroin och kokain under tiden hon arbetade som kunglig harpist. Hon var påverkad flera gånger när hon spelade för prins Charles, Camilla, drottning Elizabeth och andra kungligheter.

Prince Charles och hans Camilla på bröllopsdagen 2005.
Prince Charles och Camilla på bröllopsdagen 2005.

Jobbade för hovet i tre år

Det var 2004 som Jemima blev anställd som kunglig harpist. Men redan då hade hon fastnat i missbruk, berättade hon för rätten. Hon jobbade ända till 2007 och spelad vid ett otal tillställningar, inklusive det kungliga bröllopet 2005 mellan prins Charles och Camilla Parker Bowles.
Idag spelar hon fortfarande på konserter och jobbar även som lärare. Hon sa också i rätten att hon nu varit drogfri i två och en halv månad och går i terapi för att bearbeta sina problem.

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: All Over Press


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar