Bröllopstårtan skärs upp!

Bröllopstårtan skärs upp!
Annons

tartan

 

mysNär hela middagen nu avslutats i Rikssalen på slottet har det blivit dags att förflytta sig till Bernadottegalleriet, där kaffe och bröllopstårta serveras. Och inte vilken bröllopstårta som helst, utan Sveriges nya kronprinsesspars – en uppenbarelse för både öga och gom.

Annons

Annons

Bröllopstårtan är tre meter hög och väger 250 kilo. Den är vit, fyrklöverformad och den elva våningar höga tårtan består av lager med bland annat mandelmarängbotten, chokladkrisp, champagnemousse, smultroncurd och smultronkompott. Den är också dekorerad med 100 handgjorda rosor och 40 liljor i karamell. Därmed slår man det norska kronprinsparets bröllopstårta i storlek och vikt, den var “bara” en sjuvåningsskapelse som var 2, 7 m hög och vägde 130 kilo.

victoria_daniel_cake

Fem stjärnkonditorer

Bakom praktverket står fem av landets stjärnkonditorer: Maria Grave, Conrad Tyrsén, Günther Koerffer, Mattias Ljungberg och Jennie Elmerfors. Konditorerna har haft flera möten med brudparet.
– Victoria och Daniel har varit väldigt engagerade i det här och gett tydliga  instruktioner om hur de vill ha det, säger Maria Grave till Svensk Damtidning.
Sedan är det dags för dans i salen Vita Havet.  Då får vi veta om Daniel och Victoria har tränat tillräckligt på bröllopsvalsen. Det blir underhållning natten lång av Carola, Cotton Club, Kayo och kanske Roxette med flera artister som brudparet önskat sig.

tarta2

 

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: Scanpix

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Bröllopstårtan skärs upp!”

 1. Helena skriver: 20 juni, 2010

  Den hade ingen finess! Den såg ut som staplade tårtanslag som väntade på dekoraton enligt min mening! I detta sammanhang som bröllopstårta passar inte epitet “Less is more”!!!


 2. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 20 juni, 2010

  Håller med dig Helena.
  En bröllopstårta ska var vacker. Den här var ingenting.


 3. kapten kaka skriver: 21 juni, 2010

  Jag gillar den, snygg och clean!


 4. Jagbröllopstårtan skriver: 21 juni, 2010

  Titta på kungahusets hemsida. Där finns tårtdekorationen i närblld. Otroligt tjusigt!


 5. nina skriver: 21 juni, 2010

  Tårtan var enkel liksom med allt annat, allt var enkelt på det bröllop.
  Men oj vad dom var trötta när dom skulle skära och äta – man förstår det då dom har hållit kalas i så många timmar. – Kanske lite berusade..?


 6. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 21 juni, 2010

  Nu har jag sett bröllopstårtan i närbild. Väldigt vackert dekorerad. Lite färglös kanske men vacker. Synd att skära sönder och äta upp något så fint. Ha ha.


 7. Nadine skriver: 14 september, 2010

  Håller med, det finns så fina tårtor och tårtdekorationer numera, se bara på sugardesign.dinstudio.se det måste gå att få något finare än detta. Missnöjd med valet. Inget speciellt med den tårtan förutom storleken.


 8. Josefine skriver: 6 januari, 2012

  Ja men eller hur? Era halvsvettiga marsipantårtor, med röda rosor (eller kanske hjärtan för den delen) var säkert mycket snyggare! Och att inte döma er, säkert super originella , caketopper!

  Jag kan tänka mig att deras tårtfiness, till skillnad från er, var smaken!


Annons

Laddar