Camilla och Charles besökte textil – och designskola

Camilla och Charles besökte textil - och designskola
Annons

Så var det dags för hertiginnan av Cornwall och prins Charles att åka till Galashiels och känna på sköna textilier och garner.

Bland vävstolar, tyger, ullplädar och en rad duktiga designelever och lärare fick Charles och Camilla en upplyftande dag. Besöket till Textil-och designskolan vid Heriot Watt University i Galashiels blev lyckat.

Annons

Charles och Camilla pratar här med Fiona Pankhurst som arbetar på skolan.

Camilla bar grönt och prins Charles var solbränd.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All over press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Camilla och Charles besökte textil – och designskola”

 1. Eva H. skriver: 14 juni, 2013

  Jag såg igår (torsd) Svt:s dokumentär om drottning Elisabeth och kunde än en gång konstatera att den engelska kungafamiljen har en social kompetens som är avundsvärd. Man talar på ett naturligt sätt med folk, kallar sina familjemedlemmar för mor, farmor och svärmor, inte drottningen , kronprinsessan m.m. Tänk om vår kungafamilj hade litet av den kompetensen, Victoria är nu ensam om den. Hoppas att jag får uppleva henne som drottning!


 2. Anitra skriver: 14 juni, 2013

  Såg dokumentären om QE II i går kväll och inser att Charles o Camilla med tiden kommer att bli ett perfekt kungapar. Naturliga, engagerade och stilfulla men inte obenägna att bjuda på sig själva.


 3. Humaniora skriver: 14 juni, 2013

  1. Såg också den intressanta dokumentären igår om Elisabeth II.
  Hon gav ett mycket sympatiskt intryck och jag tänker på hur hon och hennes man idogt representerat sitt land. På något sätt känns det som om det engelska kungahuset idag är den enda genuina monarkin med ett seriöst intresse av att upprätthålla värdighet kombinerad med ett föredömligt, naturligt och engagerat bemötande av sitt land och sin befolkning. En stor förlust för sitt land och kanske världen, den dag det engelska kungaparet gör sortie!!


 4. Helena skriver: 14 juni, 2013

  Det var en härlig dokumentär igår, så bubblande glada både prins Charles och Sophie Wessex framstod. Min favorit är förstås prinsessan Anne, hon är speciell. De har nog trevligt i det brittiska kungahuset för alla verkar vara vänner nu. Hoppas prins Philip får komma hem frisk och återhämtad från sjukhuset.


 5. Inga Tenggren skriver: 14 juni, 2013

  Har sett dokumentären om drottning Elisabeth, tycker att hela engelska kungahuset gör ett naturligt och sympatiskt intryck. Håller med Eva H beträffande den svenska kungafamiljen, känns inte som vårt århundrande när man talar om varandra som kronprinsessan, drottningen osv. Tycker att Viktoria och Daniel kunde gå i täten för ett modernare språk.
  Inga


 6. Titti W skriver: 14 juni, 2013

  #1 Eva H
  Instämmer!
  Vår kungafamilj ger tyvärr ett väldigt stelt och nervöst intryck vid intervjuer. Medlemmarna i den engelska kungafamiljen gav i dokumentären i går ett väldigt avslappnat, lugnt, tryggt och vänligt intryck. Varför blir det så stelt och uppstyltat när vår kungafamilj talar med journalister? Något fel är det, Victoria och Daniel är på rätt väg men även de har en bit kvar till den engelska familjens nivå.


 7. Lilla My skriver: 14 juni, 2013

  Jag undrar också varför det ska tituleras i kungafamiljen? Du-reformen kom redan 1967 och kungafamiljen envisas fortfarande med att kallas kronprinsessan, kungen, drottningen etc…


 8. Anitha skriver: 15 juni, 2013

  Camilla och Charles är populära. Dessutom är Camillas outfit ursnygg!


 9. Linnea skriver: 15 juni, 2013

  Prinsessan Anneav England påminner i utseendet om vår drottning Louise, gift med Gustaf VI Adolf.Drottning Louise av Sverige var moster till prins Philip av England.Gustav VI Adolfs första hustru var barnbarn till drottning Victoria av England.Så det finns flera gemensamma släktskap mellan svenska o engelska kungahusen.här kan man se släktskapen slå igenom bl.a i utseendet.
  En liten hälsning till 4 Helena.


 10. Tulla skriver: 16 juni, 2013

  Camilla og Charles udstråler harmoni … de klæder hinanden.
  Men jeg synes Charles opgaver er lidt for små og feminine for en mand, der aldersmæssigt kunne være konge. For gud ved hvilken gang ser vi ham kigge på håndarbejde og design. Dog ingen billeder dennegang, hvor han selv skal “lære” at sy.
  Jeg savner lidt, at se ham engageret i større ting og internationalt.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar