Catharina-Amalia och Christian klara som brudnäbbar

Catharina-Amalia och Christian klara som brudnäbbar
Annons

Två små brudnäbbar med mycket spring i benen.

Två små brudnäbbar med mycket spring i benen.

Nu är två av brudnäbbarna är klara för Victorias och Daniel Westlings bröllop. Prinsessan Catharina-Amalia, dotter till kronprins Willem-Alexander och kronprinsessan Maxima av Holland samt prins Christian, son till kronprins Frederik och kronprinsesssan Mary av Danmark kommer att få äran att åtfölja det svenska kronprinsessparet.

Annons

Som vi tidigare skrivit är det mycket sannolikt att det blir några av Victorias gudbarn som får det ärofyllda uppdraget att vara hennes brudnäbbar. Och nu är två av dem klara.

Prinsessan Ingrid Alexandra av Norge.

Prinsessan Ingrid Alexandra av Norge.

Som storebröder

Både det danska och det norska kronprinsparet är mycket goda vänner till Victoria; hon har själv sagt att både kronprins Haakon och kronprins Frederik är som storebröder för henne, och inte minst väldigt goda vänner. Därför är det ingen överraskning att Victoria gärna ser gudbarnen Christian, 4, från Dannmark och Ingrid Alexandra, 6,  från Norge som två av sina brudnäbbar. Och nu är det bekräftat att prins Christian blir en av näbbarna, enligt danska Billedbladet.
Däremot vill det norska hovet inte bekräfta något om Ingrid Alexandra, trots att det är mindre än två veckor kvar till bröllopet.
– Vi har ingen kommentar, säger en talespersonen för norska kungahuset när svenskdam.se ringer upp.

Annons

Stor uppgift

Däremot har det holländska hovet bekräftat för Expressen att deras Catharina-Amalia, 6, är en av dem som kommer att ta plats bredvid lille prins Christian. Även den holländska kungafamiljen har ju täta band till Victoria – förutom att Catharina-Amalia är ett av Victorias gudbarn, är drottning Beatrix av Holland i sin tur gudmor till Victoria.
Barnen kommer ha en stor uppgift att fylla som brudnäbbar, de kommer ju att vara mitt i blickfånget för alla de 1 200 församlade bröllopsgästerna samt världens alla tv-kameror och fotografer.

Läs mer om brudtärnor och brudnäbbar här:


Av Ann-Sofie Lundin
Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

27 kommentarer till “Catharina-Amalia och Christian klara som brudnäbbar”

 1. Bittan skriver: 8 juni, 2010

  Det blir säkert bra med de “näbbar” som är klara, de är pigga och glada, men Ingrid Alexandra ser alltid så sur och butter ut på alla bilder, och sådana vill vi inte ha en sådan glädjens dag för Victoria och Daniel.


 2. snickarjohn skriver: 8 juni, 2010

  Är du riktigt frisk, Bittan?
  “Ser alltid så sur ut”
  Det är dett barn du talar om.
  Man måste inte se ut som en sprucken slev hela tuden!


 3. nina skriver: 8 juni, 2010

  Jag har en misstanke om att Ingrid Alexandra är uppfostrat med en lite streng hand, om man kan säga så. Även om kronprinsparet verkar som vackra och fina människor, är de nog lite disciplinerade inför barnen. Men kanske Ingrid bara har upptäckt sitt allvarsamma yrke i en tidig ålder?


 4. Ulla-Bella skriver: 8 juni, 2010

  Ja du Bittan, du har väl inga egna barn eftersom du kommenterar så dumt. Barn kan man inte regissera och Ingrid Alexandra reagerar precis som man kan förvänta sig när det står massor med fotografer framför henne. Hon är bara helt naturlig och kommer nog säkert att le och skratta när hon blir lite större. Klart slut !!!


 5. nina skriver: 8 juni, 2010

  Ja, visst gör hon det. Titta på Christian och Isabella – inte många gånger man har sett ett leende ifrån dom. Men det kommer ju, kanske, när dom växer till.


 6. Kristine, Oslo skriver: 8 juni, 2010

  Ingrid Aleksandra er blyg, og føler seg ubekvem med fotografer og menneskemengder. Helt naturlig i den alder hun er nå, hun vokser nok inn i rollen som tiden går.

  Det er uprofesjonelt og dårlig håndtert av det danske og hollandske hoffet å offentliggjøre at disse to barna skal delta før det svenske hoffet har lagt frem programmet for vielsen. Det skal være hemmelig til det øyeblikket svenske hoffet offentliggjør det. Ved det norske hoffet er de dypt lojale og sier ingen kommentar. På de norske kongesidene står bare de voksne gjestene fra Norge oppført.


 7. Kristine, Oslo skriver: 8 juni, 2010

  Sender fra jobben, derfor et nytt merke


 8. Morgana skriver: 8 juni, 2010

  #1
  och vad ska man då säga om Christians ständiga utbrott? 😀


 9. lisa skriver: 8 juni, 2010

  De blir ju jätte gulliga!


 10. nina skriver: 8 juni, 2010

  # 8 – Utbrott? Tycker inte jag har sett några utbrott, bara en sur äller likgildig min.


 11. Inger K skriver: 8 juni, 2010

  Men snälla, det är små barn vi pratar om. Kungen var klok, som tränade barnen, med sin kamera vid alla tillfällen, vilket gjorde att de vande sig vid att bli fotograferade. Detta har man kanske inte gjort i Danmark och Norge.


 12. Kristin skriver: 8 juni, 2010

  Bittan;

  Fy f…. Det er det frekkeste jeg har hørt! Skam deg!


 13. Claire Wester skriver: 8 juni, 2010

  Jättesöta små barn. Vad trevligt att de är kronprinsessan Victorias gudbarn.


 14. Pia skriver: 9 juni, 2010

  Den lilla norska prinsessan ser allvarlig ut. Det är en annan sak . Tråkigt att barnen i de olika kungahusen redan ska nagelfaras och kritiseras. Kan de inte åtminstone i barnaåren få vara i fred. Tids nog ska de utsättas för tidningars och läsares tyckanden. Det roligaste med bröllop är ju småttingarna. Jag ser fram mer mot att se dem än de vuxna. Barnen är livet och framtiden oavsett om de växer upp i slott eller koja.


 15. Thomasine skriver: 9 juni, 2010

  #1
  Undrar just hur du hade sett ut som sexåring omgiven av ett batteri av journalister og fotografer?

  Smilande, poserande och glad eller lite blyg och allvarlig och mest ha lust att gå hem?

  Låt Ingrid Alexandra få utveckla sitt förhållande till media i sin egen takt och på sina egna premisser. Kom ihåg att hon är bara sex år!


 16. bibi skriver: 9 juni, 2010

  alla kan ju inte flabba som victoria. SUVERÄNT BRA om dom tar sina roller på lite allvar. sen får vi hopps att dom busar loss lite under bröllopet så det blir kul också


 17. Pia skriver: 9 juni, 2010

  Var det nödvändigt att dra in Victoria i det här? Det var ju barnen som ska vara brudnäbb, eller..?? Och vad då flabb? Nån som inte gillar bruden?


 18. Evelyn skriver: 9 juni, 2010

  # 15 Thomasine…Du sa precis det jag tänkte 🙂

  # 16 bibi 🙂 🙂 🙂


 19. Netaadika.bloggspace.se skriver: 9 juni, 2010

  Amen tänk om Vickan börjar flabba hysteriskt under vigseln ??? Hoppas hon håller sig allvarlig då iaf 😉


 20. Evelynrb.se skriver: 9 juni, 2010

  Skulle inte förvåna mig Neta 🙂 För några år sedan visade TV ett par som gifte sig och bruden fick ett skrattanfall 🙂 🙂


 21. Kristin skriver: 9 juni, 2010

  For det første så er det ikke rart om Bittan og andre synes Ingrid Alexadra ser sur og mutt ut, Svensk Damtidning viser jo nesten bare slike stygge bilder av henne…!!
  Jeg synes absolutt ikke hun virker blyg, ikke mer enn det som er vanlig, heller tvert imot, og jeg tror ikke hun blir oppdratt med en streng hånd, heller tvert i mot der også. Jeg tror hun er veldig bestemt på hva hun vil og ikke vil, og det er jo bra.
  Det som er spesielt med henne, synes jeg, er at hun ser så voksen ut og har et voksent ansikt i motsetning til de andre. Kanskje det er derfor hun ser alvorlig ut til tider? Jeg har sett mange bilder av en blid, glad, livling og speøkefull prinsesse. Erdet ingen andre som har sett det da?!
  Ellers er det vel ikke noen av de andre, såvidt jeg vet, som allerede har hatt offisielle oppdrag? Ingrid har vært med på Miljøagentparaden i 2009, hun delte ut premier til spillerne under Cupfinalen i 2009, hun tente også julegranen i London i 2006 (2 år gammel), og i april var hun med på gjennåpning av Oslo Domkirke. I tillegg har hun hvert år vært med på 17. maifeiring både på Skaugum og på slottsbalkongen. I følge Kong Harald er hun stolt av dette, og sier hun skal “på jobb”!
  Noen av de andre små som kan matche dette?


 22. Kristin skriver: 9 juni, 2010

  Nå har jeg forresten lest artikkelen en gang til og der står det at Billedbladet bekrefter at Cristian skal være brudesvenn! BILLEDBLADET!!! ?? Er det til å stole (lite) på? På hoffets hjemmeside står det ingenting… På den nederlandske siden er det imidlertid bekreftet.


 23. Anita skriver: 9 juni, 2010

  #22 Kristin
  Ikke på Kongehusets hjemmeside, men på Kronprinsparrets hjemmeside står, at prins Christian deltager i kronprinsesse Victoria og Daniel Westlings bryllup og mon ikke hans
  deltagelse kan tolkes, som han skal være brudesvend ? 😀

  http://www.kronprinsparret.dk/2000f/Year/2010/Month/6/Day/19


 24. hilde skriver: 9 juni, 2010

  Det ser ut til at hoffet i Stockholm ikke ønsker å si noe om hvem som er brudnebb før vielsen finner sted. Er det ikke da litt dumt at hoffene i Nederland og Danmark går ut å bekrefter at disse små skal være med.
  Ødelegger litt av spenningen.
  Hoffet i Norge vil ikke kommentere om Ingid Alexandra skal være med til Stockholm.

  men uansett ingen stor overraskelse at disse to har fått oppdraget.Foreldrene er jo gode venner med brudparet og dessuten er det en fin symbolsk handling med tronfølgere som brudnebb for en annen tronfølger.


 25. Bridget skriver: 9 juni, 2010

  24. hilde
  Helt rätt men så är ju både det danska och holländska hovet lite mer öppna är det svenska – här uppe i norden är vi mer tillknäppta.


 26. Kristin skriver: 9 juni, 2010

  Nei, det er ingen stor overraskelse om disse to har fått oppdraget, men det er en stor overraskelse om ikke Ingrid Alexandra også får være med?!! Kanskje hun har blitt spurt, men så har foreldrene ment at det ikke passet?!!! Ikke videre sannsynlig, men likevel, siden det norske hoffet nekter å si noe om det? Tror likevel heller det er av høflighet overfor det svenske hoffet som noen skriver ovenfor.
  Nei, nå må jeg slutte å spekulere i dette og heller vente til dagen er her!


 27. hosthost skriver: 17 juni, 2010

  dette er jo BARE tull. Jeg har bare sett flotte bilder av en flott prinsesse! hvilke sure bilder? har bare sett ett her inne og det var en grimase…


Annons

Laddar