Camilla ställer in 70-årsfirandet – på grund av Diana

Camilla ställer in 70-årsfirandet – på grund av Diana
Hovkällan berättar.
Annons

I augusti har det gått 20 år sedan salig Diana gick ur tiden och under sommaren kommer hennes minne att hedras på en rad olika sätt. Prins William och Harry planerar att resa en staty över sin mamma och årets utdelning av Diana Awards sägs bli något extra.

Annons

Men det finns en person som inte ser fram emot sommaren med samma entusiasm – hertiginnan Camilla. Nu skriver Daily Mail att hon ställer sitt stora 70-årsfirande den 17 juli.

– Camilla gör allt för att hålla en låg profil kring 70-årsdagen, så det inte framstår som att det krockar med Diana , säger en hovkälla till Daily Mail.

Annons

Jämna födelsedagar brukar firas stort i den kungliga världen. Förra året höll till exempel kung Carl Gustaf en tre dagar lång baluns i samband med sin 70-årsdag och drottning Elizabeth som förra året fyllde 90 firade med flera fester utspridda mellan april och juni.

En annan uppgiftslämnare till Daily Mail säger att Camilla kommer att hålla en mindre fest.

– Det kommer att bli ett mindre evenemang tillsammans med de organisationer hon är engagerad i, möjligtvis en tebjudning på Clarence House.

Foto: IBL.

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

23 kommentarer till “Camilla ställer in 70-årsfirandet – på grund av Diana”

 1. Marguerithe skriver: 14 mars, 2017

  Det verkar väl klädsamt för denna dam att ha ett tea-party på Clarence House.


 2. HMA skriver: 14 mars, 2017

  Tänk att Diana påverkar henne hela tjugo år efter sin död. En viss liten hämnd i det kanske… Kanske är det en upprättelse för William och Harry, ett sätt att ta parti för sin mamma gentemot det som då skedde..

  Men tycker lite synd om Camilla också – hon var ju inte ensam ansvarig för de komplicerade relationerna.


  1. helene skriver: 14 mars, 2017

   HMA.

   Det är tyvärr alltid vi kvinnor som målas ut som f-n själv. Är männen alltid helt utan eget ansvar ,,,stackarna,,,Det svaga könet????


 3. Lotta Capper skriver: 14 mars, 2017

  Hon kan sitta där med en kopp te!


 4. AnnaS skriver: 14 mars, 2017

  Det som är riktigt tragiskt är väl att Charles inte gifte sig med Camilla, sitt livs kärlek, från början, i stället för att göra både sig själv och Diana olyckliga…nu har de äntligen fått varandra på ålderns höst, men med Dianas skugga hängande över sig för alltid…det är nästan så att jag tycker synd om dem.


  1. Mia skriver: 15 mars, 2017

   Jag tycker inte synd om dem! Charles är en mes, som inte stod upp för sin kärlek till Camilla. Något kungaämne är han inte. Å andra sidan har har ju två söner av vilka den äldre verkar passa bra för uppdraget. Den yngre är lite för vild för att bli kung, men han är klok och ett mycket bra stöd för sin äldre bror.


 5. Mari skriver: 14 mars, 2017

  Jag hoppas verkligen att William och Harry inte resonerar så. Charles borde aldrig ha gift sig med Diana, men William och Harry kan vara tacksamma för att han gjorde det. Både Charles, Diana och Camilla var offer, var och en på sitt sätt. För Diana slutade det olyckligt, men kanske hon ändå hade haft en del lyckliga stunder i sitt liv. Charles och Camilla verkar trivas tillsammans och jag tycker det är fint att de till slut fick varandra. Hoppas också att William och Harry kan se det så.


 6. Fridotea skriver: 14 mars, 2017

  HMA
  Tror att det känns gott för William och Harry att få ära sin mamma som betydde så mycket för dem. Håller med dig om att det känns lite synd om Camilla!


 7. "Ida Eriksdotter" skriver: 14 mars, 2017

  Inget stort offer, med tanke på vad Diana fick utstå. F ö är Diana värd att uppmärksammas, också efter 20 år. Här finns ingen gräns för tacksamhet över den hon var och det hon gjorde.


 8. Rickard skriver: 14 mars, 2017

  Tror nog att Will och Harry har ledsnat för länge sedan på folk som spelar ut dom mot deras föräldrar och spelar ut deras föräldrar mot varandra……

  För dom var och är dom Mamma och Pappa. Varken mer, Varken mindre.

  Camilla har alldeles säkert varit en rejäl och väl behövlig kvinnlig stöttepelare och bollplank för båda pojkarna under åren som gått sedan Dianas död.


 9. Gigi skriver: 15 mars, 2017

  Hertginnan av Cornwall klarar sig nog,hon är van & jag är väl en av dem,som aldrig kan vänja mig vid hennes plats i brittiska kungahuset.


 10. CVM skriver: 15 mars, 2017

  Rickard
  Såååå Rickard tycker du att Monarkin är bättre i England en i Sverige???
  Det finns även många Robert Hannahs i England om inte fler!!!!
  Trevlig Dag
  CVM


 11. My skriver: 15 mars, 2017

  Hon lär nog fira i dagarna tre….minst, men inte offentligt…


 12. konsttanten skriver: 15 mars, 2017

  HMA Är helt enig med dig!!


 13. Catherine skriver: 16 mars, 2017

  Var Diana bara väldigt ung när de gifte sig (nyss fyllda 20) och därmed omogen och oerfaren i största allmänhet, eller var hon psykiskt obalanserad? Jag tänker på hennes ätstörningar och påstådda självmordsförsök…var allt bara resultatet av ett olyckligt äktenskap och för stor press från kungafamiljens, inte minst drottningens sida, eller var hon inte riktigt i balans? I så fall all heder åt Charles som aldrig diskuterat sitt äktenskap med henne offentligt för att framstå i en bättre dager.


  1. Linda skriver: 16 mars, 2017

   Diana var ett år yngre än Elizabeth var när hon gite sig. Den Elizabeth som blev drottning vid 25 års ålder och som också fick hantera en hel del otrohets rykten när de var unga.


 14. gunda skriver: 16 mars, 2017

  Jeg bodde i England på den tiden og mange mente hun var psykisk ustabil og det er klart at å bli gift inn i den familien gjorde det ikke bedre. Men hun kunne også være slu, husker da en av sønnene brakk armen. Det ble overhørt at hun sa til Charles at han kunne dra på sitt planlagte oppdra for kongehuset, mens hun ble på sykehuset. Etterpå ble det slått opp at mamma var der og ikke pappa. Det var nok ikke lett for Charles bestandig heller. Og uten kjærlighet i bunnen ble det nok håpløst.


 15. Anitra skriver: 16 mars, 2017

  Jag tror inte på dessa uppgifter. Staty över Diana? Sånt ägnar sig inte brittiska hovet åt. Absurt om Camilla 20 år efter Dianas död skall ta hänsyn till att man avser att högtidlighålla detta hela sommaren. Nej, fira de levande och låt de döda vila i frid.


 16. konsttanten skriver: 17 mars, 2017

  Charles och Diana var strålande lyckliga innan, och vid vigseln. Jag såg otaliga program om dem då; det var kärlek, det lyste om dem!!
  När andra barnet kommer, då kommer stora prövningar i förhållandet. Det ser vi på alla spruckna sambo/giftermål statistiskt. Åldersskillnaden på 13 år förtydligades.
  Båda parterna började vänstra.

  Camilla och Charles är är nästan jämngamla, kära,gemensamma intressen,och har inga småbarn.
  Hon har skött sin plats och uppdrag bra, skall inte svartmålas, utan firas!


 17. Magdalena skriver: 17 mars, 2017

  Camilla har vist seg å være en klok kvinne med både integritet og innlevelse. At hun tar hensyn til Diana`s minnemarkering, tror jeg ikke er noe stort offer for henne.


 18. LilleMy skriver: 24 mars, 2017

  Jag tycker att Camilla har kommit väl mycket i kläm. Självklart ska Dianas pojkar få sin mamma och hålla henne i kärt minne, men de flesta sätter inte upp en staty 20 år efter sin mammas död. Hoppas det är styrka i Charles så Camilla blir drottning när han blir kung.


 19. LillaMy skriver: 24 mars, 2017

  Ja det är synd om Camilla ibland.


 20. christina skriver: 30 juni, 2017

  Camilla som drottning , hemsk tanke .


Annons

Laddar