Carl Philip uteblev från prinsessan Estelles första kalas

Carl Philip uteblev från prinsessan Estelles första kalas
Annons

Prinsessan Estelle fyllde ett år i lördags och uppvaktades av nära och kära. Men gudfar prins Carl Philip dök inte upp på kalaset. Han åkte längdskidor med sin Sofia i Sunne.

Varför prins Carl Philip inte firade sin systerdotter på ettårsdagen är oklart, men faktum är att han ägnade sin tid med flickvännen Sofia i stället. Paret åkte längdskidor i Sunne och åkte hem dagen efter Estelles födelsedag.

Över Atlanten

Prinsessan Madeleine ville däremot inte missa vår tronföljares första kalas.
Hon åkte hela vägen över Atlanten för att fira prinsessan Estelles ettårsdag tillsammans med kungaparet och kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Utan Chris

Madeleine anlände ensam till Haga slott – utan sin fästman Chris – med flera spännande födelsedagspaket från New York. Chris O´Neill anlände till Stockholm två dagar senare och är just nu i Stockholm för att organisera allt inför bröllopet.

Daniels syster

Tur för den nybakade ettåringen att gudmor kunde komma till kalaset. Prins Daniels syster Anna är också fadder för Estelle. Hon kom och gratulerade.

Annons

Prins Carl Philips beslut att inte uppvakta prinsessan Estelle på födelsedagen har väckt många funderingar. Frågetecknen är många.

Varför kom inte Carl Philip?

Handlar det om ett syskonbråk, där Madeleine är sur på lillebror för att han planerat in att köra rally samma dag hon gifter sig?

Eller kan det vara så att det finns en schism mellan prinsessan Madeleine och Sofia Hellqvist?

Emma Pernald

Prinsessan Madeleine umgås flitigt med Emma Pernald, prinsens exflickvän som ni ser på bilden till höger med Chris, kan detta vara något som påverkar prinsen och hans Sofia?

Carl Philip och Sofia för en tid sedan tackade nej till att närvara på bröllopet mellan deras vänner Natalie Rosta och Dag Werner,  då Madeleine och Emma skulle vara där tillsammans.

Eller råkar det hela bara vara en ren tillfällighet – prins Carl Philip och Sofia har säkert grattat prinsessan Estelle på sitt sätt.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All over, IBL

 

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

279 kommentarer till “Carl Philip uteblev från prinsessan Estelles första kalas”

 1. Tina skriver: 26 februari, 2013

  Carl Philip utan skägg..världens vackraste prins..!


 2. Vicki skriver: 26 februari, 2013

  Allt tycks hon få Carl-Philip till, vore väl bäst han slutade umgås med sin familj oxå, om en viss dam fick bestämma !?


 3. eva skriver: 26 februari, 2013

  Finns det inte någon i hela världen som kan tala honom tillrätta och förklara vad som krävs av en prins.


 4. Marie skriver: 26 februari, 2013

  Jag tror helt och fullt på den sista teorin – att Carl Philip och Sofia redan har grattat den lilla prinsessan på sitt sätt. Varför är det så viktigt att fira ett litet barn som ändå inte förstår att hon fyller år på den exakta födelsedagen? Å andra sidan har jag full förståelse för att tidningarna blåser upp denna något ointressanta information och får det att låta som om orsaken var ett bråk eller att det ligger någon annan schism bakom…det säljer ju fler lösnummer!


 5. Bittan skriver: 26 februari, 2013

  # 2 Vicky, håller med dig, att inte denne man kan ta sitt förnuft till fånga och inse att SH styr honom. Att det inte finns vänner som kan sätta henne på plats, men de ungås väl bara med hennes vänner.
  C-P ser inte glad ut, men undrar varför hon har en hållhake på honom!


 6. Olga skriver: 26 februari, 2013

  Sund om P.CP…och sorgligt för de inblandade familjemedlemmarna…
  även för oss, vanliga dödliga ) …


 7. Sussie skriver: 26 februari, 2013

  Kungen , genom att ta ifrån honom alla kungliga privilegier ! Det innebär ju inte att han inte är kungaparets son , men han platsar inte i “familjeföretaget” . angående @3s inlägg


 8. Maggiz skriver: 26 februari, 2013

  NU är det verkligen dags för C-P att växa upp!!!
  Eftersom Du tillhör kungahuset och vi betalar ditt apanage/ lön via skattsedeln så förväntar vi oss att Du ska ha ett beteende som en person i Din ställning bör ha.
  Vad gäller Maddes och Chris bröllop så är det ju i allra högsta grad deras val. Att Madde och Emma är närmaste och bästa vänner är inte svårt att förstå. Två tjejer som känt varandra i många år och som uppenbarligen har mycket gemensamt. Så C-P sluta upp att bete dig som en barnunge. Dessutom tillhör inte Sofia kungahuset!


 9. ingela skriver: 26 februari, 2013

  #2 Vicki inte vill hon att han ska sluta umgås med sin familj för då umgås ju inte hon heller med dem och det vore ju illa för henne.

  Men vilket driv hon har när det gäller C-P finns nog inte något hon inte kan få honom att göra. Fattar inte att kungaparet inte säger ifrån att nu får det vara nog och detta är hovetiketten och så här ska man uppföra sig i kungafamiljen när hon tillhör den OM hon kommer göra det.


 10. Ansan skriver: 26 februari, 2013

  Ja, nu har CP gjort sitt val. Då är det tid för honom att också ta konsekvenserna av det. Kungahuset kan inte ha en drama -queen. Efter att kungen besökt dem på Rivieran i somras har de hållit låg profil i ett halvår. Nu drar det igång igen. Så här kan det inte fortsätta.


 11. Maggan skriver: 26 februari, 2013

  Även om CP har grattat Estelle i förväg så är det urdålig stil att inte närvara vid 1-års kalaset för sitt eget gudbarn. Hur kan man föredra skidåkning i stället för att närvara vid sin egen familjs högtidsdagar?Snön ligger väl fortfarande kvar?


 12. marianne skriver: 26 februari, 2013

  Det blir nog giftemål med Sofia så fort det går!!


 13. mona skriver: 26 februari, 2013

  Snälla ni vad ni gör stor av affär av detta. Enl. Ternert vid hovet så hade Carl Philip sedan länge andra åtagande denna helg. Han kanske ska åka vasaloppet och behövde träna. Ingen av er vet något så låt bli att spekulera. Kungaparet ska väl inte läxa upp sina vuxna barn. Varje människa väljer vem man vill leva med och det ska ni¨som skriver ´här inte lägga er i. Ni vet inte varför det tog slut med Emma. Att sitt bakom datorn och spekulera och skriva kränkande kommentarer är så otroligt fult och barnsligt. Skärp er. Sofia är nog inte den häxa ni vill få henne till, hon är människa inte något ni ska ta ut er bitterhet och dåliga humör på. Enl. lag får man inte skriva negativa saker om en människas leverne elller ens påstå att den personen är omoralisk.
  NU FÅR NI SLUTA MOBBA SOFIA:


 14. Anna skriver: 26 februari, 2013

  För Estelle kvittar det ju vilken dag hon firas på men för hennes föräldrar är det ju säkert desto viktigare att det nära och kära prioriterar hennes dag. Som förälder skulle det göra ont att veta att dottern är mindre viktigare än en kompishelg!


 15. Rubin skriver: 26 februari, 2013

  Dette par og deres kærlighed til hinanden varmer mig om hjertet midt i den kolde vinter!
  Kærligheden er det vigtigste i livet – hold fast i den i medgang og modgang.


 16. Marguerithe skriver: 26 februari, 2013

  Carl-Philip hade säkert gratulerat sin lilla systerdotter innan. Synd att Expressen ska göra en höna av en fjäder.


 17. PBoo skriver: 26 februari, 2013

  Nytt försök! Det är sig likt här! P Carl Philip väljer bort sitt syskonbarns 1-års dag, ett syskonbarn som han också är fadder till och han prioriterar att istället tillbringa denna dag med sin sambo och hennes vänner och passa upp på dem o bära öl. Men detta blir ändå inte hans, mannens, fel!;

  “Handlar det om ett syskonbråk, där Madeleine är sur på lillebror för att han planerat in att köra rally samma dag hon gifter sig?”

  “Eller kan det vara så att det finns en schism mellan prinsessan Madeleine och Sofia Hellqvist?”


 18. Tanten skriver: 26 februari, 2013

  I hur många “vanliga” familjer är alla släktingar närvarande vid födelsedagskalas? Det går nästan aldrig att samla alla. Skulle tro att Carl-Philip gratulerar Estelle vid något annat tillfälle och hon blir lika glad för det. Hon fattar inte varför ännu.
  Och snälla Ni, sluta kalla prinsen för C-P, det ser fruktansvärt illa ut, han heter Carl-Philip.


 19. PBoo skriver: 26 februari, 2013

  # 13 mona

  P Carl Philip är inte bara P Estelles morbror utan också hennes fadder och att då prioritera bort henne över att tillbringa en helg med sin sambo och hennes vänner kan inte försvaras med att han hade detta inplanerat – han borde väl i alla fall veta när hans syskonbarn fyller år?! Och jag har då aldrig hört talas om någon som åker Vasaloppet som tränar genom att dricka öl! Se filmen vid en av kvällstidningarna – den är rejält underhållande – P Carl Philip passar upp på sin sambo och hennes vänner som alla står och tittar på när han springer fram och tillbaka och packar in och ur, bl.a. ett flak med öl! Det kallas jämlikhet, eller?!


 20. Kerstin skriver: 26 februari, 2013

  nu kanske är jag omogen, men jag skulle nog tyckt att det är fel prioriteringar från min bror om han skulle gjort detsamma för min förstföddas 1-årskalas… dåligt, dåligt dåligt… men alla har ju sina egna prioriteringar.


 21. Grace skriver: 26 februari, 2013

  Jag tror inte Carl Philip är särskilt lycklig i sin roll som prins. Han har liksom inte hittat sin plats i livet, så verkar det vara åtminstone i mina ögon, för jag har svårt att tänka mig vad han överhuvudtaget sysslar med. Han jobbar ju inte och verkar inte representera särskilt mycket heller. Jag tycker synd om honom för han verkar inte särskilt nöjd eller tillfreds. Han har hamnat i en svår situation med sitt val av flickvän eftersom förhållandet ogillas av så många. Som prins är han beroende av folkets åsikter, och om han avstod från sin prinstitel, hur skulle det bli så?


 22. Mirre skriver: 26 februari, 2013

  Om man väljer att tillhöra kungahuset och ta del av förmånerna som apanage mm, då rättar man in sig i ledet och gör vad som förväntas. Det innebär bland annat att delta i firandet av sin guddotter och systerdotter. Det innebär att visa gott omdöme i olika situationer.
  Om du inte kan ställa upp på detta utan väljer att leva med en modell och slå runt på racingbanor mm, då bör du avgå som prins. Sen är det fritt fram att göra vad du vill, Carl-Philip.


 23. emma_h skriver: 26 februari, 2013

  “varför uteblev CarlPhilip” undrar Åsa Bönnelyche i artikeln’
  svaret har Du redan gett Åsa – Prinsen föredrog skidsemester uppe i Värmland m vänner istället (förhinder är exvis inbokat JOBB) CP&S hade kunnat åka hem fred-kväll och gottoväl hunnit till kalaset följande dag kl15 – istället valde han att stanna till söndag e-middag 1 såkallad PRIORITERINGS-FRÅGA därför duger det inte att som Du gör dra fram diverse ursäkter och skylla på utomstående (pernald) Kommunikationsvårigheter finns ialla familjer men ska man fira nåns födelsedagdag sätter man sig över dom tillfälligt och gör sitt bästa – och dyker upp på utsatt dag !! särskilt om man är Gudfar (Kompisar kan CP o S umgås m på årets övriga 364 dagar)


 24. siv skriver: 26 februari, 2013

  Den här händelsen skulle inte vara rolig i vanli familj. Än värre i en kunglig. Sofia har visst fått honom till vad som helst.CP är ju känd för att inte vara så viljestark. HUUr skulle de bli om hon kom in i kungahuset? Ölen hade de inte glömt till sin skidresa iallafall enl.
  bilden!!
  Hoppas att CP tar sitt förnuft tillfånga någon gång, men hon släpper
  väl inte taget att leva i lyx.


 25. Lisa skriver: 26 februari, 2013

  Det mobbas här så fort det skrivs om Sofia och det är trist. Retar mig mer på C-P som inte firar Estelle. ” Ja hon förstår ju ändå inte att hon fyller år ”. Jaha, höjden av nonchalans bara för att hon är liten. Blir mer och mer republikan för varje vecka jag läser om det svenska kungahuset.


 26. Sthlm skriver: 26 februari, 2013

  Oerhört viktigt för ett litet barn att inte de närstående sviker på födelsedagen. Märkligt att inte Carl Philip verkar begripa att om han väljer en partner med Sofia Hellqvists bakgrund så kan han få problem. Är verkligen bilden nytagen. Det var väldigt länge sedan man såg Carl Philip le tillsammans med Hellqvist.


 27. PBoo skriver: 26 februari, 2013

  Inget negativt som inte också har något positivt med sig! Efter att P Carl Philip inte kom till sitt sykonbarns födelsedag, ett syskonbarn som han också är fadder till, så kan ALDRIG något som P Madeleine och/eller Chris väljer att göra någonsin kritiseras! Tihi!


 28. Monica skriver: 26 februari, 2013

  Ibland är vatten tydligare tjockare än blod.

  Men lilla Estelle fick säkert en kommersiellt dyr present i fint
  papper i stället för en närvarande morbror och gudfar.
  För om inte ‘bihanget’ får följa med på familjesammankomsterna så är väl saken avgjord för Carl Philips del?

  Bra att han är tydlig med sina prioriteringar.
  Den yngsta generationen Bernadotte kan räkna med sin enda morbrors stöd – åtminstone i teorin. Och förstås om det inte vankas skidor, rally … eller bestämda direktiv från matte.


 29. Helena skriver: 26 februari, 2013

  Men inte är det väl god ton och nöjaktig läsning nu här inne va?


 30. Jehu skriver: 26 februari, 2013

  Det behövs inga prinsar eller andra kungligheter. Det påstås att deras meriter är att varavackra, stiliga och välklädda men det spelar ingen roll hur vackra, stiliga och välklädda de än är, det duger inte som meriter.


 31. Sofie skriver: 26 februari, 2013

  Vad löjligt, jag har ofta uteblivit från mina syskonbarns födelsedagskalas utan att det betyder något! Jag tror säkert att CP har grattat Estelle vid ett annat tillfälle. En födelsedag är väl inte hela världen?


 32. Midnattsol skriver: 26 februari, 2013

  Det känns verkligen som att det är något som inte stämmer här. Varför skulle Carl P ha en semester planerad sedan länge, när han vetat i ett helt år när Estelle ska ha sin första födelsedag? Seriöst, man skiter inte i ett födelsedagskalas till ett barn som man dessutom råkar vara gudförälder till…
  Tyvärr tror jag att det har med SH att göra. Han har verkligen gått ner sig sedan han började träffa henne. Och nu är det för sent att bryta, för det finns ingen vettig tjej som skulle vilja ha en prins som dumförklarar sig själv så mycket som Carl P faktiskt gör när han beter sig såhär. Träna till Vasaloppet?? Hahaha! Jomenvisst…


 33. eva skriver: 26 februari, 2013

  #27
  Det är en gammal bild, han saknar ju skägg.
  Man kanske vill framställa honom i bättre dager.


 34. Anna skriver: 26 februari, 2013

  Ingen av mina faddrar har någonsin kommit på någon av mina födelsedagar…enda livstecknet från dem var en present till konfirmation och student. Är kravet på faddrars närvaro vid födelsedagskalas ytterligare något hämtat ur amerikanska filmer?

  Jag har för mig att jag läst någonstans att CP ska vara Chris “best man”. Hur kan han då köra rally samtidigt? Jag måste ha missat något, men har inte heller följt med i alla turer.


 35. Britta skriver: 26 februari, 2013

  Fattar inte Sofia att verkligheten kommer att hinna ifatt henne en dag? När hon nu så desperat håller på och manipulerar Carl Philip så att alla är emot såväl henne som honom så kommer hon att må otroligt illa en dag. Ingen mänska klarar av så mycket stress som det ger henne att hela tiden kritiseras av alla. Inte heller kommer hon att ha något stöd av kungahuset. Hon kommer att få gå många år i terapi på skattebetalarnas bekostnad. Och hon har bara sig själv att skylla på


 36. Liv skriver: 26 februari, 2013

  Men jösses vilka spekulationer! Läs igenom era svar (och artikeln) en gång till så kanske ni inser hur otroligt fåniga ni låter!


 37. AFia skriver: 26 februari, 2013

  1

  Humoristisk i din satir…….


 38. Maggan skriver: 26 februari, 2013

  Varför skulle Carl-Philip krusa för Madeleine? CP och Sofia har med all säkerhet pratat igenom detta med Victoria och Daniel. Det handlar inte om att CP inte vill umgås med sin familj och han älskar med all säkerhet lilla Estelle. Jag tycker han gör rätt som visar att det är Sofia som är hans kärlek, varför skulle hon inte duga, kan Chris duga så kan Sofia. Jag tycker Madeleine är dum som försöker tvinga på CP denna Emma som han inte alls ville ha och dom passade INTE ihop. Då kan väl Madeleine börja umgås med sin tidigare Jonas och hans flickvän.


 39. mona skriver: 26 februari, 2013

  Oj vad många med moralpanik det finns. Helnykterister? Jag dricker inte alkohol av hälsoskäl, men att döma andra som gör det skulle inte falla mig In. Det är tillåtet med alkohol, tobak, fet mat, att inte motionera osv alla gör sina egna val. Inga pekpinnar tack. Jag har aldrig firat mina syskonbarns födelsedagar pga att vi bor så lång ifrån varandra. present och telefonsamtal har de varit mer än nöjda med. Tänk on prinsen ska åka vasaloppet och att han ville träna,
  han kanske inte drack själv då. Kvinnor dricker också öl, förresten är det alkoholism bland kvinnor som ökar mest. Aftonbladet skriver nu att Carl Philip aldrig var tänkt som best man. Självklart väljer Chris en vän från USA. Så expressen ljuger om bråket.


 40. Bittan skriver: 26 februari, 2013

  # 25, Siv och # 33, Nidnattsol, bra skrivet.


 41. Maja skriver: 26 februari, 2013

  #25. Tänk tanken att Carl Philip får kraft att göra slut med Sofia för att han har träffat en tjej. Vad händer då? Jo vi får en La Sofia som bidrar med sin historia i en bok om Carl Philip. Vågar Carl Philip ta den risken – svaret är nej. Stackars människa vad han snärjt in sig.


 42. PBoo skriver: 26 februari, 2013

  # 35 Anna

  Kan bara beklaga att dina faddrar/gudföräldrar inte tagit en mer aktiv del i din uppväxt – det är nämligen det som är deras roll! Och nej, det är verkligen inte som du tycks tro “hämtat ur amerikanska filmer” – utan det är kristet och gudföräldrarna tar på sig ansvaret vid dopet att uppfostra barnet i kristen tro osv. Är man inte villig att ta ansvaret, ska man tacka nej före dopet! Sen är det här inte vilken fadder/gudförälder som helst – det är också barnets morbror! Alla människor gör val i livet. P Carl Philip valde att prioritera bort sitt gudbarns och sykonbarns allra första födelsedag för att istället dricka öl med sin sambo och dennes vänner – så felprioriterat!


 43. Rita skriver: 26 februari, 2013

  #13 Mona bra skrivit, förstår inte att Svensk damtidning vill medverka till detta näthat mot Sofia.


 44. PBoo skriver: 26 februari, 2013

  # 39 Maggan

  Hmm, den här artikeln handlar om att P Carl Philip prioriterade bort sitt gudbarn och syskonbarns allra första födelsedag över att hänga med sin sambo och dennes vänner och dricka öl! P Madeleine har inget med det att göra – hur gärna du och vissa andra vill som alltid lägga skulden för allt och alla val som P Carl Philip osv. gör på henne och hennes fästman! Det är dags att växa upp, bli mogen och ta vuxna beslut för P Carl Philip och andra här!


 45. Beatrice skriver: 26 februari, 2013

  # 37,
  Kommentarsfältet är till för just spekulationer och fria åsikter.
  Löjligare torde vara att inte inse det.

  Kanske också bör påpeka att det absolut inte är en plikt att
  läsa inläggen för den som inte vill!
  Det går utmärkt att hålla sig till artikeln om man inte kan
  fördra andras tankar och betraktelser.

  Detta guldarmband med en stiliserad blåklint fick prinsessan Estelle i gåva från ‘sit’ Östergötland (scrolla ned bilden en bit);
  http://royalwatcher.tumblr.com/tagged/swedish-royal-family


 46. PBoo skriver: 26 februari, 2013

  # 40 mona

  Denna artikel handlar om att P Carl Philip valde att prioritera bort sitt gudbarns och syskonbarns allra första födelsedag – inte om han var tänkt eller inte tänkt att vara bestman! Självklart kan inte alla jämt komma på alla födelsedagar – men att inte komma på den allra första födelsedagen för att man prioriterar att åka några mil därifrån för att hänga med sambon och dennes polare – det är verkligen felprioriterat!


 47. Eva skriver: 26 februari, 2013

  Detta är något av det grövsta övertrampet CP har gjort hittills.
  Det är riktigt synd om honom, men också kungen, Silvia och Victoria bär ansvar för situationen som uppkommit. Det är på tiden de ställer krav på honom!

  # 29 Monica, bra beskrivet, hehe 😀


 48. Bibbi skriver: 26 februari, 2013

  PATETISKT är ordet när det gäller tanternas skriverier mot prins Carl-Philip och hans Sofia.
  Låt paret vara ifred! Ingen har någon rätt att skriva ner dem så som nu sker här. Och det är för ynkligt av Svensk Fån– jag menar Svensk Damtidning att låta dessa nidskriverier fortgå i tid och otid!
  Det lilla begränsade koppel tanter som skriver, återkommer stup i ett och har inget att tillföra annat än gnäll.
  Vilka tror ni att ni är – skärp er!


 49. Anna skriver: 26 februari, 2013

  Om jag minns rätt var Emma och CP goda vänner ganska långt efter det tog slut, vill minnas att det fanns smygtagna bilder på de i samband med festligheterna på Victorias och Daniels bröllop! Det är tydligen så att i och med det blev seriösare med Sofia, distansera sig CP. Att M eventuellt valde E, som tärna har inget med att göra att M försöker tota ihop de igen. E har ju gått vidare och har ju till och med en son, det handlar om att E och M, blev goda vänner efter ha umgåtts inom familjen i ca 10 års tid. Förresten så umgås M med Jonas på vänners bröllop. Men när E skulle på samma bröllop som CP, tackade han nej i sista sekund.


 50. Agge skriver: 26 februari, 2013

  Det var ju ett himla tjafsande om “tärnbråk” och om att C-P inte var på Haga när Estelle fyllde år. Det är bland annat Johan T Lindwall som triggar igång sådana här fullkomligt otroliga spekulationer. Varken Silvia eller Victoria hade tärnor och att C-P och Sofia var i Sunne är väl inget som är konstigt. Varför så
  aggresiva mot C-P, Sophia, Madeleine och Chris. Hoppas de inte läser sånt dravel som en del håller på med. Dom själva vet ju den enkla sanningen.


 51. Julia skriver: 26 februari, 2013

  Carl Philip vägrar dessutom att vara best man för Chris vid bröllopet något som han tidigare tackat ja till. Anledning: Sofia får inte vara brudtärna. Så nu säger Madeleine att hon väljer bort sina tärnor och istället har brudnäbbar.

  Sofia har verkligen satt tumskruvarna på Carl Philip. Det bästa vore att paret gifter sig och blir prins Carl Philip med fru Bernadotte och försvinner ut i kulisserna.


 52. Monica skriver: 26 februari, 2013

  Älskar drottningen och kungen alla sina barn lika mycket? När det gäller Madelene så har det inte funnits några hinder till giftemål. chris är rik och kommer från en fin släkt. Vad jag kan utläsa så har inte Daniel och Sofia haft det lika lätt att få komma in i de kungliga salongerna. Jag skulle vilja att vårt kungahus tar efter Norges, där har de visat stor värme och omsorg om Mette Marit. Jag njuter av bilderna från Norges kungahus. Visst har Daniel gjort ett bra jobb? tror att Sofia kan göra ett lika bra jobb om hon får chansen.


 53. PBoo skriver: 26 februari, 2013

  Är det någon som mobbas av många här, inkl. tidningen, så är det P Madeleine och hennes fästman! Läs artikeln igen så får ni se (eller min #17)! Eller läs andra vinklade rubriker och hittepå, det finns en uppsjö att välja bland, exv. den att P Madeleine kom för att fira sitt syskonbarns första födelsedag utan Chris – hmm P Estelles morbror och tillika gudfaders partner/sambo kom inte heller – men vänta – det gjorde inte heller hennes morbror/gudfar!


 54. Liv skriver: 26 februari, 2013

  #46 Visst, visst, ös på bara om det gör er lyckliga. Tycker bara det är komiskt att spekulera såhär vilt, eftersom ingen av er har den blekaste aning om hur det verkligen ligger till. Alla kommentarer, dessutom skrivna som om de vore sanningar, om hur “Sofia håller Carl-Philip i ett järngrepp” osv osv är bra patetiska. För att inte tala om hur kungaparet och Victoria på något sätt borde läxa upp Carl-Philip?! Väx upp människor….


 55. Eva skriver: 26 februari, 2013

  # 25 Siv, håller med!

  # 33 Midnattsol, Skrattar ännu, du har så rätt 😀

  # 36 Britta, det är ju detta som är så tragiskt.

  # 42 Maja, hon har ju alltid siktat högt, så som författare kommer hon att skriva den största bästsäljare Sverige haft. Tänk vad som kan skrivas om vad som förekommer bakom lyckta dörrar i den familjen. Sant eller inte sant? Då framgår satiren på TV4 som ett barnprogram.


 56. Dr. Pihl skriver: 26 februari, 2013

  NÄÄ, SÅ HEMSKT ATT CP UTEBLEV FRÅN KALASET, – ABSOLUT DET VÄRSTASTE SOM KUNDE HÄNDA! VAD KOMMER NU ATT SKE… KATASTROF?
  Det är ju inte klokt att dethär blir en stor sak, då vem som helst förstår att S inte ville (eller fick) närvara då Pernald var bjuden,
  och CP hellre ville visa sin lojalitet mot sin blivande!
  Familjen tänkte väl att sk-t samma, CP och S träffar dom ju hela tiden
  ändå, så det var väl bara bra att dom stack till fjällen.
  Who cares…


 57. Vicki skriver: 26 februari, 2013

  PeBoo:43 # En fadder ska inte uppfostra sina gudbarn i Kristen tro, utan medverka till att och se till att föräldrarna ger dem den kristna tron 🙂


 58. Ida skriver: 26 februari, 2013

  Europas smukkeste par blandt kongelige – forstår hvis det giver anledning til avundsjuka, tihi!


 59. MiaS skriver: 26 februari, 2013

  Så länge SH finns med i bilden kan det mycket väl hända att vi kommer att få se många liknande händelseri framtiden. Inte bra för Kungahusets image. Många anser att en person med SHs bakgrund inte passar in i det svenska Kungahuset. Många önskar inte se sig representerade av en kvinna vars tidigare val i livet inte är förenliga med våra egna värderingar. Om SH enbart vore en privatperson spelar hennes bakgrund ingen roll då vi då ej skulle påverkas av den. Som oficiell person påverkas vi i högsta grad, det handlar om värderingar, om vilken bild Sveriges Kungahus och därmed vi svenskar skulle få runtom i världen. SHs bakgrund och foton skulle då och då poppa upp i media världen över och förknippas med Sverige och Kungahuset. Är det den bilden av Sverige och svenskarna vi önskar ge omvärlden?


 60. Sandra skriver: 26 februari, 2013

  På Aftonbladets sida hittade jag nya bilder på lilla Estelle. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article16315689.ab

  Jätte fina bilder på kronprinsessparet och lilla Estelle.


 61. Anna skriver: 26 februari, 2013

  Vad jag förstår är det stormöte om C och M bröllop just nu på slottet och CP är med på mötet! Antar att han precis i detta nu, hotar med att köra rally den dagen om inte hans kära Sofia blir inbjuden på den stora begivelsen;)!


 62. Ansan skriver: 26 februari, 2013

  Tänk om prinsessan Madeleine skulle ha vikt ner sig och låtit SH vara brudtärna. Tänk om sådär 5-7 år när prinsessan åter titta på sina bröllopsbilder och får då se en mörk dam på bilden och drar sig till minnes…jo den är ju hon…hon från Paradis Hotell. Ibland kostar det på att dra riktiga gränser, men det är nödvändigt.


 63. PBoo skriver: 26 februari, 2013

  # 58 Vicki

  Det skrev jag inte heller – läs igen! Gudföräldrarna/faddrarna ska – som jag skrev – uppfostra barnet som döps och som dessa är gudföräldrar/faddrar till i kristen tro (gudföräldrars/faddrars barn har jag överhuvudtaget inte skrivit om – som du skriver om!). Uppfostra betyder här att hjälpa föräldrarna till barnet, eller om föräldrarna dör, ta över allt ansvar eller tillsammans med barnets “nya föräldrar”, barnets ”nya skötare”, att lära ut den kristna tron. De flesta gudföräldrar/faddrar brukar ta ett extra intresse överhuvudtaget i barnet, inte bara när det gäller att förmedla den kristna tron, men självklart varierar det!


 64. Viktoria skriver: 26 februari, 2013

  Allitså jag måste bara säga att jag blir fan mörkrädd. Jag kan tycka ni är lite blåögda. Sanningen är enkel. Prins Carl Philip har vuxit upp ett överklassbarn. Han är van att få sin vilja igenom. Att komma och kräva att han ska avge sin titel som prins, växa upp eller byta flickvän är för honom skrattretande,
  Han har gjort några framtädanden och representerat Sverige ibland här och där och kan därför kallas sig representativ som kunglig och inte kan man väl vara så dum och tro att en sån person som tror att han är så viktig ska behöva offra sin lycka? Killen vill helt enkelt ha kakan och äta den samtidigt.
  Snart kommer vi slå upp nyheterna och läsa: Grattis Sofia och Carl Philip.
  Det kommer, och vi svenskar kan inte påverka det på ett vis.
  Sätt dig in i hans situation. Du har pengar. Du har makt. Du är kär och en stark vilja. Du rör dej inte i kretsar där någon ifrågasätter dej. Carl philip rör sej inte i kretsarna där vi vanliga svenskar ifrågarsätter hans val så han behöver aldrig stå till svars.
  Skulle man verkligen offra allt detta för att stilla svenskarnas uppror? LoL…


 65. PBoo skriver: 26 februari, 2013

  # 57 Dr Phil

  Citerar; “vem som helst förstår att S inte ville (eller fick) närvara då Pernald var bjuden,
  och CP hellre ville visa sin lojalitet mot sin blivande!”

  Så Emma var inbjuden till P Estelles 1-årsdag men inte Sofia så därför prioriterade P Carl Philip bort sitt syskonbarn och gudbarn för att istället hänga med sambon och dennes vänner och dricka öl m.m.?! Intressanta nyheter! Men oavsett sant eller inte så har morbror Carl Philip gjort ett dåligt och omoget val när han prioriterade bort sitt syskon/gudbarns födelsedag!


 66. nea skriver: 26 februari, 2013

  Pboo, kommer du ihåg att madeleine inte var närvarande vid victorias lysning? Båda syskonen har mao uteblivit från viktiga händelser – skillnaden är bara att madeleines tabbe var mycket grövre. Lysningen var offentlig, medan 1-årskalaset är en högst privat sak, som enbart firas inom familjen. Tihi…


 67. liljan skriver: 26 februari, 2013

  Ja vad ni “snillen” spekulerar…. Min 30årige (då) son har fortfarande INTE gratulerat mig på min 50-årsdag trots att det gått 5år sedan, men inte fan… bråkar jag för det. P.S ingen schism mellan oss D.S


 68. Marie skriver: 26 februari, 2013

  Jag tror att den mest bortskämda av alla är Sofia. Och prinsen vågar inget annat än vika sig för henne. Det är ruter i både Victoria och Madeleine och om jag hade varit i deras kläder hade jag också satt ner foten och sagt att det får vara nog med tramsandet kring Sofia!
  Låt Madeleine få ha sitt bröllop i fred och låt inte Sofia ta fokus ifrån det.
  Kanske Sofia inte kände sig välkommen till Estelle’s kalas för att hon där inte skulle bli medelpunkten?
  Va vet jag? En riktig såp(p)a…:D


 69. Marlene skriver: 26 februari, 2013

  Som kvinna skulle jag aldrig medverka till att orsaka konflikt och osämja i min pojkväns familj genom att komma med krav om att få fördelar på någon annans bröllop! Så olämpligt. Är det så här det kommer att bli framöver, konflikt och tjurighetsuppvisningar om vartannat i kungafamiljen?


 70. Mary Kristiansen skriver: 26 februari, 2013

  # 2 Vicki, 3 eva, 5 Bittan, 7Sussie, 8 Maggiz, 9 Ingela, 25 Siv m fl!!!! Hvordan er det mulig å vite alt dette? Siden det ikke kan dokumenteres som fakta – så er det løgner dere produserer!
  # 7 Sussie: Hvem mener du bør inngå i/platsa i “familieförtaget”? Hvis CP ikke skal platsa der, så bør heller ikke den mye mer fraværende Madeleine inngå der!! CP er flittigere i representasjon og et bedre teammedlem/mer nærværende
  # 9 Ingela: Hvor i den støvete/dammiga hovetiketten står det at faddere skal være med i fødselsdager??? Tøv og struntprat!! CP er voksen og har sikert forpliktelser og avtaler ingen av oss tantene har oversikt over! Og kanskje er det viktig at CP og Sofia ikke overskygger den vordende brud Madeleine. Det er tross alt CP og Sofia som er de mest interesante både for media og oss tanter(med positive og negative kommentarer) – dokumentert ved at hver gang disse 2 blir satt som overksrift for oss her på sidene så avstedkommer det overlegent/överlegsent mest kommentarer! De ville vært alle PR-agenters drøm – hvis paret selv ville!


 71. PBoo skriver: 26 februari, 2013

  # 67 nea

  Situationerna är inte jämförbara – P Madeleine var i USA (efter att hennes f.d. fästman hoppat i säng med en (flera?) andra), men kom trots detta hem till sin systers möhippa och senare också till hennes bröllop.Båda delarna måste varit känslomässigt mycket jobbiga. P Carl Philip är några mil ifrån, men kan inte prioritera ett BARN över sin vuxna sambo och hennes vänner! Barn går i princip alltid före vuxna! Men bra att du inte upprörs över att P Carl Philip uteblir från sitt sysonbarns och därmed storasysters högtid – då kan du fr.o.m. nu aldrig kritisera P Madeleine eller Chris! Logik!


 72. Mary Kristiansen skriver: 26 februari, 2013

  # 16 Marguerithe:
  Expressen er ingen facit – de lager selvfølgelig noe som selger avisen/tidningen.
  # 36 Britta:
  Du manipulerer inn påstander – som at Sofia på desperat vis manipulerer CP!! Stakkars deg! Du liker ikke virkeligheten – som er at S og CP er kjærester – og derfor har du og flere her behov for å dikte om Sofia.Hvordan dokumenterer du dine påstander? Nei, du vet ikke mer enn oss andre – så derfor er det dikt, struntprat og løgnproduksjon du bedriver!. Hvorfor har enkelte mennesker slike behov som deg for å nedvurdere, skitsverte, bakvaske Sofia og CP?


 73. Maryou skriver: 26 februari, 2013

  #65# Just, det. du har så rätt. Inte kommer prinsen att avstå från sina privilegier som han en gång förvärvat för evig tid oavsett om han förtjänat dom eller inte. Lika barn leka bäst! Därför passar Sofia honom som handen i handsken.

  Folket får vackert finna sig i att buga, bocka och betala för fler och fler kungligheter oavsett deras beteenden.


 74. Lelle skriver: 26 februari, 2013

  Jösses vad alla tycker om saker och ting som de inte har en aning om. Jag vågar påstå att ingen av oss vet vad som försiggår i den kungliga familjensprivatliv utan allt som skrivs här är människors livliga fantasier och spekulationer och skvallerlystnad..


 75. Linnea skriver: 26 februari, 2013

  Förföljelsen och nidskriverierna om Sofia påminner om forntida häxprocesser ,då mobben valde ut en kvinna ,oftast med allehanda kvalitéer,,,,de själva inte hade.Jag förvånas av likheten,då vi i dag är upplysta och moderna.Eller råder 1500 tal i Sverige, ännu? Vem avoss vet något om kungafamiljens privatli….Låt dom ha det i fred.Viktoria,Daniel o Lilla Estelle är ute o representerar sitt land i Sportsammanhang, i Italien,det är något att kommentera.Fint den lilla dottern fick följa med.


 76. pia skriver: 26 februari, 2013

  39 “Maggan” “…Emma, som han inte alls ville ha….”??? Hur vet du att det inte var Emma som tröttnade? För mig framstår det allt tydligare att Carl-Philip förmodligen i längden inte kunde matcha Emma intellektuellt. Jag tycker uppriktigt synd om killen, som måste “schavottera” i olika offentliga sammanhang. Jag tror att han är mycket snäll men handlar helt efter sambons order. Det var inte Carl-Philip som hade problem med att träffa Emma och hennes nuvarande på gemensamma vännernas bröllop. Tyvärr är det inte första gången, inte heller sista, som snälla killar råkar ut för dominerande partners. De besitter inte heller kurage att sätta stopp för ett destruktivt förhållande. (Motsatsen gäller naturligtvis också.).
  68 “liljan”. Din uteblivna uppvaktning är ingenting som intresserar någon utanför din familj.


 77. Agge skriver: 26 februari, 2013

  OM Madeleine skulle haft tärnor, vilket ju inte är fallet nu enligt
  tradition, så är det ju brukligt att bruden väljer bland SINA
  väninnor. Likaså väljer brudgummen en gammal kompis som
  bestman. Hur svårt kan det vara att förstå att Emma varit självskriven, MEN inte att C-P, blivande svågern skulle vara bestman verkar knappast troligt. Påhitt av Expressen för att
  få igång debatten. Lågvattenmärke. Önskar Madeleine och Chris varmt lycka till och även C-F och Sofia.


 78. py skriver: 26 februari, 2013

  Nu var det dags igen. sluta att spekulera om saker ni inte känner till. och jag förstår Carl philips reaktion. Emma är faktsikt historia för honom. och Sofia är nutid för honom. det borde alla förstå.och madeleine har också gjort saker och ting.hon är inte helt oskyldig i det här. genom att välja Emma som brudtärna så borde hon har begripit att Carl philip reagerar som han gör. hur som helst önskar Carl philip och Sofia allt lycka.och hoppas på en snar förlovning! och bröllop! trevlig tisdag alla! py. ps. all lycka menar jag. skriver så snabbt ibland.


 79. Mary Kristiansen skriver: 26 februari, 2013

  # 42 Maja:
  Du dikter!! Men hvis det blir slutt mellom S og CP, så er jeg sikker på at de gjør opp på kammerset – bak låste dører.
  Begge har nytte av at de forblir tause om sitt evt. avbrudte forhold.
  Sannsynligvis vil Sofia få en god slump penger fordi hun i årevis har blitt offentlig mobbet, vært utsatt for netthat pga sitt kjæresteforhold til prinsen og hatt en nærhet til denne familien! Og for å ha satt sitt voksenliv “på vent” i flere år!!
  # 43 PBoo:


 80. emma_h skriver: 26 februari, 2013

  Eva M… Nea blandar ihop äpplen-päron på 1 helt irrelevant sätt’
  Lysningarna angick de förlovade 2 + kungaparet o var 1 officiellt Hov-arrangemang =JOBB där CarlP deltog ytterst sparsamt för övrigt (utan egentlig orsak att frånvara) Madde BEORDRADES lämna landet av sin Far & Högste CHEF för att M skulle kunna ifred få landa mentalt & undgå mediedrevet tack vare TORAstoryn SAMT bespara Vårt KHus PRskandal efter Tora/Förlovningsbrejk som hotade alldeles överskugga Bröllopets positiva PR.Effekt & dito Förväntan… så NEJDU EvaM varken Madde/Hovet hade samma “valfrihet” var Madde skulle befinna sig under Lysnings-dagarna – jag såg livsfarligt ex på hur journalisterna i klasar hängde efter M på Trottoar+i Trafiken. Drev & Omständigheter skickade iväg M till USA då Men CP har kunnat välja/prioritera SJÄLV om Lördan skulle bli Partaj m polarna i Sunne eller Partaj m Guddottern Estelle på Haga. slott!!


 81. Hansen skriver: 26 februari, 2013

  Arvefølgen er jo stort set er sikret med prinsesse Estelle, så CP kan vel gøre som han vil. Men der er jo lige spørgsmålet om forsørgelsen, hvis han gifter sig på en måde, så hans apanage ryger… Kan han leve af at være designer, mon?


 82. Annica* skriver: 26 februari, 2013

  Vad jag förstår har det ALDRIG varit aktuellt med brudtärnor för prinsessan Madeleing utan istället brudnäbb, precis som sin syster och mor. Christopher är amerikan och skall ha en best man och det kommer att bli en av hans bästa vänner, och inte Carl-Philip, de känner inte varandra tillräckligt väl för det ännu. Men de kan nog bli goda vänner för de ser glada ut i varandras sällskap på de bilder som jag sett. Jag ser fram emot ett underbart sommarbröllop och tror att det kommer att bli strålande! Vad den där Johan T Lindwall skriver får man ta men en nypa salt, den mannen talar nämligen inte alltid sanning. Vänta och se vad Carl-Philip säger själv!


 83. emma_h skriver: 26 februari, 2013

  AGGE-CITAT Likaså väljer brudgummen en gammal kompis som
  bestman. MEN inte att C-P, blivande svågern skulle vara bestman verkar knappast troligt.

  tvärtom Engelsk sed r välja en bror Det har ej Chris då valde han först precis som DANIEL (som hade åxå många killvänner att välja från) sin svåger CarlPhilip till BestMan 2010!! men nu blir d väl nån kompis istället


 84. Charles skriver: 26 februari, 2013

  Några föraktar Sofia, andra anser att det är ovärdigt, andra tycker att det inte är bra för Sverige… Varför inte göra dessa samma frågor om Chris? Vad vet de om det?
  Expressen är den enda svenska: som det vågar ta reda på sanningen.


 85. Vicki skriver: 26 februari, 2013

  PBoo, Februari 26, 2013 14:17
  Jo då menade Du rätt då 😀 men det framgick inte så klart bara, inget illa menat med det jag skrev.
  Jag vet detta, har själv 3 barn med gudföräldrar 🙂


 86. Vicki skriver: 26 februari, 2013

  79. py, Februari 26, 2013 16:02
  Men Madde behöver väl inte välja bort en kär väninna från sitt bröllop, bara för att SH är barnslig och inte kan vara i närheten av E.P ??
  Jag tror C-P själv kan träffa henne.
  Men spekulationer så klart, men kan tidningar spekulera vilt, så kan väl vi !?


 87. mari skriver: 26 februari, 2013

  Så synd, är SH fortvarande aktuell? Hoppas hon träffar en trevlig kille som passar bättre för henne. Så att CP kan hitta sin prinsessa.


 88. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 26 februari, 2013

  Jag hoppas att ingen av de rykten som nu går stämmer överens med verkligheten. Det vore rent ut sagt förkastligt(!) Ingen journalist kan väl på fullaste allvar tro att SH hade förväntat sig att bli brudtärna på prinsessan Madeleines bröllop?! En helt galen tanke. Det brukar väl vara bästa vänner om inte annat som får ta den äran såvitt jag vet. Sedan att det blir prinsens exflickvän Emma Pernald har väl inte med saken att göra huruvida prinsen väljer att vara med på sin älskade systers bröllop?! De har varit bästisar i många många år.

  Sen om SH får vara med på bröllop i publiken har inte jag med att göra. Prinsen känns tyvärr oerhört omogen i sitt handlande. Att han som gudfar inte är med på sin guddotters ettårsdag är dålig stil, minst sagt. Han har haft ett år på sig att förbereda sig inför det. Hur skall detta sluta?!

  Moder Svea


 89. Marguerithe skriver: 26 februari, 2013

  “51” Agge,
  Bra skrivet. Johan T Lindvall spinner sina trådar i Expressen och vet sannolikt ingenting om Kungafamiljen eller mycket lite.
  Carl Philip har ingen aning om något tärnbråk överhuvudtaget.


 90. snickarjohn skriver: 26 februari, 2013
 91. mona skriver: 26 februari, 2013

  #77 Pia hur har du fått veta att detta förhållande skulle vara
  destruktivt? Ett önsketänkande från din sida?
  eller har du buggat deras hem?


 92. Pallesen skriver: 26 februari, 2013

  ## PBoo Jøsses Ligeså snart du kan se den mindste anledning til at kritisere Carl Philip…. og fremhæve Madeleine….. så flyder dine
  kommentarer i en lind strøm dagen lang..lang…lang….. Lille Estelle må have troet, tihi, at det var den dag, hun fik lagkage med et lys i og blev fotograferet, der var hendes fødselsdag, for du tror da vel ikke, at hun har fået lagkage til morgenmad på hendes fødselsdag og billederne er taget
  den 23. Jo, det gør du sikkert 😉 .
  Carl Philip og Sofia har sikkert været der nogle dag i forvejen og hjulpet Estelle med at spise fødselsdagskagen op og med en gave.


 93. Pallesen skriver: 26 februari, 2013

  …..
  # PBoo
  Hvor vigtig er det for en baby på 1 år, at det vælter ind med
  familiemedlemmer til chokolade og kager kl. 15 ???
  Moster fra Amerika var der …. og det må jo være den
  absolut vigtigste person, tvivler på at hun overhovedet har
  genkendt hende, men hun var der… og det vil Estelle kunne
  huske resten af livet…. Giv mig styrke!!!!


 94. Marie skriver: 26 februari, 2013

  Mycket sorglig historia.


 95. Marie skriver: 26 februari, 2013

  Hoppas Kungen nu ingriper.


 96. Mary Kristiansen skriver: 26 februari, 2013

  # 75 Lelle:
  110 % presist beskrevet! Her er det mange som forsøker å etablere egne “sannheter” selv om det kan være milevis unna virkeligheten!!! Hvorfor er Sofia og CP så utsatt for denne nedvurdering, skitkasting, ryktespredning fra voksne tanter som ser ut til å være fulle av ønsker om å fornedre paret? Et uskyldig ungt par som ikke har gjort noe galt – annet enn å bli kjær i hverandre – rett nok over klassegrensene – men i vår moderne tid er det en selvfølge at vi takler det i et såpass likestilt samfunn som Norden? Men det er ikke sikkert alle tanter henger med i vårt moderne samfunn, særlig i Sverige hvor enkelte ser ut til å tro at adelen er mer kvalifisert til “høye” stillinger og posisjoner enn andre! De som kommer fra Medel-svensson må liksom bevise så mye, mye mer!


 97. annica skriver: 26 februari, 2013

  Jösses den tjejen Sofia, verkar få den velige och lättledde prinsen att helt gå i hennes ledband. Det verkar inte bara vara elakt förtal numera.

  F.ö lyfter jag på hatten att inte Madeleine bröt kontakten med Emma P efter att det blivit slut med prinsen. Emma och Madeleine var ju goda vänner förut, så det ska de väl fortsätta att vara. Jag vet ju om så många gånger alla “vänner” försvunnit när ett parförhållande gått i kras.


 98. nea skriver: 26 februari, 2013

  Pboo, vem är du – madeleines bästa väninna kanske..? Din fanatism är rent ut sagt skrämmande. Inte ett uns av humor och totalt inteligensbefriande kommentarer. Om inte du själv kan se det är det på tiden att någon upplyser dig om det.


 99. Elsy Melin skriver: 26 februari, 2013

  Jag tror prins Carl Philip tycker det är ett otroligt tjafs alltihop.
  Han blir säkert lycklig med sin Sofia när allt har kommit i hamn med prinsessan Madeleine och hennes bröllop.


 100. mami skriver: 26 februari, 2013

  Tråkigt att C-P inte kan prioritera. Tyvärr kommer det många gånger först med åren, denna mognad, att kunna tänka vad som lämpar sig och vad som inte. Men det ligger något i att “kärleken är blind”.

  Tur att Prinsessan Estelle har kärleksfulla föräldrar samt bra faster och moster.


 101. Nettan skriver: 26 februari, 2013

  Men skärp ER!! Nu sitter alla reportrar och skrattar när ni tror på allt som skrivs.

  Jag hoppas innerligt att Carl-Philip gifter sej med sin Sofia, jag önskar dem all lycka!

  /Stoppa tidnings mobbningen av Sofia!


 102. Charlotte skriver: 26 februari, 2013

  # 17, 19, 23, 28, 45, 47, 49, 64, 66, 72 PBoo
  Tak for underholdningen, tihi!
  Tænk, at lægge så stor betydning i at Carl Philip vælger en ski-weekend med kæresten og vennerne fremfor nogle timers familiekalas, især når man kender baggrunden, nemlig at hans søster Madeleine ikke bryder sig om Sofia.
  Så er det bedre at komme med gaven på et andet tidspunkt, hvor man ikke generer Madeleine ved sin tilstedeværelse !!!
  Hvad med hendes arbejde i WCF, kan hun bare holde fri og ferie, når det passer hende ?


 103. Lise skriver: 26 februari, 2013

  Nesten alle i kommentarene ovenfor benevner CP som syskonbarn, men dette kan vel ikke være korrekt? CP er vel Estelles farbror (eller onkel, som vi sier i Norge)…?


 104. sollan skriver: 26 februari, 2013

  Skulle min bror, som är gudfar till min dotter, bli borta från min dotters 1-årsdag skulle jag vara djupt besviken. Det var väl så att SH inte var välkommen så därför blev C-P också borta. Mycket dålig stil. C-P gift dig med din Sofia och bryt med släkten.


 105. Annelie G skriver: 26 februari, 2013

  Snälla Ni (detta gäller även Expressens ‘seriösa’ reportrar !)
  ta reda på fakta innan ni spekulerar !
  Prinsessan Madeleine har själv gått ut med att hon inte ska ha några brudtärnor utan i enighet med familjentraditionen som hennes mor och hennes syster skapade: enkom brudnäbbar !
  Tillåt mig att ge en liten pekpinne till Expressens och andra mindre nogräknade journaliser: för oss branschtidningsjournalister har följande regler alltid gällt: Nr 1 FAKTAGRANSKA ! Nr 2 FAKTAGRANSKA ! Nr 3 FAKTAGRANSKA ! Och glöm inte 11 budet: Har du intefakta vid handen så låt bli att spekulera och sprida falska rykten !
  Det borde gälla oss alla i samhället – oavsett yrke !


 106. Angel skriver: 26 februari, 2013

  C-P står på sin sambos sida , vilket bådar för att bra och långt förhållande. Madeleines fästman har nu flera gånger ej ställt upp utan skyllt på sitt jobb eller vill inte fotas med sin fästmö när han är med. Kan inte låta bli att känna oro för hur det ska bli när de väl är gifta och får barn. Har Madeleine valt fel man igen?


 107. Anna skriver: 26 februari, 2013

  Ingen i det här forumet inklusive jag själv har på fötterna och vet vad som var bestämt inom familjen Bernadotte gällande prinsessan Es firande. Personligen kan jag tycka att det är märkligt att morbror inte närvarande, men det är min högst personliga åsikt. CPs val som han får ta konsekvensen av. Hur S har påverkat situationen är det ingen här som vet, bara spekulationer. Gällande prinsessan Ms bröllop är det också bara spekulationer. Vi pratar om två vuxna männsikor (CP och M) som gör sina val, som sedan tidningarna “vet allt om”. Tidningarna frossar i sådana här “skandaler”, nyhetstorka enligt mig.


 108. ingela skriver: 26 februari, 2013

  # Mary Kristiansson jag har aldrig påstått eller skrivit att det står någonstans om att faddrar måste närvara vid födelsedagar.

  Tack för den beskyllningen du läser illa förstår jag!

  Gör om och gör gärna rätt!


 109. ingela skriver: 26 februari, 2013

  #79 Py du är en trogen vapendragare till Sofia och ser inga fel hos henne. Jag hoppas OM du känner henne personligen att hon uppskattar dina ansträngningar att försvara henne.

  Men alla har olika smak och olika värderingar och det är ju bra för tänk vad världen skulle vara trist om alla tyckte samma.

  Nu är det ju trots allt Prinsessan Madeleine som ska gifta sig inte Sofia och det innebär att det är bruden som väljer vilka tärnor hon vill ha eller hur? Dessutom uppskattas det kanske inte från annat håll att det hade funnits en n-modell bland tärnorna om hon nu valt tärnor.


 110. Beata skriver: 26 februari, 2013

  13. mona
  Carl Philip visste ju redan för ett år sedan, när Estelle skulle ha sitt 1-års kalas, eller hur?
  Annat är bara bortförklaringar! Att han skulle vara borta när alla andra i familjen är med…


 111. Karin Nilsson skriver: 26 februari, 2013

  Om Madeleine, mot förmodan, läser kommentarerna här hoppas jag innerligt att hon bestämmer sig för att hålla sin vigsel helt privat med stängda dörrar och utan TV kameror.
  Sofia med sin bakgrund är inte lämplig som medlem av kungafamiljen. Kärleken är väl det viktigaste och inte ärvda titlar och privilegier. Carl Philip är vuxen och borde kunna bestämma sig för vad som är viktigaste för honom. F.ö. så behövs vare sig Madeleine, Carl Philip eller deras partner som representanter för Sverige. Inte ens kunga- och kronprinsessparet tycks ha tillräckligt med uppdrag, kalendern är mest tom.


 112. Miayahoo.se skriver: 26 februari, 2013

  Varför ska CP vara på Haga bara för Estelle fyller ett år??Han har självklart hälsat systern och gett en present. Alla i en släkt behöver inte stå i givvakt bara för att nån fyller år!!Koppla av!


 113. Loredana skriver: 26 februari, 2013

  Jag som trodde att SH skulle få en riktig förtroenderoll på Maddes bröllop, främst för att visa att hon är “accepterad såväl av kungahuset som av det svenska folket”…
  Men än hinner allt hända och vända i sista sekunden!


 114. Helena M A skriver: 26 februari, 2013

  Bra Py att du satt fingret på nåt som ingen annan gjort. Det är klart han är lojal med sin livspartner Sofia, som han redan är sambo med.

  Att Madeleine fortsätter umgås nära med hans ex känns säkert inte helt bekvämt, och kanske t o m lite provocerande eftersom hon borde vara mer lojal med sin egen bror än med Emma!

  Vi vet inte vad som utspelar sig i familjen men visst är det en markering från hans sida att inte delta i helgen.

  Heja Carl-Philip som håller på sin integritet.


 115. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 26 februari, 2013

  Åh jag hoppas verkligen för prins Carl Philips bästa att han går på sin syster bröllop. Knäppt vore annat. Det är något som aldrig skulle kunne förlåtas tror jag. Man sviker inte sin kära syster på hennes bröllopsdag. Men vet ni vad. Jag tror detta som tur är bara är ett rykte, för jag tror allvarligt talat inte att en normal funtad människa avstår en sådan här viktig dag, inte ens för ens flickväns skull.

  Gillar inte Sofia läget så har väl ingen, såvitt jag vet, tvingat henne in på prinsessans bröllop.

  Mvh Moder Svea


 116. PIX skriver: 26 februari, 2013

  Hur barnslig får man vara om man är prins???tycker nog han har varit rätt så barnslig härtill men de här tar priset. Skärpning ta o av säg dig din prins titel o bli vanlig Svensson(inget fel med att vara Svensson) då är det fritt fram att gifta dig med Sofia!!men ja då vill hon nog inte ha dig längre.
  O till er som tycker att det är mobbning att vara av annan åsikt en den ni själva har om en viss brud säger jag bara de är synd om er om ni inte kan tåla att alla inte tycker som ni.


 117. PBoo skriver: 26 februari, 2013

  Många som har missat, men denna artikel handlar om att P Carl Philip uteblev från sin systerdotters och gudbarns första födelsedag och inte – sanning eller inte – om P Carl Philips ev. åsikter om hans systers ev. val av tärnor! Att sen som vissa försöker få det till att P Carl Philip uteblev från sin systerdotters och gudbarns 1-årsfirande pga att han o sambon inte ville överglänsa är riktigt humoristiska s.k. ursäkter för detta förvånande val av morbror Carl Philip! Hur överglänser man ett barn?! Det finns rörliga bilder på honom bärandes ett flak med öl m.m. – inget viktigt som han prioriterade över P Estelles första födelsedag!


 118. I skriver: 27 februari, 2013

  Carl Philip gjorde helt rätt!!!! Mitt hopp är att CP hellre väljer race den 8 juni, än att gå på sin bortskämda systers bröllop. Sofia ser betydligt mer sympatisk ut än Chris. Han har lett M in på helt fel spår i livet. Om något år så………


 119. emma skriver: 27 februari, 2013

  Estelle får säkert all uppmärksamhet hon behöver.

  Men eftersom cp försäker tjäna pengar på gudbarnet genom att sälja sina designade barntallrikar kunde man ju tro att han ville synas i samband med födelsedagen.


 120. Eva skriver: 27 februari, 2013

  Det här är ju helt sanslöst, är det “Miss Slitz”, som genom C-P, ska bestämma hur Madeleines bröllop ska se ut?

  http://www.expressen.se/nyheter/prinsessan-madeleine-i-tarnbrak–med-sofia/

  Man baxnar, hur är det ens möjligt att denna kvinna kan utöva en sådan påtryckning mot kungafamiljen att bröllopets utformning ska bero på henne?

  Har hon ingen vett och sans alls om att vara ödmjuk och låta det här är Madeleines och Chris dag. Men det är inte förvånande, det här var ju på väg.


 121. Eva skriver: 27 februari, 2013

  Jag hoppas verkligen att C-P kör sitt rally istället och så kan sambon sitta på läktaren och heja, medan svenska folket kan njuta av ännu ett vackert prinsessbröllop. Det vore skönt att slippa se dem båda.


 122. HM skriver: 27 februari, 2013

  Hvad har Madeleine imod Sofia og hvorfor ??? Og hvordan kan hun tillade sig, at udvise den holdning overfor hende, som hun gør!
  Madeleine er vokset op i Stockholm, så naturligvis har hun en veninde-kreds der, ligesom hun har sit beundringspanel her –fuldt forståeligt, til gengæld forstår jeg ikke hendes opførsel, der må være noget, der er svigtet i opdragelsen i hjemmet på Drottningholm: Hun opfører sig ved gud da, som et forkælet barn (!), der vil bestemme over broderen og med hvem, han er kæreste.
  ER Chris i virkeligheden en ret venneløs midaldrende herre, siden han spørger CP om at være ‘best man’ ? UNDERLIGT VALG, det ville Sofia også være som terne/tärna, MEN hun har dog kendt brudeparret længere end CP har kendt svigermorsdrømmer Chris, det er et faktum, som Madeleine tilsyneladende ikke er så glad for, tihi, tihi!


 123. Annichen skriver: 27 februari, 2013

  Kungahuset kommer i framtiden inte att vara de privigierade kungligheternas hörborg som vi undersåtar kan se upp till. Har svårt att tro att jag personligen vill se på när Sofia står på balkongen och övar på sin kungliga vinkning. Det blåa blodet tunnas ut av alla dessa nya medlemmar ur folkets djupa skara och med det även vår högakting för allt kungligt.


 124. Eva H. skriver: 27 februari, 2013

  Det är ett väldigt tjat om att Sofia inte skulle duga som hustru åt CP, utan att han borde söka sig en “prinsessa”. Vad har han för speciella kvalifikationer som skulle locka en “prinsessa”, förutom att vara snygg och prins? Pga den PR hans titel ger har han kunnat prova på det mesta: fota tillsammans med en välrenommerad naturfotograf, designa bl.a. matbestick ( som var hart när omöjliga att hålla i) när han fick en designkompanjon gick det bättre, delta i diverse biltävlingar med måttligt resultat m.m. Verkar han vara en drömman för en självförsörjande, intellektuell, snygg kvinna/flicka av god familj, som många här tycks drömma om? Glöm det!


 125. emma_h skriver: 27 februari, 2013

  nu skriver du OM fakta HM_123
  Madde hindrar inte vem brorsan r ihop m, tvärtom dina ord så är sofia åxå inbjuden men som 1 av 400 gäster i kyrkbänkarna
  Gäst att bevittna vigsel, äta middag och ihop m övriga göra dan till bästa möjliga upplevelse
  Som Brud har man dock rätt att få bestämma vem/vilka som står framme vid altaret m en oavsett om du är kunglig eller ej
  Emma är en vän sen14 år tillbaka så hon är ngn Madde känt halva sitt liv – inga utomstående har rätt att kalla henne ouppfostrad som du gör detta är brudens o brudgummens egen dag så utformningen av dan ifråga bör reflektera deras önskemål, som brukligt är


 126. Mette B skriver: 27 februari, 2013

  # 126 Emma_h
  Kender du gæstelisten? Eller gætværk, som det meste, der bliver skrevet her?
  Hvem er inviteret fra det danske kongehus ?


 127. mona skriver: 27 februari, 2013

  #121 Eva nu gick du på en lögnaktig artikel, det finns inget tärnbråk
  då Madeleine aldrig skulle ha tärnor.Hon ska ha brudnäbbar
  som sin mor & syster, en tradition i familjen säger Madeleine.
  Varför spekulera om något ni inte vet. Carl-Philip hade annat
  inbokat sedan länge, han upvaktade säkert Estelle nån dag innan
  vilket för en ettåring inte spelar så stor roll. Roligt att ha kalas flera
  gånger! Enl. hovet så har det aldrig varit aktuellt med Carl-Philip
  som bestmen. I Sverige har vi inte traditionen med bestmen.
  Daniel valde Carl-Philip som sitt stöd vid sin entre till bröllopet.
  En bestmen finns med vid altaret det var inte Carl-Philip.
  Skulle tro att detta bröllop blir en blandning av svenskt, engelskt,
  amerikanskt, protestantiskt och katolskt.


 128. mona skriver: 27 februari, 2013

  Att ha en åsikt är en sak men att gå till personangrepp
  är en annan sak, att som som någon skrev den där bruden om
  Sofia är ju inte så vackert.
  Jag tål att andra tycker annorlunda, men när åsikterna bygger på skvaller,lögner, illvillja och elakhet då är det mobbning.


 129. sollan skriver: 27 februari, 2013

  Vad har någon annan än Madeleine och Chris att göra med deras bröllop, det är väl de själva som bestämmer hur de vill ha det och till stor del vilka som skall bjudas. Icke förlovade pojk- eller flickvänner har väl inte inviterats tidigare, enligt protokollet, då kan väl inte SH tvinga sig att mot Madeleines vilja komma till hennes bröllop.


 130. PBoo skriver: 27 februari, 2013

  # 99 nea m.fl.

  Ah, du är lika trevlig som vanligt! Jag har massor med humor o är mkt intelligent! Jag o några till här är nog för intelligenta för den här sidan! Jag bara skrattar åt detta fantastiskt humoristiska att mångas älsklingar har gjort bort sig rejält genom att morbror Carl Philip valde att dissa sitt syskonbarns och gudbarns allra första födelsedag över att hänga med sambon och dennes gäng – det är så roligt att se era krumbukter, hur ni hard-core fans försöker att även få detta undermåliga val till något bra, att han hade viktiga åttaganden i helgen (bära på ölflak m.m.!) och även denna gång försöka få det till P Madeleines fel, sjukligt men tragikomiskt! Tihi!


 131. ingela skriver: 27 februari, 2013

  #130 sollan verkar som om Sofia är inbjuden till bröllopet.

  Hon skall väl sitta tillsammans med vännerna. Vänner till P M och Chris som troligtvis inte är vänner till Sofia. Undrar hur hon kommer att få det under middagen?

  Sofia och C-P umgås ju med nya vänner enl SvD och de är ju alla Sofias gamla vänner sedan år tillbaka. Finns inga av C-P gamla vänner i deras vänkrets längre?


 132. emma_h skriver: 27 februari, 2013

  127MetteB, Förut när det varit ältande om huruvida Sofia skulle komma, få komma eller helt stanna hemma som om hon vore den allra viktigaste gästen istället för just 1 av 400 gäster… totalt i dominans hos andra artiklar m helt annat tema. Förstår inte vitsen m att 99dagar innan göra “gætværk” (gissningar) ärligt talat bättre o vänta o se Är som med alla fester/högtider Du bjuder in de som Du vill ha med o kan bara hoppas på att de ej är förhindrade att komma på utsatt datum
  Vårt hov brukar följa kollegors praxis o släppa 1 slutgiltig gästlista 24h innan så att samtliga gäster har chans att ge sista minuten besked /ändringar/avboka i händelse av sjukdom typ


 133. PBoo skriver: 27 februari, 2013

  # 93, 94 Pallelsen

  Jag vet inte när fotona togs, men de kom ut relativt sent på lördagen, så det är faktiskt mkt möjligt att det är tagna på rätt dag – på P Estelles 1-årsdag. Har svårt att se att man “lurar” ett sånt litet barn och “låtsasfirar” födelsedagen vid ett annat tillfälle. Det är istället något vuxna kan göra vid behov. Jag – och flera med mig här på sidan – tycker att barnets allra första födelsedag är viktig, barnet minns inte med “hjärnan” men med “kroppen”, och givetvis är det fint att ha fotominnen i framtiden med nära/kära! Men absolut, alla familjer prioriterar olika! Det intressanta är att efter morbror Carl Philips val kan ingen någonsin kritisera P Madeleines!


 134. PBoo skriver: 27 februari, 2013

  # 104 Lise

  P Estelle är P Carl Philips systerdotter, och hon är också hans gudbarn (han är alltså hennes gudförälder/fadder). P Estelle är också P Madeleines syskonbarn (däremot inte gudbarn). P Carl Philip är morbror till P Estelle och P Madeleine är moster. P Daniels syster är faster och hennes man är (ingift) farbror till P Estelle. I Sverige blir ens ens mors syskon ens morbror/moster och ens fars syskon blir ens farbror/faster, liksom ens mors föräldrar blir ens morfar och mormor och ens fars föräldrar blir ens farfar och farmor. Ett mycket trevligt och smart system, man slipper sammanblandning av släktingar, de får en egen identitet!


 135. MP skriver: 27 februari, 2013

  107# Vadå, skyllt på sitt arbete? Arbete går väl i första hand, före allt trams. Sedan finns det ju en del som inte vill arbeta, utan hellre lever på andra. MB har nog inte valt fel, utan hennes käre bror, har nog hoppat i fel tunna.


 136. berette skriver: 27 februari, 2013

  Nu har jag läst en del kommentarer och jag säger som vanligt vad mycket prat om något som vi inte har en aning om. Vi som skriver här är ju inte personliga vänner till någon som nämns så vad vet vi och tidningar har en förmåga att skriva saker som ej är sanna.


 137. Kristine, Oslo skriver: 27 februari, 2013

  # 104 Lise
  # 135 PBoo

  Lise er nok ikke klar over at det svenske “syskonbarn” har en annen betydning enn det norske “søskenbarn”.

  Svensk syskonbarn = barn av referansepersonens søsken. Dvs brors- og søsterdøtre og -sønner, nieser og nevøer på norsk.

  Norsk søskenbarn = barn av søsken, dvs kusiner på svensk, fettere og kusiner på norsk.


 138. Marianne Ericsson skriver: 27 februari, 2013

  Så blev de en vanlig familj! Konfilkter, jobb som hindrar familjehögtider och alla kan inte älska alla även i familjen Bernadotte. Var det inte en vanlig familj som Drottningen önskade sig när Viktoria föddes. Nu verkar det som det är så.


 139. PBoo skriver: 27 februari, 2013

  # 138 Kristine, Oslo

  Tack – intressant info!


 140. Ulla skriver: 27 februari, 2013

  #104 PBoo
  Nej, nej… du kan da ikke tro, de fotos er taget samme dag, som de blev lagt ud på hjemmesiden?
  Det er professionelle fotos, ikke nogen der lige er taget med en mobiltelefon.
  Fotografen har, antager jeg, taget mindst 100 fotos, som skal fremkaldes og sammen med forældrene udvælges de bedste for derefter at blive lagt ud på hjemmesiden!
  Er der også andre, der tror de er optaget om morgenen den 23. feb.?
  Tænk, hvis Estelle have været forkølet/syg den dag, så havde svenske folket ikke fået nogen fotos. Det ville have været en katastrofe og det mener jeg, er ikke ironisk. Hvilken skuffelse.


 141. britttannn skriver: 27 februari, 2013

  72A PBoo, vet du Madeleine? vet du Chris? INGENTING. Chris, ingen vet när de är oförmögna att klargöra eftersom det har (inte korrekt) data i CV?. Vad döljer sin mor som inte vet någonting.
  Och för att inte tala om verksamhet med Chris. Frågar påstådda företag där arbete.? Du kommer att se överraskningar och inte exakt välkomna.
  Därför lämna ensam till Sofia.
  Och inlägg för att klargöra denna länk, läsa den till slut, kommer att se en meritförteckning för en sann professionell som du kallar uppmärksamhet… men inte pojkvännen av MADELEINE.

  http://www.zoominfo.com/#!search/profile/person?personId=960153200&targetid=profile


 142. PBoo skriver: 27 februari, 2013

  # 141 Ulla

  Läs igen – jag skrev att jag INTE vet! Du och Pallelesen säger att ni vet – var ni alltså med eller?! Ang. fotografering idag – det är inte som förr då du stod i mörkrum och framkallade i giftiga vätskor! Idag sitter paparazzi i sina bilar och skickar över bilderna direkt till sina kontor som “framkallar” dem digitalt direkt. Kan du de digitala programmen tar det inte lång tid att “fixa” det som behövs. Try it!


 143. PBoo skriver: 27 februari, 2013

  # 142

  Carlos – är det du?! I min #72 skrev jag inget om Chris CV – då denna artikel handlar om att P Estelles morbror och gudfar prioriterade bort hennes allra första födelsedag! Men vill du att just jag ska läsa något så skriv på engelska då googleöversättningen eller något liknande som du tycks använda dig av gör det för mig – och andra som skrivit detsamma – helt omöjligt att förstå vad du vill.


 144. emma_h skriver: 27 februari, 2013

  till Carlos (som ännu förlitar sig på obegriplig GoogleSvenska) litet info om Svenska DubbelNamn: 1/ bindestreck mellan namnen 2/ “ann” respektive “britt” har 2st N & 2st T i sig…
  Hovets Chris-CV är dubbelkollad på förhand enligt FAKTA styrkta av Betyg/Intyg… mer seriöst än 1stCV av ett dataprogram helt oövervakat ihopsatt via inhämtade nyckelord fr hemsidor
  Sajten ZoomInfo har fått jättemkt kritik globalt – 1 brittisk god vän upptäckte att han ovetandes låg där i 8st versioner ALLA 8st CVs var FEL…& t.o.m Pippi Långstrump har 1profil m sitt eng.namn
  ArtikelUtdrag fr ”NyTeknik”: ”…Zoominfos databas har redan 25 Miljoner namn m varierande Kvalitet. Tidskriften New Scientist har kollat upp pensionären George W Bush via Zoominfo, – GWB ”är” inte bara President i USA utan också Premiärminister i England, guvernör i Florida o senator i Massachusetts. …så varierande sammanhang att websökaren har svårt att skilja på fantasi och verklighet…” http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article241427.ece


 145. Eva skriver: 27 februari, 2013

  Att se filmen där CP springer och bär på en stor låda öl och Sofias kompisar står och tittar på, och är så till sig i trasorna över att få snålskjuts in i lyxlivet, är så fruktansvärt pinsamt. Plågsamt! Stackar CP! Det är väl lätt att i den miljön få uppskattning. Att bjuda hem kreti och pleti till kungliga bostäder. Om det är henne han väljer att leva med, önskar jag dem båda lycka till.

  Herr CP Hellqvist får naturligtvis leva hur han vill, men då hoppas jag att jag aldrig mer hör eller ser något om honom och han väljer att leva helt anonymt, kanske i Sydafrika.


 146. mona skriver: 27 februari, 2013

  Bilderna är inte tagna samma dag som födelsedagen.
  Allt som hände den dagen är inte för oss utan för kungafamiljen.


 147. emma_h skriver: 27 februari, 2013

  Pallesen citat: “tvivler på at hun overhovedet har genkendt hende”
  ,Tvärtom så har Madde blivit uppdaterad om E o vice versa dagligen – mer regelbundet än SvDams läsare – då V o M enligt V har daglig kontakt via modern teknik mms skype webkamera epost osv… så Madde r inte obekant för Estelle (eller tvärtom)
  Apropå ditt snorkiga inlägg till Pboo – billederne er taget lördag förmiddag (rätt dag men innan riktiga kalaset) ingen har förväntat sig att vi skulle få bilder av riktiga kalaset VoD värnar dt privata – hvdsaken är att vi svenskar fick se henne fira på bild o hovet la upp dom vid lunchdags på hemsidan


 148. Kristine, Oslo skriver: 27 februari, 2013

  Utrolig morsomt. Carlos’ innlegg er en “sann fryd” å lese. Men det nytter ikke å be spanjoler skrive engelsk. De kan ikke engelsk.


 149. Linnea skriver: 27 februari, 2013

  146 Eva.Du strör verkligen osanningar, illvilja omkring Dig………Hoppas Du sover gott om natten.


 150. JA skriver: 27 februari, 2013

  144 PBoo, 148 Emma_h
  Are you twins ?


 151. Marguerithe skriver: 27 februari, 2013

  “142” troligen Carlos,
  Har läst de 2 CV:n du lagt ut och de är ganska identiska. Hovet har en mer berättande ton, det andra är ett professionellt CV vid ansökan till tjänst.
  Jag vet inte vilka skyldigheter Hovet har att förmedla en bild av en blivande medlem i familjen.
  Om du menar religonstillhörighet, är den ju inte angiven.


 152. Mette B skriver: 27 februari, 2013

  Kommentarerne her har en vældig ‘slagside’/ censur !!!
  For Emma Pernild er åbenbart en “hellig ko”, mens kommentaroret, der stalker og beskylder Sofia for alt de overhovedet kan har frit slag på tastaturet — og ofte skrevet af de samme navne i månedsvis !!!
  En lille flok, der som Tordenskjolds soldater forsøger at gøre det ud for mange!!!!


 153. Sthlm skriver: 27 februari, 2013

  Vi har sett en rad bilder på Hellqvist och hennes festande och nu plötsligt kånkar Carl Philip på en ölback medan Hellqvist glor på. Vad är detta för stil. Det arbetsfria paret verkar ha fullt upp med att festa och nu ska väl prinsen leka i “öppet spår”. Märkligt att inte kungen kräver att sonen börjar arbeta. Varför tog C P egentligen upp en plats på Alnarp.


 154. MiaS skriver: 27 februari, 2013

  Tänk så mycket lättare livet för kungafamiljen hade varit om man inte hade släppt in SH i deras kretsar. Tänk även så mycket förmodliga “dispyter” CPs förhållande med SH verkar ha förorsakat och troligen kommer att förorsaka så länge det pågår. Inte bra. Eller vill någon påstå att flickvännen betalar hyra och att de delar på kostnaderna för deras leverne, vem t.ex. bekostar flickvännens semesterresor, representationskläder, stylist, utemiddagar? Många svenskar, snart kanske även omvärlden och internationell media ser på, häpnar, skriver, kommenterar och kommer så att göra i all framtid om flickvännen finns kvar vid sidan av CP. Då och då kommer gamla foton av SH att dyka upp i världens press. Är detta OK? Är det så vi vill att Sverige skall förmedlas och uppfattas av resten av världen? För mig är det ett stort NEJ TACK till att CPs flickvän tillåts bli medlem av det svenska Kungahuset. Då kan de ju lika gärna öppna dörrarna till Slottet och släppa in bostadslösa och andra att husera där. Om det är så man önskar ha det vid hovet.


 155. Evita Jansson skriver: 27 februari, 2013

  153 Mette B: Emma Pernald har inte sysslat med n-enfotografering eller vikt ut sig i Slitz. Hon arbetar på en känd PR-byrå och har försörjt sig själv. Hon har hållit låg profil när hon umgicks med prins Carl Philip.

  Hon hade platsat i Kungahuset till skillnad från Hellkvist med sin bakgrund.


 156. Linnea skriver: 27 februari, 2013

  Håller med! här är det verkligen snillen som spekulerar!!!!


 157. signe skriver: 27 februari, 2013

  “155” Mia S Bra skrivet (skicka det till Kungen och Silvia) När kommer Kungaparet att fatta detta och varför lägger de på locket ! Vi har rätt att få veta om sofia betalar för sig !!!


 158. mona skriver: 27 februari, 2013

  #158 Signe du har ingen rätt att kräva av privatpersonen Sofia att hon ska redovisa sin ekonomí Carl-Philip har inget apanage så hon kkan inte leva av skattemedel. Om man inte deklarerar inkomst så får man skatteverket på sig och kan bli sköntaxerad. Sigene skriv eller ring till skatte verket och begär ut Sofias deklaration det är en offentlig handling.,jag kan tipsa om ratsit där hittar du personnr och adress.
  En del av er måste vara dumma ,ursäkta som tror på allt skvaller. Carl-Philip behöver Alnarp för att sköta Stenhammar. Hur många av er är pensionärer eller arbetslösa, eller sjuka om ni är det lever ni också på skattemedel.


 159. Linnea skriver: 27 februari, 2013

  158 Signe! ohyfsat stava Egennamn med liten bokstav.Det är att förringa personer,så beter sig bara mobben.Vänliga hälsningar.


 160. PBoo skriver: 27 februari, 2013

  # 151 JA

  No we are not twins, we are not the same person – but great minds think alike!


 161. Loredana skriver: 27 februari, 2013

  Till # 146. Eva #:
  Bra skrivet!
  Men vad är det för film med CP och Sofia som du talar om, – är faktiskt nyfiken o skulle vilja titta på den?


 162. Eva M skriver: 27 februari, 2013

  81emma h du har så rätt i din kritik mot min kommentar jag måste ha fått tillfälligt hjärnsläpp. Vi brukar för det mesta förstå varandras kommentarer, hälsn Eva M


 163. Tjohanna skriver: 27 februari, 2013

  Inte vet jag… man varör inte bara lämna dessa två människor i fred och låta dem bli lyckliga tillsammans (minus apanage givetvis, efterom de inte uträttar någonting som helst av värde för sverige och eftersom deras skattefinansierade uppehälle inte kan anses berättigat på något vis.)


 164. My skriver: 27 februari, 2013

  Hoppas verkligen att folket har fått upp ögonen för hur opassande Sofia är för C-P innan förlovningen sker så kungen kan sätta stopp för spektaklet… C-P bör tvingas växa upp och torka sig bakom öronen innan han får en endaste krona av apanaget = svenska folkets skattepengar.


 165. My skriver: 27 februari, 2013

  #146, klockrent skrivet, PRECIS så är det…


 166. Pensionär skriver: 27 februari, 2013

  Cp vill kanske inte bli best man för att han inte tror på förhållandet.. Det gick inte så lång tid mellan en uppslagen och en ny förlovning. Att Madeleine bjuder Emma är väl inte så konstigt – de är ju nära väninnor och jag tror faktiskt inte att Sofia bryr sig. Hon verkar trygg i sitt förhållande. Men jag undrar vad som hänt om CP fortsatte att umgås med Jonas efter brytningen. Då hade han nog fått en knäpp på fingrarna av familjen.


 167. Karin Nilsson skriver: 27 februari, 2013

  150, vi är många som tycker precis på samma sätt som 146.
  Osanningar och illvilja? Det räcker med att du säger din åsikt och låter andra ha sin. Du har ingen orsak till att gå fult och elakt ut mot dina medskribenter.


 168. Britt PerssonVarförvilleinteChris skriver: 27 februari, 2013

  Varför skulle kungahuset reagera mot mobbningen mot yngsta dottern och hennes fästman? Snart har väl alla i detta fått utstå spott och spe i diverse medier!


 169. Pamela P skriver: 27 februari, 2013

  Klart man skall vara på kalaset om man är fadder. Jag får intrycket att Sofia är en dominant dam som vill styra över hela kungafamiljen. Får hon inte som hon vill så surnar hon till. Enligt Se & Hör krävde hon att få vara tärna på Maddes bröllop då Emma Pereld också skulle vara det. Hon lät CP framföra sin önskan. Madde bytte hastigt till brudnäbbar. Få se om Sofia utövar utpressning genom CP att CP och hon inte kommer om Emma är där. Så gjorde de vid ett annat bröllop. Är Sofia överhuvudtaget bjuden då hon inte är förlovad med CP?


 170. pia skriver: 27 februari, 2013

  Inte hörde vi väl om att Emma P och prinsen var osams och gjorde slut av och till under sitt långa förhållande? De skildes också som vänner. Som det ser ut har prinsens nuvarande umgänge helt bestått av Sofia H:s vänkrets. Han kan inte gå på vänners bröllop, går inte på Estelles födelsedagskalas, i nuläget tveksamt om han “får” gå på systerns bröllop.


 171. Brinck skriver: 27 februari, 2013

  #155 Mia S m.fl.
  Det er ikke Sofia, der er problemet, mere at et bestemt klientel, skal have en at mobbe og skyde alt over på!
  Du/I glemmer vist, at før Sofia var det Daniel og hans familie, der var udsat for hetz og mobning her i kommentarfeltet !
  Det virker som det er blevet en ny populær svensk nationalsport.
  Tror du ikke på, hvad jeg skriver, så søg under kongelige for 2008-2010, der ligger beviserne. I behøver ikke, at frygte Sofia skal give dårlig PR, det klarer I selv — til perfektion !
  Vi kan være kritiske overfor flere medlemmer af kongehuset, men jeg har aldrig oplevet, at man bevidst har forfulgt én i flere år, men det er nok internettets svaghed, at visse personer lufter den indre svinehund anonymt, som det ses her på webben!


 172. pim valborgsdotteramelia.se skriver: 27 februari, 2013

  Ja, allrabästa kungligheter och andra barn…. I alla Familjer finns det “ett svart får” som inte räknar med de Familjära högtiderna… Även om de utan svårighet kan resa och ta sig dit Festen skall vara, utan ekonomiska hinder… Hindren sitt i hjärterötterna. Att prioritera sig själv framför andra… Det vore storligen sorgligt och helfel, om P. Carl-Philip uteblev från sin systers Bröllop… INTE GODTAGBART tycker jag och många med mig! Inga snillen som spekulerar här inte. Nogräknat är det så att våra Kungliga har egen kassa som de betalar ur, för alla Privata utgifter. Och som sagt; en kanelbulle är nog inget att tala om i sammanhanget…


 173. Eva skriver: 27 februari, 2013

  #128. mona
  Jag förstår att du avfärdar artikeln som lögnaktig då den inte stämmer överens med din bild av hur det ser ut i kungahuset.

  http://www.expressen.se/nyheter/prinsessan-madeleine-i-tarnbrak–med-sofia/

  Men hur vet du att det är så? Tror du att Johan T Lindwall, en av våra största kvällstidningars hovreporter, skulle ta fakta helt ur luften och påstå att Madeleine har fått lämna återbud till bästa väninnorna Charlotte Cederlund, Katarina von Horn, Natalie Werner, Louise Gottlieb och Emma Pernald pga att Sofia krävt att få bli tärna, annars så kommer inte C-P ställa upp som “best man”.

  Visst kan artiklar vara vinklade, men det tror jag ändå inte om Johan T Lindwall, han har ju tidigare uttalat sig positivt om Sofia och är ju beroende av att hålla sig väl med hovet för sitt arbete. Skriver han det, så tror jag ändå att det finns en viss grund för det.

  Att C-P tar avstånd från familjen och prioriterar Sofia och hennes vänner kommer inte att göra honom lycklig på sikt. Det borde Sofia visa förståelse för och inte kräva att hon ska få stå i rampljuset på andras bekostnad för sitt eget egos skull.


 174. emma_h skriver: 28 februari, 2013

  EvaM_163 ja det var det som förvånade mig just m tanke du har bra faktakoll + att vi brukar ha ungefär samma tankebanor i dt mesta här – ha en bra dag /E


 175. Mary Kristiansen skriver: 28 februari, 2013

  # 36 Britta:
  “Fantastisk” analyse!! Hvor får du det fra?
  Og hvilken diktning? Du kan tydeligvis se langt inn i framtiden!!!


 176. emma_h skriver: 28 februari, 2013

  Carlos – I advice you to get help from a friend with better grasp of the Swedish Language who can tell you what I+Pboo &others mean… I actually wrote above about ZOOMINFOs bad reputation and obvious inability to provide professional profiles that are 1Accurate 2Doublechecked & Verified – MEDIA & INDIVIDUALS have discovered that Zoominfo have problems with reality & imagination Swedish Court have already presented a CV &Life Presentation of C that is quite adequate & SÄPO is happy too
  Your obsessive insinuating comments show that you have a personal grudge against Chris & his Mother/Family – nothing to do with CVcontent at all – if you are a former bitter girlfriend, friend, investment client of Chris You should contact Chris yourself & not involve us/SvDam So far you have badmouthed C with no proof – it´s bad manners to behave like this before a W


 177. Rosita Enarsson skriver: 28 februari, 2013

  Beklagar att inte prinsessan Madeleine får avgöra hur hon vill utforma sitt bröllop.

  Det bästa är att CP kör sitt rally med sambon på läktaren.


 178. Mary Kristiansen skriver: 28 februari, 2013

  # 172 Brinck:
  Takk for din innsiktsfulle kommentar! Jeg kan skrive under på det du sier om netthatet mot Daniel som varte i flere år! Men som vanlig med feige kommentarer – forsvant de – straks bryllupet var over! Derfor sier jeg ofte at svenske-kongen har “stjålet mange år fra sine barns liv” ved at de i årevis er samboere – dvs er i “ingenmannsland” – hvor deres liv settes på “vent” og de lever i usikkerhet om fremtiden. Kong Harald er et godt forbilde – han aksepterte korte forlovelser og ga straks full støtte og coatching for å slippe skjærsilden og kritikk i årevis, som er skadelig både for kongehuset og de parene det gjelder når de i årevis må leve i uvisshet og ikke får starte på sitt formelle felles voksenliv som familie! CP har ventet på Emma i 10 år og 4 år på å få Sofia? Hvor lenge er det naturlig å vente? Harald/Sonja har sagt det er helseskadelig å vente slik – de har jo erfaringen så de er jo ekspertene, ikke tantene her!


 179. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 28 februari, 2013

  Om det är sant att Sofia krävde att få vara med som brudtärna på prinsessan Madeleines bröllop är hon…. Sofia har inte känt prinsessan en tiondel så länge som hon känt sina älskade väninnor, som hon för övrigt har varit brudtärna åt när de gifte sig.
  Hade jag själv varit tillsammans med prinsen hade jag aldrig förväntat mig något sådan, utan varit glad att jag fick vara med på bröllopet alls.

  Att gifta sig som kronprinsessa och vanlig prinsessa är skillnad och jag tror nog att prinsessan gärna hade haft sina gamla barndomsvänner som brudtärnor.

  Detta förklarar varför prinsparet inte dök upp på lillsessans första födelsedag 🙁


 180. Mary Kristiansen skriver: 28 februari, 2013

  # 47 Eva:
  Hvor stort overtrampvar det at Madeleine ikke kom til flere store begivenheter familien og ikke til Nobelfeste?! Da hun prioriterte egoistisk fravær med Chris i Amerike!!! Men kongen har nok senere satt henne på plass såpass at hun vet hvor skapet skal stå!


 181. Marguerithe skriver: 28 februari, 2013

  “35” britta,
  Det är klart att Sofia Hellqvist kommer att få gå i terapi i många år efter den förföljelse hon fått utstå utan att någon ingripit.
  Själv tror jag att hon är smart och för längesedan förstått att det hela verkar omöjligt och försöker dra sig ur relationen, men att Carl Ph är deprimerad (se alla bilder av honom nu) och att hon är kvar tills han kommit på fötter? Hon kommer som du säger heller aldrig att få någon hjälp av Kungafamiljen.
  Tycker för övrigt att det var plågsamt att se de senaste bilderna på honom och det blivande brudparet. Om Victoria kör sin linje för hårt kommer hon att bli ensam i framtiden.


 182. signe skriver: 28 februari, 2013

  “51” Julia..”59″Mia S..”68″Marie..”69″ Marlene..”97″ annica..”110″ Beata….. Håller med alla ni har bra synpunkter !!!
  Argumenten för att inte fira Estelle är bara nonsens ! Varför förstöra Maddes bröllop genom att bråka ! Jo allt för att C-P är så svag så han kan inte stå emot sofias stora krav.Låt det bli Maddes stora dag och låt henne välja sina kompisar och vänskapen med Emma kommer ju alltid att bestå ! Det är bättre C-P håller sig borta den dagen och åker sitt race med sofia som hejaklack ! Va lungt och skönt det skulle bli då !


 183. Mary Kristiansen skriver: 28 februari, 2013

  # 48 Bibbi:
  Du treffer midt på spikeren med din kommentar! Vi er en meget begrenset koppel med tanter her! Og vi gjenspeiler ikke folkemeningen heller! Folk flest er ikke så ondskapsfulle som her – at vi i årevis har plassert oss selv i en så “guddommelig” posisjon hvor vi tror vi har fasiten på alt og vet alt om hva som foregår inne i hodene til de kongelige!!!!! Og vi tror vi forsvarer ytringsfriheten når vi mobber, nedsnakker, undervurderer og skitsverter på det groveste!!! Og jeg spør meg hvorfor det er et så stort behov for slik adferd…
  I går så vi Sveriges største blogger på TV, som tok selvkritikk for sine onde kommentarer. Men han var ærlig nok til å si at han selv hadde så lav selvtillit som en konsekvens av sitt dårlige forhold til sin far over lang tid. Han hadde behov for å hevne seg! Er det det vi ser her på sidene også?


 184. Mary Kristiansen skriver: 28 februari, 2013

  # 107 Anna:
  Just – presis! du har helt rett!


 185. emma_h skriver: 28 februari, 2013

  MK-CITAT: Hvor stort overtrampvar det at Madeleine ikke kom til … Nobelfeste?! Da hun prioriterte egoistisk fravær i Amerike!!! Men kongen har nok senere satt henne på plass såpass at hun vet hvor skapet skal stå!
  Mary K “Övertramp”?? kolla fakta innan du anklagar folk…
  Det var KUNGEN som beordrade Madeleine att resa t.USA för tiden f Förlovningsbrejk & Mediadrev efter Tora-storyn tätt inpå vårt KrPrinsessBröllop – för slippa mediadrev/bad PR + landa mentalt+ få miljöombyte’& KUNGEN+S såg till att M började på CHF i NY
  Det var KUNGEN som bestämde att M skulle ansvara för 1eget Nobel-Event i NY på Nobelda´n (hur r man på 2 platser samtidigt)
  1:a gången inställde Madde på grund av Sjukdom
  ALLT Kungabarnen gör BESLUTAS I SAMRÅD MED VÅR CGB!! Han råkar va deras CHEF (likt Norska Kungen är f H&MM)


 186. carlos skriver: 28 februari, 2013

  För: 144a PBoo och emma_h 145a: hade inte verifierat (minst professionella frågan) Chris. Jag tror att Madeleine förtjänar sanningen. Eller föredrar de att komma ut på bröllopet? CHRISTOPHER P professionella CV här. O’Neill, läsa den till slut, kommer att se till att den har många likheter de officiellt exponerade Madeleines pojkvän, men detta är”inte Chris de Madeleine”.
  Här länk, Läs till slutet:

  Med sanningen, “du kan gå till många sidor…” men med den här mannen “för många där lies eller manipulationer” att göra det verka som om det inte är.


 187. Mary Kristiansen skriver: 28 februari, 2013

  # 59 Mia S:
  Hvis Sofia hadde vært ensamstående mamma, brukt droger og – ja da hadde denne siden blitt forbudt pga kommentatorenes tragiske dobbeltmoral! MM ble godtatt til tross for at hun ble kjæreste med kronprinsen, og hadde nakenbilder på avveie, mens Sofia er forelsket i en prins som er et godt stykke unna tronen. Derfor er det uforståelig at Sofia mobbes og netthates over flere år! Har vi en høyere himmel over våre hoder i Norge i og med at vi har godtatt både Haakon og Märthas partnervalg! Kanskje er vår konge et mye større sosialt geni enn svensekongen, som tillater denne mobbing av en ung kvinne og denne latterliggjøring av prinsens kjærlighet. Det er jo ikke noe man skrur av! Kong Harald/Sonja prøvde det også, men klarte ikke være uten hverandre!


 188. Molin skriver: 28 februari, 2013

  #181 Marguerithe. Hallo, du tror da vel ikke at den lille sammenspiste-stalking-klan her fylder ret meget i holdningen til Sofia blandt jeres ca. 9 millioner?
  Godt nok må jeg tilstå, at Sverige virker ret provienciel (har selv svenske rødder, som mit navn røber) sammenlignet med Norge og Spanien. Norge accepterede MM og Spanien at få en fraskilt kronprinsesse! Men jeg synes efterhånden Kongen virker skræmt og lammet overfor at tage beskutninger. Hvor er støtten til sønnen, som vi så i Norge og Spanien ? Der burde komme en forlovelse i foråret og inden Madeleines bryllup. Kongen kan simpelthen ikke være bekendt, at udsætte Sofia og CP for den forfølgelse, det er svagt, virkelig svagt!
  Husker kong Harald svarede pressen, da kritikken af MM var på sit højeste: Jeg håber de snart forlover sig!


 189. Anna skriver: 28 februari, 2013

  Du har helt rätt, MM sågs väl inte som något perfekt parti till en kronprins, när hon gjorde entré och ingen visste väl om Hakkan skulle få behålla kronan övht! Den stora skillnaden är hon tog ansvar för sina mindre kloka beslut inför sig själv och pressen! Till skillnad från Sofia, som trots att hon har gjort många intervjuer inte berört sina n-enbilder med ett ord! Dessutom har jag väl aldrig hört att MM skulle fungera som någon kil mellan Hakkon och resten av kungafamiljen.


 190. Mary Kristiansen skriver: 28 februari, 2013

  # 154 Mia S:
  Fy!!! for en arroganse! Dette er gammeldagse og forhistoriske Upstairs & downstairs-holdninger/attityd. Du er fodt minst 100 år for sent! Nå som kongebarna går på vanlige skoler osv vil de selvfølgelig møte Medel-Svenssons sønner og døtre! At du dermed latterliggjør de fleste svensker tenker du ikke på. De fleste kommer noen generasjoner tilbake fra ganske så fattige og vanlige kår! Men er de ikke like kvalifiserte som mennsker som de som er født på den grønne gren og søvskje i munnen?


 191. Marguerithe skriver: 28 februari, 2013

  “188” Molin,
  Det är exakt det som jag frågat mig länge. Var är stödet till sonen och hans flickvän?? Det är ju där Kungen skulle agera starkt.

  När det gäller Sofia, är det ju ändå mycket kännbart i denna lilla provins när man blir offentligt uthängd.


 192. Marguerithe skriver: 28 februari, 2013

  “187” Mary Kristiansen,
  Jag tror att vår Kung blivit helt förlamad efter att boken byggd på rykten och löst förtal gavs ut, dessutom tog man en dömd gangster som sanningsvittne. Detta har fått förödande konsekvenser för hela Kungafamiljen och var ett försök att störta monarkin.
  Detta har inte Norge blivit utsatt för, och ni har ju Stoltenberg som aldrig skulle acceptera något liknande, utan han framhåller ju alltid Kungafamiljens betydelse för landet. En sådan person har vi inte Sverige.


 193. PBoo skriver: 28 februari, 2013

  # 192 Marguerithe

  Mycket sant! Men att exv P Carl Philip inte förlovat sig ännu vet vi inte om det beror på att Kungen sagt nej eller om Sofia sagt nej eller om han själv ännu inte känner sig säker och därför inte friat. Vi vet inte heller om Kungen har “godkänt” att P Carl Philip uteblev från sin systerdotters och gudbarns och tronföljarens allra första födelesedag. Om Kungen har gjort det har han gjort en felaktig stöttning. Om P Carl Philip gått emot Kungens önskemål och uteblivit så är det också felaktigt. Visst är det privat, men även privat måste man ibland “ställa upp”. P Carl Philip har valt bort gamla vänners bröllop, 1-årsdag m.m. – tråkiga val m konsekvens.


 194. Mary Kristiansen skriver: 28 februari, 2013

  # 7 Sussie.
  Skal kongen frata sin eneste sønn, nr 2 i arverekken av de voksne alle hans kongelige privilegier? Dram on! Det normale i Norge har jo vært at det alltid er noen av familiens medlemmer som ikke kommer til fødselsdager. Og ingen i Norge har krevd at noen i den kongelige familie skal fratas sine kongelige privilegier! Den som har vært mest borte fra dronningens fødselsdager, som på den tiden dyrker sin hobby – seiling – ofte Copa da Rey – er kong Harald! Skulle han fratas sine kongelige privilegier? Nei, det avspeiler heller det dobbeltmoralske i det lille koppel av frustrerte, sinte kommentatorerher på sidene som hele tiden vil hevne seg på noen!!!!!!!!!


 195. carlos skriver: 28 februari, 2013
 196. Mary Kristiansen skriver: 28 februari, 2013

  # 130 PBoo:
  Hvis min sambo/ektefelle ikke var velkommen i min families fødselsdager ville jeg vist min lojalitet ved å utebli selv. Det er en selvfølge å være solidarisk med sin kjæreste og nærmeste!
  Ville ikke du også vært det?? Og de fleste andre ville også tenkt slik som CP.Det er jo mange som dikter her uten å vite. Fordi vi jo ikke vet noenting om hva som er årsakener – muligens har de allerede vært på besøk hos Estelle. Daniel var jo nylig på hockeykamp med paret, så de er nok vel forlikte. Det er jo eventuelt ikke Sofia som lager problemene, men Madeleine, ved evt. å uteslute/utelate sin brors sambo fra familiehøytidelighet, som jo bryllup er! Også jeg inviterte mine 21 kusiner og fettere, selv om jeg misliker et par av de! Men mine foreldre betalte bryllupet, så da hadde de mye å si over gjestelisten vedr. familien!!! SLUTT Å DIKTE OG FANTASERE! DET ER TRAGISK AT VOKSNE BEDRIVER MASSEPRODUKSJON AV LØGNER VEDR SOFIA OG CP!


 197. Mary Kristiansen skriver: 28 februari, 2013

  # 195 carlos:
  Han blir jo ikke mer kongelig av å jobbe i et investeringsselskap!
  Sofia oppfører seg ofte mer kongelig enn Chris. Vi må ikke la oss imponerere av titler, status og “fin” familie, der moren har vært gift 3 – 4 ganger! Det sier ingenting om kvaliteten på mennesket Chris! Hittil har ingenting med den mannen imponert meg mer enn andre to-bente personer!


 198. Mary Kristiansen skriver: 28 februari, 2013

  # 181 Marguerithe:
  Hvilken linje er det Victoria kjører? Hvorfor skulle hun bli ensom?
  Hun er i den indre krets av tronfølgere i Europa, og behøver ikke smiske med noen, som kun forårsaker problemer i familien!
  Det blir nok andre boller og mer folkelighet når hun kommer til makten! Hun er jo allerede Sveriges mest populære kongelige person, ulikt i alle andre europeiske monarkier hvor monarken er mest populær! Så CGB kan takke Victoria for mye, så hun vil nok få mer og mer makt! Og som alle andre vil hun ganske visst lære mye av sin ektefelle og bruke også den kunnskapen, i tillegg til sin egen!


 199. Marlene skriver: 28 februari, 2013

  Jag har svårt att se att Sofia skulle acceptera att bli bjuden på bröllopet och enbart bli hänvisad att sitta bland de “övriga”. Jag tror att det blir förlovning innan Madeleines bröllop. Det ser nog den bestämda damen till.


 200. PBoo skriver: 28 februari, 2013

  # 196 Mary Kristiansen

  Citerar “Hvis min sambo/ektefelle ikke var velkommen i min families fødselsdager ville jeg vist min lojalitet ved å utebli selv. ”

  Så du menar att KP Victoria och hennes familj har valt att inte bjuda in P Carl Philips sambo till deras dotters 1-årsdag o därför har P Carl Philip uteblivit från sitt syskonbarns/gudbarns allra första födelsedag?! Om sant – kritisera KP Victoria o Prins Daniel men kritisiera inte P Madeleine – hon har inget inflytande över sin syster o svågers barns 1-årsfirande! Vilka P Madeleine o Chris bjuder till sitt bröllop bestämmer dessa tillsammans med Kungen – vi vet inte vilka som är bjudna! Sluta med dina insinuationer/lögner!


 201. Mary Kristiansen skriver: 28 februari, 2013

  #189 Anna:
  Hvordan i alle dager vet du at Sofia er et kil mellom CP og familien?
  Daniel og paret var på hockey-kamp nylig, så det er tydeligvis et godt forhold mellom kronprinsessefamilien og S+CP. Det er vel heller lillesøster Madeleine som vil ha en kile mellom CP og S, fordi hun er venninne med Emma, hvis det er noen som ønsker å ha kile noen steder!


 202. PBoo skriver: 28 februari, 2013

  # 196 Mary Kristiansen

  Var skriver jag några – som du anklagar mig för – lögner om P Carl Philip och hans sambo?! Jag kommenterar inte P Carl Philips sambo – annat än vid jämförelser att fotas n-n för pengar är samma som ha bikini på badstrand osv! Jag har skrivit att jag anser att det val P Carl Philip gjorde i och med att han prioriterade bort sin systerdotters och tillika gudbarns allra första födelsedag för att istället släpa omkring på ölflak till sin sambo och dennes vänner är ett mycket, mycket dåligt val, ett mycket, mycket tråkigt val – ett val som får konsekvenser. Efter denna grova fadäs kan du m.fl. ALDRIG kritisera P Madeleine eller Chris för några val!


 203. Helle skriver: 28 februari, 2013

  # 192 Marguerithe
  Jeg tror den svenske kong Carl Gustaf står i et svært dilemma:
  Han kan vel ikke give Chris en hertugtitel, når han vil beholde sit amerikanske statsborgerskab?
  Og får han ingen titel og svenske Sofia bliver prinsesse, så bryder F….. løs i Sverige.
  Så Chris’ titelproblem skal løses først… det er naturligvis kun et gæt fra min side, men den gamle tradition med, at borgerlige mænd ikke får en titel, mens kvinderne bliver prinsesser er svær at “tacle” i 2013.
  Men jeg savner også en mere synlig støtte til Carl Philip og Sofia fra Kongen. Det er ikke Sveriges kronprinsesse, det drejer sig om, som det var i Norge.


 204. Marguerithe skriver: 28 februari, 2013

  “198” Mary Kristiansen,
  Victoria verkar vara en mycket stark ledare och har nog tagit över ganska mycket redan, då hon ser att hennes far inte har de krafter han hade innan mediakuppen mot honom. Hon kommer inte att vara rädd, då hon vet att hon aldrig kan vara alla till lags, hur mycket hon än försöker. V och D går redan ut ganska starkt och markerar sin rätt till privatliv.
  Dock påverkas hon av allmänhetens tryck när det gäller hennes bror, och det förlorar hon på. Familjen ska hålla ihop mot världen, som man gjort tidigare.


 205. Angel skriver: 1 mars, 2013

  Det verkat som norska läsare har mer vett än svenskar.
  Fruktansvärt att läsa denna mobning av Sofia.Är det så farligt att
  visa sig i bikini på ett tidningsomslag???
  Tycker det är värre som förebild för unga att röka offentligt i tid och otid och att lämna återbud i sista minuten till Nobelfesten.


 206. Sussie skriver: 1 mars, 2013

  Mary K , jag bryr mig inte det minsta om vilka som firar vem i det norska kungahuset . Du ägnar dig åt att kommentera andras åsikter på ett ganska otrevligt sätt . Alla här har samma rättigheter att tycka till och du är inte facit .

  Du tycks också anse att söner är mer värda med tanke på vad du skrev i ditt inlägg riktat till mig , jag ser till hur en person uppträder oavsett kön .


 207. S.P.H. skriver: 1 mars, 2013

  Den heksejagt Sofia bliver udsat for her på siten, tjener bestemt IKKE svenskerne til nogen ære !!! Hun får skylden for stortset alt. Virker som flere har slået hjernen fra, når de skriver, desuden hjerteløse. Her “sleskes” i den grad for det norske og det danske kongehus,men både MM og Mary fik betalt deres boligudgifter af kongehuset længe før den officielle forlovelse. MM var studerende og samboende med Haakon, tror I hun
  betalte huslejen ? Mary kom fra Australien allerede i 2001, blev indstalleret i en dyr lejlighed på Langelinjekajen (16-18.000 kr. pr. måned). Hvem tror I betalte for den ? Madeleine har sikkert også boet gratis hos Chris fra hun flyttede ind ?


 208. emma_h skriver: 1 mars, 2013

  Bra Inlägg Sussie – utländska KHus´s födelsedagstraditioner hör ej hit – o vår kung har alltid varit jättenoga m att CGs familj närvarat, ställt upp vid privata högtider – fram till nu iallafall
  MK_194 CITAT Det normale i Norge har jo vært at det alltid er noen av familie medlemmer som ikke kommer til fødselsdager.
  Det råkar va barnets FÖRSTA födelsedag =Xviktigt med andra ord
  & d rör sig om E´s GUDFAR alltså ej “vemsom helst” (Noen) som uteblev Gudfar kunde ha åkt hem Fredag Kväll o ändå hunnit fira sin Guddotter med något förkortad skidsemester – däri består huvud-sakliga kritiken från många.. Va Gudfar är 1hedersuppdrag – är viktigare vara närvarande i Es liv snarare än ordna m dyra paket


 209. emma_h skriver: 1 mars, 2013

  Helle_203 Varför överhvdtaget ta upp Chris titel i denna tråd?
  citat “…Jeg tror den svenske kong CG står i et svært dilemma:
  Han kan vel ikke give Chris en hertugtitel, når han vil beholde sit amerikanske statsborgerskab?… er svær at ”tacle” i 2013….”
  Nej Tvärtom…Maddes faster B (gift Tysk Prinsessa) har dubbelt medborgarskap o är alltjämt HKH o Sve Prinsessa utan problem
  Så inget juridiskt hindrar att ge Chris titeln Hertig (av Maddes Hertigdöme) Skulle han tacka nej kan det bli svårt för kommande barn att kunna räknas som fullvärdiga tronföljare -utan tronföljare ingen tillväxt för Sve kungahusets framtida existens Krävs fler än bara E till d (heir&spare), m tanke på att en del hoppar av numer


 210. Linnea skriver: 1 mars, 2013

  207. Bästa S.P. H.och nabo.Du skriver så sant. håller med Dig till fullo.Tack för Din kloka kommentar!


 211. Loredana skriver: 1 mars, 2013

  Tror absolut att såväl Kungahuset som CP har gått och önskat få fira en efterlängtad förlovning, men att Sofia inte känt sig helt säker ännu med tanke på eventuella bättre erbjudanden från andra håll…!


 212. Ellinor skriver: 1 mars, 2013

  Sier bare stakkars CP, han får kritikk i (spesielt dette media-)
  uansett hva han enn gjør, det være seg design, offentlige plikter eller what so ever.
  Slik jeg har oppfattet det, er han utsatt for rene “heksejakten”, forkastelig!!
  Stå på CP, mitt inntrykk her fra Norge er at du er en flott person som følger ditt hjerte, og gjør så godt du kan, fortsett med det!
  Gode hilsner til deg fra en norsk “tant”!!


 213. Hm... skriver: 1 mars, 2013

  Carl Philip och Sofia övade ju inför skidtävlingarna som de skulle vara med på nu i helgen! De tog sin träning seriöst. En 1-åring bryr sig inte om vilken dag hon blir firad!! Eller om hon blir firad överhuvudtaget. Huvudsaken hon har en bra vardag och får träffa sin morbror då och då så att de lär känna varandra.


 214. Eva skriver: 1 mars, 2013

  HAHA!!! 😀 Det tror du?

  Stackars CP, han har redan ätit kakan och nu finns den inte kvar längre.

  Hela kungafamiljen börjar bli patetisk. Jag tycker faktiskt synd om knugen och Silvia.


 215. Linda skriver: 1 mars, 2013

  Varfor exakt skulle CP utebli från Estelles födelsedagskalas pga ett bråk med Madeleine?


 216. ingela skriver: 1 mars, 2013

  #211 Loredana tror du på vad du själv skriver? Vänd på det och skriv att Sofia har gått och önskat få fira en efterlängtad förlovning men att Carl Philip och Kungahuset inte känt sig helt säker på detta.

  Vilka andra eventuella bättre erbjudande från annat håll skulle det vara som hon skulle få?

  Roligaste inlägget jag läst på länge. Men vi vet ju inte säkert!


 217. Fia-Maria skriver: 2 mars, 2013

  Heja Sofia – såg i dagens Aftonbladet att hon och CP åker Vasaloppet! (Även kungaparets blivande svärdotters föräldrar är på plats för att stötta!)
  Kanske därför det varit så tyst kring Sofia när hon haft fullt upp med träningen. Denhär satsningenr går verkligen hem i stugorna och hon kan absolut räkna med att vinna svenska folkets gillande, drömprinsen o halva kungariket!
  Måhända förlovning i skidspåret?


 218. Ansan skriver: 2 mars, 2013

  #216 Siv#

  Helt riktigt. Så fort hon visar sig så visar hon också att hon inte har rätt kvalifikationer för en offentlig roll. Vad tänker hon med när hon kommenterar enskilda medlemmar av kungahuset. Bara för att man är duktig på att åka skidor så är man ingen prinsessa. Att paret påstår att de njuter av relationen som den är idag kan bero på att Sofia vid en ev förlovning måste redovisa för sin tid i usa. Så länge hon är sambo låter de henne vara. Att dra upp ett ideellt projekt som huvudsaklig arbetsuppgift när man inte tjänar några pengar till en försörjning? Hur kan ett så pass litet projekt ha råd att anställa hennes syster ? Hur hög ersättning har hon? Om de sedan älskar varandra så har de själva detta i sin hand. De hade kunnat vara gifta för tre år sedan om de så hade valt, herr och fru.


 219. Ansan skriver: 2 mars, 2013

  Ger kungen sin välsignelse till denna dam , så att hon får en offentlig roll i kungahuset, får faktiskt kungen skylla sig själv.


 220. Singoalla skriver: 2 mars, 2013

  I den gemensamma intervjun berättar prinsparet att de ser fram emot bröllopet! Sug på det ni! Alla rykten om schismer är fria fantasier. Tidningarna måste få sälja, de har det svårt nu när allt finns på nätet!


 221. pia skriver: 2 mars, 2013

  Man åker ett Vasalopp och vips är man accepterad och rumsren i salongerna. Tror Sofia H att det är så lätt? “Fia-Maria” tycks tro det och kanske har hon rätt vad gäller folk ” i stugorna”. För mig är hon tyvärr lika olämplig som “prinsessa” hur många sportprestationer hon än utför.


 222. emma skriver: 3 mars, 2013

  222#
  Helt enig med dig


 223. Eva skriver: 3 mars, 2013

  # 222 pia, du har helt rätt! Herr och fru Hellqvist får naturligtvis göra vad de vill, men så länge de lever som på pappas pengar och status, får de absolut ingen respekt från min sida.

  Det är dags att växa upp och ta ansvar för sina liv och visa att de inte bara lever för sitt eget nöjes skull.


 224. Pensionär skriver: 4 mars, 2013

  #120 och #216
  Tror ni verkligen att Sofia har makten att bestämma i kungahuset. Ska vi ha ett så svagt kungahus som inte kan ta egna beslut. Då kanske vi ska ha statsminister istället.


 225. Anna-Lisa skriver: 5 mars, 2013

  Och Chris O’ Neill med sin eviga cigarrettpaket! Mobilen bara fattas.


 226. Eva skriver: 5 mars, 2013

  # 225 Pensionär,

  Det är så sant som det är sagt. SH har makt över kungahuset som inte kan ta egna beslut.

  CP ställer enorma krav och knugen och Silvia som inte kan bestämma längre över sina vuxna barn.

  Statsminister har vi, men någon annan landledare hade inte varit fel.


 227. Frågande skriver: 5 mars, 2013

  Det påstås att Sofia är ”djupt engagerad”, att hon bygger upp en biståndsorganisation, att hon lägger all sin tid på hjälparbete.
  Bara en fundering: hur har hon tid och dessutom viljan att resa runt på diverse semesterorter för nöjes skull? Det stämmer inte med min 20-åriga erfarenhet som biståndsarbetare och att bygga upp biståndsvärlden.


 228. mona skriver: 6 mars, 2013

  #228 Vasaloppet kördes på en fredag. Många vanliga svenskar ca 80 000 pers. har åkt något under vasalopps veckan alltså måste även alla dessa människor ta ledigt från jobbet för i alla fall resdagar. Träna kan man på kvällar och helger.
  Elljusspår är det bekant?
  Ni som vill veta något om Sofias företag kan väl skriva till företaget
  och be om en ekonomisk redovisning.


 229. mona skriver: 6 mars, 2013

  I går fick en person i Norge ett straff i domstol. Han hade på sin hemsida/ blogg skrivit falska påståenden
  om ett känt norskt pars separation. Böter 14 000 kr plus att han måste radera den informationen. Tänk på att när ni ljuger och förtalar Sofia och andra så kan man lätt hitta er genom datorns IP nr. Ni har ju även uppgett en e postadress. Detta kan hända i Sverige. Nya regler mot nät hat är på gång. Sedan, det heter kungen och inget annat. Ni tror att ni är anonyma men det är ni inte. Otroligt fegt av vuxna att bära sig illa åt.


 230. emma_h skriver: 6 mars, 2013

  nej Mona 229 du har inte rätt i att citat: “Vasaloppet kördes på en fredag” Traditionen är att sagda lopp alltid inträffar årligen Första Söndagen i Mars
  Stafettvasan vilket r ngt HELT annat kördes dock mkt riktigt i fredags
  (se sv.dams rapportering)
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Vasaloppsveckan
  http://www.stafettvasan.se/om-stafettvasan/historia/


 231. mona skriver: 6 mars, 2013

  #231 Emma ja du har rätt jag skulle ha skrivit stafett vasan.
  I Prinsens och Sofias lag fanns 8 pers. till som vad jag vet jobbar och har tid med att åka skidor.


 232. Sthlm skriver: 6 mars, 2013

  #230 mona
  Inte förekommer det elakt förtal mot Sofia Hellqvist som person på dessa sidor. Personen Sofia Hellqvist presenterar ju sig på nätet för hela världens befolkning så hon skulle nog inte komma långt i en rättsprocess.


 233. Monica skriver: 6 mars, 2013

  Jag tycker nog det är Madelene som styr väldigt mycket inom familjen. Är det inte C-P så är det Jonas och deras tärnor. Var de ska bo, ska vi skattebetalare betala för en prinsessa som inte bor i Sverige. jag kan förstå om man då behöver mer pengar till kungahuset om det ska finnas en flott bostad här också. Kanske hon vill bli kronprinsessa efter allt jag har läst i tidningarna. Jag har älskat kungahuset, men nu börjar jag tvivla, ska alla fall inte se bröloppet.


 234. Evita Jansson skriver: 6 mars, 2013

  Monica: Jag betalar gärna för prinsessan Madeleine via apanaget. Däremot inte till prins Carl Philips sambo. Hon är ung och frisk. Hon borde skaffa sig ett arbete och försörja sig själv.


 235. Maryou skriver: 6 mars, 2013

  #230# Jag har inte märkt av något näthat mot Sofia, däremot många indignerade kommentarer om hennes tidigare lättklädda apparition. Man tycker att det är opassande för en medlem av kungahuset att vilja representera vårt land tillsammans med henne. Man kan inte klandra personer för att inte känna respekt för en kvinna som tycker det är helt i sin ordning att visa sin trådlösa kropp för vem som helst.


 236. Singoalla skriver: 6 mars, 2013

  Men milde tid! TRO INTE allt ni läser i tidningarna!!! Fattar ni inte att det bara är spekulationer! T ex att Sofia begärt att få bli tärna – om det vore så, vem skulle tala om det i så fall? Hon själv? Madeleine? Kungen? Skulle inte tro det. De har bättre vett än att tvätta sin eventuella byk offentligt! Det ni tror på säger däremot en hel massa om er själva!!!


 237. Kerstin Bergström skriver: 6 mars, 2013

  Facit Finns Många borde ta fram skämskuddar eller Varför inte be pCarl-Philip och Sofia om ursäkt,Det vore på sin plats,Alltså var de i Sunne och åkte skidor inför Staffetloppet/vasa.Det var en ölback,men jag såg då inga flaskor.Kanske de hade transporterat mat i den.Dessutom beskyller Carl-Philip för att umgås med kreti och pleti.Jo,jo.Den andra flickan var Luise Gottlieb och det är väl Madeleines kompis och Henric Weijber ,en studiekamrat ifrån Alnarp,som driver Hagbyberga säteri i Björkvik.Ett stenkast fr.Stenhammar.Det5 kanske lär er att inte ha bråttom att skriva.Om det andra ni skriver om ärdet sant,kan jag endast säga vett och ettikett.Man bjuder inte sina syskons ex till familjehögtider eller fester,Dem kan man umgås på andra dagar.Undrar om sceniaret om det var omvänt att Carl.Philip bjöd Jonas med flickvän.Mycket intressanr,hur skulle psalmverserna här gå?


 238. Bakom vattnet skriver: 6 mars, 2013

  Det är prinsessan Madeleines angelägenhet, vem vill hon se som sina tärnor. Barnsligt, om prins Carl Philip försöker spela med bestman-saken. Men det hände redan något, när kronprinsessan Victoria och prins Daniel gifte sig. Ävenså, när prinsessan Estelle döptes. Och de där hade anknytning med Emma och Sofia.
  Emma och Madeleine har varit väninnor halva sina liv. Hur kan någon säga, att M måste välja mellan E och S för att vara lojal med sin bror? Behöver inte brorsan vara lojal med sin syster? Eller med sina systrar och sin systerdotter?
  Löjligt, att dricka öl med flickvännens kamrater, när fadderbarnet fyllde ett år!


 239. Helle skriver: 7 mars, 2013

  # 209 Emma_h
  Jeg synes nu nok at omtale både Chris og Sofias situation er noget mere relevant end dit eksempel med prinsesse Birgitte! Der er ikke tale om at miste noget, men at få noget i Chris tilfælde !!!
  PB er født svensk prinsesse og gift med en prins, præcis samme situation som prinsesse Benedikte. Da vi havde kvindelig arveret beholdt hun også sin plads i arvefølgen.
  Så jeg gentager: Kan titelløse amerikanske Chris få en svensk hertugtitel ? For mig at se er der intet juridisk til hinder for at Sofia bliver prinsesse. Derfor synes JEG, at Kongen står i et dilemma!
  (Men min kommentar 203 var nu til Marguerithe. 😉 )


 240. emma_h skriver: 7 mars, 2013

  monica
  klart att Madde liksom sina syskon och föräldrar har rätt till en bostad som rymmer henne maken och framtida barn men kostnaden för det omfattas inte av eller överhuvudtaget sker m påverkan på apanagets storlek – just bostäder betalas ur annan kassa via statligt departement Ditt påstående “Kanske hon vill bli kronprinsessa ” är ologiskt då sånt styrs enbart av köplatsnr i tronföljden så det har du inte fått via media iallafall. Synd att Du uteslutande formar din bild av M utifrån på förhand negatift inställda journalister men det är ditt val


 241. Eva M skriver: 7 mars, 2013

  239 Kerstin Bergström tack för en vettig kommentar.


 242. siv skriver: 7 mars, 2013

  #238 Mona. Det var värst vad Du tar i! Är Du bästa kompis med Sofia eller…..


 243. Kerstin Bergström skriver: 7 mars, 2013

  #243 Eva M Tack för det.Jag tycker att det gått för långt.De är faktiskt människor också med känslor.Ha en bra dag.


 244. Mary Kristiansen skriver: 7 mars, 2013

  # 111 Karin Nilsson:
  Struntprat! I Norge må kongefamilien si “nei” til flere tusen henvendelser om å “nærvære”, åpne, delta eller bidra ved alle typer arrangeneter! Og jeg tror ikke det er så forskjellig fra Sverige.
  Hva som står i den kongelige kalenderen eller på de kongelige nettsider er på ingen måte sanneheten – så langt derifra!!
  Er det noen som har glemt om sikkerhetspolitiets påpekning av at MMs sønn Marius på Instagram oppdaterte sine venner hver dag da han var på ferie! Det anses som en sikkerhetsrisiko at alle til enhver tid vet hva og hvor kongefamilien skal! Den norske kongefamilien har i den senere tid vært aktive på flere fronter uten at SvDamhar skrevet om det eller media på forhånd har visst det! Men uken etter kan vi se det i Se og Hør!


 245. emma_h skriver: 7 mars, 2013

  Helle_241 I Sve appliceras kungliga titelregler – manliga titlar oavsett nivå står alltid över sina kvinnliga diton – Ingift man får titelnivån under sin fru´s…därför blir Chris max Hertig (aldrig prins) Ingift kvinna kan därför utan problem ta en Prinsesstitel då Prins i Rang “står över” fruns titel – det är ganska givet att SH får sagda titel annars skulle CG vid detta laget uppmuntrat sin son att välja det civila vigsel-alternativet. Då så ej skett r det bara 1 tidsfråga om när CPs HKH-förlovning & vigsel lär kunges. bara som Prins kan CP bistå CG som Riksföreståndare vid behov samt jobba på Stenhammar som CP ägnat år av studier till. Chris lär fortsätta sitt yrke o emellanåt bistå Madde i arbets-uppgifter från Sv Hovet. För C finns bara 1 titelalternativ S har 2! Hovet har ingen synpunkt på Chris olika medborgarskap Alltså Noll “Dilemma” oavsett tyskgifta B eller amerikanskgifta M!!


 246. Mary Kristiansen skriver: 7 mars, 2013

  # 106 Angel og 114 Helena M A:
  Det inngir respekt og integritet at CP er lojal mot sin sambo – uansett hva som kan ha skjedd i familien – om noe i det hele tatt. Det tyder på ekte kjærlighet og ekte nærvær i forhold til sin kjære!
  Det er en slik gentlemann de fleste kvinner ønsker seg! Å anklage han for å være pusekatt er urettferdig – når han faktisk ser ut til å handle moralsk høyverdig! Det finnes nok av drittsekker (skit-) som ikke har ryggrad til å forsvare sin kjære i vanskelige situasjoner!
  Han vokser i mine øyne!


 247. Mary Kristiansen skriver: 7 mars, 2013

  Hvis bare en brøkdel av alle spekulasjoner, oppdiktede historier og rykter her skulle være sanne, så tyder det på at M prøver å provosere fram et brudd mellom CP + S, kanskje også skape splid mellom CP og kongefamilien. I så fall skaper M konflikter i den del av kongefamilien som tross alt er trofaste mot Sverige – lever og virker her – tross kritikk fra alle kanter! Men det er vel typisk for en bortskjemt lillesøster som skal ha alt sitt på sin måte, uten å ta hensyn til andres følelser. i dette tilfelle CP og Sofias, som tross alt lever i familien, i motsetning til Emma. Jeg ville gjort som CP – dratt min kos, frasagt meg min titel og overlatt all representasjon til M, for at hun skal avlaste sine aldrende foreldre og søster.
  Det er vel kanskje flere grunner til at M skroter terner – et par av hennes nærmeste venninner skal jo være terner for Jonas Bs kommende fru…..


 248. emma_h skriver: 7 mars, 2013

  Kerstin B 239 citat:.”Man bjuder inte sina syskons ex till familje-högtider eller fester,Dem kan man umgås på andra dagar.”
  1-Kungabarnens vänkretsar består av individer som känt varann sen barnsben o umgåtts via syskonled…och som genom årens lopp varit ihop me varann i olika kombinationer. skulle man utesluta fd pojk-/flickvänner skulle gästlistorna på socitets-bröllopen bli ytterst tunnsådda 2_Emma P har M som en av sina bästa vänninor m vänskap sedan typ 14år tillbaka – är nu en nära vän också t brudgummen så nog platsar EP som självklar gäst – vuxna mogna individer klarar av att umgås även m sina Ex – bara brudparet vet vilka de vill dela sin bröllopsdag med… Både Madde o Jonas har hittat lyckan på varsitt håll o de råkar ha gemensamma vänner


 249. Mary Kristiansen skriver: 7 mars, 2013

  I går ble det arrangert et seminar i Oslo av tidsskriftet PROSA – om kommunikasjonensformene på nettet/sosiale media – med titelen:
  EN NY OFFENTLIGHET ELLER EN NY OFFENTLIG SØPPELPLASS (SOP-PLASS). Tidligere foregikk denne debatten hovedsakilig på radio, TV eller i avisspaltene – med en akseptabel debattkultur, mens vi nå har fått det motsatte.
  For et par dager siden kom det en dom mot slike ytringer i Norge. Og flere forventes å tiltales! Det er nå altfor mange søppelplasser i cyber som miskrediterer medmennesker! Og måtes Sofia henges ut/trakasserer på her på på trådene – fsom årsak til alt som er negativt i kongefamilien – er mildest talt skittent og søppelaktig – her brukes sop-aktige argumenter hinsides all folkeskikk og utenfor tidligere rammer for normal offentlig kommunikasjon. Trist utvikling!


 250. Mary Kristiansen skriver: 7 mars, 2013

  # 200 PBoo: Det er ingen som vet årsaken til at CP ikke kom i ett-årsfeiringen: Og vi har jo sett at KP V og D omgås S + CP, så de har nok et avklaret forhold! CP kan selvfølgelig ha avtalt med V+D at han kommer en annen dag av grunner vi ikke kjenner!
  ¤ Men det kan selvfølgelig være at hans forhold til M er på frysepunktet
  ¤ Han ikke ønsker å omgås Emma
  ¤ At han føler det er vanskelig for Sofia å komme til et “ekskluderende” fellesskap – hvor M+Emma “kjører showet”! men det kan tyde på en eller annen type konflikt vi overhodet ikke vet noe om!!!


 251. mona skriver: 7 mars, 2013

  Siv jag känner inte Sofia. Men jag känner igen er som att ha
  torrt på fötterna kritiserar henne.
  Carl Philip drack inte öl på Estelles födelsedag, han förberedde sig med Sofia och 8 andra inför stafett Vasan. Tycker det är
  löjligt av dig bakom flöt… att påstå något du bara hittat på.
  Det är förtal att sprida falska rykten


 252. mona skriver: 7 mars, 2013

  Fel blev det i förra inlägget.
  Men jag igen en mobbare som inte har torrt om fötterna.


 253. Vivi skriver: 7 mars, 2013

  #249 Mary K,
  To ting, som jeg også har hæftet mig ved vedr. alt, der er skrevet om tärnor i pressen, det være sandt/usandt, er, at straks efter at man kunne læse, bl. i danske BB, at Louise G skulle være tärna ved venindens Stephanies bryllup med Jonas, kom Madeleine ud med, at hun ville følge en gammel tradition med kun näbbar! Og der var heller ikke nogen facebookhilsen til Louise G, selvom hun deltog i Vasastafetten sammen med Carl Philip og Sofia.
  Hvorfor Madeleine sender hilsenen via sin facebookside i stedet for en sms/text til sin kære bror og Sofia er en anden sag.
  Men nu skal der være “borgfred” i kongefamilien, der er kun 3 måneder til brylluppet. Hele verden vil jo ellers skrive om “bråket”.


 254. ingela skriver: 7 mars, 2013

  Läste en intervju med prins C-P och Sofia där de talade om att det kommer inte bli förlovning eller bröllop för deras del.

  De kommer fortsätta som nu och tar det lungt utan stress. Men de tror på en framtid tillsammans.

  Tyvärr så tror jag att kungen sagt nej till förlovning när det gäller dem. Men det är bara vad jag spontant tänkte när jag läste intervjun. OM den nu är sann. Det garanterar jag inte!

  Men OM så kan vi släppa allt tjat om förlovning och bröllop mellan dem nu i alla fall. Sååå skönt!


 255. KingKong skriver: 8 mars, 2013

  Kan inte Mary Kristiansen ta sig an sitt eget lands Kungahus, eller åtminstone få en egen spalt tillsammans med andra främmande språk, så man slipper det ständiga letandet fram till de svenska inläggen man vill läsa?!


 256. Anne Sofie skriver: 8 mars, 2013

  Jøsses, hvordan kan man bruge så megen tid på, at Carl Philip ikke kom til en 1-årigs fødselsdag i familien ? Det er en privat begivenhed uden pressen tilstedeværelse, som i andre familier og hvor mange familiemedlemmer kommer til en 1-årigs fødselsdag og så på en hverdag…. Pensionerede bedsteforældre og arbejdsløse?


 257. Eva skriver: 8 mars, 2013

  # 256 Ingela, jag hoppas också innerligt att det är på det viset.

  De kan fortsätta leva som de gör. Det gör ju prins Gustav i Berleburg. Man får välja här i livet.


 258. mona skriver: 8 mars, 2013

  Jag tror inte kungen sagt nej, varför skulle han göra det?
  Neka sin son att leva med den han älskar.
  Viktoria och Daniel var ju tillsammans länge innan bröllop.
  Tror att Carl-Philip menar att det inte är aktuellt just nu,
  Madeleines bröllop, kungens 40 år på tronen, Daniels 40 års dag,
  Silvias 70 års dag. Det räcker nog i år.
  Ni tolkar allt så negativt! Låt Carl Philip och Sofia vara i fred för era elakheter.


 259. Christina Helsinki skriver: 8 mars, 2013

  #257

  KingKong. Svenskarna är internationella och brukar acceptera att ALLA inte behöver tala svenska.


 260. ingela skriver: 8 mars, 2013

  #260 Mona du är helt sanslöst. Har aldrig i hela mitt liv läst något av någon som hugger som en kobra på allt som andra skriver. OM de inte håller med dig förstås.

  Alla andra har fel utom du själv. Fattar inte du varför kungen kanske skulle sagt nej till förlovning och bröllop kan jag bara beklaga dig. Jag tror att många andra fattar!


 261. Evita Jansson skriver: 8 mars, 2013

  Ang förlovning eller ej så måste kungahuset tänka på sitt renommé. Därför tror jag att kungen tvekar.


 262. Mary Kristiansen skriver: 8 mars, 2013

  # 171 Brinck: Takk for ditt innlegg! Bedre kan det ikke sies! Dine ord burde stemples inn i hjernen til de som stadig og over mange år ikke forstår hvilke skadedyr de er mot andre mennesker! Mobbing er pr definisjon helseskadelig, men likevel så er mange her kyniske nok til å overse det – og med vitende og vilje fortsetter de sin destruktive virksonhet – en konsekvent ondskapsfullhet som hele tiden øses utover Sofia – og ikke minst CP, som i mobbernes øyne ikke gjør noe riktig. Og Sofia burde jo ikke synes på jordens overflate, for hvis hun viser seg utendørs anklages hun for å markedsføre seg selv.eller stikke seg frem, noe Sofia som anses å komme fra the middle of nowhere ikke må få lov til – til forskjell fra alle som er født rundt i de bedrestilte bydeler i Stockholm kan tillate seg!. De kan få lov til å ha en såpass høy himmel over sine hoder at ingen ville finne på å kritisere de om de hadde på seg pene klær når de er tilstede i tronarvingens barnedåp! Ingen tvil om at det er lett å se forskjellsbehandlingen av sofia og Madeleines venninner!


 263. ingela skriver: 8 mars, 2013

  #263 Evita Jansson jag håller med dig i det du skriver. Bättre sent än aldrig att tänka på Svenska kungahusets renommé.

  #263 Evita Jansson håller verkligen med dig i det du skriver. Hade varit bättre att de tänkt på sitt renommé tidigare men bättre sent än aldrig.


 264. Svensson skriver: 9 mars, 2013

  # 261 Christina, Helsinki
  Jag tycker INTE att svenskarne är internationella, fattar ju INTE att internettet ÄR det !!! Men bra att SD gör det.


 265. Mary Kristiansen skriver: 9 mars, 2013

  # 257 KingKong: Lever vi i en internasjonal verden, som globaliseres mer og mer?¤ SvDam selges i utlandet og særlig i de nordiske land og er eiet av Aller Forlag som tjener store penger i Norge også, men skatter til Sverige! Hva ville SvDams opplag vært om det bare kunne selges i Sverige?
  ¤ Skal vi som ikke har svensk pass – kun kjøpe bladet – men ikke få lov til å mene noe om temaene her?
  Men det er vel heller mine meninger/åsikter du misliker, som du er for lat til å bemøte på saklig vis? Er det så?
  DESVERRE ELLER KANSKJE ER DET VELDIG BRA! Både varer, tjenester og meninger er i fri flyt over landegrensene og du drømmer deg tilbake til jernalderen? Norge har eksportert varer – tørrfisk – i over 1000 år, så vi er kanskje ikke så innadvendte som du ser ut til å være!!


 266. Mary Kristiansen skriver: 9 mars, 2013

  # 259 Eva: Han kan vel – som Madeleine – stort sett velge bort å representere kongehuset også! i Også norske tidninger skriver mye om paret. At Madeleine og Chris og CP ble innkalt til krisemøte på slottet etter avis-oppslagene i Expressen der en mediestrategi må ha blitt laget – hvor kongen må ha befalt de kranglende søsknene gjenom flere år – til å begrave stridsøksen! Det er jo tross alt kongen som betaler bryllupet, så han bør jo ha noe å si om hvilketyper konflikter som skapes og synliggjøres av de 2 søsknene!
  # 255 Vivi har merket seg det samme som meg: Madeleine opplever sannsynligvis at S Gottlieb har sviktet henne til fordel Jonas sin fru in-spe og må erstattes av Emma, som forlover. Familiefreden bryr hun seg ikke om, slik kongen må! Det kommer nok et oppgjør etter bryllupet!!!!


 267. Maggan skriver: 9 mars, 2013

  #260 Mona
  Varför är du alltid så giftig i dina kommentarer? En vänligare ton skulle vara trevligt.. 🙂


 268. Sthlm skriver: 9 mars, 2013

  Inom kort får vi väl läsa i Expressen hur det egentligen förhåller sig med vänskapen mellan Madeleine och Sofia Hellqvist. Det verkar som att det är Silvia och Victoria som håller i Madeleines möhippa och då måste väl Sofia Hellqvist ingå i gänget om det inte ska bli uppenbart att Expressens tidigare uppgifter om “tärnbråket” stämde.


 269. Kerstin Bergström skriver: 9 mars, 2013

  #270 Sthlm Om du hade läst AB Söndag nr5 3-9 feb.Redan då när de gick ut dementerade krisryktet sa de att det Inte var ngn schism mellan dem och Madeleine.Så var de till Sunne med de andra i sina lag då blossa det upp igen.Läs den här helgensfredags AB Klick och Expressens extra,Där de satt foten i och det är ingen osämja även Madeleine har kommenterat artikeln.


 270. ingela skriver: 9 mars, 2013

  #270 Sthlm självklart har Victoria och mamma Sylvia även sett till att Sofia kommer med på denna möhippa. Kan inte tänka mig annat.

  Men tänk OM Expressen har rätt och Sofia ändå är medbjuden och Madeleine ska tvingas att umgås med Sofia bara för att allt ska se bra ut. Men det är deras problem. På bröllopet kommer hon ju i alla fall. Sitter säkert bland familjen också.


 271. Bakom vattnet skriver: 9 mars, 2013

  Under förra sommaren var Sofia Hellqvist inte bjuden till, när prinsessan Madeleine och Louise Gottlieb arragerade en av sina 30-årsfester. 45 närmaste väninnor var!
  Så om SH blir bjuden till prinsessans möhippa, är det någon slags akt, och det händer något mycket konstigt inom familjen Bernadotte.
  I vanliga fall med i möhippan är troligen systern kronprinsessan Victoria och väninnorna Charlotte Cederlund (Kreuger), Katarina von Horn, Emma Pernald, Lovisa de Geer, Louise Gottlieb, Natalie Werner (Rosta), kanske Ellen Dinkelspiel (Stendahl), kanske Sofi Fahrman.


 272. siv skriver: 9 mars, 2013

  Konstigt att inte Sofia var med på möhippan om MAdeleine skall bli svägerska till henne.


 273. Ida (DK) skriver: 10 mars, 2013

  # 257 KingKong: At du ikke bryder dig om, at andre end svenskere skriver her, har kanske noget at gøre med, at vores kommentarer og holdninger til Sofia og Madeleine ikke er de samme som dine? For de, der kun vil have svenske kommentarer her, er SAMME personer, som skriver elakt om Sofia og synes Madeleine og hendes Chris er Guds gave til svenskerne! At vi måske af og til har en anden opfattelse, er det dèt du ikke have kommer frem, så du har fundet en ny signatur og mærke til at skrive dette?! For fej til at bruge din vanlige, denne er ny… men du skriver, at DU er træt af os, altså kan du jo ikke selv være ny ! Jeg tror godt, jeg ved, hvem aben er, som gemmer sig bag KingKong!

  #212 Ellinor: Helt enig … og rigtg bra skrevet!


 274. mona skriver: 10 mars, 2013

  Expressen hamnar näst sist i en enkät som gjorts om vilket förtroende svenskar har för olika tidningar, myndigheter m.m.
  Skulle inte lita ett dugg på den tidningens uppgifter.
  Inte Aftonbladet heller.
  Jag är inte mer giftig än er som skriver elaka påhittade kommentarer. som lägger näsan i blöt i det som inte ni har med att göra.


 275. Sthlm skriver: 10 mars, 2013

  Nu är det väl bråttom för hovet/Madeleine och CP att fixa till något på Facebook, eftersom Expressen låg steget före! Heja Johan T. Lindvall. Thihi…


 276. Mary Kristiansen skriver: 12 mars, 2013

  # 145 Eva:
  Nå er denne kommentaren din virkelig “til spott og spe” – som vi sier i Norge – når vi nå vet hvem du stemplet som kreti og pleti – Madeleines venninne, Gottlieb og CPs venn fra Alnarp som skulle på siste treningstur før Vasa-stafetten! Mener du fremdeles at det i det miljøet er lettere for CP å få “uppskattning” enn hos de “fine” – som “oversatt” til norsk kan tolkes slik: Med slik lavstatus omgang er det ikke vanskelig for CP å ble beundret – bli godt likt! Mener du det fremdeles når din nedvurderende, usanne og mobbende kommentar nå kan sammenlignes med fakta? En del av kommentatorene her bryr seg ikke om sannheten bare de får en sjanse til å trakassere/nedvurder/skitsverte CP og Sofia. Her har vi nok et eksempel på løgnene som produseres om paret!!!!


 277. Pensionär skriver: 13 mars, 2013

  Är det inte roligt med sanningen eller tror folk att CP och Madeleine ljuger när de kommenterar artiklarna och uppger att det inte stämmer.


 278. Mary Kristiansen skriver: 13 mars, 2013

  # 255 Vivi:
  100 & enig med deg!


 279. Mary Kristiansen skriver: 13 mars, 2013

  # 275 Ida:
  Thi-hi! Just det samme tenker jeg!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar