Carl Philip är på träningsläger för att stärka upp sig fysiskt och mentalt

Carl Philip är på träningsläger för att stärka upp sig fysiskt och mentalt
Annons


I maj går startskottet för kungaklassens Volvo Polestar racing och Carl Philip har varit på träningsläger i Italien inför tävlingssäsongen.

Medan lillasyster Madeleines bröllopsyra sveper över kungariket, har prins Carl Philip tankarna på helt andra saker.

Tränat i Italien

Den fjärde maj gör prins Carl Philip STCC-debut på Ring Knutstorp för Volvo Polestar Racing. Som ett första steg i stallets förarutvecklingsplan har prinsen genomfört tre testdagar utomlands.

I vått och torrt

– Det har varit tre mycket bra och nyttiga testdagar för mig på så väl torrt som vått underlag, säger prins Carl Philip.

Annons

Sammanlagt körde prins Carl Philip över 300 varv på två olika banor i Italien i en bil som har liknande grundegenskaper som Volvon han kommer att tävla med i STCC.

Prinsen om testpassen

– Även om testbilen skiljer sig en del från den Volvo jag ska tävla med så har jag fått en bra känsla för biltypen och många välbehövliga kilometer. Jag gillar framförallt effekten och direktheten, man kan placera den precis där man vill ha den på banan, säger prins Carl Philip.

Inlett träningsprogram

Förutom testerna på bana har prins Carl Philip också inlett ett träningsprogram med stallkollegan och erfarna Volvo Polestar Racing-föraren Robert Dahlgren.
– Vi har satt upp ett program med fysisk och mental träning, en del som är minst lika viktig som själva körningen för en racingförare, säger Dahlgren som tränar 10 timmar i veckan.

Tävlar mot proffs

Prins Carl Philip har tidigare tävlat i supportklasser till STCC. Men årets utmaning är något helt annorlunda. Årets säsong innebär att han kommer att tävla mot flerfaldiga SM-mästare som har lång erfarenhet av racing utomlands.

Tuff utmaning

– Prinsen är väl medveten om utmaningen han har framför sig. Vårt samarbete med honom är flerårigt. Första året handlar mycket om körteknik och bilinställningar. År två och tre kommer vi att titta vidare på förväntningar och prestationer, säger Jan Andersson, ingenjör för Polestar Racing.

Blir kul

Nästa körning för prins Carl Philip blir nu i april  – under de officiella STCC-testdagarna  – där han får sitt första riktiga test med sin Volvo S60.
– Det kommer att bli kul och jag ser fram emot det, säger Carl Philip.

 

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All over press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

55 kommentarer till “Carl Philip är på träningsläger för att stärka upp sig fysiskt och mentalt”

 1. Ewa skriver: 3 april, 2013

  Jobbar han aldrig, den gode prinsen?


 2. lw skriver: 3 april, 2013

  Ny lekstuga för honom skulle inte skada att han jobba lite också …


 3. Evita Jansson skriver: 3 april, 2013

  Ingen bra reklam för kungahuset. Det är bara fritidsintressen för hela slanten. Inga uppdrag i kalendern så långt ögat når.


 4. ingela skriver: 3 april, 2013

  Så himla många kungliga uppdrag finns det inte för kungafamiljen. Det är väl jättebra att C-P befinner sig på ett träningsläger för att stärka upp sig både fysiskt och psykiskt. Något han även kan ha andvändning för utanför recerbanan.

  Lycka till Prinsen säger jag bara, hoppas att det går bra!


 5. Irena skriver: 3 april, 2013

  Stackars drottning Silvia sitter med hjärtat i halsgropen inför varje lopp.
  Varför skall söner alltid göra så?
  Kanske ett mentalt träningsläger för oroliga mammor vore något?


 6. Birgitta skriver: 3 april, 2013

  Det är säkert välbehövligt med denna träning för vår Prins. Han blev ju så rädd i vintras vid tävling så han panikbromsade inför en liten kurva, ock bilen gled med ett däck ner i diket. Starka män i publiken lyfte bilen på vägen igen. Han är ju inte så stor, vår lille prins, bara35+år. Så han är såå duktig. Laget som “tagit” med honom kan ju inte annat än säga positiva saker om honom, hur skulle det se ut??


 7. Svea Lind skriver: 3 april, 2013

  Tänk att bara använda sin tid till att roa sig själv!

  Övriga familjemedlemmar i det svenska kungahuset försöker göra skäl för sitt apanage som skattebetalarna står för, men Lillprinsen anser sig tydligen inte ha tid att ge svenska folket något tillbaka för den “lön” han uppbär.

  I vardagligt tal så brukar man kalla folk som får lön utan att försöka presterar något i gengäld för “latmask”.


 8. PBoo skriver: 3 april, 2013

  “Årets säsong innebär att han kommer att tävla mot flerfaldiga SM-mästare som har lång erfarenhet av racing utomlands.” Dessa SM-mästare, blev det detta utifrån att de fick betalt för sin profession eller är dessa “enbart” el både och professionella i sitt utförande? Att P Carl Philip kör mot dessa visar att han professionell, detta oavsett att köra racerbil inte är hans huvudsakliga profession.

  “Profession”=yrke, “professionell”=fackman, kunnig, proffs. Det betyder att man kan vara professionell i sitt utförande, oavsett man har det som sin (huvudsakliga) profession och/eller om man får betalt. Med tanke på tidigare disk. om vad betyder på sv. vs eng.


 9. Tina skriver: 3 april, 2013

  Fantastiskt att Car Philip följer i den högt älskade motorprinsen Bertils hjulspår..!
  Oslagbar PR för Volvo..!


 10. Annica* skriver: 3 april, 2013

  Prins Carl-Philip har alltid haft samma intresse för bilar som prins Bertil! Prins Bertil och prinsessan Lilian ler nog i sin himmel…


 11. Hansen skriver: 3 april, 2013

  Jeg kan egentlig vældig godt lide CP, men jeg synes, han generelt lever et alt for uforpligtende playboyliv – og på den måde bliver han for mig indbegrebet af, hvor galt det kan gå med kongebørn, som ikke skal være regenter. Jeg havde i sin tid lidt ondt af prins Joachim, fordi han blev påduttet Schackenborg og dermed fik sin livsbane udstukket allerede i 10-årsalderen. Men i det mindste har det givet ham en slags fokus – og en base. At han så også kører race og har et privilegeret overklasseliv, det må man jo så tage med…


 12. Bittan skriver: 3 april, 2013

  Han är snyggare utan skägg, han ser inte fräsch och ren ut i skägg .Ovårdat tycker jag! Men smaken är olika!


 13. Tjohanna skriver: 3 april, 2013

  Härligt att höra. Det här känns verkligen som ett viktigt uppdrag där han som medlem av den kungliga familjen representerar Sverige och gör skäl för varenda krona han får i apanage!


 14. Lisa Lusth skriver: 3 april, 2013

  Om nu Prinsen vill ägna sig åt sin sport på ett seriöst plan, är det väl mycket bra att han går in för det med 100 %. Jag har aldrig hört att någon klagar över att Zlatan, Therese Alshammar eller andra idrottare ägnar all sin tid åt träning. Men som vanligt ska det bara klagas. Mycket tråkigt tycker jag.


 15. Annica* skriver: 3 april, 2013

  Dessutom kör prinsen svenskt! Ingenting lämnas åt slumpen i de kungliga salongerna! Motorintresserad prins + svensk bil = succe!


 16. Maggie M skriver: 3 april, 2013

  34 år – när ska han växa upp?

  Varför kan han inte avsäga sig sin prinstitel så behöver vi inte bry oss


 17. Marguerithe skriver: 3 april, 2013

  Lycka Till P Carl Philip!


 18. inga-lisa skriver: 3 april, 2013

  Undrar hur långt han kommit i sin raceingkarriär om han inte varit prins? Volvo backar väl upp ordentligt förstås för de vill väl ha PR!


 19. UllaZ skriver: 3 april, 2013

  #14
  Bra kommentar!


 20. mona skriver: 3 april, 2013

  Kan vi inte enas om att Carl Philip inte har apanage.
  Man kan inte avsäga sig sin prinstitel.
  Detta är en seriös satsning, Volvo skulle aldrig riskera sitt rykte
  genom att förvandla STCC till en lekstuga,
  Googla På STCC så får ni se vad handlar om.

  BARA KUNGEN SOM FÅR APANAGE DE ANDRA FÅR
  ERSÄTTNING FÖR UTGIFTER I SAMBAND MED REPRESENTATION, ALLA SOM JOBBAR HAR OCKSÅ RÄTT TILL ERÄTTNING FÖR UTLÄGG.


 21. Anitra skriver: 3 april, 2013

  Fattar inte ni kritiska skribenter att han numera är en proffsförare åt Volvo Polestar Racing, troligen betald sådan. Man riskerar inte liv och lem i den klassen utan ersättning. Så sluta att kalla det fritidssysselsättning. Dessutom får man kvalificera sig för sysslan, tror knappast att det räcker med att tituleras prins.


 22. pia skriver: 3 april, 2013

  14 “Lisa Lusth”. Jag tror att du har glömt en viktig del i din jämförelse: Zlatan försörjer sig själv medan Carl-Philip lever på pengar som pappa får av skattemedel. Inte sant?


 23. Svea Lind skriver: 3 april, 2013

  @ 14.Lisa Lusth

  Sportproffs försörjs inte av skattebetalarna!


 24. Hansen skriver: 3 april, 2013

  Jamen, helt fint, hvis det er hans betalte job at være professionel racerkører. Så har han da et fokus på det! Men nu er det jo ikke, fordi han suser jorden rundt og kører race hele tiden, så måske er det derfor, det ikke helt er gået op for f.eks. undertegnede, at det er et regulært job, han får penge for.


 25. moi skriver: 3 april, 2013

  Racer”sport” tycker jag är något alldeles ovanligt oväsentligt att ägna sig åt. Det är en “sport” som alldeles för mycket gör den tävlande beroende av hjälpmedel – i detta fall mycket dyra hjälpmedel. Att ta de risker som är förknippade med dessa sanslösa hastigheter och med dessa tunga dödsredskap till bilar. Det är ett hån mot livet – och mot dem som givit dessa gossar livet det vill säga mödrarna. Forbid it all!
  Moi


 26. Maggie M skriver: 3 april, 2013

  #20
  Om CP endast får ersättning när han representerar kan det knappast räcka till alla utgifter han måste ha, t ex för sina bostäder,semesterresor m.m.


 27. eva skriver: 3 april, 2013

  #15
  Volvo är kinesiskt!


 28. Sthlm skriver: 3 april, 2013

  Vi skriver år 2013 och även om prins Bertil och Lilian lekte sig igenom livet så går det inte för Carl Philip och hans sambo att fortsätta i deras hjulspår om han ska kalla sig prins. Har inte kungen något att säga till om längre.


 29. Eva skriver: 3 april, 2013

  Underbart! Den sporten behöver också lite kunglig glans och PR! Precis som de andra företagen som verkas hyllas mer, men detta är minst lika viktigt! Tack Carl Philip för vad du gör!!


 30. bettan skriver: 3 april, 2013

  Jag förstår att C-P och Sofia passar ihop. Ingen vill anstränga sig i onödan,men flyta omkring på andras pengar går bra. Även om inte C-P får apanage till sig personligen,får han av sin pappa. Det är fortfarande svenska skattepengar.Han har inga krav på sig,därför behöver han inte ta ansvar och bli vuxen. Inkomsterna är tryggade för båda. Skamligt när många verkligen sliter för sitt uppehälle.


 31. Tjohanna skriver: 3 april, 2013

  Racer “sport” och miljötänk går inte ihop!


 32. Brinck skriver: 3 april, 2013

  Volvo og prins Carl Philip er super-PR for Sverige!
  Og det, han får i apanage fra kongen, er peanuts i forhold til hvad en proff racerkører indtjener i sponsorpenge, så hvorfor denne evindelige klagen. Både Frederik (sejlsport) og Joachim (racerløb) bruger mindst ligeså meget tid på deres sport — og Joachim passer desuden sit gods og en del kongelige opgaver — mere tvivlsomt, hvad Frederik laver, udover at dyrke sport og sidde i IOC, der står ikke meget i kalenderen. Så også CP vil have tid til andet end motorsport, fx udtaler racerkøreren Robert Dahlgren i teksten, at han træner 10 timer i veckan og der køres næppe race så mange timer i veckan.
  Go for it Carl Philip!


 33. konsttantendisqus skriver: 3 april, 2013

  Lycka till Carl-Philip!


 34. Karin Nilsson skriver: 3 april, 2013

  # 21 Anitra, prinsen får inte ta betalt oavsett vad han än gör.
  # 18, Inga-Lisa, bra kommentar.
  Mona, hur vet du hur den delen av apanaget som kungafamiljen inte behöver redovisa för är uppdelad inom familjen? Man kan avsäga sig sin HKH titel så som Märtha Louise gjorde.


 35. Maja skriver: 3 april, 2013

  #14 Vad har Zlatan, Therese Alshammar med Carl Philips motorsport att göra???
  Carl Philip är född till ett helt annat uppdrag än att köra sportbilar och vill han ägna sig åt det istället för att vara en del av kungafamiljen får han allt ta konsekvenserna också. Han försummar sin roll att vara representativ när så påkallas.


 36. Palle skriver: 4 april, 2013

  går sofia i drottningskola under tiden? examen i sommar?


 37. christinavideotron.ca skriver: 4 april, 2013

  Den här CP kör bilar som spyr ut hemska mängder av avgaser . Skulle han inte litet kunna sätta värde på vår natur och inte bara hålla på att leka. Dessutom skulle han nog kunna ta och tvätta sitt hår. Sätt olivoljan på salladen i stället.


 38. Robert skriver: 4 april, 2013

  Det är faktiskt så att han arbetar när han kör racing.
  Han uppbär lön för att göra det och det är ett av hans många uppdrag. Kul jobb i alla fall.


 39. mona skriver: 4 april, 2013

  #38 Nej Robert kungliga får inte ta ut lön. Hoppas Volvo skänker hans lön till välgörenhet.


 40. mona skriver: 4 april, 2013

  #26 Maggie Alla kungabarnen har stora egna förmögenheter
  tror att det rör sig om mer än 20 milj. per barn.
  Aktier och värdepapper som ökar i värde.
  CP fick ärva mannen som gav honom huset i Trosa, en lägenhet på Lidingö, konst och ca 1 milj. i kontanter enl. media
  Han har nog råd med sina resor och annat.
  Han kommer med sannolikhet att få arv efter prinsessan Lilian.
  Sofia arbetar med sitt projekt och sitt företag. Lön får hon säkert.


 41. Karlsson skriver: 4 april, 2013

  Till er som vill förbjuda motorsport; Så länge det finns bilar kommer det att finnas bilsport. Den mesta tekniken som finns i era vardagsbilar är utvecklad i samband med bilsporten. Och vad det beträffar usläppen så är avgaskraven ofta hårdare inom motosporten än den normala trafiken. En motorgräsklippare släpper ut betydligt mer per tidsenhet än vad en STCC bil gör.
  Jag tror att anledningen till att kungen tillåter CP:s tävlande är att han själv är intresserad, han tycker synd om honom för att han inte fick bli troföljare. Han ville själv kanske tävla som ung men som tronföljare var det omöjligt.


 42. Mary Kristiansen skriver: 4 april, 2013

  # 41 Karlsson:
  Just nettopp! Slik er det bare!


 43. Mary Kristiansen skriver: 4 april, 2013

  # 40 Mona:
  CP arver nå Lillian/Bertils Villa Solbakken – bestemt av Prins Bertil før han døde, så kanskje flytter han dit snart!?! Både Lillian og Bertil hadde et ømt punkt for CP – og spesielt Lillian var glad for at CP førte videre Bertils motorinteresse! Av de SEK 70 mill som Lillian etterlater seg skal tydeligvis en stor del gå til kongebarna. Og mange kostbare malerier til kongens søstre, ifølge Expressen og Billedbladet!


 44. Mary Kristiansen skriver: 4 april, 2013

  # 35 Maja:
  Det er jo ikke så spesifisert hva Cp skal sysle med! Og svensk motorsport er viktig – så lenge vi har bruk for biler. Av de nordiske land er det jo Sverige som er industrinasjonen, hvor biler tradisjonelt har vært produsert for oss alle. Og det genererer mange andre virksomheter med mange arbeidsplasser og utviklingsprosjekter, som svensk motorsport er en del av og hvor mange løsninger utprøves!


 45. emma_h skriver: 4 april, 2013

  ur intervju via Hovet: “…Hur ser Prinsen på sina olika roller?
  – Först och främst är jag Prins, det är jag född till. Sedan är det designen som ligger mig närmast i dag i form av arbete. Jordbruket är jag involverad i genom mitt styrelseuppdrag på Stenhammar, och jag ser mer av detta i framtiden. Min stora passion ligger i racingen och jag hoppas att jag kan utvecklas även där men det är förstås en balans jag måste finna mellan de officiella åtagandena, designen, jordbruket och racingen…” från 2011


 46. Kerstin Bergström skriver: 4 april, 2013

  #30 bettan Innan du skriver ta reda på vad som gäller istället för att spekulera.Att idagens pengabrist är nog inte lätt att få in pengar till sådana projrct som Sofia har.Hon får nog ligga i och arbeta för vi har inte samma villkor i Sverige som i USA så att hon kan ha galor.Jag tycker hon gör det bra.P C-P har egna pengar.Du hänger tydligen inte med.Alla kungens barn har egna pengar och det rör sig om mycket pengar.Du får väl hänga med och läsa vad som händer och sker ex Kp Victoria sålde sina aktier i H&M när hon fick reda på att barn utnyttjades.Det kan vara farligt att skriva som du gjorde.


 47. karen skriver: 4 april, 2013

  Zlatan likt många andra elitidrottare har sin talang och hårda arbete att luta sig emot-det har INTE Carl-philip däremot!Att han leker på på banan och tror sig bli ett proffs är ju bara till fördel för större företag att kunna hitta en bra marknadsprofil att föra fram sin produkt.Mångsidigheten och viljan att göra projekt är ju bara en möjlighet för denna mannen när “lönen”kommer stadigt från annat håll-annars hade det aldrig lett till en egen försörjning.Ska man representera monarkin så ska det finnas krav att ställa för ett sådant pass stort försörjningsstöd som betalas ut årligen.


 48. cilla skriver: 4 april, 2013

  DEn här karln duger inte till något.


 49. Tjohanna skriver: 4 april, 2013

  #48, cilla. . .
  Det var elakt skrivit. Alla människor duger!!!


 50. Titti W skriver: 4 april, 2013

  #9 Tina

  Oslagbar PR för Volvo – ja det återstår att se


 51. mona skriver: 4 april, 2013

  #47 <Karen carl Philip har inte apanage han får inte lön från volvo.


 52. mona skriver: 4 april, 2013

  Bettan ta nu och sluta med dina avundsjuka kommentarer.
  Kungabarnen kunde ju inte välja sina föräldrar.


 53. eva skriver: 4 april, 2013

  Tror ni kineserna bryr sig?


 54. Karin Nilsson skriver: 4 april, 2013

  # 46 Kerstin Bergström, varför skulle det vara farligt att skriva så som # 30 bettan skrev?
  Tänk så mycket kungen skulle vinna på att redovisa alla skattepengar han får. Jag menar naturlitvis inte i detalj. Presidenters månadslöner är officiella och alla vet hur mycket han/hon förtjänar per år. Nu spekuleras det vilt om kungabarnen försörjer sig själva eller lever på skattepengar.


 55. Beata skriver: 5 april, 2013

  15. Annica
  Jasså, svenskt? Trodde att Volvo ägs av kineserna.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar