Carl Philips och Sofias kärlekssaga

Carl Philips och Sofias kärlekssaga
Annons
Carl-Philip-Sofia-Bastad
I sommar har det gått sex år sedan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist träffades och förälskade sig. Nu är det snart dags för bröllop.
Det börjar närma sig – så här inför bröllopet berättar vi deras romantiska kärlekssaga.
Carl-Philip-23
Vårvintern 2009 hade prins Carl Philip valt att leva ensam. Han såg fram emot ett liv som singel. Men ungkarlstillvaron blev knappast långvarig.

Bröt upp med Emma

Bara några månader efter att han och Emma Pernald brutit upp mötte han kärleken på nytt.
Bastad-ibl
Sommaren 2009, i ett varmt och pulserande Båstad, träffade prins Carl Philip den några år yngre Sofia Hellqvist. Och förälskelsen slog till direkt!

På andra sidan Atlanten

Sofia bodde dock i New York och under de heta sommarmånaderna gick telefonlinjen mellan Sverige och “The Big Apple” varm. När hösten kom flyttade Sofia hem till Sverige. Telefonsamtal förvandlades till middagar och biobesök. Allt skedde i hemlighet förstås, knappt deras egna vänner visste vad som pågick.

sofia-hellqvist-ch

Hösten 2009 åkte Sofia till Afrika och Ghana för att arbeta med sitt välgörenhetsprojekt “Project Playground”. Arbetet med utsatta barn var en slags nystart, en markering att det var slut med utvik, bikniplåtningar och skandalsåpor.

sofia-playground

Nyåret 2009/2010 firade de tillsammans i Sälen. Hand i hand rörde de sig öppet bland sina kamrater och andra turister. Bara några veckor senare nådde nyheten om att Carl Philip hade en ny flickvän vid sin sida medierna.

Sofia-45

Annons

Påsken 2010 firade de ihop, tillsammans hade de en romantisk långhelg, och kort därefter kunde Svensk Damtidning avslöja att Sofia Hellqvist och Carl Philip varit i Falsterbo på ytterligare en kärleksfull resa.– Där gick de hand i hand och såg väldigt gulliga ut, berättade en källa.

Solliden

Sommaren 2010 kom att bli en riktig kärlekssommar för prinsen. Efter att ha träffat 25-åriga Sofia Hellqvist i ganska precis ett års tid var prinsen säker på sin sak – det var henne han ville ha. – Jag är väldigt förälskad. Det här är seriöst och allvar för mig, berättade han för sina närstående. Sommaren 2010 bjöds Sofia till Solliden, för middag med kungafamiljen.

Siri

Under 2011, 2012 och 2013 utvecklades och fördjupades kärleksrelationen. Paret flyttade ihop på Djurgården och skaffade hunden Siri tillsammans.

carl-philip-sofia-ste

I juni 2014, den 27, kom då dagen många väntat på. Sofia och Carl Philip eklaterade sin förlovning, som skett tidigare samma dag.Den 13 juni i år står bröllopet, och äntligen får Sofia och Carl Philip lova varandra evig trohet.

Av Johanna Lejon
Foto:IBL, Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

53 kommentarer till “Carl Philips och Sofias kärlekssaga”

 1. undrende skriver: 10 juni, 2015

  Et godt råd til deg Sofia – les aldri Svenskdam – her kommer du til å lese at du har feil holdning, går feil , sitter feil , snakker feil , kler deg feil ( uansett hva du har på deg ) Vær deg selv og nyt livet som du har gjort hittil. Du blir verken bedre enn dårligere enn den personen du er i dag, uansett hva andre skriver her. Lykke til med fortsettelsen!


 2. Solstrålen skriver: 10 juni, 2015

  "Kring konungen med Guds nåde och hans anförvanter har i alla tider uppblommat en rik flora av servilitet och inställsamhet, kryperi och allsköns fjäsk".
  -Vilhelm Moberg


 3. gudrun skriver: 10 juni, 2015

  Prinsen ser lite klängig ut, ibland tror jag hon tycker det är lite för mycket.


 4. Ate skriver: 10 juni, 2015

  Hösten 2009 åkte SH till Afrika för att arbeta med sitt
  PP – som startade 2010. Undrar vad som är rätt?


 5. Linnea skriver: 10 juni, 2015

  The meadow where You kissed me
  it has a miraculous whisper.
  And the sun gleams over it
  with white glorified light.
  I belive the butterfly cupbows it self
  on the memory’s gold coins rich.
  The meadow, where You kissed me,
  is not other like./Viola Renvall 1905-1998/


 6. Martin skriver: 10 juni, 2015

  # 2 Ja, verkligen! Och prinsen särbehandlas nåt grymt till skillnad mot sina systrar!


 7. Humaniora skriver: 10 juni, 2015

  Vår hjärna,den mänskliga hårddisken, har av media och de som tycks stå över den tredje statsmakten bl a blivit programmerade att Sofia och Carl Philip´s kärlek är något alldeles exeptionellt……av sällan skådat slag!……Men nog borde det vara färdigrapporterat/indoktrinerat ang detta sensationella par !!


 8. Stefan skriver: 10 juni, 2015

  Ja då blev det i alla fall bekräftat att välgörenhetsarbetet inleddes efter att relationen med prinsen påbörjats. Varför skall då drottningen svamla om det motsatta?


 9. gunda skriver: 10 juni, 2015

  # 6 Hva mener du ?


 10. Annika skriver: 10 juni, 2015

  Jag tycker att man tala om maktmissbruk när Sofia utnämns till prinsessa. Det är väl helt OK att gifta sig, men gör då det hedervärda att tacka nej till titeln! Sen kan man ju undra över vitsen med att starta nya välgörenhetsprojekt hela tiden istället för att stödja de som redan finns. Det innebär ju att ännu mer pengar går till administration och inte hamnar där de behövs. Och varför har inte Project Playground ansökt om 90-konto förrän nu?


 11. Ela skriver: 10 juni, 2015

  Har inte Project Playground hela tiden koncentrerat sig på Sydafrika? Visst var hon i Ghana hösten 2009, men det var nog med någon annan frivilligorganisation.


 12. Martin skriver: 10 juni, 2015

  # 9 Jag tänker på hur allt inom kungafamiljen har ändrats helt i och med Sofias intåg. Alla regler om vad privat person -ej ens förlovad med kunglig -får medverka i.


 13. Blomman skriver: 10 juni, 2015

  # 7 Humaniora

  Nej inte enligt aftonbladets hovreporter Daniel Nylen. Det har enligt honom skrivits mindre om det här bröllopet än de 2 föregående.
  Det hörde jag på radion idag. Något jag har svårt att hålla med om.


 14. Solstrålen skriver: 10 juni, 2015

  #11 Ela
  Resan till Ghana 2009 var den volontärresa hon gjorde EFTER att hon träffat CP, vilket hon gjorde redan 2009. DEN resan innebar 1 veckas introduktionskurs och 3 v volontärarbete på ett barnhem där hon bytte blöjor och matade bebisar.


 15. Stefan skriver: 10 juni, 2015

  forts # 8
  Är allvarligt oroad om Silvia medvetet slirar på sanningen:
  http://www.expressen.se/nyheter/jag-har-sagt-till-sofia-att-vara-sig-sjalv/


 16. mini skriver: 10 juni, 2015

  # 10 # Annika

  Jag tror inte att Kungen o drottningen skulle godkänna ett bröllop, ett kungligt dito, om Sofia hade tackat nej till en titel.
  C-Ph är ju 3:e person i tronföljden – Estelle kan vi kanske räkna bort då barndrottningar inte längre tillåts. Så i realiteten är C-Ph nummer 2.
  Jag kan inte alls mycket om detta men jag tror inte att en prins kan vara gift med någon som inte är prinsessa. Jag kan ha fel så den som vet mer om detta får gärna rätta mig.


 17. Solstrålen skriver: 10 juni, 2015

  #15 Stefan
  Silvia måste ju vara medveten om att PP startade 2010. Det står ju t o m på PP:s hemsida att CP har varit med sedan 2010 då PP startade.
  Och då var de ju redan ett par.
  Men Silvia kan ju slira på sanningen hon också, har inte glömt fotografen som hon påstod jagade henne vilket han fick mkt skit för. DET var ju inte sant. Dessutom så påstår hon att hon var chefsvärdinna på OS, vilket inte heller är sant.


 18. mini skriver: 10 juni, 2015

  Jag fortsätter.
  Ett alternativ skulle kunna vara (OM det vore aktuellt) att C-Ph skulle avsäga sig sin prinstitel, men han står så nära tronen så skulle det vara görligt??? Jag tvivlar på det OCH jag tror inte att pappa kungen skulle acceptera ett sådant beslut.
  Men som jag skrev här ovan: jag vet inte mycket om detta men kan någon annan så vore det "kul" få info om detta.

  Men, jag tror att C-Ph och Sofia blir ett bra prinspar, väl skickade att representera Sverige.


 19. Stilissima skriver: 10 juni, 2015

  Underbart vacker ren kunglig kärlek
  En reminisens av Kungen &Silvias förlovning och Silvias underbara hjärtevärmare:
  "Jak känner mig jättemusig". – numera bevingat!
  Grattis Kungariket Sverige – till världens mest avundsvärda statskickj.


 20. Christina Kari Helsinki. skriver: 10 juni, 2015

  15 Stefan

  Det är inte första gången, tyvärr. Tyder på en dum osäkerhet.


 21. Grethe skriver: 10 juni, 2015

  Stefan är det inte lite sent att oroa sig ,det är ju gammalt skåpmat du svamlar om ,det kunde ju också tänkas att tryckfels nisse har varit framme


 22. Stefan skriver: 10 juni, 2015

  # 21 Grethe
  Tryckfelsnisse? Expressen citerar ju Silvia:
  "– Hon är en väldigt aktiv ung dam. Hon har gjort fantastiskt jobb med sin hjälporganisation Project Playground. Det härliga är att hon grundade det långt innan hon lärde känna Carl Philip. Hon gjorde det av egen vilja och motivation.
  – Det är ett oerhört stort plus att hon gjort detta."


 23. Maria skriver: 10 juni, 2015

  Men ge er snart era gamar 🙂 I alla Europas kungahus ,där prinsar har gift sig har deras fruar blivit prinsessor.Det andra ligger långt tillbaka.Varför skulle undantag gälla detta par??De är jättefina tillsammans och det känns att de redan är populära.Förutom hos en del av den här sidans läsare förstås.Jag hoppas också att Sofia inte är här inne och läser,vilket jag inte heller tror.Hon har nog mer förstånd än så 🙂


  1. Jojo skriver: 16 september, 2016

   Hmm, varför jämföra sig med andra länders kungahus. Hur är det med de svenska prinsar som valt icke-kungliga fruar genom tiderna? Har dessa kvinnor fått kalla sig prinsessor?


 24. Eva skriver: 10 juni, 2015

  #19
  "Grattis Kungariket Sverige – till världens mest avundsvärda statskickj".

  Vad är det som är så avundsvärt? Demokratiskt är det i alla fall inte! Vive la republique!


 25. annica, helsingfors skriver: 10 juni, 2015

  I Expressen-intervjun blev det klart att Silvia ville understryka att Sofias välgörenhetsprojekt inget hade med mötet med prinsen att göra.
  Jag tyckte det var mycket märkligt – endera visste hon inte när Sofia gick med i PP eller så ljög hon medvetet?

  Både när det gäller Silvias pappas naziförflutna eller Sofias förflutna borde drottningen inse att hon dels inte har med det att göra – ingen har heller krävt att hon ska stå till svars vad två andra personer har gjort tidigare i livet – dels inte försöka tysta ner/förvränga fakta. Sådant slår alltid tillbaka.

  Att hon trots det förflutna både älskar sin far och gillar sin svärdotter, kan det vara så svårt att medge? Vilka rådgivare har hon egentligen, samma som kungen??


 26. helene skriver: 10 juni, 2015

  # 7 Humaniora. Nej,–Tyvärr anar jag att du har fel där—Förljugenheten kommer att fortsätta! Vad kan dom:(Kungafamiljen) annars göra?? Ock Carl-Philip är kär ock lycklig . Då är ju allt bra. Den "igenkänningsfaktor" som finns hos Majestätet ock S.H. bands av "gemensam vän" -medhjälpare-allt-i allo- Christer Gustavsson.


 27. majsaan skriver: 10 juni, 2015

  Ja men herre gud foks… Två människor älskar varandra och ska gifta sig. Ingen har med det att göra utom de två. Lägg ner och önska dem ett underbart liv. Bitterhet och avund är destruktivt. Ha det gott Sofia och Philip!!


 28. majsaan skriver: 10 juni, 2015

  folks menade jag, alltså folk, typ


 29. Carolina Femm skriver: 10 juni, 2015

  Emma var bättre! Sofia är sååå konstig! Ouch!


 30. Carolina Femm skriver: 10 juni, 2015

  Det är väl helt OK att gifta sig, men gör då det hedervärda att tacka nej till titeln! Men det är om Sofia och hon är såå aktiv. Mycket smart. Gratulerar! :-/


 31. Ela skriver: 10 juni, 2015

  #14 Solstrålen, ja, volontärresan var efter att hon träffat CP. Men min point gällde Svensk Damtidnings påstående att hon gjorde resan i PP:s regi, som tidningen skriver i artikeln här ovan: “Hösten 2009 åkte Sofia till Afrika och Ghana för att arbeta med sitt välgörenhetsprojekt ”Project Playground”.” Det stämmer väl inte, grundades inte PP först 2010.


 32. My skriver: 10 juni, 2015

  PR-prinsessan njuter verkligen över att äntligen få vara i rampljuset.


 33. Eva skriver: 11 juni, 2015

  Märta Louise, Ari Behn och deras tre små flickor har inga kungliga titlar. Så nog kan man avsäga sig alltid om man vill. Går det i Norge, så går det väl i Sverige. Dessutom gjorde ju Chris det.


 34. Lene skriver: 11 juni, 2015

  Været kærester i næsten seks år… så er det også på tide at gifte sig!
  Det syvende år, kaldes det kritiske år/punkt i et par forhold.
  Men ægteskab er jo en ny begyndelse.


 35. Ulla skriver: 11 juni, 2015

  Bra skrivit Maria.


 36. Christina Kari Helsinki. skriver: 11 juni, 2015

  #25 annica, helsingfors

  Jag skyller nog allt på dåliga rådgivare. Thorgren meddelade efter Silvias skidolycka att kungaparet "inte har för avsikt att abryta sin semester" och sanningen är att de kan inte för Silvia har akutopererats, alldeles som om det skulle vara någonting negativt.
  Många veckor senare berättar man fakta………?
  Då Madeleines förlovning var nära brytningen, säger Silvia, det blir nog inte något bröllop i år pga att vi har så mycket som skall göras i samband med Victorias bröllop. Helt löjligt. Kunde helt enkelt sagt att paret vill fortfarande överväga ett senare datum.
  Ternert och Thorgren har varit ytterst oprofessionella. Thorgren visste ju inte ens när Gustav Wasa blev krönt. Uttalar sig så
  kryptiskt att rykten frodas. Tarras Wahlberg var proffs, informerade korrekt men på ett mycket elegant diplomatiskt sätt. Hon hjälpte ju också Victoria.


 37. Eliza skriver: 11 juni, 2015

  # 25 Annica Helsingfors

  Bra kommentar.


 38. Stefan skriver: 11 juni, 2015

  # 36 Christina
  Ja mycket verkar ha spårat ur sedan Tarras försvann. Men samtidigt kan man som chef inte skylla på en anställd. Om Stefan Löfven håller att felaktigt och dåligt anförande så kan han ju inte skylla på talskrivaren!


 39. Desiréesvenskdam skriver: 11 juni, 2015

  "23 nä det har hon nog slutat med nu när hon nått sitt mål men hon var flitig förr i alla artiklar om sig, är nästan säker på att hon skrev under signaturen py


 40. Desiréesvenskdam skriver: 11 juni, 2015

  annica Christina Kari, och Stefan bra skrivet ! Man undrar verkligen varför Silvia håller på som hon gör. Det är väl ingen som tror på att Sofia hade jobbat ned Playground idag om hon inte hade träffat C-P. Det är väl inte särskilt välbetalt jobb.
  27 Majsaan fatta någon gång att ingen är vare sig bitter eller avundsjuk, C-P är inte så eftertraktad som många här tycks tro. Ingen missunnar dem att gifta sig men många tycker med all rätt att Sofia inte borde fått prinsesstitel och ännu mindre HKH. Det behövs inte fler som "representerar". Victoria och Daniel kan fylla sin kalender först.


 41. Julia Dahlgren skriver: 11 juni, 2015

  Varg äter lamm i det här fallet en hel familj är vad jag kommer att tänka på.


 42. Christina Kari Helsinki. skriver: 11 juni, 2015

  38 Stefan

  Du måste ändå ta i betraktande, det finns faktiskt hjälplösa chefer, utan kompetens och de borde åtminstone ha toppassistenter. I vanliga fall får nog cheferna gå i sinom tid men kan klara sig ganska länge genom intelligenta medhjälpare. Sedan finns det svaga (läs korkade) chefer som envist " alltid vet bäst själv" . Hopplösa fall. De har benägenhet att skylla på de anställda då det "skiner" sig.


 43. Marguerithe skriver: 11 juni, 2015

  "36" Christina Kari,
  Håller med. Tarras-Wahlberg var ett proffs. Man måste kunna ta egna beslut ibland som informationschef och inte bara slaviskt följa arbetsgivarens kryptiska meddelanden som just nu görs. Det skapar mycket spekulationer i onödan.


 44. Maria skriver: 11 juni, 2015

  Märtha Louise valde att ta bort sin HKHtitel så att hon kunde jobba med det hon ville.Det var ett frivilligt val hon gjorde,så att hon kunde fortsätta sina verksamheter.Varför skulle CP välja bort titeln??? Mer än ex Joacim???De kommer att bli ett fint prinspar,som kommer att kunna representera på ett bra sätt


 45. Stefan skriver: 11 juni, 2015

  # 43 Maria
  Av den enkla anledning att vi bara behöver EN statschef, oavsett om vi har monarki eller republik. Finlands och USAs statschefer klarar sig alldeles utmärkt utan att hela familjen assisterar. Vi kan ju inte avlöna ett koppel med prinsar och prinsessor och låta dem representera bara för att det är roligt att titta på!


 46. Helena FIN skriver: 11 juni, 2015

  Sofia har säkert ingenting annat att göra än läsa vad folk kommenterar här :):):)
  Egentligen är denna sida mycket underhållande – när man inte tar allt för allvar. Några kommentarer är tyvärr ganska hotande… man måste bara minnas, att vad man skriver, blir här kvar. Kanske är det efter 5 år inte mera så roligt, att vissa kan läsa vad någon en gång har tänkt. Anonymiteten är egentligen ingen anonymitet i sociala medier.


 47. Christina Kari Helsinki skriver: 11 juni, 2015

  46 Helena FIN

  Du slår huvudet på spiken. De här sidorna är roliga att läsa, mer än nöjaktig läsning. (Har aldrig förstått ordet nöjaktigt, i skolan var det ett sämre resultat än 9 och 10, borde heta utmärkt läsning). Bästa inläggen kommer från Stefan och Snickarjohn, de kommer med fakta ur olika synvinklar men så marras det igen, så där får du inte skriva. Fakta och humor gör bara bra men så kommer det igen med "pekpinnen" enfaldigheter innuendo. Ingen här dissar någon så totalt att de skulle hamna inför rätta, bara några barnsliga kommentarer om jurister, hur folk skulle känna sig "om de själv skulle bli omskrivna", vet du att polisen får reda på vem du är. Den eminenta Thorgren har ju högtidligen meddelat, att hovet skall låta jurister undersöka om det finns skäl till åtgärder, då man säger privatpersonen Chris är deprimerad.
  Eh, gå in på Flashback, svenska jurister skulle hinna avlida förrän skräpet skulle hinna till åtal.
  Personligen tycker jag att Tidningen har "exhausted" allt som kan tänkas om bröllopet men tänker se på det för att kunna kontra kommentarer.


 48. emma_h skriver: 11 juni, 2015

  MINI
  En myndig individs VAL hur han ska FRIA – som prins av Sve eller herr B dvs ej längre tronföljare/utan tronarvsrätt – har NOLL med Kungen att göra… CP är 35+ Det avgörs av grundlagstext sen 1800talet
  Vad CG OCH Staten avgör GEMENSAMT är huruvida den kungason/kungadotter har valt ut ev är nån som de gemensamt kan MEDGE HKH-frieri + tillträde till vårt lands Kfamilj, och inträde i Sve’s Kungahus vilket ger HKHrang Titel etc OCH därmed ses som Kunglig Yrkesmedarbetare… annars frias enligt herr b frieri
  Det är LIKA villkor oavsett köplatsnr annat än f #1Kronprins/essa DEN SOM GIFTS M NÄSTA REGENT har betydligt högre krav på sig och …kan ej som EXVIS CHRIS (eller Sofia) ha MÖJLIGHET i att VÄLJA ATT TACKA NEJ TILL TITLAR+RANG


 49. mini skriver: 12 juni, 2015

  # 13 # Blomman

  Det skrevs lika mycket, kanske mer, om Victorias och Madeleines bröllop, förberedelser, gästlistor, mat, tårtor mm mm mm än om detta prinsbröllop. Jag minns att jag var SÅ less på att i media se alla "övningar" Victoria hade, på slottet, i kyrkan, brudnäbbar mm. När Madeleine gifte sig brydde jag mig inte, läste inte allt som skrevs.
  Det som skrivs NU är dock i jämförelse inte alls lika mycket. Ändå har media (lite) ändrat policy=idag mer intresserade av den kungliga familjen. Kanske beror detta på att media uppfattat vilken "guldgruva" Sofia är, för C-Ph, för kungahuset samt p gr a att hon är en "vanlig" ung kvinna med ett förflutet som verkar reta gallan på alla de som inte kan se skillnad på DÅ och NU!


 50. Ingrid skriver: 12 juni, 2015

  Mini
  Detta är inget tempusproblem ( perfekt contra presens) utan det handlar om huruvida monarkin behöver kompetenta företrädare eller inte!


 51. mini skriver: 12 juni, 2015

  # 48 # Ingrid

  Jo, det handlar om då och nu!
  Har någon glömt allt skriv om att Victoria var tillsammans med en gym.ägare klädd i keps. Det var inte populärt av många, vad jag förstått inte ens av kungen. Kan ha fel därvid.
  Att kungahuset, kungafamiljen, Hovet nu tillåter medlemmar i kungafamiljen gifta sig av kärlek visar att där finns både människokännedom OCH kompetens.
  Daniel, Chris och Sofia tillför kungahuset ett mått av att "Svensson" och det gillar, i alla fall, jag. Dessa 3 har kompetenser som väl passar in i kungahuset. Lika men olika.


 52. Cath skriver: 12 juni, 2015

  ¤48 Ingrid,
  EN kompetent företrädare räcker, Viktoria for president, de andra kan leva på sina förmögenheter.


Annons

Laddar