Busigt framför kameran när Elizabeths jubileumsbild plåtades

Drottning Elizabeth
Bilden på drottning Elizabeth med barnbarn och barnbarnsbarn är ju bara helt ljuvlig. Och den är inte så stylad som man kanske tror ...
Annons

Det är en fantastisk bild på alla sätt, mästerfotografen Annie Liebovitz foto av drottning Elizabeth och hennes yngsta barnbarn och alla barnbarnsbarnen. Bilden togs lagom till att den brittiska drottningen firade 90 år.

Annons

elizabeths-bild

Men frågan är om inte lilla Mia Tindall stal showen? Mia, som är dotter till Zara Tindall och hennes rugbyspelande man Mike, är flickan som i ett stadigt grepp håller sin mormors mors handväska.

Nu berättar Mias pappa Mike för Good Morning Britain hur det gick till när bilden togs. Och det kan ju se ut som om det var högst medvetet att bilden skulle tas med den lilla flickan hållandes handväskan – som en gullig detalj. Men så var det inte.

– Det var absolut inte iscensatt. Det bara hände, helt spontant, berättar Mike.

mike-tindall-2

Mike avslöjar att lilla tvååriga Mia är en ganska busig liten tjej. Och att det vankades högtidlig fotografering med drottningen på Windsor Castle var inget som satte stopp på busandet.

– Hon var ganska busig när bilden skulle tas. Drottningen visste precis hur hon skulle tas och sa till Mia att “Nu står du bara där och håller i väskan”. Och det gjorde hon. Bilden blev ju fantastisk.

Av Camilla Spjuth Palve Foto: IBL.

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Busigt framför kameran när Elizabeths jubileumsbild plåtades”

 1. Anitra skriver: 20 maj, 2016

  Men vilka är “ungarna”? Det kan väl Svensk Dam tala om för oss som inte är så insatta.


  1. Annakf skriver: 22 maj, 2016

   Till vänster står James och Louise, barn till Prins Edward. Hon med handväskan är Mia Tindall som sagt. Flickorna till höger är döttrar till Peter o Autumn Phillips, dvs barnbarn till prinsessan Anne. Flickan i knät och pojken i kortbyxor är Charlotte och George, barn till prins William och Kate.


 2. Östermalm skriver: 20 maj, 2016

  ETT FANTASTISKT FOTO! med kopplingar till gamla målningar på kungliga familjer men inte minst ett foto med humor.


 3. My skriver: 20 maj, 2016

  Vacker miljö där fotot togs.


 4. Nina skriver: 20 maj, 2016

  Den här bilden såg man ju för snart en månad sedan, i samband ed drottningens födelsedag. Då med alla barns namn och titlar. De man ser direkt är Charlotte i knäet och George stående t h.


 5. Kicki skriver: 20 maj, 2016

  What a wonderful picture of the Queen and the children!!!!


 6. Ava skriver: 20 maj, 2016

  ville de andra barnbarnen inte vara med på bilden?


 7. Marguerithe skriver: 21 maj, 2016

  Barnen kommer att älska detta foto när de blir äldre. Sagomiljö. Mia Tindall sticker ut lite extra med sin tuffa glada utstrålning.


 8. Linda skriver: 21 maj, 2016

  Bilden är väldigt fin! Hoppas att det kommer en liknande bild på den svenska kungen och drottningen med alla barnbarn. Men de är ju så små att det blir kanske svårt att få dem att vara på samma plats och glada allihop samtidigt.


 9. AG skriver: 21 maj, 2016

  Vilken fin tavla i tankens uppsåt att bevara något fint och vackert för kommande tider.En Drottning med barnbarnsbarnen.Den minsta lilla i drottningens knä och alla de andra var och en i sin egenart.Det rustika och vardagliga i inredning i kläder och i persedlar.En riktig klassiker.Det är bara i England man kan fånga det rejäla och det klassiska i en bild för alla tider.


 10. annica, helsingfors skriver: 22 maj, 2016

  Den härliga bilden av Elisabeth II, ett par barnbarn och alla barnbarnsbarn är så fin. Och kanske pappa Mike hade rätt om varför hans dotter Mia höll i drottningens beryktade svarta handväska.
  Annars kul att QEII ville ha mästerfotografen Annie Liebovitz att igen ta de bästa bilderna. Trots kontroversen mellan drottningen och Annie då hon (till drottningens 50-år på tronen?)ville fota drottningen utan krona!


 11. Tove skriver: 22 maj, 2016

  Årets kongelige foto…… ja, måske det bedste nogensinde!
  Det kommer sikkert at kunne købes som vykort i Windsor’s omfattende slotsgavebutik.


 12. Stefan skriver: 22 maj, 2016

  Ett fotografi som för tankarna till den store mästaren från en annan tid och med helt andra verktyg:
  Jan van Eyck


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar