Detta gjorde Carl Philip och Sofia i helgen – avslöjar själva med bilden!

Sofia och Carl Philip i Dalarna.
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia njöt av naturen och den friska luften i Sofias hembygd Älvdalen i helgen. Paret har bjudit på en instagrambild med en makalös vacker utsikt.
Annons

Kameravana har prins Carl Philip sedan utbildningen och praktiken hos naturfotografen Mattias Klum. Skärpan är perfekt på nya bilden från i helgen, trots att bilden på prinsessan Sofia är tagen mot solen. I bland är det skönt att åka hem till mamma och pappa. Det tycker allt Sofia, som trivs i den lugna miljön i Älvdalen med skogen in på knuten. Carl Philip hängde med till det gula trähuset i Kåtilla, där Marie och Eric Hellqvist bor. Barnen, prins Alexander och prins Gabriel, följde också med så klart. Pojkarna ville leka med mormor och morfar och smaka på nygräddade kanelbullar.

Annons

(Klicka på pilen till höger för att bläddra bland bilderna)

På tu man hand tog prinsparet en promenad och gjorde en utflykt till Hykjeberget i Älvdalen. De satt på stenbänken som de fick i bröllopsgåva av Dalarna och tittade ut över vidderna. Förra gången de var här, var det betydligt mer stohej. Det var för två år sedan, fredagen den 30 september 2016, som prins Carl Philip och prinsessan Sofia besökte Hykjeberg naturreservat i Älvdalen. Då invigde de Hykjeberg naturreservat, som bildades 1990 och nu har utökats till dubbel storlek. De passade också på att avtäcka stenbänken, som står högst uppe på Hykjeberg. Vid utkiksplatsen finns även bänkar kring en eldstad och ett vindskydd. I samband med invigningen sade prinsessan Sofia i sitt tal:

– Utflykter i naturen var något av det bästa jag visste under min uppväxt. Jag är väldigt tacksam över att ha fått växa upp här och ta del av allt det vackra Dalarna har att erbjuda. Relationen till naturen och Dalarna kommer jag att föra vidare till vårt barn.

Sagt och gjort! I helgen blev det verklighet. Två söner är födda och de vill förstås också följa med mamma och pappa till utkiksplatsen. Kanske hann de göra det i helgen? I så fall fick prinsparet vara på sin vakt. Hykjeberget når 594 meter över havet och har på sydsidan ett ca 100 meter högt stup! Berget ligger på gränsen mellan Mora kommun och Älvdalens kommun och är ett populärt utflyktsmål tack vare utsikten.

Laddade batterierna

På den fina bilden ser vi inte till Alexander och Gabriel. Sofia njuter av lite lugn och ro. Att ladda batterierna på en tyst och stillsam bergstopp är som balsam för själen. Med två småbarn hemma kan det ju gå vilt till.

Prinsessan Sofia.

Prinsessan har hunnit med en hel del på sista tiden. I veckan närvarade Sofia vid invigningen av den nya kognitiva mottagningen på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Hon har också arbetat med sin välgörenhetsorganisation Projekt Playground. Här ser vi en ny bild från den 4 september.

Foto: IBL, Instagram

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Detta gjorde Carl Philip och Sofia i helgen – avslöjar själva med bilden!”

 1. Daga skriver: 8 oktober, 2018

  Fint att de uppmärksammar bröllopsgåvan.Vackra bilder.Vackra människor.Daga


 2. vesna skriver: 8 oktober, 2018

  Upplevelse av högsta grad! Den vackra naturen bjuder på sig. Lyckliga människor som bor i närheten.


 3. Bettan skriver: 9 oktober, 2018

  De måste exponeras, apanaget i fara kanske? Fortfarande undrar jag vad hovets presstjänst gör. FRU Thorgren brukar vara snabb med säga, privat.


 4. Isidor skriver: 9 oktober, 2018

  Söker de jobb aktivt?


 5. MattieS skriver: 9 oktober, 2018

  Underbar natur och vackra vyer.


 6. konsttanten skriver: 9 oktober, 2018

  Både foto ett och två är fina. Fotografen, om det var C-Ph eller någon annan, fick solen med utsikt, och Sofias fina profil med; varma bilder!
  De är väl stolta över sin present, inget annat tänk!!!


 7. mini skriver: 10 oktober, 2018

  Trevligt att se att Prinsparet både har “uppdrag” och lever sitt privata familjeliv här hemma i Sverige. Jodå, jag vet att de även semestrar utomlands (skriver det så inga “missförstånd” uppstår 🙂
  “Bettan” – haka inte upp dig på apanage för jag är ganska säker på att INGEN i kungafamiljen får apanage under semestrar!


 8. CVM skriver: 10 oktober, 2018

  PrinsParet har väl ingen annan möjlighet att leva någon annanstans eftersom dom är beroende av
  sitt apanage.
  Medans Prinsessan Madeleine valde en man som
  kan försörja en familj utan apanage.
  CVM


  1. Helene skriver: 10 oktober, 2018

   CVM.

   Adekvat analys CVM/Claes!


 9. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 10 oktober, 2018

  mini 10 oktober, 2018 kl. 09:45
  Glöm inte att de både har helt privata “uppdrag” i Sydafrika, samt lever en hel del av sitt privata familjeliv där!


 10. Christina skriver: 18 oktober, 2018

  Vackert. Det är bara kungen som har appanage.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar