Camilla – djurens beskyddarinna

Camilla - djurens beskyddarinna
Annons

Camilla, prins Charles maka, tog sig i veckan till ett center för hemlösa katter och hundar och där fick hon också chansen att hälsa på några av de gulliga djuren.

I hela 150 år har Battersea Dog and Cats Home i London funnits och de har varje år tagit emot massor av hemlösa katter och hundar. Det var första gången som hertiginnan Camilla av Cornwall besökte djurhemmet och hon charmades genast av de fyrfota sötnosarna. Under sitt besök öppnade Camilla också en ny avdelning speciellt för hemlösa katter i olika åldrar.

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Läs även:

[smooth=id: 427; width:430; height:800; timed:false; arrows:true;carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true;text:Alla bilder;]

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Camilla – djurens beskyddarinna”

 1. Emma skriver: 28 oktober, 2010

  Måste vara ett skämt – Camilla deltar ju i den hårt kritiserade och avskyvärda rävjakten.


 2. Pia skriver: 28 oktober, 2010

  Snälla Sv.Dam. kan vi inte få slippa se Charles gamla frilla stup i ett. Hennes “rottweilernuna” gör väl ingen glad.. Vad rör det oss om hon kramar kattungar eller inte?


 3. Hansen skriver: 28 oktober, 2010

  Et fortvivlet forsøg på at få Camilla til at virke “blød”. Fungerer ikke. Måske hvis det havde været levende billeder, så man kunne høre hendes reaktion…


 4. eva skriver: 28 oktober, 2010

  Jag blir så förvånad över så hatiska inlägg – vad har Camilla gjort er? Är det inte lite barnsligt att fortfarande vara svartsjuka å Dianas vägnar?


 5. Susanne skriver: 28 oktober, 2010

  #2 Pia
  Du kendte ikke Diana – og du kender ikke Camilla!
  Jeg vil anbefale dig at springe indlæggene med Camilla over,
  hvis de irriterer dig.
  For os andre er dine kommentarer og syn på Camilla bare
  gentagelse på gentagelse på gentagelse.


 6. mb skriver: 28 oktober, 2010

  Underbara bilder. Att liknas vid en gullig rottis är för övrigt inte det sämsta. Jag tycker Camilla har ett underbart och personligt vackert utseende. Men om hon jagar räv, morr, då tycker jag damen hycklar inte så lite, det är inte att vara djurvän, är det sant så sjunker hon lite i min aktning. Inte så lite föresten.


 7. Pia skriver: 28 oktober, 2010

  Hat är ett alldeles för starkt ord som får stå för “evas” tolkning. Det är bara det att hela Camillas uppenbarelse ger ett ganska klumpigt och rent av ofräscht intryck på mig. Och kom nu inte med hennes ålder för det finns många jämnåriga damer som ser trevliga ut trots eller tack vare sina år: svärmor , Margrethe, Sonja, Beatrix, Sofia m fl. Hon verkar helt enkelt obehaglig och jag undrar varför Sv.dam. visar så många bilder av henne. Är det så ont om ämnen att skriva om?


 8. Lotta skriver: 29 oktober, 2010

  Heja Camilla. Jag beundrar Camilla efter allt hon har fått gå igenom med alt vad häxjakt betyder. Camilla är inte ung och strålande vacker längre . Alla blir gamla även det unga gardet.
  Jag ha sett Camilla personligen utanför hennes bostad i London. Hon gav ett mycket rart och trevligt intryck. Sedan bär hon kanske på lite för mycket kilo och stylisten ( om hon nu har någon ) gör inget bra arbete.
  Lite mera av de engelska kungligheterna tack i Svensk Damtidning. Även andra grevar och baroner. De har något som kallas STIL Inget hej flams där inte.


 9. Gneta skriver: 29 oktober, 2010

  Jag skulle vilja säga att Camilla representerar en “typisk engelsk lady”
  Visst hon är kanske inte den vackraste om man jämför med Prinsessan Diana, men skall man jämföra dessa två, kanske man skall göra jämförelsen när personerna var i samma ålder. Ingen kommer någonsin se Prinsessan Diana som pensionär, vem vet hur hon skulle kommit att se ut då?
  Förresten är det egentligen inte ganska befriande att Prins Charles återvände till Camilla.. det visar kanske att inre skönhet vara längre än den yttre.. och den inre skönheten är en som räknas i slutändan.


 10. Lotta skriver: 29 oktober, 2010

  Svar till #7 Pia
  Eftersom du tycker att alla andra är vackra utom Camilla.
  Margrethe är en duktig monark men skulle behöva lite … Men hon har en så stark personlighet att hon vill inte detta. Håret kan hon inte färga eftersom hon är allergisk
  Sonja, har precis som vår drottning Silvia gjort ansiktslyftning . Ingreppet syns, precis som det gör på Silvia.
  Beatrix är en mycket kraftig dam och detta för med sig att hennes skavanker inte syns så tydligt.
  Sofia är slank och har också kommit till den åldern då det mesta syns.
  Camilla är en mycket naturlig lady. Uppvuxen på landet med hästen utanför.
  Det vi vill ha är glamour och glitter. Men det passar inte denna generation. Det passar inte iheller på Victoria om vi nu skall dra in henne.
  Låt filmstjärnorna stå för glamouren och kungahuset som representerar för resten.


 11. Pia skriver: 29 oktober, 2010

  Ett sista försök att förklara, förmodligen lönlöst. Det är inte Camillas ålder eller skavanker jag kommenterar. Det är det allmänt stillösa i hennes framtoning. Hon passar fortfarande bäst i stallet. Det har också berättats att hon inte tycker om att klä sig snyggt. Att hon nu exponeras i tid och otid i diverse situationer är förmodligen inget annat än ett försök att få henne “rumsren” inför den dag då Charles tillträder tronen. Han har ändrat sig beträffade hennes roll som eventuell drottning. Från början var det sagt att hon inte skulle få den positionen, men nu “skolar man in” det engelska folket till att acceptera henne som en blivande drottning. Någon nämnde Diana – hon skulle vid 80 års ålder ha sett lika elegant ut MED rynkor och grått hår. Stil har inget med ålder att göra. Dessutom skulle Camilla till att börja med borsta sina tänder. Och nu avstår jag från vidare “kattrakande” vad gäller den här kvinnan.


 12. Vicki skriver: 29 oktober, 2010

  Hunde og kattehjemmet har eksisteret i 150 år og det er første gang hertuginden besøger det.

  Det er vel ikke særligt imponerende.


 13. Stina skriver: 1 november, 2010

  Jag förstår inte varför ni tycker att det är så förfärligt att folk jagar, djuren i det vilda har det betydligt bättre än djur som har stått hela sitt (onaturliga) liv i en trång ladugård! jag antar att det finns en och annan här som äter kött som kritiserar Camilla? Personligen tycker jag att det är kul att en kunglighet gör något bra även för djur och inte bara människor.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar