Carl Philip tog emot sin Sofia i mål

Carl Philip tog emot sin Sofia i mål
Annons

Som vi tidigare berättat deltog både prins Carl Philip och hans flickvän Sofia i StafettVasan. Och prinsen fanns på plats när Sofia kom i mål.

Prins Carl Philip åkte första sträckan för laget Team Due under StafettVasan. Team Due kom på 720 plats på tiden 6 timmar och 56 minuter.

Annons

I prinsens lag Team Due  ingick även Anders Lindstedt, Niclas Andersson, Jan Åke Hansson och Louise Gottlieb som ni se på bilden här – på väg över mållinjen.

Fast det blev ändå Sofia Hellqvists lag som tog hem en bättre tid, enligt SVT slutade Sofia Hellqvist lag som  564:a, mot prinsens 720. Till SVT säger prins Carl Philip:
–  Betydligt bättre än jag trodde. Jag trodde att det skulle vara över två, så jag är jättenöjd.

I en intervju med tidningen Aftonbladet säger prins Carl Philip att han och Sofia njuter av sin relation som den är idag:
– Men självklart ser vi en framtid tillsammans. Det är ju därför vi är tillsammans med varandra.

Till tidningen Expressen säger prinsen att han är så stolt över sin Sofia.
– Hon har verkligen vinnarskalle.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Patrik Österberg/All Over Press

Läs även:

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

181 kommentarer till “Carl Philip tog emot sin Sofia i mål”

 1. Sisse skriver: 2 mars, 2013

  Disse billeder behøver ingen ord… de taler for sig selv.


 2. Ulla skriver: 2 mars, 2013

  Ja Sisse. Kärlek, kärlek och åter kärlek.


 3. Marianne skriver: 2 mars, 2013

  Inga tvivel längre! Detta är kärlek…..syns tydligtbra jobbat i skidspåret!


 4. Tina skriver: 2 mars, 2013

  Love conquers all..!
  Vilket strålande vackert prinspar..!
  Vackra naturella Sofia är en storslagen skönhet..!
  Så underbart det blir med deras bröllop..!


 5. Anna skriver: 2 mars, 2013

  Till och med jag ser att de troligen har det bra just nu! Hoppas att CP är beredd att säga upp prinstiteln för henne! ( och Sofia är beredd på att inte bli en officiell medlem av kungafamiljen:))!


 6. Tina skriver: 2 mars, 2013

  5. Sweet revenge..!


 7. siv skriver: 2 mars, 2013

  Som sagt bort med prinstiteln, inget apanage.
  Sen kan de gifta sig i någon bykyrka. Varför inte Västerljung?


 8. liljan skriver: 2 mars, 2013

  Men att ni bara orkar bry er om Titlar och Apanage och dylikt. Låt dom ha sin kärlek ifred utan spekulationer om framtiden. Jag tror ni är AVUNDSJUKA för att ingen prins har kommit till ER. Länge Leve Kärleken.


 9. signe skriver: 2 mars, 2013

  “5” Anna och “7” Håller med er ! Det har jag sagt länge C-P kan gifta sig med sofia och sen dra sig undan offentligheten !


 10. Annica' skriver: 2 mars, 2013

  Kungen och drottningen är nog jublande glada för alla sina tre barns skull! Det viktigaste i livet, de har alla funnit lyckan och den stora kärleken, och det är väl det som alla föräldrar önskar sina barn mest av allt! Snart är prinsessa nummer två också i hamn…


 11. Humaniora skriver: 2 mars, 2013

  Man blir verkligen konfunderad över alla turer kring detta par och
  övriga familjen. Ena stunden krisartat och relationsproblem, den andra stunden råder enighet samt all frid och fröjd.
  Vad är sanning, egentligen!!??


 12. mona skriver: 2 mars, 2013

  Carl Philip har INTE apanage hur många gånger ska man säga det innan du Siv förstår svenska. Man kan inte heller avsäga sig en prinstitel. Om Carl Philips systrar gifter sig med en icke kunglig
  så kan inte Carl Philip bli av med prinstiteln om han gifter sig med Sofia. Vi lever här och nu, Kungens valspråk är för Sverige i tiden.
  Tycker det är märkligt hur ¨många som orkar skriva så mycket dynga utan eftertanke.


 13. Saara skriver: 2 mars, 2013

  En del är sjukligt intresserade av CP och Sofia !! Herregud!! Vad gäller ev titlar och apanage så är det inte upp till oss !! För min del får CP mer än gärna behålla både titel och pengar! Samma med Sofia, hon skulle bli en fantastisk prinsessa!

  Ta hand om er eget liv innan ni börjar tala om hur andra ska ha det!


 14. nea skriver: 2 mars, 2013

  Vilket lyckligt par! Äntligen får Carl-Philip stiga ur sina bestämda och dominanta systrars skugga. Hoppas på snar förlovning.


 15. Marguerithe skriver: 2 mars, 2013

  Till alla kritiker av Kungafamiljens engagemang och upphöjande av alla andra kungafamiljer (utan att ni har någon som helst aning om hur folkandan och politiken ser ut i dessa länder).
  Sluta att dra ner oss andra i er egen misär!


 16. My skriver: 2 mars, 2013

  Kärlek på egna ben utan pappas pengar och kungliga gräddfilstitlar måste bli alldeles allldeles underbart….


 17. ingela skriver: 2 mars, 2013

  Instämmer med #5 och #7. De blir säkert lyckliga med varandra och älskar man någon så bryr man sig inte om titlar och appanage eller andra förmåner som C-P hade som prins.

  Lycka till C-P med flickvän!


 18. C., DK skriver: 2 mars, 2013

  # 5 – 7 – 9
  Kærligheden er den største magt, den står imod både modgang og avundsjuka (!).
  De er unge og lykkelige…… billederne gør en glad, præcis som billederne af Estelle på 1-årsdagen.
  Jeg synes Sverige/svenskerne kan være stolte af sit kongehus — et kongehus i tiden!


 19. Vicki skriver: 2 mars, 2013

  5. Anna, Mars 2, 2013 8:57

  Ja, det får vi hoppas, för bådas skull 🙂


 20. Tina skriver: 2 mars, 2013

  9. Som tur är s Signe så är du maktlös..!
  Carl Philip gör som det passar honom..!


 21. Ann Nylén skriver: 2 mars, 2013

  Varför skall inte Sofia få bli Prinsessa och Prinsen behålla sin titel? Han är välutbildat och jobbar för sitt land. Sofia arbetar med välgörenhet. Jag förstår inte detta motstånd och mobbing som tydligen finns i mitt land mott Henne och deras förhållande. Prinsens mor är inte född kunglig och hans andra syskon har inte heller funnit kärleken i en kunglig partner. Lyft blickarna till Norge och se hur bra det blev där mellan Kronprinsen och Kronprinsessan.


 22. Singoalla skriver: 2 mars, 2013

  För mig får Sofia gärna bli prinsessa. Hon har inget att skämmas för. T ex har hon (vad jag vet) inte anonymt trakasserat andra på diverse nätforum under föregivande att alla har rätt till sin åsikt!
  Min åsikt är att ni som hackar på henne är löjliga!


 23. Bibbi skriver: 2 mars, 2013

  Jag undrade i morse hur länge det skulle dröja, innan en del surmagade bittertanter skulle börja med sina elaka och ondsinta skriverier mot paret i fråga. Nu vet vi alla det!

  Hur kan vuxna människor utgjuta sig på det sätt som sker mot detta par, som ni inte känner ? Ni grundar era patetiska och löjeväckande uttalanden på varandras tyckanden, inte på fakta. Ni raljerar och står i. Det är inget annat än patetiskt och okunnigt!
  Att ni inte skäms!
  Har ni egna barn, kanske ni skulle kunna föreställa er hur det skulle vara om de bleve utsatta av ett tantdrev på det här sättet. Försök visa lite medmänsklighet, hyfs och god ton!
  SKÄRP TILL ER OCH HÅLL INNE MED ERA FÅNIGA KOMMENTARER MOT PRINSEN OCH HANS FLICKVÄN!


 24. Linnea skriver: 2 mars, 2013

  Vilket fint par,så bra för Sverige med sunda och sportiga förebilder.Vackra , naturliga, Sofia,och hennes ömma prins.Länge leve detta rara par.Många varma kramar till Er båda ! Kärleken segrar.


 25. Linda skriver: 2 mars, 2013

  Det är väl bara kungen som kan ta ifrån CP hans prinstitel, och det tror jag inte att han kommer att göra…efter “Den motvillige monarken” tror jag att det blivit ännu svårare för honom eftersom en sådan åtgärd skulle uppfattas som dubbelmoral. Dessutom tror jag inte att han vill ta ifrån sonen hans titel. CP är inte tronföljare, tronföljden är genom dubbelt tryggad genom Estelles födelse och ingen tror väl på allvar att CP kommer att komma ifråga som regent.


 26. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 2 mars, 2013

  Visst måste det finnas kärlek i bilden, annars hade väl inte CP hållt fast kring en kvinna som haft den “meriten” i bakgrunden. Oavsett hoppas jag att alla kungabarnen blir lyckliga med sina respektive.

  Men som vi vet. Blir Sofia prinsessa kommer Svearikes kungahus att falla och detta med ALL SÄKERHET. Är paret kära och vill förlova, Fine! Men då får Carl Philip släppa sin prinstitel.

  Kul att Lussan var med och åkte skidor! Heja Lussan!!!

  Moder Svea


 27. hehs skriver: 2 mars, 2013

  #5,7 samt 9 Vad håller ni på med? Mobbing utan dess like.
  Ni kan orera så mycket Ni vill men så tur är det Kungen som bestämmer. Prins Carl Philip kommer att få behålla sin titel medans han maka kommer att bli Hertiginna (vem det nu blir) och vad är det fel på Sofia? För att hon har fotograferats lätt klädd? Då har jag sett mer avklädda tjejer på badstranden. Ni är ju löjliga som håller på. Leve Kärleken!


 28. Maggan skriver: 2 mars, 2013

  5# Tycker du att Madeleine också ska avsäga sig prinsess titelen eftersom hon ska gifta sig med en sådan som Chris, han är ju inget att satsa på en gammal gubbe som bara vill glänsa. CP och Sofia passar verkligen ihop där lyser ÄKTA kärlek inte något påklistrat.


 29. von Waltenhorns110Ia skriver: 2 mars, 2013

  Prins Carl Philip och Sofia, kämpar för sin kärlek, dom söker sig en framtid, annars hade dom två inte varit ihop.
  Svårt att förstå varför tantvarningen Emma fortfarande skall spela på den kungliga scenen.Hon har ju bildat familj.
  Sluta nu Madeleine ´, Blod är tjockare än vatten!!!


 30. emma_h skriver: 2 mars, 2013
 31. Sthlm skriver: 2 mars, 2013

  Som sagt, det här paret förtjänar varandra. Förstår nu äntligen också C P att Sofia Hellqvist är utrustad med en vinnarskalle. Det ska bli synnerligen intressant att följa Hellqvists och Daniels intågande i den kungliga familjen. Med stor sannolikhet kommer de två att ta stor plats med sina vinnarskallar och kungaparet och kronprinsessan kan därmed lugnt luta sig tillbaka.


 32. PBoo skriver: 2 mars, 2013

  Om det stämmer som P Carl Philip säger då lär det knappast bli en förlovning före P Madeleine och Chris bröllop om bara 3 månader! Däremot – bl.a. genom P Madeleine lyckönskningar till dem bägge – är Sofia bjuden till bröllopet. Det vore trevligt om det bröllop som är om bara 3 månader kan få vara i fokus, precis som den dagen P Carl Philip gifter sig, att hans bröllop får vara i fokus! Önskar också att på själva bröllopsdagen paret som gifter sig är i fokus och alla andra i bakgrunden – både självvalt, och att media och folk som kommenterar också fokuserar på bröllopsparet! Precis likadant som det ska vara när P Carl Philip gifter sig! För det vill ni väl?!


 33. Irena skriver: 2 mars, 2013

  Det här ÄR ett vackert par. Men jag efterlyser ett Mössbål med det snaraste. Dessa skidmössor är de absolut fulaste genom hela skidhistorien!


 34. PBoo skriver: 2 mars, 2013

  Mycket trevliga o fina ord från P Carl Philip o Sofia om kommande bröllopet o om P Madeleines o Chris kärlek – något för er som jämt kommer med otrevligheter om P Madeleine o Chris att läsa!

  “Så vad har ni för känslor inför det kommande bröllopet i sommar?

  – Vi är självklart mycket spända inför bröllopet. Chris är humoristisk och stabil, det går inte att ta miste på hur lycklig han gör Madeleine, säger Sofia.

  – Det är härligt att se att hon är kär och lycklig och vi är glada att hon har hittat sin riktiga kärlek. De bygger varandra på ett fint sätt, säger Carl Philip.”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16341334.ab


 35. IMP skriver: 2 mars, 2013

  Kan ingen skaffa rakdon åt CP, han ser sluskig ut i det ovårdade skägget.
  För övrigt får de båda gärna gifta sig med varandra, så länge han avsäger sig sin prinstitel och apanage.


 36. Astrid A skriver: 2 mars, 2013

  Tydelig markering fra paret: Titta, vi är og blir tillsammans! At prinsesse Madeleines beste venninne var på prinsens lag viser at Sofia er akseptert av alle i prinsens familie og vennekrets. Nå er det på tide at skvallerkråkene tystnar.


 37. elsalena skriver: 2 mars, 2013

  har ni alla glömt att även silvia en gång var en helt vanlig tyska utan titel o slott? tragiskt att ni inte bara kan va glada eller enbart vara tysta… för deras skull! hemska tanke om ni behandlar era egna barn respektive på samma sätt-men ni är väl helt perfekta sjävla o helt felfria människor så era barn har väl inga pojk eller flickvänner med tatuering o bilder i bagaget… arma barn…


 38. Singoalla skriver: 2 mars, 2013

  Och nu har båda kvällstidningarna reportage där prinsparet intervjuas tillsammans i Mora. Läs och njut!


 39. Eva M skriver: 2 mars, 2013

  Han kommer aldrig fråntas prinstiteln. Deremot kan han förlora sin plats i arvsföljden och även kungens bidrag från apanaget. Att kungens farbröder fråntogs prinstitlar beror på att Gustav den femte ej godkände giftemålen. Grevetitlarna dom fick kommer från Luxemburg.


 40. Kiana skriver: 2 mars, 2013

  Jeg håper de snart kommer til det punktet i sitt forhold at de kan gifte seg. Dette ser ut til å være et trivelig par. Mange er imot Sofia, men det var også mange som var imot Mette-Marit. Sistnevnte er nå en veldig populær Kronprinsesse. Håper på alt godt for dette flotte svenske paret.


 41. Tjohanna skriver: 2 mars, 2013

  Dessa kungligheter och allt de har att stå i. Victoria, Daniel Eatelle och kungen himself hejar på skidåkare i Val Di Fiemme.(Var är Silvia?) Carl Philip åker Stafettvasalopp med kompisar. Prins William arbetar som pilot för RAF Rescue. Prinsessan Mathilde engagerar sig i kampen mot cancer. Maxima i cancerforskning. Prins Harry har tjänstgjort som soldat i Afghanistan och är just nu i Afrika och engagerar sig i kampen mot hiv/aids samt besöker en skola för blinda barn och bidrar till att glädja dem.
  MetteMarit har talat i FN Olika uppdrag är livets lott. Vilket kungahus skulle man vara mest stolt över om man fick välja?


 42. Birgitta skriver: 2 mars, 2013

  Scenen är Sofia Hellkvist i skidspåret, fortsättning på scenen: Intervjuv med Aftonbladet, bla. där hon uttalar sig om Chris O Neils, egenskaper, ock sedan om Prinsessan Madelens “mentala” mående, att Chris är bra för P.Madelene!! Nu finns P.Madelenes väninna Louise Gottlieb i närheten , men INGEN av P.Madelenes vänner har gjort uttalande om någon i Kungahuset!!


 43. Anna skriver: 2 mars, 2013

  Om C-P gifter sig med Sofia får han avsäga sig prinstiteln eller ändra successionordningen så att Madeleine kan bli nr 3.
  Annars KAN Sofia bli drottning innan Estelle fyller 18 år om Victoria frångår.
  Man vet ju aldrig som händer i livet!


 44. E skriver: 2 mars, 2013

  Vackert par !


 45. Maria skriver: 2 mars, 2013

  Varför ska Carl-Philip och Sofia dra sig undan offentligheten men inte Madeleine och Chris?? Tycker det är förföljelsemani här i kommentarerna när det gäller dem. Konstigt att inte Svensk Damtidning tar bort dessa kommentarer som förekommit!


 46. Yggdrasil skriver: 2 mars, 2013

  Jag gläds med de lyckliga tu!
  Men skägget var väl bara för tillfället hoppas jag.


 47. pia skriver: 2 mars, 2013

  8 “liljan”. Om det nu är så att de vill “ha sin kärlek i fred”, så vore det ju allra bäst att de bleve privata vid sitt giftermål. Då skulle de slippa fotografer och journalister och Carl-Philip skulle slippa stå och säga fel när han representerar. Det vore väl bra, “liljan”?


 48. mari skriver: 2 mars, 2013

  Grattis till Herr och blivande fru Bernadotte…=)


 49. snickarjohn skriver: 2 mars, 2013

  Mera sport:

  Svenska friidrottsförbundets hedersordförande och högsta
  beskyddare är Silvia Bernadotte.

  Var befinner hon sig när det vankas EM på hemmaplan?


 50. mari skriver: 2 mars, 2013

  Grattis till Herr Bernadotte och hans Sofia!!


 51. Lisa skriver: 2 mars, 2013

  Snart har Sverige sex prinsessor… Kul!


 52. Eva skriver: 2 mars, 2013

  Har Sofia färgat håret kolsvart igen?
  Ja, de verkar ha det bra och kärt. Visst gläds man med människor som är glada och kära. Det är en sak. När det sedan kommer till plikter, värv, värderingar att förmedla, föredöme för ungdomar och unga kvinnor, så hoppas jag innerligt att det inte kommer handla om yta, kropp och glam, utan insida, arbete och seriositet. Jag önskar dem all lycka.


 53. Maryou skriver: 2 mars, 2013

  #8# Titlar, apanage och dylikt är kungahusets livlina. Utan dessa skulle det inte finnas något kungahus. Så, det är nog kungahusets medlemmar som orkar bry sig allra mest.


 54. Karin Nilsson skriver: 2 mars, 2013

  Klart att de älskar varandra, inte skulle de väl vara tillsammans annars. Mig veterligen har ingen krävt att skall separera eller velat förstöra deras förhållande. Men som sagt är hon inte lämplig som medlem i den kungliga familjen.


 55. Eva skriver: 2 mars, 2013

  Oj, det var jobbigt det där, nu är det nog dags för en “kärlekssemester” igen.


 56. Monica skriver: 2 mars, 2013

  Grattis!


 57. Pensionär skriver: 2 mars, 2013

  Sofia tävlade i sista sträckan mot Madeleines bästa vän. Det säger väl lite om ovänskapen som många här vill framhålla. Likaså att CP har mist alla sina vänner för Sofias skull. Nu får nog många tänka om som har så mycket information om syskonen Bernadotte.


 58. Christina Helsinki skriver: 3 mars, 2013

  CP har uttalat sig om Sofias och hans förhållande och om en framtid tillsammans.

  Kanske hög tid för anti-Sofia truppen att börja retirera, Snopet att börja byta fot, efter deras eventuella äktenskap.

  Bättre fly än illa fäkta. Oberoende av CPs titel eller apanage så kommer han alltid att vara en offentlig person och högre värderad som född prins av Sverige än en pappersprins.


 59. Tina skriver: 3 mars, 2013

  Vilken vacker o stark kärlek de har Sofia o Carl Philip..!
  Att den håller trots en makalöst osmaklig mobbingkampanj från republikanerna..är ju det ultimata beviset på äkta kunglig kärlek..!
  Dessutom befäster den Sveriges roll som etisk-moralisk förebild..!
  Bättre good-will för det modena jämställda Sverige ..det kan vi inte få..och absolut inte vackrare heller..!


 60. snickarjohn skriver: 3 mars, 2013

  Här ser vi hur skribent 59 fått det hela fullständigt om bakfoten.
  Vi republkaner struntar fullständigt i dessa personers val av partner.
  Det trodde jag alla begripit.
  De som skriker högst är de rojalister som känner sig svikna och,
  som de säger, “inte vill låta sig representeras av denna dam”.

  Sedan är det kul med lite humor på morgonen – etik och moral-
  jojo!


 61. Irene skriver: 3 mars, 2013

  Alle behøver ikke nødvendigvis være vilde med Sofia, men CP har samme ret som alle andre til at gifte sig med den han elsker.
  Og hvorfor skulle CP fratages HKH-titlen og apanagen ? Madeleine beholder begge dele, når hun gifter sig med den borgerlige Chris.
  I Danmark får forøvrigt greve Ingolf (Danmarks konge i dag, hvis Tronfølgeloven ikke var blevet ændret i 1953) en livsvarig apanage, som en slags kompensation.
  Prins CP har også ved en lovændring mistet retten som tronfølger, så selvfølgelig skal han have andel i apanagen!


 62. Marguerithe skriver: 3 mars, 2013

  “59” Tina,
  Kan bara hålla med. Sofia och Carl Philip har klarat den ofattbara mobbing som funnits på dessa sidor och som de inte kunnat vara omedvetna om. De är en fin förebild för vårt moderna land, och dessutom ödmjuka människor. Önskar dem all lycka!


 63. elsalena skriver: 3 mars, 2013

  denna sofia har ätligen uttalat sig tillsammans med sin carl philip om all elaka skriverier o påhopp om dem o allt tjafs.jag ägnar mig inte åt tonårsskriverier!!!precis vad de flesta ägnar sig åt här!!intervju i aftonbladet. you go girl!!!


 64. Marguerithe skriver: 3 mars, 2013

  “60” snickarjohn,
  Vilken man i Sverige vill gifta sig med en feminist som kämpar emot den ena halvan av mänskligheten? Ingen, skulle jag vilja säga. Det är väl underbart att man kan bli förälskad i någon bara för att han/hon är attraktiv och att man bägge vill varandra väl.
  Vi lever inte i förtryckets Iran, tack och lov.


 65. Annica' skriver: 3 mars, 2013

  Varför skulle Carl-Philip avstå från apanaget? Varför skulle Carl-Philip avstå från sin prinstitel? Om Sofia gifter sig med prins Carl-Philip så blir hon väl prinsessa? Jag kan inte hela turerna kring apanaget, men själva APANAGET kommer väl som i en klumpsumma till kungahuset, sedan är det kungen, drottningen och deras ekonomiska rådgivare som beslutar hur det skall användas? Mestadelen av apanaget går ju till personalens löner samt underhåll av slott och slottsparker, och många av dem är dessutom öppna för allmänheten. En liten del av apanaget går också till kungaparat, kungabarnen, men inte så stor som alla verkar tro.


 66. snickarjohn skriver: 3 mars, 2013

  Marguerithe 64,
  Jag måste medge att jag inte begriper Ditt inlägg 64.
  Vad har det för relevans till 60?
  Det undgår faktiskt mig.


 67. Poul skriver: 3 mars, 2013

  Gætter på, at Sverige ligesom det skete i Norge får 2 kongelige bryllupper med kort interval.
  Og det kan både Kongens og Statens budget sikkert godt klare. 😉


 68. Christina Helsinki skriver: 3 mars, 2013

  #59

  Som jag uppfattar skriverierna här kommer de negativa kommentarerna från upprörda monakister som tror att Sofia skulle fälla hela monarkin vilket är helt löjligt. De sk republikanerna borde ju gnugga händerna av förtjusning isåfall. Varför skulle en republikan sitta och skrika att CP borde skaffa sig ett säkrare kort för att stå kvar i tronföljden?


 69. emma_h skriver: 3 mars, 2013

  Irene-Citat:”CP har også ved en lovændring mistet retten som tronfølger, så selvfølgelig skal han have andel i apanagen!”
  men IRENE_61 till skillnad från danska Ingolf så har svenska CP aldrig innehaft ngn KronPrinstitel… Kognatisk TF nåddes via TVÅ omröstningar: Redan då CP låg i moderns mage skedde omröstning 1 av 2 för att undanröja manliga tronföljden så CP har EJ heller berövats ngn kronprinstitel då beslutsprocessen var igång… 2:a omröstningen ägde rum efter födelsen. Bytet av TF diskuterades iom T-avtalet på 70talet! Sve Apanaget ska täcka K-familjens & Hovets Utgifter – Ej vara nåt slags “plåster på såren”, “sinekur”(ersättning utan motprestation) som du skrev om I


 70. Singoalla skriver: 3 mars, 2013

  Just det, Annica. Allt detta tjat här om apanaget är patetiskt. Vem jobbar gratis? Jag har mer ont av alla höga bonusar i näringslivet till sådana som redan har skyhöga löner.
  Det är dålig stil att anonymt hacka på sådana som inte kan/får försvara sig.


 71. emma_h skriver: 3 mars, 2013

  ANNICA… Alla Kungliga Slott ägda av Sve Folket Bekostas via Statens Fastighetsverk m skattepengar ej Apanaget apropå Ditt påstående om “underhåll av slott och slottsparker,”


 72. PBoo skriver: 3 mars, 2013

  # 64 Marguerithe

  Citerar; “Vilken man i Sverige vill gifta sig med en feminist som kämpar emot den ena halvan av mänskligheten?” Chockerande – du har inte förtstått vad feminsm (som finns i olika inriktningar) står för överhuvudtaget – det är INTE att “kämpa emot den ena halvan” utan det är istället att kämpa för den ena halvan! Var hade du varit om inte dina (våra) förmödrar hade kämpat för våra rättigheter (och skyldigheter)?! Du hade exv. inte haft rätten att rösta, du hade inte haft rätten att vistas publikt, du hade inte haft rätten att tala och skriva publikt, du hade inte haft rätten att ha egen ekonomi, du hade varit ett bihang till din far, bror, make. Själv är jag tacksam!


 73. nea skriver: 3 mars, 2013

  Pboo, denna linje handlar om c-p och sofia – inte madeleine.


 74. Hilde skriver: 3 mars, 2013

  #31 Sthlm
  Som medlem av kongehuset er det jo meningen at Daniel skal ta plass. Hva er galt med det?
  Silvia gjorde også inntog i kongehuset med sin vinnerskalle og se hvor bra det ble. Daniel gjør også en flott jobb.
  Sofia vil aldri få samme rolle som Daniel og Silvia,ettersom hun gifter seg med en vanlig prins og ikke en kronprins.


 75. Marja skriver: 3 mars, 2013

  Inte är det republikaner som skriver negativt om prins Calr Philip och hans sambo Sofia. Det är elaka människor som inte vill förstå att om kungens dotter gifter sig med en man utan kunglig rang och behåller sin prinsesstitel, så om det finns jämlikhet och vett i Sverige, så måste kungens son också få behålla sin titel om han vill. Det är inte klokt att tjata om sonens titel och glömma dotterns.


 76. nea skriver: 3 mars, 2013

  Pboo/emma_h läs artikeln i aftonbladet där carl-philip uttalar sig om att skidträningen sammanföll med estelles 1-årsdag: det var många tidtabeller (ett gäng på 10 personer – bla madeleines bästa väninna lussan!!!) som skulle jämkas. Tydligen har madeleines väninnor inte något emot sofia. Tihi!

  Önskar all lycka till c-p och sofia, ett vackert och lyckligt par som kommer att bli en succé! Sofia har alla kvaliteter som behövs för en prinsessa; vacker, glad, vältalig, engagerad. C-p kunde inte ha valt bättre.


 77. Hilde skriver: 3 mars, 2013

  #41 Tjohanna
  Alle kongelige har ulike oppdrag. Også Victoria har vært flere ganger i Afrika. Hun har også engasjert seg i “Rosa sløyfe” -aksjonen, barndiabetes fonden etc, Daniel er hedersordførande i Hjerte og lungefonden og støtter kampanjen “Ett friskere Sverige” bl.a.
  Også de engelske prinsene er ofte på sportsarrangement og det er de i andre kongehus også.
  Alle kongehus gjør de samme oppdragene.
  Slik sett kan man være like stolt over alle kongehus.


 78. Charlie skriver: 3 mars, 2013

  # 62 Marguerithe. “Ofattbara mobbning”…vet du egentligen vad riktig mobbning är? Här förekommer ingen mobbning. Här ventileras åsikter. # 4,6 etc Tina. Ytlig ! Dina kommentarer om “vacker” är ganska tjatiga…att vara vacker är ingen egenskap.


 79. biipiip skriver: 3 mars, 2013

  #59 Tina
  Er det virkelig republikanere som er i mot prinseekteskapet?
  I Norge, når “Saken Mette-Marit” dukket opp, var det blod-royalistene som skrek opp høyest – og de skydde ingenting i kampen for å holde det konglige norske blodet “rent” De samme royalistene som protesterte høyest – skryter i dag Mette-Marit panegyrisk opp i skyene… Vil ikke en republikaner nødvendigvis mene at alle mennesker er født like og at Sofia vil være like bra (prinsesse) som enhver annen? En republikaner vil dermed mene noe om statsformen og ikke så mye om personer. Jeg tror nok heller det er royalister som har fått ferten av blod.


 80. Wilma skriver: 3 mars, 2013

  Det påstås att Sofia är “djupt engagerad”, att hon bygger upp en biståndsorganisation, att hon lägger all sin tid på hjälparbete.
  Bara en fundering: hur har hon tid och dessutom viljan att resa runt på diverse semesterorter för nöjes skull? Det stämmer inte med min 20-åriga erfarenhet som biståndsarbetare och att bygga upp biståndsvärlden.


 81. biipiip skriver: 3 mars, 2013

  “Kommentarer överstigande 10 rader publiceras inte.”

  Hva i alle dager er begrunnelsen for denne begrensningen?
  Hvorfor er det så viktig å unngå at tenkende mennesker – som nødvendigvis trenger mer en 10 -ti- små linjer for å utrykke et resonement med argumenter og konklusjon – skriver på siden deres?

  Jeg fatter det ikke…


 82. Bibbi skriver: 3 mars, 2013

  Nr 65 Annica: Det där med apanaget har ingen av pladdertanterna här den minsta lilla susning om, även om de gärna vill framhålla sig själva som sanningssägare och mer insatta än andra. Om det inte vore så löjeväckande, är det nästan lite sött, faktiskt, med alla dessa “fakta” som läggs fram och alla som tror sig veta hur det förhåller sig.
  Vissa kommentarer här skrattar man högt åt – de är så infantila, felaktiga och intetsägande! Riktigt rolig läsning understundom och det skulle kunna vara ännu roligare, om inte samma signaturer om och om igen på ett så sjukligt sätt ideligen pratade så mycket skit om prinsen och hans flickvän.


 83. Britt PerssonCarl-Philiptogemot skriver: 3 mars, 2013

  Äntligen får de visa sin kärlek öppet! Varför skulle de bli herr och fru B ernadotte? Det här paret kommer så småningom att bli bra representanter för Sverige! Varför skulle prinsen fråntagas sin arvsrätt då hans lillasyster inte behöver göra det?
  Kungen själv fick vänta med att göra Silvia officiell tills hans farfar
  hade gått bort! Detsamma gällde prins Bertil! Pga att gamle kungen inte kund acceptera dåvarande Lilian Craig och dessa båda måste avstå från barn! Vi lever i Sverige för tiden och dessa Sofiamobbare är förmodligen stofiler som vet bäst hur alla ska uppföra sig! Trevligt att Sofias föräldrar äntligen syntes på nya fotografier! Heder åt kronprinsessparet som stöttat Carl-Philip och Sofia och detsamma gäller kungaparet som lät det unga paret umgås med dem förra sommaren!


 84. Fia-Maria skriver: 3 mars, 2013

  Vad betr. “mobbningen” av Sofia, tror jag inte att en endaste i Kungahuset varken läser eller bryr sig överhuvudtaget om vad som skrivs här på sidorna! Inte ens mamma Hellqvist behöver oroa sig över vad många anser om dotterns lämplighet som svensk prinsessa,
  – hon och dom flesta vet redan att det är helt upp till Kungafamiljen att bestämma, och det verkar inte vara bättre än att Sofia sitter säker i sadeln. Det enda som behövs är att folket skall vänja sig vid henne…
  tycks man tro.
  M a o är den kungliga såpan i SvDamtidning rena underhållningen som kommer att elda upp oss under många år ännu!


 85. Birgitta skriver: 3 mars, 2013

  # 62 Marguerithe. I din kommentar har du bla. skrivit följande:Citat: En fin förebild för vårt mordena land. Slut Citat. Det som är fakta, ock vi SKALL hålla oss till fakta, det är att Sofia Hellkvist poserat som naken modell (kort finns fortfarande som finns över hela Europa) i många år!! Dessutom började med detta vid 16 års ålder! Är det vad du kallar FÖREDÖME??


 86. Kristine, Oslo skriver: 3 mars, 2013

  Dette er nok regi fra hoffet, dvs kungaparet. Carl Philip og Madeleine promoterer Sofia offentlig. Dette for å forberede det svenske folket på en snarlig forlovelse. Dette for å gi Sofia en fremtredende plass under bryllupet. Enten skal hun bli terne, eller så skal hun sitte fremme sammen med kongefamilien.


 87. Inge L skriver: 3 mars, 2013

  Nu bevæger jeg mig virkelig lige ind i løvens hule, men Sveriges kongehus behøver Sofia!
  For med Madeleine i New York og jeg formoder Victoria vil have mindst et barn mere og med den efterfølgende mamnaledighed, så mangler der prinsesser i kongehuset.
  Det er de kongelige damer ugepressen, medierne og ‘folket’ er mest interesseret i at følge, dem der giver mest PR!


 88. Linnea skriver: 3 mars, 2013

  När prins Carl-Philip och hans Dalkulla Sofia går i mål tillsammans på sin bröllopsdag.Ska vi som hejat fram dem dit,se på när de ger varandra sitt ja.Då hoppas jag alla de som som här på kommentarsidorna har rasat och för.ba, detta förhållande går ut och stänger dörren…………..


 89. Marguerithe skriver: 3 mars, 2013

  “22” Singoalla,
  Tack för sann och fin kommentar!


 90. Eva skriver: 3 mars, 2013

  # 65. Annica
  Jag vet inte vad du har för ekonomi, men apanaget är 125 milj per år. 60 milj går till slottsstaten dvs löner till anställda, skötsel av fastigheter mm. De resterande 65 milj gör kungen som han vill med, det innebär drygt 5 milj i månaden till familjen och ända vill kungen ha mer.

  För mig skulle det vara jättemycket pengar, även om jag inte har dålig ekonomi och hade jag dessutom en stor privat förmögenhet på många miljoner, då skulle jag nog vara nöjd.


 91. Eva skriver: 3 mars, 2013

  # 59 tina. Vilket jämställda Sverige. De är inte jämställda med speciellt många. Menar du att de är jämställda för att de inte gör något någon av dem, utan bara ägnar sig åt nöjen båda två?


 92. Tina skriver: 3 mars, 2013

  91.
  “Vårt jämställda Sverige” sic. .!
  Dessutom världens mest jämställda land..!
  Bildning är bäst..!


 93. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 3 mars, 2013

  # 88. Linnea.

  Ingen jag har läst har sagt att Carl Philip inte ska få gifta sig med den han älskar. Inte ens jag, Emma H eller någon annan har skrivit det. Du måste ha fått för dig detta och missuppfattat debatten. Vi diskuterar Sofias lämplighet som prinsessa, inte som eventuellt blivande maka till Sveriges prins. De får åter och åter och återigen gifta sig om det är deras största önskan på denna planet.

  Du måste skilja på päron och äpplen.

  Mvh Moder Svea


 94. MargarethaMargaretha skriver: 3 mars, 2013

  Grattis,prins Carl Philip och Sofia.Det gjorde ni bra!
  Kärleken och värme ger Sverige och världen ljus.
  Vilka förebilder för generationer äldre och yngre och blivande Vasaloppsåkare.Prins Carl Philip och blivande prinsessa Sofia ett
  prinspar i tiden.


 95. gunilla skriver: 3 mars, 2013

  Kungens svarsoner fick ingen titel da de gifte sig med hans systrar.
  (Tva av de fyra hade sina egna titlar som inte hande nagonting med aktenskapet att gora.)
  Kungen var villig att gora Jonas Bergstrom till hertig. Kanske han tanker pa nagonting sadant for Sofia. Knappast blir hon prinsessa. Daniel ar prins for att han ar kronprinsessans man och arvprinsessans far.


 96. PBoo skriver: 3 mars, 2013

  # 73, 76 nea

  Denna artikel handlar om Carl Philip och Sofia – inte P Estelle! Blink, blink! Det där med att kasta sten i glashus du vet!

  Självklart borde man ha tränat före sista helgen! Jag anser fortfarande – att då P Carl Philip framhåller att han är en bra skidåkare – då borde han ha kunnat hunnit med sin systerdotters o gudbarns 1 årsdag – om han velat, inga längre avstånd till/från Stockholm. Men som sagt – är det viktigare att träna inför ett Vasalopp, då lär du och dina vänner aldrig kunna kritisera vilka val som andra i kungafamiljen gör nu och i framtiden! Glöm inte det!


 97. Linnea skriver: 3 mars, 2013

  Den Svenska Avundsjukan brer ut sitt fula tryne.Bättre bildning än avundsjuka.


 98. Marguerithe skriver: 3 mars, 2013

  “66” Snickarjohn,
  Ursäkta om jag varit otydlig, men du säger i din kommentar “60” att denna diskussion mest har handlat om frustrerade rojalister.
  Jag tror inte det. Det handlar inte om varken republikaner eller rojalister, utan de mest aggressiva är feministgänget som inte klarar av att Carl Philip har valt en inte så bitchig flickvän som man hade önskat. En tjej som skulle satt Carl Philip på plats, hade varit toppen, tycker man, d v s man önskar söndring istället för enighet. Personligen tycker jag att det är roligt att se unga par som har en inre gemenskap, där ingen står över den andre.


 99. Marguerithe skriver: 3 mars, 2013

  “72” PBoo,
  Förr behövdes starka kvinnor även i Sverige, som det alltid gör i länder när politiken, kyrkan, håller kvinnorna nere.
  Jag talar om sekten feminism i Sverige idag. När blir svenska kvinnor nöjda? Idag arbetar i stort sett alla kvinnor, har en egen karriär, egen lön, man lämnar sina barn på institution. Allt i sann Sovjet-anda. Tror inte att alla gillade detta påfund.
  Att idag i ett modernt västland bara vilja sjunka så lågt att visa att man överhuvudtaget känner sig underställd någon annan, är pinsamt och visar stor brist på självkänsla (kanske därför så många ansluter sig)


 100. Annica* skriver: 3 mars, 2013

  Jag tjänar 22.000 kr i månaden före skatt och skulle ALDRIG vilja byta mot någon av de kungliga! Fördelarna med att vara kunglig är som jag ser det om man vill fästa uppmärksamheten på något särskilt som prins Carl-Philip gjorde för Hjärt- och Lungfonden och Mustashkampen samt “Lilla barnet fond, prinsessan Madeleine för “Min stora dag” och “Childhood” och kronprinsessan Vicroria för “Hjärnfonden”, “Barndiabetesfonden samt “Kronprinsessan Victorias fond”. Christopher och hans familj skänker stora belopp alternativt ordnar insamlingar till välgörenhetsprojekt i USA. Att Sofia och hennes syster värnar om barnen i Afrika med sitt projekt “Playground” är nu väl känt. Då använder dom sin ställning till något positivt, men med alla negativa skriverier om dem privat skulle jag tycka att det kanske inte vore värt det? Pressen fäster ju inte heller uppmärksamheten på ovan nämnda utan vad en liten skvallerk-ring som Johan T Lindwall skriver om “tärnbråk”… Och den ska kalla sig hovreporter… Ursäkta, men han är inte mer “hovreporter” än jag. Sedan detta gnällande från bessewissrar om “fel” hela tiden, fel kläder, fel färger, fel smycken, fel skor, fel frisyr, fel partner… Man kan inte vinna, eller hur?


 101. PBoo skriver: 3 mars, 2013

  Kronprins Fredrik togs också i mål – en trevlig intervju – han har mycket charm! Berättade bl.a. att med 4 barn blev det intevallträning, någon timme här och där, en del rullskidor och TRX-träning – verkar inte som han haft möjlighet att förbereda sig lika mycket som Prins Carl Philip, trots det åkte han riktiga Vasaloppet. Som allt annat i livet så handlar det uppenbarligen om planering!

  http://www.expressen.se/tv/nyheter/kungligt/kronprins-frederik-om-vasaloppet/


 102. Marguerithe skriver: 3 mars, 2013

  PBoo. forts min “94”.
  Inte har väl alla kvinnor i Sverige blivit utsatta för övergrepp? eller? Stieg Larsson ville väl gärna antyda det i sina böcker och Kungaparet fick vid ett tillfälle gå ut och tona ner den bilden av Sverige, vilket de i vanlig ordning fick kritik för av svenskarna.
  Jag håller med vår främsta journalist som säger att feministrörelsen i Sverige är den absolut största faran för landets framtid.


 103. Marguerithe skriver: 3 mars, 2013

  “85” Birgitta,
  Vad är det som är fakta här? Är dina påståenden fakta?
  Min vetskap om henne (någon annan känner jag inte till) är hennes fotosession som Antoine Verglas tog av henne i NY, en serie bilder som valsat runt här och plötsligt har blivit “tusentals bilder”.


 104. Marguerithe skriver: 3 mars, 2013

  “78” Charlie,
  Jag vet inte vad du läst/sett här.
  Jag har skrivit här sedan hösten 2010 och har aldrig någonsin sett en sådan mobbing och näthat i dess rätta bemärkelse som visats vissa.


 105. Karin Nilsson skriver: 3 mars, 2013

  # 82. “intetsägande”, tycker du att din kommentar har någon poäng som gör den värdig? Det som du fult anklagar andra för gör du dig själv skyldig till i allra högsta grad med din kommentar. I stället för att sitta och skratta när du läser SD:s kommentarer borde du ta del av aktuella nyheter i press och TV. För inte så länge sen diskuterades apanaget i nyheterna. Man vill politiskt få ändring på det faktum att hovet bara redovisar hälften av apanaget och att de i fortsättningen skall redovisa för hela beloppet. Som det nu är redovisas bara hälften av ca. 125 milj.


 106. Pensionär skriver: 3 mars, 2013

  #85 Birgitta
  Sofia är väl inte sämre föredöme för unga än vad Mette-Marit är, och henne har det ju gått väldigt bra för. Vänta och se vad Sofia kan åstadkomma innan du målar fan på väggen.


 107. pia skriver: 3 mars, 2013

  Det är mycket naivt av “Sofia-fansen” att tro att vi andra ska”byta fot” om kungen skulle göra Sofia till prinsessa. Vi kan inte göra något åt ett så huvudlöst beslut, men tro aldrig att jag kommer att applådera.


 108. Titti skriver: 3 mars, 2013

  Vilket vacker par! Man blir glad när man ser dem. Hoppas att de snart gifter sig Prins Carl-Philip och hans blivande prinsessa! Det är bara att önska lycka till. Måste vara jättejobbigt med alla människor som tycker och tänker och bryr sig. Eller så är det bara att hoppas att de skiter högakteligen i det och tar vara på varandra och sin kärlek.


 109. Jehu skriver: 4 mars, 2013

  cp&s smular sönder kungahuset medan övriga kungliga tittar på?


 110. Beata skriver: 4 mars, 2013

  90. Eva
  Precis, Eva! Nog borde väl även en lyxfamilj leva på 5 miljoner i månaden! Undrar över hushållandet av inkomster, men kanske går en del till investeringar? Vem skulle inte vilja ha mer men för vanligt folk skulle det räcka med mycket mindre!


 111. Bittan skriver: 4 mars, 2013

  # 57 och # 80, bra skrivet.

  Sedan så det där med att människor berättar hur bra de har det, bådar inte gott, då brukar de leva som “hund och katt” innanför hemmests väggar.
  Om de nu skulle gifta sig så kan de gifta sig utomlands och bosätta sig där hon har sitt s k arbete. Han har ju redan börjat odla skägg för att passa in och vara anonym.


 112. SA skriver: 4 mars, 2013

  Kommer lige fra Expressens hjemmeside, som har lagt en video ud med et interview med kronprins Frederik efter Vasaloppet.
  Hans tid var ganske bra, men det, der imponerede mig var, at han talte (i mine danske ører) et ganske udmærket svensk.
  Han formulerede sig faktisk bedre end hvad han ofte gør, når han bliver interviewet på dansk.
  Til næste år får Frederik forhåbentlig følgeskab af Carl Philip i det rigtige Vasaloppet !! Og måske Norges Haakon ?


 113. Titti W skriver: 4 mars, 2013

  #59 Tina

  Visst, bildning är bra, tyvärr är det något som ditt favoritpar inte har prioriterat. Vackra? Tja de ser väl ganska bra ut, eller C-P har sett bra ut innan han la sig till med det förfärligt ovårdade skägget.

  När det gäller vilka som inte vill ha Sofia som svensk prinsessa så tror jag det i första hand är royalister som med oro ser hur stödet för monarki i Sverige sjunker.


 114. Lotta skriver: 4 mars, 2013

  All heder åt prinsessan Madeleine. Men detta gäller bara en lyckönskan inte mer. Att Lussan var med har inte med Sofia att göra.
  Lussan hade förresten varit ett utmärkt prinsessämne ( då hade Carl – Philip behållit sin status) för att inta tala om flickorna Andrea och Astrid från Björnstorp / Skåne. Vi pratar inte om att komma in i kungafamiljen vi pratar om att Sverige skall behålla sin monarki, värderingarna och att vara oantastbara. Det räcker inte med att vara vinnarskalle.


 115. Helena skriver: 4 mars, 2013

  Visst är det fint med kärleken mellan två människor? Är det den ni är avundsjuka på?
  Jag önskar Prinsen och Sofia alla lycka i sin framtid tillsammans.Och sluta vara spydig och gnäll om Sofia. Ingen av oss känner henne privat och medias bild är nästan alltid osann.Ingen som egentligen känner Sofia skulle hänga här på detta forum heller, det är jag säker på.
  Länge leve kärleken…


 116. Olga skriver: 4 mars, 2013

  Till 113 – Titti W , tack för inlägget .
  Det är inte rojalister bara…även människor med mindre uttalade rojalistiska sympatier vill bli stolta över sina prinsessor…Folk är stolt över sina kron – / – prinsessorna Mary, Marie, Maxima , Kate osv…
  mina utländska vänner säger att ” ni har ju inte ” riktiga ” kungahus “… som ” riktiga ” räknar de konstigt nog den engelska, danska med flera…och detta är inte roligt alls att höra…
  Om alla ska bli kungliga , då är bättre med presidentform / republiken…dit bli man utvald på grund av kompetens faktiskt…inte för att man är så-å-å vacker …


 117. PBoo skriver: 4 mars, 2013

  Marguerithe

  Du har enorma fördomar, vilka i dina inlägg till stora delar verkar bero på bristande kunskap, läs lite mer historia så kommer du se en annan sida än den du får från olika sidor på nätet! Att kvinnor har egna arbeten, karriärer, inkomst – som männen – är första steget för ett självständigt och värdigt liv – det är aldrig bra att vara ekonomiskt eller lagligt beroende/underställd någon. Men du tycks välkomna den s.k. “utveckling” som vi i en religions namn börjar få i det här landet, där kvinnor inte arbetar, där kvinnor ägs av manliga släktingar, där de bara är värda hälften, där de bara ärver hälften, där bara män kan begära skilsmässa osv. Blir mörkrädd!


 118. PBoo skriver: 4 mars, 2013

  Marguerithe

  Jag har inte skrivit om övergrepp på kvinnor här (flickor o vissa män, pojkar), men som du raljerande tar upp “Inte har väl alla kvinnor i Sverige blivit utsatta för övergrepp, eller?” Nej, självklart inte ALLA kvinnor. Men våldtäkterna har ökat drastiskt, inte minst gruppvåldtäkterna som tidigare inte fanns (vet att de som försvarar våldtäkter begågna av vissa har hittat 1 enda gruppvåldtäkts-fall som skedde på medeltiden!). En dramatisk förändring som skett på en mkt kort historisk tid, o som sammanfaller med ändrad politik. Det finns officiella källor (bl.a. FN) som visar att i världen har enbart Lahto fler våldtäkter/capita!


 119. Eva M skriver: 4 mars, 2013

  107pia tala för dig själv. Vi andra kan tala för oss själva. Jag tror att många kommer att ändra sig om Sofia pga alla skriverier här , dvs vända kappan efter vinden. Jag står fortfarande fast vid att prinsen får avsäga sig platsen i tronföljden, men det beror ju på regeringens och kungens åsikt.


 120. Linnea skriver: 4 mars, 2013

  107.. Nej jag är inte ‘naiv ‘ som tar en ung flicka i försvar,när glåporden haglar.Applåderna kommer många andra att stå för.Inte väntar jag mig att Du ska byta fot.Jag står fortfarande med båda fötterna på jorden och står upp för flickan som prinsen valt.


 121. Marguerithe skriver: 4 mars, 2013

  “117” PBoo,
  Ja, det finns mycket man kan bli mörkrädd för i Sverige idag.
  Jag ser den s k feministkampen som pågår nu, som ett led att fortsatt skapa oro i landet. Man försöker krossa de goda värdena, och går ner på individnivå och vill sätta män och kvinnor mot varandra. Det är absurt.
  Man använder de förtryckande religionerna som redskap och alltför många svenska kvinnor och män har gått på den “niten” vilket jag beklagar. Trots all jämställdhetsfanatism, verkar det som att kvinnor inte mår speciellt bra, för att inte tala om hur dåligt männen mår. M. Palmes uttalande om vårt samhälle är tydligt.


 122. Ansan skriver: 4 mars, 2013

  #119# Eva M,
  Håller med dig. Ett kungahus måste stå för några värderingar för annars är det inget kungahus. En flicka med Sofias bakgrund skulle inte ha det lätt att komma in i många vanliga familjer. Upphöljdhet försvinner och kungahuset blir som granen bredvid. OM det blir förlovning kommer Sofia att bli tvungen att stå till svars för de framgräva uppgifterna. Då kan hon behöva sin vinnarskalle. Hur de agera privat har vi ine med att göra, men då får det bli privat.


 123. emma_h skriver: 4 mars, 2013

  Britt Persson’- Prinsen har kunnat trava iväg t rådhuset o gift sig m S under dessa 4år om gifta sig varit d viktigaste. Utan ett godkännande fr CG o regeringen, och därefter kunnat leva ett liv i skymundan i CPs hus på CPs privata inkomster/förmögenhet “för kärleks shull”. Dt vill paret uppenbarligen inte – då innebär d BRITT.P att Sofia ska iträda sig Prinsessroll Bli Medarbetare åt Sve:s Kung samt Representera Sve utrikes… Omvärlden har rätt att ha synpunkter på vad SB gör & Är (och har varit/har gjort) – liksom framtida kollegor =ingifta prinsessor fått erfara. Media har uppmärksammat henne som framtida prinsessa, Sofias CV är känt hon har haft bloggar medverkat i TV o Tidningar etc Närvaron av PRkvinnan har ingett mer skepsis bland svenskar vilket r tråkigt f Sofia. Sen Frånvaro av utbildning är inte ett plus direkt heller – Omoget & Intolerant av Dig BrittP att kalla gruppen skeptiker ifråga om Sofias YrkesLämplighet för “mobbare” – Vi är Sve Kungahusets Arbetsgivare… precis som Du


 124. Sussie skriver: 4 mars, 2013

  Jag får väl lov att “tacka” CP för att han fått mig att vakna upp ur min rojalistiska dröm . Jag hoppas att kungaparet kan få avsluta sitt livsverk på ett värdigt sätt då de alltid varit plikttrogna och engagerade , nu går det utför i ett rasande tempo och jag hoppas på att Sverige kommer att bli republik när vår kung gjort sitt .


 125. Marguerithe skriver: 4 mars, 2013

  “114” Lotta,
  Håller med dig om systrarna Gyllenkrok på Björnstorp. Något vackrare har man knappast sett.


 126. Ansan skriver: 4 mars, 2013

  Behöver man inte skaffa sig utbildning och jobb om man har vinnarskalle?


 127. Eva skriver: 4 mars, 2013

  Jag undrar om det där ryktet att prinsessan Madeleine skulle ha bett sin bror prinsens f.d. mångåriga sambo att vara tärna verkligen är sant. Jag tvivlar på att prinsessan skulle önska sig den publicitetsstorm som det valet skulle innebära, även om dessa båda trevliga unga kvinnor är bästa väninnor.


 128. Marguerithe skriver: 4 mars, 2013

  “127” Eva,
  Det ämnet är väl ändå uttömt. Att ha gifta, gravida eller nyblivna mammor som tärnor är något helt oacceptabelt på kungliga bröllop.


 129. annastj skriver: 4 mars, 2013

  Carl – Philip har hittat helt rätt! Varför tvekar han så länge med att gifta sig och bli herr Bernadotte? Kärleken övervinner väl prinstiteln.

  Å andra sidan – som prinspar blir det intressant att följa granskandet av bruden i TV. TV4 ligger inte på latsidan vad gäller kungahuset. Inte så roligt för monarkin kanske, men för oss tittare.


 130. Evita Jansson skriver: 4 mars, 2013

  Man måste få ställa krav på dem som ingår i kungafamiljen och därmed representera Sverige. Personen måste ha en oantastlig bakgrund, ha en bra utbildning, försörja sig själv, visa på gott omdöme och vara representativ. Utseendet är helt underordnat.


 131. Ansan skriver: 4 mars, 2013

  #128# Marguerithe,

  “Det ämnet är väl ändå uttömt. Att ha gifta, gravida eller nyblivna mammor som tärnor är något helt oacceptabelt på kungliga bröllop.”

  Men utvikningsbranschen går bra?


 132. Wilma skriver: 4 mars, 2013

  #123 emma, #126 ansan, #130 evita= Just det! Bra kommentarer!


 133. mini skriver: 4 mars, 2013

  YES! Så vackra- raka – framåt: Prinsen och den blivande prinsessan.

  Jag kan inget om hur det är med tronföljd, apanage mm mm.Men jag gillar att Prinsen & Sofia äntligen fått visa sig, visa sin kärlek, tala om hur läget är.

  Media ska skämmas! Och tyvärr borde lilla Madeleine skämmas, men nu har hon fått dra öronen till sig och gå ut på Fejjan och hälsa till bror & hans flickvän.


 134. Marguerithe skriver: 4 mars, 2013

  “131” Ansan,
  Såpabranschen kan jag hålla med om är ett elände. Den är typisk för tidsandan i Sverige idag, massor med ungdomar har varit/är med i sådana, dit föräldrar anmäler sina barn, därför att de själva tycker det “är häftigt att se barnen i TV, oavsett innehåll. Tycker oändligt synd om dessa ungdomar som i framtiden kommer att förfasa sig över att ingen ingrep, mot det trashiga beteende som fanns i Sverige när de var unga.
  “Utvikningsbranschen” som du säger, håller inte jag med om. Den har blivit en besatthet som alltför många gärna håller vid liv med alla medel.


 135. Marguerithe skriver: 4 mars, 2013

  “133” mini,
  Det är underbart att se när rättvisa skipas.


 136. mini skriver: 4 mars, 2013

  Vi ska inte glömma: Många lätt “skandalösa” personer finns i ALLA Kungahus. Jag skriver som det står i Bibeln: Jag kan inte räkna de alla.

  VAD är skillnad på Mr O`Neill o Sofia? HAN har pengar, HON är en varm och härlig ung kvinna.

  1) Vill Prinsen ha en äkta kvinna vid sin sida … då ska han ha det.
  2) Vill Madeleine ha en snubbe med stålar vid sin sida, då ska hon ha det.


 137. mini skriver: 4 mars, 2013

  Vi ska INTE glömma … ingen och inget styr över kärleken!

  Låt ALLA unga som äldre finna sin kärlek … vad gäller just denna tidning … låt de unga från Kungafamiljen finna sin lycka utan att hat och otrevligheter ska spys över dom.

  Kärlek äger, så är det. Oavsett om man är född i slott eller koja.


 138. Marguerithe skriver: 4 mars, 2013

  “136” “137” mini,
  Underbara kommentarer, Tack!

  Vad ska man ta sig till med alla svenskar som anser sig ha varit ute i världen, men ändå inte lärt sig något under resans gång?


 139. Ansan skriver: 4 mars, 2013

  #134# Marguerithe,

  Ska man diskutera är det bra om man kallar en spade för en spade. Att ha en massa egna definitioner av saker gör hela debatten meningslös. Sofia har varit i utvikningsbranschen oavsett om du håller med om det eller inte. Än så länge betraktar journalisterna henne som privat. Vid en officiell förlovning kommer hon att konfronteras med det matera de kommit över och som gäller hennes tid i usa.


 140. mona skriver: 4 mars, 2013

  # Emma_h Lite fel av dig. se nedan klipp från hovets hemsida.
  50% av apanaget går till slottsstaen 50 % till Hovstaten.
  Fastighetsverket ansvar för byggnaderna och dess underhåll.

  Ståthållarämbetet för förvaltning och tillsyn av de kungliga slotten
  och till dem hörande byggnader, parker och trädgårdar.
  De kungliga slotten och tillhörande markområden ägs av
  staten och det är Statens fastighetsverk (SFV) som ansvarar
  för slottens drift och underhåll.


 141. mona skriver: 4 mars, 2013

  Kungens apanage ca 60 milj ska bekosta alla löner, resor, hovstallet, Prinsessan Lilians hovstat, representation, statsbesök
  osv. Så kungafamiljen får inga fem milj i månaden. Varför inte kolla fakta innan ni skriver. Allla bilder som tagits av en fotograf ägs av den fotografen och får enl lagen om upphovsrätt inte publiceras utan fotografens samtycke.
  Jag kan inte tro att det är sant, Eva att du är så okänslig så att du tycker det är roligt när TV 4 sprider lögner om kungafamiljen.
  Att frossa i andras liv känns osmakligt. Nu ska ni sluta mobba, Skriv bev till slottet om ni törs så får ni se om ni får svar. Skriv era åsikter men inte anonymt.


 142. MiaS skriver: 4 mars, 2013

  #134 Marguerithe
  En eloge för ditt mycket bra inlägg. Exakt så är det som du skriver.

  Fler borde “öppna ögonen” för denna verklighet med TV såpor och inse att det inte leder till något gott, och att kanske många ungdomar i framtiden kommer att ångra att de ställde upp i dessa olika “såpa” program. Speciellt när de blir vuxnare, verkligheten kommer ikapp dem och de inser att detta tidigare deltagande i såpaprogram kan ligga dem till last för resten av livet. Men då är det försent påtänkt.


 143. emma_h skriver: 4 mars, 2013

  snälla mona
  plånboken som betalar för slott är SFV skrev jag mycket riktigt som svar till A som trodde att apanaget skulle omfatta det
  finns ex från media hovets hemsida och inte mins SFVs hemsida
  att kungens personal är involverad i det dagliga jobbet är självklart då vår CGB arrenderar typ 8 slott för billig penning och har inkomstbringande verksamheter där


 144. mini skriver: 4 mars, 2013

  Egentligen mycket märkligt att jag skriver här 🙂

  Jag är faktiskt INTE rojalist/monarkist. Absolut inte!

  Däremot strävar jag efter rättvisa för ALLA, struntsamma om det gäller kungar, drottningar, prinsar, prinsessor.
  DE är egentligen små “sagofigurer”. Petitesser i den, ofta, skitiga verklighet många lever i.

  MEN … kärlek är kärlek, oavsett allt annat. HAT hör inte ihop med kärlek.


 145. MiaS skriver: 4 mars, 2013

  Ett förflutet inom TV såpavärlden och inom utvikningsbranschen är inte helt lätta att “sopa bort” eller skyla över. Internet gör att det förflutna ligger kvar dokumenterat för alltid. Lätt att plocka fram av all världens privatpersoner, journalister och media för all framtid för att visa upp bildmaterialet för världen, belysa och kommentera allt eftersom det passar in i sammanhanget. Är man en vanlig “fru Svensson”, kanske det förflutna inte är av hela världens intresse, men är man en person som skall förlovas med en kunglig och giftas in i ett kungahus och speciellt med en “aktiv representerande medlem av ett kungahus”, då ligger det förflutna i hela världens intresse. Ju mer kontroversiell bakgrund, desto större riskerar intresset att bli från media och allmänheten, inte bara i samband med ev. förlovning/giftermål, utan för all framtid. Faktum och de val persone gjort i yngre dagar kvarstår och kan inte “sopas under mattan” eller skylas över, oavsett hur mycket man själv anser att man “rentvått” sig med alternativa aktiviteter. Fotona på internet talar för sig själva, fria för var och en att beskåda.


 146. emma_h skriver: 4 mars, 2013

  här är länk m mer detaljerad info Mona som du kan läsa
  http://www.dn.se/Stories/stories-ekonomi/dn-granskar-kungens-ekonomi


 147. PBoo skriver: 4 mars, 2013

  # 121 Marguerithe

  Du lägger skulden på dagens s.k. utveckling idag i Sverige på feminister, vilket innefattar såväl kvinnor och män som arbetar för kvinnor och mäns rättigheter och skyldigheter! Kan upplysa dig om att det är de politiker som har mest inflytande som är ansvariga, och med undantag för partiledaren för Centern är resten av partiledarna i regeringsställning män och det parti som regeringen valt att samarbeta med – Miljöpartiet – har såväl 1 man som 1 kvinna som språkrör. Det är alltså fortfarande män i olika grupper som har mest inflytande i/på samhället, vilket inkluderar bl.a. religion och vilka som får bidrag – inte är det Svenska Kyrkan!


 148. caterine skriver: 4 mars, 2013

  Vad är bättre, att Callepojken får ta den flicka han vill ha, eller att bli tvungen att gifta sig med någon “lämplig” tjej. Man har ett enda liv och det ska inte några fisförnäma tanter lägga sig i.


 149. PBoo skriver: 4 mars, 2013

  # 133 mini

  Citerar; “jag gillar att Prinsen & Sofia äntligen fått visa sig, visa sin kärlek, tala om hur läget är. Och tyvärr borde lilla Madeleine skämmas, men nu har hon fått dra öronen till sig och gå ut på Fejjan och hälsa till bror & hans flickvän.”

  Varför ska P Madeleine skämmas?! OM det finns någon sanning i det som Expressen skrev, så är det P Carl Philip hans sambo som ska skämmas! P Madeleine har självklart rätt att välja de tärnor hon vill! Den enda som kan ha åsikter är Kungen som betalar! P Carl Philip o hans sambo har titt som tätt visat upp sig och uttalat sig i media, ngt aldrig Emma, Jonas, Daniel, Chris gjorde/gjort!


 150. PBoo skriver: 4 mars, 2013

  136, 137 mini

  Du skriver otrevligt om P Madeleines fästman “rik snubbe”! Lyd ditt eget råd att ALLA ska få finna kärlek! Se vad dina favoriter P Carl Philip och hans sambo säger om P Madeleines fästman!

  ”Så vad har ni för känslor inför det kommande bröllopet i sommar?

  – Vi är självklart mycket spända inför bröllopet. Chris är humoristisk och stabil, det går inte att ta miste på hur lycklig han gör Madeleine, säger Sofia.

  – Det är härligt att se att hon är kär och lycklig och vi är glada att hon har hittat sin riktiga kärlek. De bygger varandra på ett fint sätt, säger Carl Philip.”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16341334.ab


 151. PBoo skriver: 4 mars, 2013

  Ansan

  Smiley!


 152. Singoalla skriver: 4 mars, 2013

  Sofia behöver inte förklara någonting! Det är inte brottsligt, det hon gjort och vad finns att förklara? Hon visade sig naken, punkt! Det är inget att skämmas för!
  Och om ni undrar så känner jag inte henne eller nån annan i hennes omgivning och inte heller har jag varit i underhållningsbranschen själv! Akademiskt utbildad är jag också för den delen.
  Allt snack om att kungliga ska vara förebilder tycker jag är fånigt. Varför ska man behöva se upp till dem? De är inte märkvärdigare än oss andra. I sin yrkesroll ska de göra sitt bästa förstås, men deras privatliv (eller förflutna) har vi inte med att göra! Slaveriet är avskaffat i vårt land sen länge!
  Det finns många kungliga som gjort dumheter, och det värre än nakenfotografering! Så sluta tjafsa!
  Och dessa kommentatörsfält borde stängas av eftersom de används som de gör!


 153. pappasdotter skriver: 4 mars, 2013

  Det är otroligt att så många tycks tro att Sofia-kritiker försöker HINDRA henne och C-P att ha ett kärleksförhållande!!! INGEN vill väl det, – däremot får man väl tycka att hon inte är lämplig p g a det hon har i bagaget. Eller är det förbjudet?
  Citat som: …”kärleken segrar”, “låt det vackra paret få varandra”, “kärlek äger”, äntligen kan de få visa sin kärlek”, “beauty rules”, “kärringarna bara avundas henne”, “den svenska avundsjukan”, “hon har allt för att bli prinsessa” osv osv….Beskyllningarna forsar fram månad efter månad, år efter år. VARFÖR slår paret inte till, även om de kanske måste bli her o fru Bernadotte, – det är väl OK eftersom nu kärleken är så stark. VARFÖR vänta, de är ju redan sambos.


 154. Hanne skriver: 4 mars, 2013

  For Jer der går så meget op i etikette og protokol, så er både Chris og Sofia borgerlige – og hvis I mener, at CP og Sofia skal blive Hr. og Fru Bernadotte — så bør Madeleine og Chris blive Mrs og Mr. O’Neill og deres børn miste arveretten til tronen, da han er amerikansk statsborger.
  Borgerlige er borgerlige i følge protokollen.
  Jeg tror ikke et sekund på, at Kongens børn mister deres titler ved giftemål, men synes det er spændende, om man i 2013 kan få en svensk titel, som amerikansk statsborger!


 155. mona skriver: 4 mars, 2013

  #143 Slottens drift kostar halva apanaget på 125 milj kronor.
  Kolla hovets verksamhetsberättelse. På hovets hemsida. Där finns alla inkomster och utgifter noterade.
  Staen äger husen ,SVF förvaltar dem,slottstaten sköter den dagliga driften.


 156. Britt PerssonCarl-Philiptogemot skriver: 4 mars, 2013

  Pampflettskrivare anti prinsens Sofia!
  Det är mycket obildat och intolerant att yttra sig på det sätt ni gör mot en ung kvinna! (Som de flesta inte ens känner och har träffat)!
  Är ni så pryda att ni tror att dessa bilder från Sofias nästan tonårstid är så intressanta för människor både i Sverige och utomlands ? De flesta som ser och granskar dem har nog sett en naken kvinna, annars är de synd om dem! Sofia var dessutom inte helt naken!
  Emma Du anser att jag är naiv och intolerant, okej då men för Dig och många andra är det tyvär så att många andra också rpå denna låga nivå, las kommentarerna för Sofiar!


 157. Sophia skriver: 4 mars, 2013

  Det är bara att konstatera att ingen annan ger upphov till så många kommentarer som Sofia H. Hon måste vara en fantastisk kvinna!

  Att läsa alla dessa kommentarer orkar väl däremot ingen…


 158. Medeachintohs.blogspot.se skriver: 4 mars, 2013

  Mona!Har inte prins Carl Philip apanage som övriga familjemedlemmar?
  Han kan visst avsäga sin titel!Om inte så kan han bli tvingad att avstå från den,om han gifter sig med en icke kunglig.Det är så gammaldags lagar och jag tycker verkligen synd om ungdomarna i familjen.Kungens syster, Christina är fru Magnusson,
  Carl Philip måste först fråga regeringen om lov till giftermål.Sedan far!
  Tycker som Mini här!
  Men Mona,vem är inte anonym om du själv?Vem är Mona??


 159. Karin Nilsson skriver: 4 mars, 2013

  Ang. 141 monas kommentar. Jag har skrivit till hovet ( inte till slottet för det kan inte svara!) allt som jag skrivit här och under eget namn och ja, jag har också fått svar.


 160. AlmondSvenskDamtidning skriver: 4 mars, 2013

  Diskussionen har handlat om Sofias olämpliga bakgrund som inte passar för att representera Sverige och svenska folket som kunglig.
  De flesta som är av denna åsikt tänker nog i första hand på monarkini som institution och vad den tål .Carl-Philips och Sofias kärlek har inte varit ämnet för debatten. Det är och har hela tiden varit fritt fram för dem att gifta sig. Frågan har mer handlat om vad för uppdrag de skulle ha och om Sofia bör få någon kunglig titel vid
  ev. giftemål.


 161. Hilde skriver: 5 mars, 2013

  Sussie #124
  Nå er jo ikke Carl-Philip kronprins. Det er Victoria og hennes familie som skal ta over etter kongen og både hun og Daniel er flotte representanter for kongehuset og kommer til føre videre kongens arbeid til det beste for Sverige. Faktum er jo at hun allerede i dag gjør en bedre jobb enn sin far.
  Carl-Philip får mest sannsynlig en rolle som kan jamføres med Martha-Louise og kongens søstre.
  Så viktig for kongehuset er det ikke hvem han gifter seg med.


 162. Hilde skriver: 5 mars, 2013

  Evita jansson og lotta #114
  Oantasteliga og godt omdømme?
  Men det kan en person ha selv om man ikke er kongelig eller adelig?
  Dessuten finnes det vel også eksempler på de som er født kongelige ( og adelige) som ikke oppfyller de kravene dere stiller.
  Ingen mennesker er perfekte og ufeilbarlige så det kan bli svårt å finne noen som oppfyller alle kravene.


 163. Eva skriver: 5 mars, 2013

  Nog låter det bra att sambon är en dalkulla och att hon nu till och med lyckats att stå på ett par skidor. Men som Hilary Mantel sa om Kate, och det passar ju även in på Sofia, så framstår hon som ”en skyltdocka, utan någon egen personlighet, med ett plastleende”.


 164. lime skriver: 5 mars, 2013

  Marguerithe, en eloge för ditt inlägg i 99, 121.


 165. Jacobi skriver: 5 mars, 2013

  # 139 Ansan
  Det er da ellers klart for andre, at Sofia boede sammen med sin kæreste, har taget en uddannelse i yoga og undervist (video på YouTube), mens hun var i NY! Hvis du synes, det er så forfærdeligt, at det nok er kæresten, som hun flyttede ind hos, der betalte huslejen, så skete det samme sikkert i forholdet Madeleine og Chris !!!
  Jeg kan ved gud ikke se hvad galt, der er i det, i hverken det ene eller andet forhold, sådan gør man ofte, når man flytter sammen i et parforhold: den der tjener mest, betaler mest!
  Men hvad er det egentlig, du er så interesseret i at vide? Jeg synes ikke Sofia skylder nogen, at fortælle mere om sit privatliv end vi allerede ved !!!


 166. Marguerithe skriver: 5 mars, 2013

  “142” MiaS “164” lime,
  Tack för ert stöd.


 167. emma_h skriver: 5 mars, 2013

  Hanne – utländskt medborgarskap har ALDRIG varit ett hinder för inneha HKH-titel eller gifta sig m svensk kunglighet…Kungens syster som gifte sig i enlighet m gällande Successionsordnings-regler är såväl tysk som svensk HKHare OCH prinsessa…
  Madde jobbar kungligt växelvis i Sve o USA.
  Hennes make2B som för övrigt kan ha fler än 1 medborgarskap uppfyller vad Evita-130 så korrekt sammanfattade ovan: “Personen måste ha en oantastlig bakgrund, ha en bra utbildning, försörja sig själv, visa på gott omdöme och vara representativ. Utseendet är helt underordnat.” så jämföra C m S är som att jämföra äpplen m päron ur CV&yrkeslämplighets-synvinkel ur en rekryterares ögon


 168. Marguerithe skriver: 5 mars, 2013

  “147” PBoo,
  Återigen är det politiken sedan 70-talet som arbetat för den utveckling vi ser i Sverige idag. Feministrörelsen är en del av denna, det är alltså inte de s k feministernas fel, men det har varit lätt för vissa politiker att sätta grupper mot varandra som sker nu.
  Vi kan väl inte påstå att vi har något kvinnoförtryck i Sverige idag.
  Många män lever i misär däremot, vid vårdnadstvister, tar man om man ska vara politiskt korrekt (läs Bodström, Borgström) alltid kvinnors parti oavsett. Männen är helt rättslösa i sådana sammanhang. Vi måste alla samarbeta för ett värdigt samhälle.


 169. Adika skriver: 5 mars, 2013

  #153 pappasdotter
  Just det !!! 😉 VARFÖR slår dom inte till?? 😉 😉 😉


 170. Hanne skriver: 5 mars, 2013

  #167 Emma_h,
  Det du svarer på er egentlig ikke, hvad jeg mente. Prinsesse Benedikte har også beholdt sin titel og arveret, men Richard har ikke fået nogen dansk titel, han ville så at sige ikke være dansk. Børnene ingen arveret til tronen. Selvfølgelig kan Madeleine beholde hele sin titel, men det kan Carl Philip så også ! Lige for lige, kommende ægtefæller er begge født borgerlige.
  Hvad Evita personligt mener, er uden betydning. Kan Chris få en svensk titel eller kan han ikke, det er spørgsmålet … og jeg forstår ikke, hvorfor pressen ikke har taget det op, der er kun tre måneder til brylluppet, juridiske formalia bør være på plads nu ! Langt væsentliger end hvem, der bliver best man og nu altså alligevel ikke skal være tärnor!


 171. PBoo skriver: 5 mars, 2013

  # 168 Marguerithe

  “Vi kan väl inte påstå att vi har något kvinnoförtryck i Sverige idag.”

  Du tycks leva helt frånvänt från verkligheten! Säg detta till alla de kvinnor som misshandlas, som våldtas, som skjuts ihjäl av sina män, f.d. män, sina bröder, farbröder osv. Din okunskap är chockerande o tragisk, inte minst ditt h-t mot ditt eget kön – halva befolkningen. Igen- läs historia, läs tidningar, gå ut i samhället och prata med exv. kyrkor, kvinnojourer m.fl. så lär du bryskt vakna upp! Att få delad vårdnad är idag det absolut vanigaste, det finns undantag, men brukar vanligtvis finnas skäl till det. Har du läst Aftonbladets skrämmande serie om män som dödat mödranar till sina barn och ändå fått vårdnaden?! Vi lär inte komma längre.


 172. PBoo skriver: 5 mars, 2013

  # 156 Britt Persson

  “Sofia var dessutom inte helt naken!”

  Inte nu igen med denna lögn! Jag har skrivit det förr men skriver det igen – i princip kommenterar jag inte Sofia annat än just när vissa av er kommer med groteska osanningar som exv. att göra xxxx i herrtidningar är detsamma som att visa sig i bikini eller som du nu försöker få Sofias herrmagasins bilder till att dessa enbart gjordes i tonåren – fastän de gjordes även 10 år senare Har frågat förut – tror ni seriöst att ni hjälper Sofia med dessa lögner?! Bilderna såg ut som nedan, fast utan kläder.

  http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2273764/Kate-Middletons-stripper-cousin-Katrina-Darling-lets-rip-poses-naked-Sorry-Prince-Charles-polish-turd.html#axzz2K3R9ellu


 173. eva skriver: 5 mars, 2013

  168

  Menar du att detta kan gälla CP?


 174. Marguerithe skriver: 5 mars, 2013

  “171” PBoo,
  Du pratar för mycket om vuxna människor som borde kunna klara av sina liv, när det är barnjourer vi borde ha i varje gathörn snart. Om man sett de svikna barnen och ungdomarna på våra sjukhus, och deras utsatthet i hemmen, måste man välja vad som är viktigast.


 175. emma_h skriver: 5 mars, 2013

  H-citat:”Kan C få en svensk titel eller kan han ikke, det er spørgsmålet og jeg forstår ikke, hvorfor pressen ikke har taget det op,
  självklart, det angav jag ovan B m både Tysk&Sve medborgarskap kunde hon likväl behålla sin HKH-SvePrinsess titel – finns inget spörsmål att ta upp, Chris blir Hertig likväl som Ms tidigare fästman antogs bli. Att säkra kungahusets kräver nya små tronföljare o det kräver åtminstone “an heir and a spare” Scenariot m morganatiskt äktenskap (mor med HKHrang + far utan HKHrang) riskerar att Ms barn ej kan räknas som fullvärdiga tronföljare Därför tar C manliga varianten på Maddes Hertiginnetitel oavsett hur aktiv han avser bli


 176. emma_h skriver: 5 mars, 2013

  Hanne170 hur intressant det än må va att se detta läge ur danskt perspektiv (och det menar jag uppriktigt o ej ironiskt på ngt sätt) så ÄR detta en svensk situation m svenska titelregler åt en svensk prinsessas make2B
  Att er Richard (tysk prins??) m 1så stort k-hus i DK sett till antal individer i tronföljden + hierarkiskt innebar väl antagligen att Richard -gissar jag – skulle erhållit en betydligt LÄGRE dansk titel än den tyska titeln han var född med, eller hur & då förstår jag B:s make varför han tackade nej till dansk titel
  Apropå dina ord om Evitas Minimikrav så är det VISST av vikt då det är just VAD Vår Kung & Regering utgår från – vi hade exvis1 minister som fick avgå på gr av obetald TVLicens via mediadrev då spelar utbildningsbrist +10år av bl.a n*k*nbilder visst roll


 177. Marguerithe skriver: 6 mars, 2013

  “177” Marianne,
  Som jag sagt till en annan kommentator: När vi alla, män och kvinnor sett till att våra barn får en barndom värd namnet, (utan bråk och våld i hemmen) kan vi sätta oss ner i våra soffor och tala om saker ur olika kvnno/mansperspektiv.
  Vuxna människor idag i Sverige är alldeles för upptagna av sin egen betydelse, och vilka är det som drabbas i förlängningen?


 178. PBoo skriver: 6 mars, 2013

  marianne

  SLUTA att plagiera min eller andras texter – inte första gången! Det är faktiskt olagligt att ta andras texter osv. Däremot kan du citera någon, men då måste du ha citattecken och också uppge källan (i det här fallet min #117).


 179. Bakom vattnet skriver: 7 mars, 2013

  # 12 # Prins Carl Philip får inget apanage själv, men han får en del av kungens/kungahusets apanage. (Och då Sofia också…)
  # 42 # Med vilken “kompetens” talar Sofia Hellqvist om Christopher O’Neills egenskaper och om prinsessan Madeleines mående? Hon lär sig aldrig eller vill inte lära.
  # 65 # CPB kan vara prins, men SH blir aldrig en svensk prinsessa. Konstigt, att någon ens tror något sådant – eller hoppas!
  PS. De övade med öl före skidtävlingen!?


 180. Sussie skriver: 7 mars, 2013

  Bakom vattnet , tack för en bra kommentar . SH har nog tagit över efter Ternert som borde vara ganska “utbränd” 🙂 vid det här laget !


 181. ingela skriver: 7 mars, 2013

  Läste en intervju med C-P och Sofia i veckan. De kommer inte förlova sig eller gifta sig utan fortsätter som det är nu.

  De ser tiden ann och tror de har en framtid tillsammans.

  Är det sant släpp ämnet C-P och Sofia nu!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar