Carl Philips och Sofias kärleksnäste står nu klart

Carl Philips och Sofias kärleksnäste står nu klart
Annons

Kärleken mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist verkar inta avta på något sätt, paret kan nu flytta in i sitt nya hus.

Allt fast förflyktigas. Ja, vårt kungahus representerar ett bevarande av det svenska kulturarvet och är en grundmurad, traditionell institution som inte förändrats märkbart på flera hundra år. Men den moderna, nuvarande kungafamiljen har valt att gå en egen väg. En ny tid är här. Ta bara en sådan sak, som de kungligas val av livskamrat. Kungen valde tre år äldre Silvia från Tyskland, som bröt mot tidigare drottningars aristokratiska eller kungliga bakgrund. Tronföljaren Victoria fick sin prins från Ockelbo. Prins Carl Philip har även han bestämt sig.

Uppväxt i Dalarna

Han säger nu som släktingen kronprins Haakon i Norge:
– Det är hon eller ingen!
Carl Philip syftar så klart på sin hjärtevän Sofia Hellqvist, sprungen ur norrförorten Täby utanför Stockholm och med en uppväxt i Dalarna.
Vänkretsen har vetat det länge. Prinsen är kär! Förr knotade kompisarna och viskade om att Sofia inte alls var en lämplig prinsesskandidat. Men nu är tonen en helt annan.

Smälter direkt

– Alla som träffar henne smälter direkt. Hon är en riktigt gullig och rar flicka med hjärtat på rätta stället. Det finns inget ont i henne och hon är mycket begåvad, säger en bekant till paret som Svensk Damtidning talat med i veckan.

Kärleksnäste

Vi skrev tidigare om prinsens kärleksnäste, gården Ökenäs i Källvik i Trosatrakten. Han fick egendomen i arv av gymnasieläraren och Lidingöbon Bertil Jonsén, som dog vid 82 års ålder och efterlämnade 1,7 miljoner och Ökenäs i Sörmland. Carl Philip har renoverat fastigheten som nu är i toppskick.

Flyttat in

Annons

Han har väntat på att föra sin blivande hustru hit en dag. Nu har han gjort det. Sofia och prinsen har flyttat in.
– De flyttade in möbler i huset och såg glada ut, förtäljer en granne.
Förlovningen är nära.
– Om hovet är smarta ser de till att snabbt sätta Sofia i prinsesskola. Efter en finslipning kommer hon att bli perfekt som Carl Philips gemål, säger en bekant till paret.
Söta Sofia har en duktig mentor i Barbro Ehnbom, som säkerligen redan sett till att denna unga Silvia-kopia snart är redo för en offentlig presentation!
Ni ser dem bägge på bilden här intill.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: IBL, Charles Hammarsten.

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

161 kommentarer till “Carl Philips och Sofias kärleksnäste står nu klart”

 1. Lotta skriver: 1 december, 2010

  Det är synd och skam.
  Detta visar att man kan ha dålig moral ( det har man om man viker ut sig ) och ändå representera Sverige, Alla bilder som figurerar idag på paret, blir ju en slags reklam för Sverige.
  Hur många vill ha sådant kungahus?
  Drottningen har varit perfekt vid sidan om kungen,även om hennes svenska är dålig.
  Hon är väl inte någon munterhöna precis, men hon har hållit på formerna. Inget prajs där inte.
  Kronprinsessan Viktoria blir väl den kvarvarande. Carl Philip född 1979 är tydligen sen i sin mognad och det får man kanske acceptera. Men hur länge vill man ha honom som representant för Sverige ?
  Nej, det går inte. Jag är hiskiligt trött på att försvara vårt kungahus för vänner i utlandet, som tycker att det här är hemskt.
  Vad skall det bli av vårt kungahus ?
  Carl Philip verkar strunta i det. Om det nu är sant att de fortfarande är ett par.


 2. BEN skriver: 1 december, 2010

  Detta blir säkert tuvan som kommer att “stjälpa lasset vad gäller monarkin”, som någon har uttryckt sig i kommentarerna på en annan artikel. Att “förstärka” det svenska kungahuset med en prinsessa som utvikningstjejen Sofia Hellqvist är liiiite väl magstarkt. Om man vill veta något om hennes bakgrund är det bara att googla på namnet.


 3. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 1 december, 2010

  jo idag står det i nåt skvaller att Sofia flyttar in på slottet.Men varför kan inte SD sätta n några nya bilder på paretDet här är tröttsamt att se!


 4. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 1 december, 2010

  Klart att Sofia är mycket begåvad!De är dom ju alla ,särskilt i kungahuset! Ha,ha!


 5. Gittan skriver: 1 december, 2010
 6. Birgitha skriver: 1 december, 2010

  Jaha som Sveriges Kungafamilj skulle vara så mycket sämre än andra Kungliga i Europa.
  Man försvarar bara det man TROR ochDet kan man inte bli Trött på.
  Tänk possitivt.Ge en chans för Alla att MÅ BRA.
  Nästa gång kan det Du och Jag som behöver DET.


 7. ATL skriver: 1 december, 2010

  Inte bara utvikningsbilderna men hela nakenfotografier. Det ar illa! Hoppas verkligen att den ovriga kungafamiljen sager NEJ. Blir hon prinsessa sa……………….. Och jag tycker om kungafamiljen – sarskilt drottningen och kronprinsessparet. Men gifter sig CP med denna tos sa gar det for langt. Herr och fru Bernadotte.


 8. Lotta skriver: 1 december, 2010

  Svar till 6 Birgitha
  Det är attityden till vad man kan göra och inte kan . Moralen!!!!!!!!!!!!
  Det är en uppfostringssak. Jag tvivlar inte en sekund på att Carl Philip har fått veta detta, men han har tydligen kommit i dåligt sällskap.
  Sofia har tydligen helt andra värderingar. Hon vill synas till varje pris. Och det har hon ju lyckats med. På Sveriges, Carl Philips och kungahusets bekostnad.


 9. allegra skriver: 1 december, 2010

  Prinsen har valt det umgänge där
  en Sofia Hellqvist rör sig. Om den societeten kan man tycka mycket.
  Men hon kan inte lastas för att han gillar stuket.
  Skyll inte kungahusets utförslöpa på andra.


 10. Gittan skriver: 1 december, 2010

  # Birgitha…
  I alla tider har det varit så att de kungligas pojk/ flickvänner granskats noga… Du vet väl hur lång tid det tog för Daniel att ta sig igenom “nålsögat”…
  Självklart är det bra med en VISS uppluckring av kraven på personer som ska leva i rikets förnämsta och högst hållna familj… MEN det får ju finnas gränser…
  Det har varit alldeles för mycket negativa skriverier om kungafamiljen den senaste tiden, och det behövs ingen påfyllnad av ännu en “storrubrik” vare sig inom eller utom landet…

  Själv trodde jag nog att Sofia skulle ses helt omöjlig som tilltänk “prinsessa” efter “skandalboken” och alla skriverier… Det är väldigt viktigt att aktning och starkt förtroende förknippas med de kungliga…


 11. nina skriver: 1 december, 2010

  Jag vill inte kunna låta bli och tänka på dessa nakenbilderna varje gång jag ser henne. Tyvärr, för hon verkar inte som en elak människa som kompisen säger. Kan väl säkert bli en gemål för CP. Men något bra rykte får hon ju aldrig på riktigt.


 12. Tina skriver: 1 december, 2010

  Välkommen vackra Sofia!!!
  Vi har fått en ny Silvia…precis lika underskön som en gång var!!!
  Självklart är C-P sin fars son..med samma utsökta smak för kvinnlig skönhet.
  Välkommen i det svenska kungahuset..du har hela folket bakom dig!!!
  Alla älskar vi vacker kärlek..förlovning till våren såklart!!!


 13. Helena A skriver: 1 december, 2010

  Jag tror det blir giftemål men att hon inte blir en oficiell person, typ Ari Behn i Norge.


 14. Julia skriver: 1 december, 2010

  Dags för Bernadottarna att inse att de har gjort sitt i Sverige. Den där statsskulden som Jean Baptiste Bernadotte betalade får väl anses återgäldad för länge sedan.

  Den nuvarande familjen är stenrik och klarar sig nog utan apanage från svenska folket.

  Någon som låtit fotografera sig naken med en orm slingrande runt kroppen vill iaf inte jag behöva skämmas för. Nog nu.


 15. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 1 december, 2010

  Jag säger bara att stackars Prins Bertil fick vänta i 30 år på sin Lilian.Kom ihåg allaihop,att Prinsessan Lilian var också nakenmodell!Men hon steg i skyarna.Ja,och kan Mette.Marit,fd,knarkare kan ju även Sofia bli nåt!Yes We can!Får dom säga.


 16. Prinsessan av Världen skriver: 1 december, 2010

  Prinsesskola, finslipning!!!!!! Skulle inte tro att det skulle bita på Sofia. Hennes “mentor” har ju inte ens lyckats få henne att sluta brösta upp sig på varenda foto!
  Bilderna där hon har bikini på sig är väl inte så farliga ändå. Desto värre med de helnakna p**r-bilderna med närbilder på hennes rumpa t ex, hennes lycka över att få hångla med en p**rstjärna, p**rshower, p**rdokusåpa mm, tycker jag verkligen visar vad hon har för moral och kvinnosyn!!!
  Hennes försök att sedan imponera på Silvia och oss andra med välgörenhet -nej, tack, säjer jag bara!!!!!!!!


 17. Birgitha skriver: 1 december, 2010

  Vad vet vi om framtiden? Skall man inte Få Ha Rätt att Leva Här och NU.
  Ett Äktenskap el förhållande innebär att man är Trogen sin Partner.Det kravet tycker jag Kungabarnen har uppfyllt.
  Vad har Vi för rätt att kritisera deras “kärlek”.


 18. Pia skriver: 1 december, 2010

  Att Lilian Craig och Mette-Marit Tiessem-Höjby blivit “prinsessor” är verkligen ingen måttstock på vad som krävs av en sådan. Vi behöver väl inte lägga ytterligare en “Bimbo” till samlingen av tvivelaktiga damer. Ska Victoria och Daniel ensamma få dra det kungliga lasset med mer eller mindre hopplösa kungligheter? Dessa två är i mitt tycke de enda som har stil och charm och som utan skandaler arbetar flitigt och engagerat för vårt land. Men räcker det när hela den övriga familjen är ute på hal is? En dag är måttet rågat och det går med stormsteg för närvarande. Huset Bernadotte “har inte råd” med Carl-Philips “sexdonna”. Då måste prinsen avsäga sig titel och delen i pappas apanage. Samma gäller för Madeleine, som inte gör ett skvatt för Sverige, men vill ha kakan kvar och äta den. Hon frestar på tålamodet med sina later.


 19. Pia skriver: 1 december, 2010

  “6, Birgitha”, Goddag yxskaft!


 20. Katarina skriver: 1 december, 2010

  Jag tycker att CP får bli greve och helt sluta med representation.Flickan är helt opassande som prinsessa av Sverige.Ju fortare destå bättre.


 21. Nela skriver: 1 december, 2010

  Ett stort lycka till Prins Carl-Philip och Sofia!


 22. fredrik, sthlm skriver: 1 december, 2010

  Carl Philip är över 30 år och har hittat den han älskar, det kommer att bli han och Sofia hur många sura kommentarer det än skrivs. Kärleken övervinner allt.


 23. Ansan skriver: 1 december, 2010

  Bara för att man är en gullig tjej å är man inte en prinsessa. Soofia kommr aldrig att respekteras som prinsessa. Carl-Philip har inte ställt upp nu när det har blåst kringkungafamiljen. Säger rätt mycket om honom herr Bernadotte


 24. Moraltanten skriver: 1 december, 2010

  Oj, sicken röra, men bingo för kungen! Nu behöver han inte flänga hemifrån längre, eftersom utvikningsflickan tydligen kommer att finnas på plats i de kungliga salongerna till kvällskaffet.


 25. Julia skriver: 1 december, 2010

  Självklart ska Carl Philip få gifta sig med Sofia om det är det han vill.

  Han ska då fråntas sin arvsrätt till tronen och sin prinstitel.
  Samtidigt ska han då förväntas försörja sig och sin familj med eget arbete.

  Då får vi också se om Sofia fortfarande är intresserad. På mig verkar hon vara en golddigger.


 26. Emma skriver: 1 december, 2010

  Låt C-P få välja med SITT hjärta… alla har vi ett förflutet och alla kan ändra sig…
  Och tittar man på Jonas Bergström som kommer från “fina” kretsar.. han e ju inte något toppenkille precis för “vårt kungahus” kom det ju fram till efter den brutna förlovningen… Så ge henne en chans, döm inte ut henne här… Huvudsaken e att C-P e lycklig tycker jag! Se hur det gjort med vår kronprinsessa… hos strålar som aldrig förr och det kan man ju säga e kärlekens förtjänst!
  Kärlek till folket!


 27. katunge skriver: 1 december, 2010
 28. Maggan skriver: 1 december, 2010

  Det är bra Carl-Philip stå på dig vill du verkligen ha Sofia så ge dig inte. Jag hoppas av hela mitt hjärta att Victoria och Daniel stöttar dig i ditt beslut, ingen människa är sämre än att man kan ändra sig. Jag tycker det är ingen skillnad hur man viker ut sig, antingen man gör det med kläder eller att man står och ljuger svenska folket rakt i ansiktet eller flyr landet för man är feg och rädd att sanningen ska komma i fatt. Carl-Philips mamma och lilla syster ska inte döma det är ändå kärleken som räknas, kan vara svårt att förstå för iskalla personer som inte klara att visa värme och tillit.


 29. Maggan skriver: 1 december, 2010

  Har vi haft råd att försörja Lilian och Silvia + denna dyra lyxdocka Madeleine så kan vi väl unna Carl-Philip en tjej också som han älskar och med all säkerhet kommer att bli en bra prinsessa.


 30. Midnattsol skriver: 1 december, 2010

  Detta är så j-a tröttsamt. Huset Bernadotte har inte råd med Sofia, så är det bara…
  Jag skriver inte mer, för det finns inget mer att säga…


 31. Katarina skriver: 1 december, 2010

  #27, Madeleine gjorde helt rätt när hon bröt förlovningen med Jonas eller om det kanske var tvärtom.
  Men att jämnföra C-P och nakenmodellens “kärlek” med Kronprinsessan är att ta i.
  Efter avslöjanden om Kungens cafeflickor är kraven på moral ännu högre ställda.


 32. Måntand skriver: 1 december, 2010

  Alla förtjänar en andra chans. Jag förstår inte hur man kan dra upp saker som Sofia gjort när hon var väldigt ung och dum. Sofia är väldigt vacker och kommer säkert representera Sverige på ett bra sätt. Dom passar väldigt bra ihop.Hoppas på förlovning snart!


 33. elisabet skriver: 1 december, 2010

  Ja det är dags att avsluta kungamakten i Sverige. Låt dom försörja sig själva ,när dom inte arbetar för oss. CP kan försörja sig på sitt jordbruk,även om han inte klarar skolan . Madde kan säkert hitta en rik playboy att flyta omkring med.


 34. Brita petterssonBrita. skriver: 1 december, 2010

  Heja carl-philip och Sofia, stå på er, kärleken segrar.


 35. Anna skriver: 1 december, 2010

  Maggan du glömde att vi också försörjer “lyxdockan” Victoria med personlig tränare men numera också hennes personliga stylist som följer henne vart i världen hon än reser och som har fått en våning på Östermalm. Såvitt jag vet klarar lyxdockan Madeleine än så länge att klä sig själv.


 36. Julia skriver: 1 december, 2010
 37. Julia skriver: 1 december, 2010

  Var det Carl Philip hon har tatuerat på höger skinka?


 38. Magdalena skriver: 1 december, 2010

  Hvem tror dere at dere er, som så til de grader setter andre mennesker i bås?

  Er det ikke intoleranse basert på egne snevre erfaringer og et iskaldt hjerte som ligger til grunn for det mange av dere mener om Sofia og prinsens kjærlighet?

  Se rundt dere i verden. Hvordan Wiki leaks nå avdekker hvordan mennesker vi ser opp til p.g.a. status og posisjoner viser seg å være manipulatører til tusen!

  Mange er så uhyre naive og tror at det vi er oppdratt til å tro er det som er bra. Disse vil før eller siden få seg en på trynet.

  Etter de siste tiders avsløringer av svenskekungen og hans umodne adelige omgangsvenner synes jeg det er på tide at svenskene erkjenner at en flicka som i sin fortid viste frem sin kropp for penger, finnes attråverdig å elske av en prins.

  Dette er en del av det som kalles menneskelighet. Å se hverandre uten fasade. Å forstå at vi er så mye mer enn vår “bagasje”. Å tilgi “dumheter” fra fortiden.

  Gi nå Sofia en sjanse. Vis også CP respekt for sitt valg, og la vær å bruke foreldede kvinneforføriske argumenter som unnskyldning for han. Det er prosjiseringer! Ikke sikkert Sofia er som dere!

  Jeg blir kvalm av å lese en del av de snerpete kommentarene her! Og jeg koser meg for hver dag jeg kan lese om avsløringene fra Wiki Leaks. Det vil komme mye mere! Og dere som er mest snerpete vil måtte svelge mange kameler i årene som kommer.

  Ingen har patent på sannheten. Men alle har sin bit av sannheten. Og det jeg skriver er min 🙂


 39. Jessica F skriver: 1 december, 2010

  nr 32,

  nej, det är precis tvärtom!
  Kungen är den högste representanten för monarkin, statschef och regent.
  Om HAN inte håller gylfen stängd, så behöver INGEN annan (man) i familjen heller göra det.

  Nu har kungen *tänkt* till;
  är det inte bättre att sonen gifter sig direkt med sin ‘La Sofia’, (kungen hade ju La Camilla mfl) flickan som gör honom så lycklig i sovrummet?

  Vive là Republique Suédoise!


 40. ulla37 skriver: 1 december, 2010

  Ett stort lyckatill för Carl- Philip och Sofia, Önskar Er många lyckliga år i framtiden.


 41. en annan Anna skriver: 1 december, 2010

  Oj oj oj här gottar sig tantorna i Sofias smånaughtiga bilder:D Vilken SNYGG kropp alltså! Era kommentarer är, som vanligt, elaka och avunden genomsyrar dem som en RÖD TRÅD…
  Jag tror inte att det är nödvändigt att C-P avsäger sig sin prinstitel endast p.g.a. att hans tjej poserat lite vågat..Hon har inte gjort något kriminellt. Jag tror att hon skulle vara ett lämpligt gemål åt honom då hon ju uppenbart trivs i rampljuset och inte tycks ha några andra ambitioner. Vilket ju Emma P hade..


 42. Ann skriver: 1 december, 2010

  Jag tycker inte om beteckningen “Silvia-kopian”. Den antyder att Carl Philip lider av “Oidipus-syndromet” och letar efter kvinnor som kan ta hans mors plats. Inte riktigt sunt…


 43. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 1 december, 2010

  Kungen har satt den moraliska ribban i kungahuset nu. Och den ribban nuddar marken.
  Alltså en stor fördel för Sofia. Inga krav på moral och etik längre i Svenska kungahuset.
  Dessutom har de ju redan flyttat ihop så det är inget att diskutera längre.


 44. Emma skriver: 1 december, 2010

  Varför glömmer ni Ari Behns festande och drogande innan han gifte sig? Ni dömer kvinnor efter en annan mall än män.


 45. Just me skriver: 1 december, 2010

  She looks cheap, like one of the social climbers and the wannabes.
  No rush for wedding, please!


 46. Maggan skriver: 1 december, 2010

  Anna du ska väl inte tro att Madeleine klär sig själv, skulle tro att hon får hjälp med både att ta av och på kläderna annars skriker hon väl det lilla pyret, hon har ju blivit bortdaltad sedan födseln. Den dagen Madeleine kan klara av att utföra allt det arbete som Victoria har gjort och gör då lovar jag att jag ska se upp till även henne, men definitivt inte så länge hon rider på mamma och inte ens kan vara med på Nobelfesten hon är bara för sorglig som inte kan visa sig vuxen.


 47. annchi skriver: 1 december, 2010

  Men snälla ni – låt grabben bo med sin Sofia!! Hade kunnat vara värre, och kungahuset har väl ändå förverkat “sitt kapital”..


 48. Ansan skriver: 1 december, 2010

  För mig är inte kungafamiljen några bidragstagare, de arbetar och gör stor nytta för Sverige. De är offentliganställda och har lön i form av apanage. Många som sitter här och skriver en massa skit tror jag blir försörjda av mig.


 49. Friso skriver: 1 december, 2010

  If Carl Philip really thinks he has found the love of his live, he has to deal with the consequences.
  Carl Philip needs to give up all his titles and apaganet from his father, protection from his family and government.

  Just start a live as any other common people and not wanting to have the cake and eat it too.

  I think only the present king and queen (for the time being) and crownprincess Victoria and prince Daniel should remain part of the royal family.

  Keep it special, keep it high manners, keep the magic in it!
  And remove all things and people that take it down.


 50. Pia skriver: 1 december, 2010

  36 “Anna”. Kalla inte Victoria för “lyxdocka”. Om någon jobbar och står i så är det väl Victoria. Fick hon inte t o m mitt i bröllopsförberedelserna ställa upp för Madeleine när denna inte “orkade” efter den brutna förlovninge? Att hon har stylist hör väl till hennes yrkesroll. Privat är hon mycket enkelt klädd. Hade vi inte Victoria och Daniel så vore jag redan republikan.
  F ö har jag inget emot att Carl-Philip gifter sig med sin tjej. De passar troligen väldigt bra ihop: Han snäll, inte särskilt smart och aningen loj och velig. Hon målmedveten och klar över vart hon vill komma, nämligen “upp sig”. Hon vet hur “en slipsten ska dras”. MEN de ska då inte vara ett prinspar utan stå på egna ben, inte representera Sverige i något sammanhang. Ingen av dem är någon tillgång för vårt land.


 51. Bakom vattnet skriver: 2 december, 2010

  Prinsesskola… Finslipa… !?
  Ormflickan blir aldrig prinsessan i Sverige, inte längre grevinnan heller. Om hovet och regeringen tillåter något så dumt, blir Sverige republik. Och det gör de inte.
  Inte ens prinsen kan inbilla sig något sådant. Eller!?
  Men prinsen kan nog bli herr H, om har vill, och bosätta sig i Trosa-trakten eller i Afrika eller…


 52. Bettina skriver: 2 december, 2010

  Måske bliver det næste nye medlem af det svenske kongehus
  ikke en lille ny baby, men frøken Sofia Hellqvist ? Vi får se. 😀


 53. EvaKEva skriver: 2 december, 2010

  #36
  I do not share your judgement. Too cheap.


 54. Maria B skriver: 2 december, 2010

  Bra skrivet Maggan!!


 55. Pärlan skriver: 2 december, 2010

  Sofias Mentor som till största delen är bosatt i USA och som har lovat att hålla henne under armen, tror jag bara är för egen lyckas vinning.
  Mentorn har ett past i Sverige och nu när hon snart kommer på ålderns höst, vill hon tillbaka till Sverige. Det vill de flesta. Sverige är tryggt.
  Att hon sedan kanske är en duktig affärsman det må vara, men mentorn har också en gång försökt att ” haffa” en förmögen man. Så de har en del gemensamt.
  Jag tror inte på det här.


 56. Kjell skriver: 2 december, 2010

  Pia: Berätta gärna hur Viktora arbetar hårdare än en vanlig Svensson? Har du ens titta på deras schema, det är inte många timmar i veckan hon arbetar.


 57. Pia skriver: 2 december, 2010

  57″Kjell”. Om “Kjell” besvärar sig med att läsa rätt innantill så förstår han att jag jämförde med främst Victorias syskon, när 36 “Anna” kallade Victoria för lyxdocka”. F ö tror jag inte att många “Svenssons” skulle vilja byta med V & D, där de alltid är satta under lupp och aldrig kan ta sig en fridag när de har lust. De förväntas alltid att vara på topp oavsett om de känner sig trötta eller krassliga. Kolla själv på deras senaste månader, med officiella resor härs och tvärs inom och utom landet. “Kjells” inlägg låter nog tyvärr mer som en vanlig “svenssonsk” avundsjuka.


 58. Katarina skriver: 2 december, 2010

  #51 Bra!


 59. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 2 december, 2010

  Tänk att det står att läsa att Carl Philip o Sofia flyttade in möbler!Ikeasängen?Kan verkligen Carl Philip hålla i en möbel,utan Säpos närvarande?lSå duttigt!Helleduande mig!


 60. Kjell skriver: 2 december, 2010

  Pia: Som vanligt kommer du med den desperata argumentet om att det handlar om avundsjuka. Frågan är lite större än så.

  Jag har bra koll på deras arbetsschema och det är ingen imponerade läsning.

  Vickan är en produkt av kungshuset och blivit en lyxdocka. Varken bra för henne eller svenska folket.


 61. Tina skriver: 2 december, 2010

  Kunga huset Sverige får ett fantastiskt estetiskt tillskott iom prinsparet Carl Philip och den vackra Sofia!!!
  Stunning couple!!!
  De har ingen korkurrens i hela världen…!


 62. Jessica F skriver: 2 december, 2010

  Sofia Hellqvist har använt sex för att sälja sig själv.
  Slitz, r*nkande karlar, Jenna Jameson, Paradise Hotel och Kungahuset har köpt det.

  Grattis Sofia – det gick för dig (och troligen också för dem) ….hela vägen till slottet!
  Öppna champagnen för tusan!


 63. Elvira M skriver: 2 december, 2010

  Kjell, i offiella schema finns inte altt man gör. Om jag tittar min egna kalender och ser två-tre möten per vecka, det betyder verkligen inte att bara de är arbete! Jag antar, att också Victoria måste göra ganska mycket till det, som står i kaleder.


 64. Emma_H skriver: 2 december, 2010

  Det får räcka m skandaler o brist på professionalism nu för detta kungahus. Dags att skärpa till dig Carl Philip!!
  Se på din prinskollega William i England. Han har valt m hjärtat men ändå hittat en bra tjej – utan “skelett i garderoben” – med sunt förnuft, vett & etikett, universitetsutbildad o därtill charmig & vacker med känsla för stil… Respekterad & omtyckt av Wills egen familj, av media och inte minst av Folket.

  Så länge C P är skattefinansierad Prins av Sverige och Nr TVÅ till Sveriges tron – liksom “vikarierande Statschef” vid behov – är han INTE vem som helst “som borde få ha sitt privatliv i fred”. Hans liv som Prins/Tronföljare dygnet runt innebär att han måste leva på ett sätt som inger respekt – och inte tvärt om. Känns det fel/omöjligt är det bara acceptera konsekvenserna & avgå.

  Hans framtida fru blir mera Prinsessa än fru. Som vilken annan jobbsökar-kandidat som helst, granskas CVn samt googlas hennes tidigare liv för att bedöma Lämplighet. En sak R säker – Ett flerårigt yrkesliv i VUXEN ålder baserat på Hel/Halv naken exponering framför Kamera & Publik är ngt som flera Seriösa Kungahus redan tackat NEJ till beträffande liknande hoppfulla Prinsess-kandidater – exvis Danmark, England.

  Det räcker heller INTE m att ha jobbat som servitris, cafebiträde, varit på turné m tidningen SLITZ, agerat pokervärdinna, kändis-bartender, yogaledare & anlitat PRkvinnan Barbro Ehnboms tjänster sen 2 år tillbaka för att förvandlas till Prinsessa av Sverige. Europas prinsessor har överlag universitetsstudier på sina CVs Enda dokumenterad utbildning SH har är via gymnasiet m fokus på Teater, Sång & Dans fr Estetisk Linje…

  Utdrag fr artikel ”… paret tvingas leva åtskilda, smyga och hålla hemligt att de ses.
  …I perioder bor SH hos Carl Philip, något som har skett utan drottningens vetskap. Personer i prinsens närhet vet att drottning Silvia aldrig skulle acceptera det. Hon har flera gånger gjort klart för Carl Philip att hon inte tycker det är passande att SH bor hemma hos honom. Vid ett tillfälle blev Carl Philip enligt Expressens uppgiftslämnare konfronterad av sin mamma om SH bodde i hans lägenhet. Han nekade. Sanningen var att SH då hade tillbringat de senaste tre dagarna under samma tak som prinsen. Men han klarade inte av att berätta sanningen för mamma. Carl Philip har gjort klart för sin närmaste omgivning att han inte tänker ge upp Sofia – oavsett vad hans föräldrar eller systrar tycker. Och kungafamiljen vägrar prata om relationen…”
  http://www.expressen.se/nyheter/1.2177272/darfor-lever-prinsen-och-hans-sofia-isa


 65. Kjell skriver: 2 december, 2010

  Elvira: Så Vickan måste dessutom laga sin mat, handla, städa, skotta m.m?
  Nej, hon lever ett väldigt behagligt liv vilken hon självklart inte ska belastas för. Utan problemet är vårt statsskick.


 66. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 2 december, 2010

  Om Calle hade tappat en möbel på tån,hade tidningarna genast skrivet MYSTISKT SJUK !


 67. ATL skriver: 2 december, 2010

  Kjell – Do you really think that a president and his wife or children will clean, cook, shop and shovel snow while in office??????????????????


 68. Irena. skriver: 2 december, 2010

  Den enda som är söt i denna artikel, är den fläckiga taxen. Men varför är den så fläckig? Fläckarna går aldrig ur, liksom ränder aldrig gör det?


 69. Camilla skriver: 2 december, 2010

  Ett stort grattis till Carl Philip och Sofia, må kärleken segra.


 70. E.T. skriver: 2 december, 2010

  Concerning girls, Carl Philip does NOT seem to be intelligent at all, as you can see. She is the Queen of manipulation! Very TREACHEROUS!! If she makes people “melt”, you can just see how talented she is with her acting. Girl, SHE IS GOOD!!!

  I wonder why this article sounds like they are alreaday going to marry?! And how does media know that they moved south of Stockholm (that is where he has his farm). Did they not write a few weeks ago, that Sofi just moved in his flat?
  And did they not say that Carl P. was so busy with his studies in Alnarp?
  (one could think that Sofia made one of HER friends call the press again to tell them some candy story. Would not have been the first time)

  Otherwise I think lots of it (for example what “friends say”) is just a bunch of bullshit.

  And by the way…she looks as cute as thousands of other girls. Nothing special at all. The difference is a matter of moralty and honesty, two things Sofia does NOT seem to have.
  (in my opinion: her charity effort is the most disgusting thing I have ever seen with a person in public)

  I like #50. Good post.


 71. Malin skriver: 2 december, 2010

  Haha, antog väl att det skulle uppröras en del när jag såg rubriken. Jag tänker inte kalla det avundsjuka eller bitterhet eller något annat. Jag skiter i vad det är. Vill man inte gilla dem så gör inte det då. Men känns det inte jobbigt att lägga sådan energi på någon ni inte känner och har bestämt er för att inte gilla?? Och nej, innan ni börjar skrika om det, man måste inte älska monarkin! Men när man bara har neagtvit att säga (som till stor del är rykten) så förstår jag inte varför man måste älta det.

  Och vet ni! En liten hemlis 😉 Carl-Philp är en VUXEN man! Prins ja, och möjligtvis att kungen kommer ha något att säga till om vad gäller hans val av fru. Men vad NI tycker och skriver här ger de nog blanka fan i 😛

  Sofia har säkert gjort en hel del olämpligheter i sitt liv tidigare. Men om det var då och att hon är en annan person nu (vilket jag inte vet eftersom jag inte känner henne) och Carl-Philp inte dömer henne för något som hände i dåtid så tycker jag inte det är särskilt svårt att se vem av honom och er som har mest hjärta istället för yta.

  Om det är henne han vill ha och känslorna är besvarade så önskar jag dem lycka till. Hoppas de blir lycklliga tillsammans!

  Ha en bra dag! 😀


 72. nea skriver: 2 december, 2010

  En intressant sak – många här säger som argument för orimlig kunglig lyx att kungafamiljen är “påpassad dygnet runt”. Som en liten kommentar: hur ofta ser vi inofficiella bilder på victoria och daniel? VÄLDIGT sällan. De är inte(!) påpassade dygnet runt utan lever de facto ett högst undanskymt privatliv (med medias samförstånd). Jämför tex. bara billed-bladet i danmark och hur tex. mary ständigt fotograferas också privat. För att inte tala om pressen i england som förföljer de kungliga. Sveriges media är HÖGST beskyddande gentemot kronprinsessparet och de andra medlemmarna så ärligt talat är det inget argument alls, bara samma vanliga oförmåga att tänka(överhuvudtaget?) som verkar prägla skribenterna på detta forum.

  Victorias och daniels kalender är mycket “gles”; under förlovningstiden på ett och ett halvt år gjorde victoria ett par framträdanden. nu har de gjort lite fler resor men något betungande schema har de fortfarande inte. Jämför tex Mary i danmark som, trots sin graviditet(!) varit i farten mycket mera än victoria och daniel.

  Monarki är ett fint och ärevördigt statsskick – men då skall också kungahuset kunna leva upp till förpliktelserna.


 73. Ronja skriver: 2 december, 2010

  Jämför tex. bara billed-bladet i danmark och hur tex. mary ständigt fotograferas också privat
  —-
  LOL….läs Alexander von Schönburg´s bok “Alles was Sie schon immer über Könige wissen wollten aber nie zu fragen wagten”
  ***
  Victorias och daniels kalender är mycket ”gles”; under förlovningstiden

  Njurtransplantation?

  ***
  Jämför tex Mary i danmark som, trots sin graviditet(!) varit i farten mycket mera än victoria och daniel.
  —-

  Mary´s schema i höst var ok. Men hon hade många lata perioder under tidigare år (se royaldish.com)
  Och M & F har många (2h) arbetsuppgifter i Köpenhamn. Resor är mycket mer ansträngande. Och 5 resor för V & D är inte dåligt alls!

  BTW vad hände med din “T”, Neta?


 74. Birgitha skriver: 2 december, 2010

  #20.Så rart av Dig.


 75. Malin skriver: 2 december, 2010

  Nea! Drt var ju du som blev så upprörd på mig i en annan tråd och tyckte att jag hoppade på övriga i tråden. Och så gjorde minsann aldrig du! Men vad kallar du det när du nu säger att de som har en annan åsikt än du saknar förmåga att tänka??!! Då respekterar man ju verkligen inte andras åsikter. Victoria och Daniel har som jag förstått det arbetat väldigt mycket under hösten. Vem är du att döma det? Och bara för att de syns mindre i media under en period så innebär väl inte det per automatik att de bara ligger hemma och slappar. Det enda vi ser av deras statsbesök och liknande är ju sånt som kvälls- och veckopressen rapporterar om. Hur kan vi veta exakt vilken betydelse det har för Sverige, svensk handels osv? Jag s’ger inte att jag vet något bättre än du, för det gör jag inte. Men jag tycker inte man behöver döma då heller.

  Och vad gäller övriga länders monarkier så förstår jag inte hur det kan vara en större katastrof att ha en prins som förälskar sig i en flicka som tidigare vikt ut sig än att ha en gift tronföljare som vill vara sin älskarinnas tampong….


 76. Stig-Arne Löström skriver: 3 december, 2010

  Gällande Victorias och Daniels glesa kalender under förlovningstiden!

  Så gles var den inte i verkligheten. De reste omkring i stor omfattning, med sina bästisar. Främst bröderna Catenacci ( ägare till bl.a. Opera Källaren, som de gynnade maximalt under bröllopet ). Det talas om att Daniel introducerades i Europeiska
  eliten, först som förlovad,, skitsnack!. Han var runt på olika fester, modévisningar långt tidigare.

  Överhuvudtaget så levde älskare, och älskarinnor, mycket aktivt under en period på 8 – 10 år. De hade stora förmåner i fri bostad, tillgång till bilar, resor, representation under dessa år.


 77. laPerla skriver: 3 december, 2010

  Jeg har ikke noe bra inntrykk av Sofia og jeg synes det virker som om hun er en golddigger og wannabe…. Trist 🙁
  Skjønner ikke hvorfor CP valgte Sofia og hvorfor det ble slutt med flotte og “ordentlige” Emma Pernald.
  Men han virker jo som en player, litt som hans far, etter de inntrykkene man har fått i det siste. Synd.

  Leit å høre at kungen har vært en skikkelig “partyboy” og vært utro mot sin Silvia. Det viser jo at samme hvor flotte damer man gifter seg med, så er man tydeligvis utro mot dem likevel. Gjelder en del kongelige og mange kjendiser/fotballspillere. En sørgelig tendens.

  Jeg er stolte av våre nordiske kongehus jeg også, men det er jo klart at de er jo mennesker de og, og kan gjøre feil. Noe som ikke alltid passer rollene de har. Da må de stå for det de har gjort også i etterkant og ikke børste det under teppet.

  Synes heller ikke det er riktig å kritisere resten av kongehuset i en tråd om Sofia og CP. Men jeg synes dette uansett er en veldig dum retning dette har tatt for kongehuset.


 78. Ansan skriver: 3 december, 2010

  Stig-Arne Löfström 78#, Det är värst vad du är insatt? Vem tror på dig???


 79. Ronja skriver: 3 december, 2010

  Vem tror på dig???

  Ingen 😀 Han är i samma liga som Jagharenliten på Flashback


 80. katunge skriver: 3 december, 2010

  sofia naken:
  http://www.youtube.com/watch?v=q0lyjrLsCg8
  är min verklighet och det är vad jag tror av sofia.
  Inte närvara eller stödja den dag 1 december för välgörande ändamål


 81. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 3 december, 2010

  Men vadå!Sofia var på landet och det var snöstom.Förklarligt!


 82. kerstin skriver: 3 december, 2010

  82. Suck bara. Har inte människor viktigare saker för sig i livet än att sprida skvaller och nakenbilder på internet. Kan bara tala för mig själv, men jag har INGET intresse alls av nakenbilder, av vem det vara månde!


 83. katunge skriver: 3 december, 2010

  Sofia väntar på honom i dag 1 december och nådde utse… Då sade att han inte kunde gå…… var inte att hjälpa välgörenhet?????,,,, Detta talar för sig själv det och hennes engagemang för barn.
  Om detta är med barn, kommer vi att se sitt engagemang för Sverige.


 84. Stig-Arne Löström skriver: 3 december, 2010

  Sofia är den enda i kungahuset som inte dolt något !


 85. nea skriver: 3 december, 2010

  en monarki kan naturligtvis inte analyseras för sådant som är “osynligt” – det att medlemmarna av kungahuset jobbar sig sjuka privat men inte i offentligheten, låter ju lite konstigt…??

  malin, efter alla påhopp av elaka/avundsjuka/bittra/utan eget liv/ etc. etc. är det väl högst rimligt att vilja svara med samma mynt (men i snällare version)…? Du skulle kunna bli lite skaligare och koncentrera dig på ämnet i stället för de andra skribenterna så skulle dina kommentarer vara trevligare att läsa

  Javisst har Daniel varit med om en betungande opereation; min kommentar om schemat gällde victoria – daniel var inte ens officiell medlem av kungahuset vid denna tidpunkt.


 86. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 3 december, 2010

  86,Arne!Hon Sofia är inte i kungahuset än!Bara delar sängen med en prins.


 87. Inger K skriver: 3 december, 2010

  Men du milde så barnsliga många av er är här på sajten! Tror ni verkligen inte att en människa kan ändra sig??? En del förstår jag står i sten, och ändrar sig inte! Herregud ungdomar växer väl upp eller? Ni som gnäller här, hurdana var ni som ungdomar???
  Fullständigt exemplariska????? Nej det tror jag verkligen inte!!
  Men jag tror på dagens ungdomar, för jag jobbar med dem varje dag. Vartenda kungahus nu i Europa har blandat in “vanliga” människor! Tack och lov. Förr var de ingifta alla, och var och varannan, var inbecilla! Förlåt, ungdomarna, vet nog inte vad det betyder. Säg diagnos idag!!!


 88. Maggan skriver: 3 december, 2010

  86# du har fel, du säger den enda i kungahuset som inte dolt något är Sofia fel och åter fel Lilian är väl en av de som dansat naken det var väl så Bertil träffade henne på det viset, är det inte så med vårt kungahus att männen tycker om lite naket innan de bestämmer sig.


 89. Anne-Marie skriver: 3 december, 2010

  Undrar? …..
  Hur kan så många människor i denna spalt ha rätt att dömma och se ned på en ung flicka vilken de förmodligen inte känner på annat vis än genom tidningarnas skrivande om henne.

  Fy, …… så elakt!


 90. Stig-Arne Löström skriver: 3 december, 2010

  Medea !

  Det är ren tolkningsfråga om Sofia tillhör kungahuset eller ej. Redan nu så debiteras en stor del av hennes kostnader kungahuset.


 91. Malin skriver: 3 december, 2010

  Nea: Ja du är ju fri att tycka vad du vill. Men jag tycker knappast att din ton är så mycket mer trevlig. Jag har aldrig i något inlägg påstått att man inte får kritisera/granska kungafamiljen. Jag har aldrig påstått att man bara måste tycka positiva saker om dem. Men visst stämmer det att jag kallat en del kommentarer elaka. Och det är dem som INTE kommer med konstruktiv kritik utan bara påhopp. Som att Madeleine är en värdelös bortskämd unge, att Carl-Philp är blåst och lurad, önskar att Victoria och Daniel aldrig får barn etc. Jag vet inte vilken moral du har men i mina ögon är detta ingen konstruktiv kritik utan bara elakt. Och det hade jag tyckt oavsett vem det hade handlat om.

  Men okej: såhär tycker jag: Kungafamiljen är offentliga personer med masor av privilegier som vi andra inte har. Detta gör att de inte kan räkna med ett normalt anonymt liv och de får finna sig i att folk har åsikter om dem och deras arbete och granskar det dem gör. Och alla kommer absolut inte gilla dem, självklart kommer det finnas både ris och ros. MEN, de måste ändå få ha något typ av privatliv, om än i mindre skala än andra. Men att begära att de ska dela med sig av precis ALLT i sina liv och aldrig få vara ifred tycker jag är omänskligt. vad gäller Carl-Philp och Sofia har jag egentligen ingen direkt åsikt. Jag känner ingen av dem och det är inte allas säkert att det som media informerar om alltid stämmer med verkligheten. Men jag kan inte se något direkt hinder för att de skulle få gifta sig om det nu är det de vill. Jag vet också vad Sofia har gjort tidigare, men varför ska man straffas för något som hänt i dårtid? Jag tycker nog att människor ör väldigt bra på att glömma och gå vidare och acceptera det nya. Jag ser ingen större skillnad till att de skulle vara tillsammans till att Haakon gifte sig med Mette-Marit eller att Charles idag är gift med sin älskarinna. Folk glömmer och när man ser andra lyckliga brukar det faktiskt vara det som är huvudsaken.

  Sen kanske inte Sofia passar alls som prinsessa, vad vet jag? Men det kan vi inte veta nu eftersom hon inte ens fått en chans. Vi visste inte mycket om “den riktiga” Daniel heller förrän han faktiskt fick en chans att visa vem han verkligen var. Och nej, jag jämför inte dessa två som personer, men nog snackades det mycket skit om honom också i början. Och detta var ju mycket pga den bild media målade upp av honom.

  Är de kära så ge dem en chans. Det är vad jag tycker 🙂


 92. Margaretha skriver: 3 december, 2010

  Låt kärleken få blomstra och ta vara på den prins Carl-Philip och
  Sofia.Kärleken lyser om Er.


 93. Lasse i backen skriver: 4 december, 2010

  Sofia kopia på Drottning Silvia.

  Man letade efter adelsblod i familjen Toledo. Silviars morföräldrar.
  Det man fann var att konstnären GOYA målat Maya Toledo helt naken på en divan. Kungareportrar konstaterade att det var Exakt en kopia av drottning Silvia.
  Jag vet inte. Hon har inte varit naken när vi träffats, men vad gör man inte för pressen i kungahuset ?
  Men när man tänker efter så har nog Sofia rätt mycket av Målningen Maya av Goya. Hon har ju inte dolt detta för oss !


 94. hahahah skriver: 4 december, 2010

  hahahaha


 95. MaryK skriver: 4 december, 2010

  # 39 Magdalena:
  Din kommentar her burde rammes inn og dukke opp på skjermen – som påminnelse – hver gang før vi skriver fordomsfulleog dobbeltmoralske kommentarer her.
  Sofias nakenhet i ungdommen fordømmes nord og ned, mens kongens kjøp – i voksen alder – av “kaffeflickor” og Atlantadamer er OK! Kan noen forklare meg saklig hvorfor enkelte fordommer Sofia, samtidig som de unnskylder kongen! Hvorfor kan kongen representere Sverige, når Sofia ikke kan. Er hun mer moralsk fordervet enn kongen??? Dette argument kan ikke brukes mot Sofia lenger av selvklare årsaker! At prinsen står ved sin kjære forteller om mye mer ryggrad enn ryktet om han forteller!! Stå på CP – med egne saker og ta styrke og motivasjon av kjærligheten til Sofia og stak deres egen vei – uten hensyn til gammeldags dobbeltmoralisme og antikk kvinnsyn, som det finnes nok av også her på sidene!!!


 96. Moraltanten skriver: 4 december, 2010

  Med tanke på utvikningstjejens bakgrund verkar det högst osannolikt att hon plötsligt skulle blivit kär i C-P på riktigt. Prinsen däremot verkar helt besatt av utviket och det är kanske inte så konstigt på det sätt som hon har bjudit ut sig på nätet. Tur för utviket att prinsens familj verkar så förstående. I senaste numret nämner Svensk Damtidning utvikets eventuella julfirande på Haga. Hej och hå!


 97. MaryK skriver: 4 december, 2010

  # 66 Emma:
  Skal CP leve i sølibat for å tilfredsstille deg?
  Hvordan skal han skru av kjærligheten til Sofia?
  Skal han på gammeldags vis inngå et fornuftsekteskap, men leve etter moderne krav til moral, uten andre seksualpartnere?
  Alternativet er jo at han måtte ha Sofia på si` – som de gamle Bernadottene og kongene gjorde tidligere. Dronningene var kun avlsdyr som kun skulle klekke ut arvinger, holde seg på slottet, for da kunne kongen/tronarvingen varme seg hos elskerinnen, som han ofte plasserte på et annet slott – ofte med de barna som var avlet i kjærlighet!!!!! Vi kan ikke fortsette med antikke og dobbeltmoralske krav til de kongeliges sexualmoral.
  Sofia ser ut til å ha mange nødvendige egenskaper som Bernadotte-familien ser ut til å trenge.
  Sofia fortrinn:
  # Hun ser ut til å trives i rampelyset, i motsetning til prinsesse
  Madeleine, som liksom skal være født til det, men som tydeligvis har dårlig trening i å tåle det – i motsetning til Sofia, som for egen
  maskin har oppsøkt offetligheten før hun traff prinsen, selv om formålet med framtredenen ikke er av det gloriøse slaget, så har hun også
  # EVNEN OG VILJEN TIL å markedsføre en sak

  # Og Sofia ser ut til å ha evnen til å lære seg ting – hun har startet
  et nytt og mer aktverdig liv
  # Hun er vakker, slank, men ikke mager
  # Pen som kleshenger, som jo er en fordel for prinsesser
  # Hun har jo bevist at hun ikke har noe i mot å fronte saker
  på en vellykket måte, selv om tantene her irriterer seg og ikke
  vurderer det som er viktig ved framtredener og markedsføring
  Jeg har aldri sett at Madeleine har hatt egeninitierte tilsvarende!
  Og hun er “født” til det!!!!???
  Jo-o-o-o!!!
  SOFIA KAN BLI HUR BRA PRINSESSE SOM HELST, hvis vi tenker uten
  ¤ fordommer – f eks fordømmer henne mindre enn kongen,
  som jo med sin mye lavere moralske nivå fortsetter som
  Sveriges konge, mens tantene her er moralsk forarget over
  Sofias mye mindre alvorlige ungdomssyner!
  FORSTÅ DET DEN SOM KAN – DET ER IKKE SAKLIGHET OVER DET I DET HELE TATT!


 98. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 4 december, 2010

  Stig.Arne,usch vad säger DU?
  Och till Ha,ha ha!
  Ha,ha hapå dig!Pilutta dig!


 99. Kristina skriver: 4 december, 2010

  Svar till #99# Varför kallar du henne inte för Sofia när hon heter det? Varför skulle det va så konstigt att C-P är kär i henne? Nu ska man inte tro på allt va S-D skriver, men om det är så att Victoria o Daniel tänka bjuda med henne till sitt hem, så har dem i så fall betydligt mer moral än du. Sofia kan mkt väl va kär i C-P.


 100. caterine skriver: 4 december, 2010

  Jag begriper inte att någon skulle vilja ta på sej oket av att behöva vara kunglig och alltid stå till förfogande för skriverier och pajkastning. Varför skulle Sofia vilja bli prinsessa och varför skulle Carl Philip vilja vara prins om han finge välja? Han har pengar nog till att fförsörja både sig och en familj och slippa alla krav att vara kunglig. Ta den kvinna du vill ha CP och strunta i plikter och krav från Svenska folket. Du har bara ett liv och forma det som du vill, bry dej inte om vad kungen kräver av dej. Avsäg dej prinstiteln och försörj dej själv, kungens systrar har gjort detsamma, och lever det liv dom själva har valt. Livet är kort, utnyttja det väl, ta den kvinna du vill ha.


 101. Lasse i backen skriver: 5 december, 2010

  Ronja !

  Gällande Victorias och Daniels kalender som förlovade och tidigare:

  Den officiella är mycket tunn, för den perioden. Men i verkligheten
  var de mycket aktiva. De åkte på modévisningar, levde med societen o.s.v. De träffade för Daniel “givande” personer.

  Det skrivs: Att Daniel hade svårt att ta sig genom nålsögat, för att bli godkänd av kungen. Låter lite löjligt, med tanke på alla de år han sov med Victoria, på Drottningholms slott.


 102. miayahoo.se skriver: 5 december, 2010

  Jag jobbar heltid av ekonomisk nödvändighet som de flesta och har utgifter som alla andra, min fråga är hur kan Sofia sen flera år inte jobba som alla andra? Hon hade noll eller nästan ingen inkomst att deklarera.Utan förmögna föräldrar.Ger välgörenheten henne en månadsinkomst och vem betalar flygbiljetter m.m.? Vet nån om hon har en egen lägenhet ens?
  Tror C-P att hon skulle accepteras i de utländska kungliga sällskap han rör sig i vid bröllop m.m. Det skulle tisslas och tasslas bakom ryggen på de två även som gifta. Det är inte rättvisst mot Sofia att drar henne i de kretsarna.


 103. Katarina skriver: 5 december, 2010

  Låter jobbigt. Ska dom träffas allihop och fira jul? Som bäddat för syrebrist.
  Kungen och drottningen efter alla skriverier och Madde och Sofia som inte står varandra speciellt nära.
  Hm…. Mysigt….
  Hur blev det egentligen med Victoria och Daniels inflyttningsfest? Blev den inställd?


 104. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 5 december, 2010

  Moraltanten,kär på “riktigt”.Jaha!Nej det är på låtsas!Vilket fall,det som Sofia är kärast i,är att glamouren kring prinsen!


 105. Marguerithe skriver: 5 december, 2010

  Kungen förstod ju själv när han gifte sig att det var viktigt att den blivande drottningen hade allt vad som krävs i ett offentligt liv, så om Carl Philip och Sofia blir ett par kommer han att få avsäga sig prinstiteln och bli hertig t ex. Detta inte p g a svenska folkets tyckanden och låtanden utan att kungaparet själv anser detta. Carl Philip som är en ganska tillbakadragen ung man skulle nog inte tycka illa om den titeln och att slippa leva i rampljuset.
  Sofia kan nog vara accepterad i familjen som sonens flickvän, men det slutar nog därvid.

  Dock får vi aldrig glömma att denna unga tjej har vuxit upp i ett Sverige där det mesta är tillåtet, det finns inga krav på att ungdomar i gemen ska visa värdighet idag. Hennes egen mamma hade ju anmält dottern till den olycksaliga såpan och det är väl det värsta av allt.


 106. lilith skriver: 5 december, 2010

  CP o Fia = helt ok. varför ska de inte få varandra? Ingen av dem kan väl prata med den andra, så låt dem få uttrycka sig med kroppsspråk.

  Hela fam. bernadotte gräver sin egen grav. Tack och lov för det. Nu måste väl även de mest hängivna sagosupporterna inse att kungafamiljen inte är något annat än en uppblåst saga.

  Och – kejsaren har inga kläder……


 107. signe skriver: 5 december, 2010

  C-P borde lämna utviket på det snaraste och inte förstöra hela sin familj genom och envisas med att vara tills. med denna äckliga tjej. C-P tycker att Madeleine borde ta med Sofia i sitt tjejgäng vilket Madde vägrar och det är helt riktigt för C-P kan inte bestämma vilka kompisar syrran bjuder på party. C-P påstår att det sårar honom och sofia men vänd på det hela istället och säg att det är sofia som sårar Madde genom att tränga sig på (detta stod i någon blaska i veckan) varför ska inte Sofia behöva rätta sig efter hovreglerna som Daniel,Jonas och Emma fick göra de fick vänta många år innan de började synas tills. med sina resp. Detta visar tydligt att Sofia är bara ute efter en enda sak och det är att synas i de finare salongerna. Hennes uppfostran och moral är i botten. Hon skulle aldrig ha trängt sig fram som hon gjort utan hållit sig i bakgrunden i 6-7 år.
  Jag stöder kungafamiljen främst Silvia och Madde som tydligt visat var de står Jag hoppas även Victoria stödjer sin mamma och syrra genom att INTE bjuda in nakenmodellen till Haga. För då är det stor skandal och hela den framtida monarkin kommer att ifrågasättas starkt av det svnska folket.


 108. Emma skriver: 5 december, 2010

  Att Sofia visar röven är väl inte så farligt med tanke på allt som visas på en vanlig badstrand. Men det är klart att det är dumt gjort, ville väl bli beundrad och känna sig viktig som många tjejer i den åldern.Det hade varit värre om hon knarkat eller gjort andra kriminella saker. Det som komplicerar det hela är att det nog går på tvärs med Childhood – de är ju beroende av gåvor för sin verksamhet och det kan ju finnas givare som tycker det är moraliskt anstötligt att det finns en koppling av utvik och kungahuset. Men som vanligt är det väl mest män som sitter på pengapungen och de kanske inte tycker det är lika fult att vika ut sig som alla kvinnor här ovan i kommentarerna. Jag tycker det är värre att hon jobbat lättklädd på barer i NY – låtit män tafsa på henne – det går verkligen på tvärs med Childhood.


 109. Bakom vattnet skriver: 6 december, 2010

  Om kronprinsessparet bjuder ormflickan för att fira jul med kungafamiljen i Haga slott, så tar de det första steget att stoppa sin egen saga i svenska konungariket. Haga är nämligen inte deras, utan statens. Så enda möjlighet för kungafamiljen att bjuda fritt sådana ormflickor är att använda Solliden. Det är det enda slottet, som Bernadotte-familjen äger själv.
  Och om det är sant, att ormflickan bor med prinsen vid Slottsbacken, när kastar hovet eller staten henne bort!? Eller betalar hon hyran? För prinsen får bo där gratis – eller hur – och det är okay. Men svenska skattebetalare behöver väl inte bjuda på ormflickan – ELLER HUR!?


 110. Gabriella skriver: 6 december, 2010

  Men hjälp vad folk har åsikter här! Och baserade på vad? Det som står i skvallertidningarna? Ja det är ju verkligen dem mest tillförlitliga källorna. Vad jag har sett så har man inte sett mycket av Sofia alls, hon har inte trängt sig på på något sätt. Att man sett/läst mycket om henne är ju främst för att media skriver om henne. Men hon uttalar sig ju aldrig själv, alltså är det ju rykten. Om det nu är så att C-P blir sårad av att Madde är elak mot Sofia är det fullt förståeligt tycker jag. Jag skulle också bli jätteledsen om min familj var elaka mot min pojkvän och inte ens gav honom en chans.

  Vad gäller hennes inkomst så kan det ju finnas massa orsaker till detta. Jag hade inte heller någon deklarerad inkomst under många, många år. Detta för att jag hade många sommarjobb med låg timpeng, jobbade en del svart som barnflicka, samt studerade, reste och fick hjälp av mamma och pappa. (nej vi är inte heller speciellt förmögna, men det kunde hjälpa mig ändå).

  Som någon tidigare skrev här; alla har väl varit unga och dumma. Hur många är idag samma person som man var mellan 18-22?? Jag tycker man är fri att tycka vad man vill om det mesta, men att uppmuntra elakheter och spotta på folk man inte känner är skamligt!! Och mycket kan man säga om Sofia men spdant verkar hon inte syssla med. Det är när man läser kommentarer som vissa här som man förstår varför många barn blir mobbare, när vuxna inte har bättre moral eller sans än att kasta ur sig så elaka saker!


 111. caterine skriver: 6 december, 2010

  Jag har nyss läst en biografi o drottning Louise och GustavVI Adolf och tänkte på skillnaden mellan dagens kunglighetter och de gamle, som verkligen satte Plikten framför allt. Nog begriper jag att dagens samhälle och värderingar inte är desamma, men skillnaden är verkligen stor. Dagens kungligheter har alls inte den värdighet och stil som föregående, vilket gör att skillnaden mellan s k vanligt folk och kungligheterna är liten. Sammantaget menar jag att monarkin är dödfödd och kommer troligen inte att bestå längre än tills den nuvarande kungen gått bort. Som PR figurer kan de kanske fungera men inte som kungligheter.


 112. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 6 december, 2010

  Jag tycker om monarkin.Men stackars allt skit kungligheterna få ta.GustavVI och Louise hade mycket lättare på sin tid.Inte så mycket snokande journalister.Men jag har läst att Louise inte var så omtyckt av Gustavs barn.De kallade henne aldrig mamma och fick inte vara med på bild.Det tycker jag verkar snorkigt.Barnen kallade Louise “Auntie”.


 113. Lövis i farten! skriver: 6 december, 2010

  Medea!

  Det är en orättvis beskrivning av Louise. Hon var mycket mjuk och fin människa. Auntie var en naturlig lösning, då det redan fanns en avliden farmor.

  Jag måste även försvara prins Bertil och Lillian. Många säger hon är snorkig, begär kungarabatt. Hon framstår jobbig, då hon talar till alla på engelska. Men Bertil och Lillian var en välsignelse för s.k. Hagabarnen. Sibylla var, enligt mig, inte den perfekta modern. Hon var fostrad i en anda som påvekat henne negativt gällande uppfostran, förhållande mor och barn. Då kom mysiga Bertil och Lillian som räddningen. Jag förstår tronarvingarnas kärlek till Lillian !


 114. Lövis i farten! skriver: 6 december, 2010

  Vilka tror på mig: Om Ni har fax! kan jag faxa över de 120 tidningar i världen, jag givit rätt att publicera det jag skriver.
  Räcker inte det, så kan jag faxa över fler bevis.
  Hur jag är så insatt?
  Det är sanning att jag så är: Gällande påståendet om Daniels lyxliv som älskare i Europa kan jag som bevis sända även en specifikation på det, över fax. Andra bevis kan jag inte sända, då de skulle avslöja uppgiftslämnare.

  Medea!

  En eloge! Jag tycker Du är rakryggad och säger sanningar.
  Vi delar ju inte precis alla åsikter.
  Men jag tror Du blir förvånad när jag skriver. Jag kämpar för en demokratisk monarki. Inte ärftlig. För faktum är att nu gällande arvsregler, hade varit troligen en katastrof när Gustav VI gick bort.
  Kungen var ingen bra lösning, men det kunde varit avsevärt värre.
  Varför kungen bör erkänna Sofia som Carl-Philips blivande maka. Problemen blir för stora om så inte sker. För faktum är ju att även om kungahuset skall upplösas, Krävs det cirka 10 – 12 år att genomföra det. Det som kan på skynda är om kungahuset avsätts.
  Varför jag förespråkar monarki: President etc. kommer aldrig kunna bli fritt från politik. Vi måste ha en opolitisk statschef.

  Du skall ha det så bra
  Stigarne


 115. Lövis i farten! skriver: 6 december, 2010

  Medea !

  Historiskt så har vi satt gloria på några kungar lite för enkelt.

  Gustaf V borggårdstal. Var en utpressning ovärdig en Kung. Vi glömmer att trots 1810 successionsordning, säger kungen att Sveriges samtliga försvarsgrenar står under kungens ledning då han är högste befälhavare. En helt sjuk tolkning, som om han fått igenom detta med regeringens stöd, inneburit att vi varit allierade med Nazityskland i WW2. Det finns dokument från Gustaf V till Hitler. Där Gustaf V utlovar Hitler Sveriges stöd.
  Många frågar, hur kan Du så självsäkert hävda det, bevisa det.
  Jag kan få fram bevisen om cirka sex år, då sekretessen hävs. Den som överlämnade diplomatposten till Hitler, är en avliden släkting. Mer säger jag inte i dag.

  Det jag främst här vill säga: Gustaf V läste borggårdstalet på inre borggården. Kronprinsen, senare Gustaf VI, läste talet på yttre borggården, övriga söner på olika platser runt slottet.
  Så Gustaf VI kan inte strykas som Tyskvänlig. Inte den neutrala, vänliga man han tillskrivs.


 116. Lövis i farten! skriver: 6 december, 2010

  Bakom vattnet!

  Lägenheten på Slottbacken, där sofia ibland bor. Tillhör Stiftelsen Stenhammar. Det utgår ingen hyra enligt testamentet.


 117. Pia skriver: 6 december, 2010

  “Medea”. Det är inte lätt att gifta sig med en man som varit gift med en avgudad hustru, som Margareta var. Att plötsligt få en familj med fem barn blir en balansakt. Den som gjorde livet surt för Louise var enda dottern, Ingrid, som var pappas flicka och hade varit i mors ställe efter moderns död. Svartsjukan kan vara grym. Bröderna har vittnat om att de kom att tycka mycket om “Auntie Louise”, inte minst för att hon gett deras far livslusten åter. Vad äldste sonen Gustaf Adolf tyckte vet vi ju inte, han dog ju 1947. Louise var vad man förstå en varm och förstående extramamma, som aldrig försökte att ta deras mors plats. Hon blev också en tillgiven far-/mormor till Gustaf VI Adolfs barnbarn. Ingrid har däremot varit känd för sin högdragenhet och bördssstolthet. Hon var mycket bortskämd av sin far och fick lära om av sin make Frederik när hon kom till Danmark. Hon fick t ex en expedit avskedad för att denna tittat upp bakom en disk och i hastigheten inte kom sig för att göra en hovnigning för Ingrid. När Frederik fick höra om detta, talade han om att så gör vi inte här i Danmark. Expediten fick sin plats tillbaka. Silvia gick i “drottningskola” hos Ingrid, så då kan vi kanske förstå varför hon är så noga med etiketten, som någon har berättat här i kommentarerna.


 118. Pia skriver: 6 december, 2010

  Bara en fråga som rör Bertils maka: Varför har hon inte på alla dessa år lärt sig det språk som talas i det land hon fick bli prinsessa? Är hon alltför lat? Något fel är det definitivt.


 119. Pärlan skriver: 6 december, 2010

  Stig-Arne Löström och Lövis i farten. Ni behövs. Äntligen några som vet vad ni talar om.


 120. Malin skriver: 6 december, 2010

  Håller med Gabriella #13 Man kan vara motståndare till något/någon utan att ta till elaka påhopp!!


 121. Gneta skriver: 6 december, 2010

  118, mig veterligen hade Gustav V bara två söner, Gustaf Adolf, sedermera Gustav VI Adolf och så Prins WIlhelm.. så vilka söner hänvisar du till när du skriver “Övriga söner på olika platser runt solttet” ??


 122. Lövis i farten! skriver: 6 december, 2010

  Pärlan !

  Tack! Även om jag skänkte Gustaf V fler officiella söner än han hade.

  Malin 123. Sanning är det verkligen elakhet? Om en demokrati inte tillåter kritik av statschefen med familj, vad är då demokratin värd. Om grundlagar kan omtolkas som fan läser bibeln, då existerar inte demokrati i Sverige. Om du söker på Kongokriget, på Goole etc, ser Du de som slogs för demokrati. Du kan se Svensk kapten på ett tåg, bli skjuten i magen. Du ser vid Kaminabasen, hur svenska soldater skadas, dör. Jag har efter det upplevt svenska, utländska soldater dö för demokrati ute i världen. Jag vill inte uppleva att bl.a. mina kamrater, föll för att försvara en svensk demokrati som kungahuset spottar på som representanter för Sverige.


 123. Lövis i farten! skriver: 6 december, 2010

  Pia!

  Prinsessan Lillian kunde / kan svenska. Men hon upplevde att man gjorde hån av den. Hon upplevde sig därför mer säker genom att tala engelska.
  Även prinsessan Sibylla fick mycket elakheter för sin ganska dåliga svenska.

  Gällande Lillian, så har hon en otrolig förmåga att dra bra vitsar.
  Kungen är inte heller så dålig på det.


 124. Ansan skriver: 6 december, 2010

  Lövis & Lövström ni är riktigt pinsamma, att ni inte skäms, men det är ni väl för dumma för. Skaffa er ett liv!


 125. Lövis i farten! skriver: 6 december, 2010

  Pia !

  Många glömmer det smärtsamma missfallet drottning Louise genomgick.
  Något som var helt unikt, var Kungen Gustaf VI och drottning Louise kvällspromenad. De gick då som vem som helst ner mot NK, fönstershoppade.

  Lite trevligt kan vi ta som omväxling: Jag arbetade inom möbler. Kung Gustaf V och Louise ringde mig och sa: Vi kommer förbi och ser ut lite möbler. De köpte ett vackert soffbord av Carl Malmsten och två fåtöljer Grodan av C.M.
  Hovet ringde och frågade varför möblerna inte kommit. Jag kontrollerade. Ansvaig inköpare hade läst beställningen. Den där Lövis. Nu skojar han igen. Rev beställningen. Kungaparet tyckte det var så roligt att de avvaktade ny beställning.

  Min far var hovmästare, och ansvarade bl.a. för kungahuset vid tågresor. Jag fick lov att komma ombord kungavagnen. I kungens sovadelning blev jag överraskad av de slitna tofflor Gustaf VI hade. Jag skall köpa honom nya i julklapp, sa jag.
  Då hördes bakom oss kungen: Men förbaskat sköna är det.
  Till nyåret kom ett vykort. Saknade Dina tofflor under granen !


 126. Malin skriver: 6 december, 2010

  Lövis

  Jag förstår inte riktigt vart du vill komma med din osammanhängande kommentar. vart någontstans påstår jag att man inte kan/får kiritisera monarkin?? Det enda jag sa var att man kan vara emot något (alltså kritisera) men utan att ta till ord som “äcklig människa” “lycksökerska” etc. Jag vet inte vilka värderingar du har, men för mig är det att vara elak, särskilt när det handlar om en enskild person som man inte känner.

  Konstruktiv kritik och ifrågasättande av monarkin och dess medlemmar är en helt annan sak och det har jag aldrig satt mig emot!


 127. Kristine, Oslo skriver: 6 december, 2010

  Gustav V og Viktoria hadde tre sønner. Den yngste, Erik, var sykelig, kanskje på grunn av de sterke medisinene hans mor hadde tatt under svangerskapet. Han døde bare 19 år gammel.


 128. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 6 december, 2010

  Men Lövis jag gillar dig!Utan dina kommentarer hade här blivit trist!
  Man måste kunna ha olika uppfattningar om saker.Det är det som gör en diskusition.Kram påre!


 129. Ronja skriver: 6 december, 2010

  Lite trevligt kan vi ta som omväxling: Jag arbetade inom möbler. Kung Gustaf V och Louise ringde mig och sa: Vi kommer förbi och ser ut lite möbler. De köpte ett vackert soffbord av Carl Malmsten och två fåtöljer Grodan av C.M.
  Hovet ringde och frågade varför möblerna inte kommit. Jag kontrollerade. Ansvaig inköpare hade läst beställningen. Den där Lövis. Nu skojar han igen. Rev beställningen. Kungaparet tyckte det var så roligt att de avvaktade ny beställning.
  —-
  Gustav V? Har du glömt ditt födelsedatum? 😛


 130. Ronja skriver: 6 december, 2010

  Jag vet inte vilka värderingar du har, men för mig är det att vara elak, särskilt när det handlar om en enskild person som man inte känner.

  Tack, Malin!


 131. Gitte skriver: 6 december, 2010

  Det er kronprinsparret, der skal føre Bernadotte-slægten videre
  i kongehuset i Sverige både Carl Philip og Madeleine er bare
  bi-personer, så hvorfor skulle de ikke kunne gifte sig med hvem
  de vil, altså den de elsker ?
  Kongens 4 søstre giftede sig alle sammen før ham og de har
  aldrig spillet nogen særlig offentlig rolle i Sverige.
  Og det har CP og M heller ikke gjort indtil nu og kommer nok
  heller ikke til det, den dag Victoria bliver regent.


 132. Gitte skriver: 6 december, 2010

  Det hedder kronprinsesseparret i Sverige, undskyld


 133. Lövis i farten! skriver: 6 december, 2010

  Medea!
  Kram tillbaka!

  Jag är tyvärr utan gnäll ganska sjuk. Det förekommer felskrivningar, men jag hoppas att merparten svenskar fortfarande har något mellan öronen, som Du.
  Men det är klart, är man rojalist, och inte kan komma med något logiskt, letar man upp minsta kommatecken fel :


 134. Ronja skriver: 7 december, 2010

  Det förekommer felskrivningar

  Gustav V, Gustaf VI, Birger Jarl, Prinsessan Lillifee osv….helt oviktigt. Det mesta du skriver är ju är påhittat. Wannabe personified.


 135. lime skriver: 7 december, 2010

  Appropå Gustav V, Oscar II så är dessa två fartygsvrak som ligger/låg vid Berga Örlogsskolor.


 136. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 7 december, 2010

  Lövis,jag har inte letat fel hos någon!Vi är inga journalister som skriver här!Logiskt eller inte få stå för dig.Även om man är sjuk ska man vara trevlig.Du behöver nog många kramar!


 137. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 7 december, 2010

  Lite visdomsord från Karen Blixen.Gud skapade mannen före kvinnan.Det är precis så som jag gör.Först gör jag en kladd!


 138. Ansan skriver: 7 december, 2010

  Trodde inte att det var Svensk Damtidnings grej att hålla forum för Republikanska föreningen. Slck ner alla kommentarsfälten. Detta är för sogligt.


 139. Lövis i farten! skriver: 7 december, 2010

  Medea! Jag riktade mig inte till Dig ! Du har ett korrekt uppträdande, logiskt tänkande. Att jag inte är snäll på grund av sjukdom? Världen hade varit mycket bättre om människor nyttjat sina demokratiska rätter och ifrågasätta istället för att spela snälla.
  Men Svenska folket lever kvar i grindslantens tid.


 140. Ronja skriver: 7 december, 2010

  Löfniss= Julien Assange av kungabevakningen *rofl*


 141. Elisabeth skriver: 7 december, 2010

  Jag hoppas att tidningen inte stänger ner kommentatorsfälten. Vi har olika åsikter härinne och flertalet av oss accepterar det. Är man vuxen och någorlunda väluppfostrad ska man klara av detta utan att komma med personliga påhopp och ogrundade påståenden om medlemsskap i RF.
  Ansan, jag antar att du nu kommer med ytterligare personliga påhopp på mig. Du har ju hävt ur dig en hel del. Hoppas du hittar något annat ställe än här att avreagera dig på.


 142. Annaliza skriver: 7 december, 2010

  Vad tyckte norrmännen om Mette-Marit i början?
  Vad tycker norrmännen om henne idag? De älskar henne!!
  Varför skulle inte Sofia bli en bra maka åt Karl-Filip? De flesta har nog ungdomssynder som man senare i livet ångrar.


 143. Ansan skriver: 7 december, 2010

  Elisabeth 145#, Jag hoppas verkligen att Svensk Damtidning stänger ner sina kommentarsfält. Har absolut inte emot att folk har olika uppfattningar men på dessa kommentarsfält är den en ren personförföljesle grundat på lögner och antagande. Detta är en veckotidning med uppdrag att bevaka kändisar och kungligheter på ett lättsamt sätt. Dessa kommentarer har inget syfte i för denna tidning. Jag har samma uppfattning som Malin 129 #, men det har verkligen spårat ur här.


 144. inger forsblom skriver: 7 december, 2010

  Låt Carl-Philip gifta sig med sin Sofia. Herr och fru Bernadotte ska de då tituleras. Eller som tidigare släktingar “greve och grevinna”. Dock utan kungligt apanage.
  Detsamma (titelmässigt) gäller Madeleine, om hon inte gifter in sig i något kungahus förstås. Representera Sverige i New York finns det de som är bättre på.


 145. MaryK skriver: 7 december, 2010

  # 73 Malin:
  Takk! Det er så-å-å-å bra sagt! Det er vanskelig å skjønne hvorfor enkelte har en – så nær inntil – hatsk/elak fordømmelse av en person de ikke kjenner fra andre steder enn fra skvalderpressen!
  Det beste vi kan gjøre – er å ikke komme med flere “påhopp”, men stole på den jordnære CP, som har bevist at han ikke har fordommer når han velger sin hjertevenn. Med rettledning fra Victorias prinsesse-skole kan Sofia – hvis vi klarer å se bort fra alle fordommene – bli en strålende prinsesse! eller hertiuginne!
  Hvorfor er ikke hun lemplig nok for kongehuset, når kongen som har utvist en mye dårligere moral – i voksen alder – er lemplig nok til å være kongelig? Det er kvinnediskriminerende å forskjellsbehandle på denne måten! – og er vel også typisk dobbeltmoral i all sin prakt!


 146. MaryK skriver: 7 december, 2010

  75 Ronja:
  At Mary og Fredrik evt har flere fremtredener er en selvfølge, men det er ikke sannsynlig at de er flittigere enn det svenske kronprinsesseparet!!! I Sverige og Norge er det langt over 200 mil fra nord til sør. Hvis du kjører 25 mil i flate Danmark – det er stort sett max-avstanden kronprinsparet behøver å reise – på øversiktlige veier. Det er derfor selvfølgelig at det danske kronprinsparet bør rekke mange flere opptredender. Og hvis det er slik som det sies – at Mary stort sett representerer i Københavnområdet, så imponerer det i alle fall ikke meg…..


 147. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 7 december, 2010

  Men hallå!damer o herrar!Svensk Damtidning har ju nu koll på oss!Hur kan det då förekomma att vissa spårar ur?Tyccker det vore tråkigt om vi inte kan kommentera.Man måste kunna diskutera och ha olika åsikter!


 148. MaryK skriver: 7 december, 2010

  # 90 Inger K:
  Fulltreff – på alle dobbeltmoralske, attackerende kommentarer her – på Sofias ungdomssynder, som burde være lett å forlate, slik at CP+S kan komme seg videre i livet! Mens den gifte, 3-barnsfarens moral i årevis i voksen alder, ser ut til å være mer akseptabel. Paret trenger støtte og ikke mobbing og halshugging! Det lukter herskesyk – og i nærheten av ondskapsfull moralisering av mange kommentarer her! Noen attackerer hennes kroppsholdning og t o m hennes vakre utseende og kropp! Er det en slags irritasjon eller sjalusi for at hun kroppslig matcher alle kongelige damer?? Hennes kroppsholdning utstråler ikke underdanighet og irriterer antagelig tantene her!
  Vi er jo alle vant til å se bikiniløse badende både i Norge, Sverige og Danmark – og blir ikke forarget over det….Og såpen hun har deltatt i er jo ikke et ulovlig program!

  Det gjelder å få det beste ut av alle mennesker – når de har et potensiale som Sofia og CP. Hvis ikke svensekongen skjerper seg i sin “personalpolitikk” kan han risikere at det ikke er noen som er forberedt til å overta, hvis Victoria – Gud forby – skulle falle fra!
  CP er jo tronarving nr 2 – og før Viktoria får barn må kongen ta slike hensyn. Det er på tide at Sofia får utvikle seg – enten ved utdanning eller opplæring eller trening. Madeleine virker motvillig til å hjelpe Vicoria, så derfor bør de ha backup – og det krever:
  ¤ moderne kompetanseoppbygging
  ¤ støtte fra familiemedlemmene/kollegene i AB Kungahuset
  ¤ trening i å framtre på vegne av kongehuset
  ¤ og annen personlig utvikling

  Jeg synes svenskekongen og hoffet virker tafatte i få fram moderne kunnskapsoppbygging hos kongefamiliens medlemmer!
  Og ” Livslang-læring”-tesen kan de umulig bry seg om eller neppe hørt om!
  Antikt! Antikt! Antikt!

  Den tilpassede opplæringen av Victoria har jo vært vellykket, hvorfor ikke bruke samme metode på flere av de andre i “staben” for å få de til å blomstre.
  Advarsel:
  Men det er ikke nødvendig å kjøpe gammeldags og konservativ opplæring – jfr Herman Lindqvist


 149. MaryK skriver: 7 december, 2010

  # 105 Mia:
  Jeg er sikker på at Europas kongelige har større forståelse for de nye partnerne av folket enn “tantene” her….
  Og de fleste prinser har jo vært involvert med modeller og undertøysmodeller o . l.

  # 107 Medea:
  Hvordan vet du hva Sofia er “kjärast i”

  # 109 Signe:
  Fy og fy for en dårlig kommentar. Hvis Sofia er Fia, så er kongen
  Fiinbeck og/eller ..rebock

  # 110 Emma:
  Du bør komme tilbake til virkeligheten – og nåtiden!
  Hvor har du det i fra at Sofia presser seg på Madeleines tjeigjeng???
  Synes du det var mer moralsk å smyge i nesten et decennium for D+V, M+J og CP+Emma. De feilet likevel i 66.6% av tilfellene (2 av 3 par gikk i oppløsning) fordi de ikke fikk starte sitt voksenliv!!!!!!!!!!!!!!!!

  # 112 Bakom vattnet:
  “Om Vicoria bjuder ormflickan ..”…er en kommentar som
  prøver å sverte Sofia…
  Finnes det tilsvarende navn på kongen?? Kaffeflicka-elskeren, t ex?

  CP har råd til å forsørge Sofia! Det er jo på grunn av han at Sofia nå skitsvertes over hele landet og det begrenser hvor hun kan jobbe.
  Da MM og Haakons forhold ble kjent skulle MM ha en sommerjobb i en dametøysforretning i hennes hjemby Kristiansand. Det ble umulig fordi pressen og tilskuere samlet seg i hopetall utenfor og i butikken. Hun kunne ikke være der i mange dager – av hensyn til forretningen!
  Det anskueliggjør noen av problemene Sofia er påført pga patnerskapet med prinsen. Så derfor er det helt OK at hun kompenseres med forsørgelse for den trakassering og ubehag hun nå utsettes for.
  Derfor er det også helt OK at Camilla H tjerner noen kroner på å være riksheks i Sverige – i rettferdighetens navn. KOngen er jo 100% statsfinansiert!

  # 114 Medea:
  Plikten franfor alt!

  # 123 Malin:
  Enig! Det er en undervurdert egenskap å være i stand til – å være motstander av noe uten å “ta till elaka påhopp”!
  Det er ikke sannheten som er elak – men det er ofte måten vi omtaler sannheten på – som han være elak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  # 127 Ansan:
  Uff og uff for en karakteristikk, Ansan!!

  # 129 Malin:
  100% presis vurdering og faktabeskrivelse

  # 133 Ronja:
  Enig – mer rett kan det ikke sies!


 150. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 8 december, 2010

  Mary K,här har ju framstått att Sofia inte har någon inkomst att deklarera!
  Bor hon gratis?Äter gratis?Flyger gratis till Sydafrika?Någonstanns från kommer det odeklarerade pengar!


 151. Malin skriver: 8 december, 2010

  Medea, var hennes pengar kommer ifrån är väl strunt samma. Hon är ingen officiell medlem av kungafamiljen och du kan alltså vara säker på att det inte är apanage. var emot Sofia om ni nu måste, men det kan ni iaf inte beskylla henne för. Var varje enskild persons pengar kommer ifrån är väl en privatsak (såvida det inte handlar om rån eller så förstås)


 152. Moraltanten skriver: 8 december, 2010

  # 153
  Men jösses – vulgär kommentar? En kvinna som alltjämt ligger fullt avklädd på nätet till allas beskådning – vem är vulgär?
  Jag anser inte att kungens högst tvivelaktiga eskapader bör diskuteras här, men hans smutsiga beteende gör inte utvikets förehavande mindre vulgära.

  #94
  “Kärleken lyser” – var ser du detta? Jag har inte sett en enda bild där paret verkligen är tillsammans förutom den där Sofia Hellqvist lutar sig fram och kysser prins Carl-Philip på Berns med fotografen så påpassligt i bakgrunden.


 153. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 8 december, 2010

  Malin,ja inte bryr jag mig om Sofias inkomt!Bara det inte är skattepengar!


 154. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 8 december, 2010

  Inger Forsblom.javisst!Carl-Philip kan gifta sig med Sofia!vem bryr sig?Men då ska han kalla sig herr Bernadotte,liksom Sofia blir fru.Aldrig Sofia blir grevinna.
  En katt bland hermelinerna.


 155. Lövis i farten! skriver: 8 december, 2010

  Medea!

  i kungahuset skall man nog inte tala så högt om inkomster, inkomster från kapital o.s.v. Om några veckor, så kommer världspressen vara full med frågor, uppgifter om kungahusets inkomster, placeringar utomlands som ej redovisas.
  Då har jag och många fler avlämnat vad vi kommit fram till i våra sökningar över hela världen. En lista på alla företag, banker, finansföretag, personer, som roterar i en sörja som kungahuset, bästisar o.s.v. rört ihop.

  Gå in på ” Alla Bolag” ett upplysningsprogrammet. Ta fram kungens special klubb = ” Noppes Bar”. se vad den krogen deklarerat de sista fem åren !


 156. marianne skriver: 8 december, 2010

  Visst är hon vacker
  MEN NAKENBILDERNA DÅ?


 157. fredrik, sthlm skriver: 8 december, 2010

  Om kungen kommer undan med att säga att nu vänder vi blad efter att ha haft ett flerårigt förhållande utanför äktenskapet så är det helt ologiskt om inte Sofia kommer undan sitt förflutna med att vända blad och duga som hustru åt Carl Philip.


 158. nea skriver: 8 december, 2010

  MaryK, jag förstår inte din kommentar alls – jag har aldrig sagt något negativt om Sofia överhuvudtaget. Eftersom victoria har fått följa sitt hjärta är det klart att de andra barnen också skall få göra det (utan några repressalier). I den stora konkursen (som det heter) är det inte någon skillnad på daniel och sofia – må vara att sofia har synder som finns till allmän beskådning. Internet är tidens anda och vi vet inte vad som finns begravt bakom de finslipade fasaderna på de andra kungliga wanna-be:s (som tex. Silvia).

  Håller med HL om att monarkin kommer att urvattnas om detta får fortsätta.


 159. Pia skriver: 8 december, 2010

  123#Gneta”. Gustav V och Victoria hade också sonen Erik, yngst och sjuklig. Han led av epilepsi och var lätt utvecklingsstörd, levde tillbakadraget och dog i spanska sjukan 1918, 29-år gammal. Man tror att moderns starka mediciner orsakade hans sjukdom.
  “Lövis” jag vet inte om kronprinsessan Louises dödfödda dotter räknas som ett missfall. Hon var vad jag förstår fullgången. F ö roligt med dina anekdoter.


 160. Bakom vattnet skriver: 10 december, 2010

  TACK Lövis för: “Lägenheten på Slottbacken, där sofia ibland bor. Tillhör Stiftelsen Stenhammar. Det utgår ingen hyra enligt testamentet.”
  FRÅGOR osv: Är huset eller lägenheter testamenterade för staten, för kungahuset eller för kungafamiljen Bernadotte? Om för staten etter för kungahuset, så kan de säga att SH kan inte bo där eller inte bo gratis. Om för B-familjen, så har kungen och drottningen möjlighet att bestämma. Kanske de är nu drottningens tid att BERÄTTA till kungen, hur är det bäst att göra med “kaffeflickor”.
  OM SKRIVERIER HÄR: Det är BRA att alla möjliga människor kan skriva och FÅR VETA. Mera sanningar om fröken SH, tack! Och särskild om hennes tid i USA! Många vet något, vem vågar skriva.


 161. Annelie Malena skriver: 25 april, 2011

  Urp! Jag som trodde att han redan var gift?! Men inte var det med någon Sofia…


Annons

Laddar