Hertiginnan Camilla om tuffa tiden efter Dianas död

Hertiginnan Camilla om tuffa tiden efter Dianas död
Talar ut om livet efter prinsessan Dianas död.
Annons

Prins Charles hustru Camilla har precis gett sin första intervju för Mail on Sunday. Och det är en fascinerande historia hon har att berätta. Bland annat talar hon ut om känslorna efter att hon och prins Charles valde att satsa på sin relation och när prinsessan Diana gick bort.

Annons

– Ibland när jag gick upp på morgonen kändes det som jag inte skulle klara av dagen, det var hemskt. Men jag visste att jag bara måste klara det! Jag är en person som ser glaset som halvfullt och tänker positivt. Jag är ju brittisk! säger hon.

Den 17 juli fyller Camilla 70 år. Hon och prins Charles har känt varandra sedan unga år. På 70-talet var de ett par men det slutade ändå med att prinsen gifte sig med den unga Diana medan Camilla hittade sin make i Andrew Parker Bowles. Men barndomsvännen fanns alltid där för prinsen, trots att han var gift med sin prinsessa och Diana kallade henne för den ”tredje personen i äktenskapet”.

Vad som hände sedan vet vi alla, men nu berättar Camilla om sina känslor från tiden.

När Camilla och Charles väl gifte sig år 2005 fick hon äntligen sin stora kärlek, men hon fick betala ett högt pris. Kritiken var hård och Camilla säger själv hon nästan kände sig som en fånge i sitt eget hem med all negativ press och folkets vrede.

– Det var knappt så jag vågade lämna huset, men barnen kom och gick och så hade jag mina vänner, men det jag upplevde då skulle jag inte utsätta mina värsta fiender för, berättar Camilla.

Annons

Tack och lov har tiderna förändrats. Nu är det brittiska folket väldigt förtjusta i henne och Camilla utför mer än 200 kungliga uppdrag om året.

– Det känns lite som om jag lever på adrenalin! Men jag är också en mycket nyfiken människa och är genuint intresserad av vad folk har att säga, förklarar hon.

En sak som Camilla säger har hjälpt henne genom sorger och bedrövelser är hennes stora sinne för humor.

– Du kan faktiskt skratta åt nästan allting, ibland får jag nästan nypa mig i armen för att inte skratta vid helt fel tillfälle.

Foto IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Hertiginnan Camilla om tuffa tiden efter Dianas död”

 1. PernillaA skriver: 30 maj, 2017

  När man läser alla artiklar om kändisar och kungligheter så tänker man inte tvunget på hur hemskt det kan vara för den enskilde.
  I hennes fall var ju Diana mycket älskad, dessutom vacker och dog alldeles för tidigt.
  När pressen skriver negativt om någon slocknar inteesset oftast efter två veckor.
  I Dianas fall höll det på i flera år och jag kan tänka mig att det var mycket jobbigt


 2. Singoalla skriver: 30 maj, 2017

  Hur man än vänder och vrider på det så handlade både Charles och Camilla fel mot Diana. Framför allt han. Men tiden går, och inget kan ändra vad som skett, och Diana lider inte där hon är. Så man bör kunna släppa det där som hände och se på hur det är nu. Otrohet förekommer i väldigt många äktenskap. Beklagligt men inte världens ände.


 3. Margareta skriver: 30 maj, 2017

  Var ju Camillas fel att äktenskapet inte höll. Bättre hon hållt sig till sin egen gubbe än o prassla med andras. Hon vill bara att alla ska tycka synd om henne. Elak människa


  1. Sus skriver: 30 maj, 2017

   Var det inte Charles fel?
   Det var väl han som var gift med Diana, inte Camilla?


  2. Birthe Vejrum skriver: 30 maj, 2017

   100% Margaretha 100%!


  3. Hm skriver: 30 maj, 2017

   Felet låg väl hos dem som kokade ihop det där äktenskapet från början.


 4. PernillaA skriver: 30 maj, 2017

  Otrohet är självklart aldrig rätt och det var nog inte bara Camillas fel att äktenskapet krasade.
  Problemet är väl att Charles alltid älskat Camilla och inte ville gifta sig med Diana.
  De är fortfarande tillsammans och tydligen lyckliga.
  Jag tror att drottningen gick med på att William gifte sig med Kate just på grund av Charles och Dianas olyckliga äktenskap.
  Lite konstigt är det ju, fär antagligen gifte sig drottningen själv med den hon älskade, varför fick inte Charles det?


  1. Marguerithe skriver: 30 maj, 2017

   Drottning Elizabeth är ju en gammal dam idag men som ung var hon mycket bestämd. Hon hade sett ut Philip redan när hon var 13 år. Jag har mycket svårt att acceptera hennes rädsla för kyrkan och prelaterna som var anledningen till att Margaret inte kunde gifta sig med den hon ville utan att förlora titel, underhåll, allt. Jag kan förstå Margaret till viss del att hon inte tyckte att hon skulle behöva berövas allt för att få den hon ville ha.


 5. CVM skriver: 30 maj, 2017

  PernillaA
  Helt rãtt det du skriver!
  Trevlig Eftermiddag
  C.


 6. Catherine skriver: 31 maj, 2017

  Jag skulle vilja rekommendera boken ”Prince William: Born to be king” av Penny Junor. Den gav mig ett helt nytt – och mer balanserat – perspektiv på Charles’ och Dianas äktenskap.


 7. Obs skriver: 31 maj, 2017

  Vilket tjat om Diana. Hon hade ju gått vidare med sitt liv och älskare när hon dog. Det borde ju varit Camilla och inte Diana långt tidigare, framförallt när Diana kände till makens stora kärlek till Camilla.


 8. ann fredrikssson skriver: 1 juli, 2017

  slut och prata skit om Camilla hon gjorde rätt ingen är felfri kärleken kan man inte stoppa


Annons

Laddar